юли 01

Кратък обзор

 Новини  didka222  Коментари: 0


Phoenix Online Studios обявиха, че ще издадат цифровата версия на Face Noir. Тя, за разлика от оригиналния рилийз, осъществил се преди една година, е с обновено управление, изчистен пиксел хънтинг и с няколко преработени пъзела. Играта ще бъде с английско озвучаване и субтитри.Който иска може да си поръча играта предварително за $15.99, така спестява 20% от предвидената цена, а също така ще получи и безплатен mp3-саундтрак. Играта е предвидена да се появи на 18 юли.
На 27 юни най-после се появи обновената версия за PC/Mac от първото приключение на Лари - Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards: Reloaded. Имаме обещанието някъде през юли да се появят и мобилните (iOS/Android) варианти.
Набързо да споменем и за продължението на друга стара класика - Tex Murphy: Project Fedora. Играта ще следва сюжетната линия от последната част, но засега всички подробности се пазят в дълбока тайна.
Френското комикс-студио Atelier Sentô, състоящо се всичко на всичко от двама души, започна работа по класически двуизмерен пойнт енд клик адвенчър "в японски стил". Играта се казва The Coral Cave и се намира в начален етап на разработка. Авторите признават, че сред тях няма специалист програмист, затова най-оптимистичния краен срок, който могат да си позволят да обявят е някъде в края на 2014 година.


Daedalic Entertainment обичат да ни забавляват, този път създадоха трейлър за Memoria, действието на която се развива в света на The Dark Eye.


Така и така сме на немска вълна, да припомним на всички почитатели на Джак Кийн, че на 28 юни се появи на пазара англоезичната версия на Jack Keane and the Fire Within, игра разработена от Deck 13.
И накрая, за десерт, новини от студиото на King Art games. Те правят последен напън и на 23 юли 2013 трябва да ни зарадват с новия си адвенчър The Raven - Legacy of a Master Thief вече и на английски език. За тези, които не помнят, това са разработчиците на The Book of Unwritten Tales, игра с много хумор и свежи идеи.Докато чакаме появата на The Raven, можем да надникнем в официалният сайт, който е доста обновен с нови снимки, портрети на персонажите и рисунки от работния процес.


Категории новини