май 09

Новини за седмицата

 Новини  4140140  Коментари: 0
Първи снимки от "The Walking Dead 203"Telltale Games все още си мълчат, кога точно на бял свят ще се появи третия епизод от втория сезон на сериала "The Walking Dead", но вече са готови да споделят първите скрийншоти от него. Полюбувайте им се, само че предварително пратете малолетните по далече от екрана... линк


"Историите от Драконовата планина: Стрикс" безплатни за iOS

По случай Деня на майката, отбелязван в много страни по света през втората неделя на май, международната компания G5, разработваща и издаваща игри за всевъзможни платформи сваля до нула стойността за iPhone и iPad - версиите на играта "Tales from the Dragon Mountain: The Strix" . Нулевата цена действа до края на тази седмица.


Microids с подарък за всеки

В чест откриването на новия сайт компанията Microïds прави подарък на всички желаещи - всеки регистрирал се в сайта получава абсолютно безплатно PC и Mac версиите на играта "The Secrets of Atlantis" (след регистрацията погледнете в раздела "My orders"). Освен това, ако в допълнение към подаръка ви се прииска още нещо, може да се възползвате от временното 50% намаление на целия PC/Mac каталог. Предложението е валидно до 20 май.


"Tesla Effect" е в продажба

"Tesla Effect", новата история за приключенията на Текс Мърфи се появи на пазара.
Играта разказва за приключенията на прочутия детектив Teкс Мърфи в анти утопичното бъдеще на Сан Франциско. Създадена чрез използването на комбинация от две технологии - снимане реални участници на "зелен фон" и 3D графики за да изградят света, това е последната част от серията приключенски игри за детектив Teкс Мърфи - пари, за която се събираха с помощта на Kickstarter.
Героят се събужда в пълна прострация, с натежала глава, проснат върху евакуационните стълбите на офиса, разположен над хотел Риц. Това положение е типично сутрин за последния от старата школа детективи, но не съвсем. Онова, което отначало изглежда ужасен махмурлук, се оказва много по-неразбираем кошмар: нещо или някой е изтрил паметта за последните седем години от живота му.Изгубена любов, страст за отмъщение и най-силното в света кафе поддържат Teкс в странния лабиринт от неразкрити убийства, тайни планове и загубени технологии на изобретателя Никола Тесла. Само ако реши загадката на миналото си, Teкс може да се надява да възвърне паметта, да възстанови загубите и предотврати по-ужасяващото бъдеще.


Sherlock Holmes: Crimes & Punishments през септември

Компанията Focus Interactive официално съобщи, че пускането в продажба на детективския трилър Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, който се създава във версии за РС, PS3, PS4 и Xbox 360, ще се състои в началото на септември.Създателите на Sherlock Holmes: Crimes & Punishments се отказаха от своя остарял вече проект за задвижване и решиха да използват Unreal Engine 3. Разработчиците от Frogwares обещават забележими изменения, те вече промениха външността на главния герой, който стана много по-съвременен персонаж, идеално подхождащ за новото художествено направление. Още повече, че това е първата част от серията, в която играчите ги очакват морални избори и различни пътища на развитие в сюжета в зависимост от избора.


Короните се размножихаIceberg Interactive обяви, че макар короните на сакстънските крале да се смятаха за три, игрите от тази серия ще бъдат цели четири. Първата игра от поредицата излезе през 2008 година. Втората от тях, пускането на която бе запланувано за тази година, официално вече ще се нарича "The Last Crown: Blackenrock", като Джонатан Боакс (Jonathan Boakes) сега работи изведнъж над две нейни продължения: "The Last Crown: Haunting of Hallowed Isle" и "The First Crown", която, въпреки името си ще бъде завършващата глава от четирилогията. Всички игри се готвят за представяне в Steam и докато разработчика и издателя определят окончателното датиране на това събитие, може да посетите обновения сайт.
Категории новини