Въведение

Един телевизионен канал решава да пусне  TВ-шоу в реално време с такъв сюжет. Главният герой на предаването ще трябва през трите дълги сезона да весели зрителите. И от това, което прави той, зависи рейтинга на TВ-шоуто. Във всеки епизод трябва да се достигне минималното количество рейтинг, който те приближава на последната стъпка към следващия сезон. Но е по-важно да получиш 100% рейтинг, за да можеш, в края на краищата, да завоюваш сърцата и да спечелиш популярност сред ТВ зрителите. Как става това, ще прочетете по-надолу.

Съседите като правило, не се избират. Шансът да живеете близо до доброжелателни, културни и възпитани хора е все едно  да спечелите шестица от тото. Но какво да правите, когато неуморните меломани от горния етаж пускат музиката на макс по всяко време на денонощието? При асансьора се сблъсквате с всякакви ненормалници и грубияни? Или рано сутринта през почивния ден, скачате от леглото стреснати, заради отвратителния звук от дрелка забиваща се в съседската стена? Дали някой ще помисли за вашето неудобство, кой ще ви съжали?  Вадя сам решава да даде урок и да покаже какво причиняват тези хора на своите съседи! Той не се задоволява неговото отмъщение да остане само в квартала. Преследва негодника до дупка, не му позволява да си отдъхне дори за момент на работа. Проследява го, дори когато отиде на почивка и много изобретателно подготвя своите пакости, така че на съседа  да му се прииска да завие от яд.

Този път Вадя следва съседа до бунгалата за почивка на служителите от фирмата.  Тук има още по-широк диапазон на действие за създаване на пакости. Обикновено приятни занимания, като ловенето на риба, припичането на плажа, ходенето на пикник и дори мързелуването на хамак пред бунгалата, ще се сторят като истински ад за съседа!

Най-важното, за да вземеш статуетката е да подредиш пакостите една след друга. Когато направиш пакост и съседът се вбеси, погледни в дясно как се качва градуса на напрежение и започва да се смъква полека надолу. Ако пакостите са направени с верижна реакция ще успееш да стигнеш до точката на кипене и тогава ще изпълниш цялата скала. Наградата ти ще бъде златната женска фигура. За целта събирай първо предметите и следи внимателно действията на съседа, за да прецениш как да подредиш пакостите. Успех!

 

Пилотен епизод

1. Подготовка за курортистите

Заведи Вадя наляво и вземи от кошчето супер лепило. Когато съседът стане да си направи чай, отиди до стола и използвай  лепилото на него. Върни се отново долу за да наблюдаваш от безопасно разстояние реакцията на съседа.

Вземи сухото клонче, което се търкаля пред пейката и провери какво има под скарата на телефонния автомат(трябва с мишката да задържиш пръчката в очертанията на кръга). Ще си намериш монета. Отиди до кошницата за пикник  и вземи от нея пакетче сода. Слез в долната част на екрана и отиди при телефона. Използвай монетата на телефона и когато съседът хукне да провери кой звъни, сипи сода в чашата му с чай. Слез долу да изчакаш реакцията на съседа. Когато той отиде да си налее нов чай, използвай отново лепилото на стола и развържи кучето. Слез долу и се радвай на пакостите, които направи от безопасно разстояние.

 

I Сезон

2. Посрещане на групата

Вземи от чантата на съседа оставена на пейката мъжко списание, от коша за боклук кокал. Когато съседът отиде към бара, вземи от дамската чанта, горе на масата, фиба и от аптечката – шуптящи таблетки. Когато съседът тръгне към колата, отиди до бара и сложи в купата с ментови бонбони таблетките, а в купчината с дамски списания – мъжкото списание на съседа. Върни се наляво бързо, преди да се сблъскаш със съседа. Мини от долната страна и отиди до червената кола, използвай на багажника фибата, вземи от отворения багажник отверка. На капака на колата сложи кокала. Отиди и използвай отверката върху вратата на съседа, за да размениш номера на неговата стая с този на секретарката. Слез долу и гледай от разстояние, последствията от пакостите, които направи.

 

3. Идеален загар

Вземи от коша до стъпалата гаечен ключ и кора от банан. Мини на дясно през моста и вземи шепа пясък. За да се получи добра верижна реакция, се качи горе.  Пусни банановата кора на земята, пред стола на колежката, малко по-нагоре от колежката, на поляната има захвърлена тубичка със загряващ мехлем, вземи я. Отиди наляво и сипи пясък в сокоизтисквачката. Слез до чадъра и размени загряващия мехлем с плажното масло оставено в ляво от шезлонга на съседа. Отиди отново през моста на дясно.  С гаечния ключ размени тръбите на горещата и студената вода. На кабинката е закачена хавлията на съседа – изцапай я с пясък. Качи се горе на безопасно разстояние и наблюдавай реакцията на съседа.

 

4. Сиеста

Вземи от дамската чанта на масата разхлабителни, от кутията с играчки до нея – пърдяща възглавница. Отиди на дясно и се качи на верандата. Вземи триона от лявата страна на сцената. Отиди на ляво при масите. Вземи от земята кокал.

За да получиш максимум оценка, започваш пакостите оттук. На крайната лява маса похапва съседа. Отвори солницата и сипи разхлабителното в чашата с вода. Слез долу и сложи на шезлонга пърдящата възглавничка. Отиди на дясно и срежи с триона хамака, дай кокала на кучето и се качи при сцената, за да се порадваш необезпокояван на пакостите си.

 

 

 II Сезон

5. Пикник

Вземи от голямата маса един шиш и празна бутилка, изчакай съседа да отиде при скарата и вземи от оградата шапката  на шефа и напълни с бензин  от тубата празната бутилка. Върни се на дясно и слез долу. Вземи от чантата оставена на одеялото спрей със сълзотворен газ и от кофата за боклук, ръкавици от плат.

За да се получи добра верижна реакция, издебни момента, когато след разговора с шефа съседът  долу. Спукай с шиша пластмасовата бутилка на кетчупа, смени спрея против насекоми със сълзотворния газ и сложи шапката на шефа в кутията със салфетките. После отиди при скарата и смени бутилката вода с бутилката бензин. Използвай ръкавиците на горещите въглени и сложи след това въглените върху шишовете оставени на земята. Дръпни се на дясно и се радвай на мъките на съседа.

 

 

 

6. Вечер на талантите

Вземи от хладилната чанта яйца. Отиди на дясно, от дамската чанта закачена на хамака вземи сълзотворен газ. Качи се горе и вземи от дясно на сцената шепа стърготини. Отиди наляво и вземи от масата туба кетчуп и чаша вода.

Когато съседът реши да прави фокус с балона, слез и сложи кетчуп на фойерверките, смени топките за жонглиране с яйцата, качи се горе и сложи стърготини в цилиндъра и изсипи вода на пода пред шалтера с оголен кабел. Отиди на ляво, слез долу и използвай сълзотворния газ на балона. Качи се отново горе, на безопасно разстояние при масите и гледай последствията от твоите пакости.

 

7. Риболов

Вземи от кутията с инструменти празна консервна кутия  и рибарска кукичка. Отиди на дясно и вземи от боклука до  стъпалата черен пипер и стара обувка. Качи се горе и отиди наляво. Напълни консервната кутия с катран от бурето до лодката. Отиди до огъня и вземи ножа  забит в земята и празната кофа. Слез долу и напълно кофата с вода.

Сега подготви пакостите, така че да предизвикаш верижна реакция. Докато съседът се снима отдолу отиди при огъня и сложи черен пипер в рибената чорба. Слез долу и излей върху динамита консервната кутия с катран. Отиди до кея и закачи обувката на въдицата. Качи се горе и сложи  кукичката на земята в дясно от стола, с ножа отрежи единия крак на стола. Изсипи кофата с вода на разкопаната пръст, от която съседът вади червеи. Стой на безопасно разстояние и гледай как реагира съседа на твоите пакости.

 

III Сезон

8. Рожден ден на шефа

Вземи от кутията с играчки пърдящата възглавничка, качи се при масата с тортата, изчакай съседа да слезе на пейката и вземи оставените в ляво от сцената помощни материали – лепило и пръчка. Вземи лоста подпрян от другата страна на сцената.

Бързо повреди караоке машината на дансинга. Отиди при масата с тортата и използвай лоста на разхлабената дъска. Слез долу и отиди на пейката при колежката. В ляво от нея има вестник, сложи в него пръчката. Остави пърдящата възглавничка върху свободното място на пейката. Бързо се върни на ляво, качи се горе и отиди при масата на шефа, използвай лепилото върху конфетата. Върни се при масата с тортата и наблюдавай изуменото лице на съседа.

 

 

9. За гъби

Отиди на дясно и се качи горе. Бръкни в кофата за боклук и ще намериш празна кутия кибрит и бананова кора. От замята вземи голям камък и макет на гъба. Отиди на ляво и вземи брадвата от пъна и висящия от дървото пчелин. Слез на поляната при колежката и напълни празната кутийка кибрит с калинки от храста вляво на пътеката.

Сега да подготвим пакостите. Постави макета на гъба между другите на полянката. Когато съседът тръгне на там, слез при колежката и сложи в пакета ягоди, до нея на одеялото, кутията с калинките и пъхни в кошницата пчелина. Отиди на дясната поляна и закъсай с брадвата  бънджито. Качи се горе, изчакай съседа да се върне при колежката и слез отново долу и сложи камъка в празната кутия от сок и пусни банановата кора до кутията. Качи се горе и се порадвай на резултата от пакостите си.

 

10. Спортен полуден

Вземи от дясно на сцената лоста, от дясната повредена тонколона магнит(близо до муцуната на кучето), от средата на сцената гаечен ключ. Отиди на ляво и вземи парче салам от масата. Слез надолу и вземи от кутията на земята пиратка, от масата сос табаско.

Докато съседът мята стрелички, ти сложи в лимонадата лют сос табаско, използвай лоста на силомера и сложи магнита в сандъчето с цветя(това става от горната страна) до главата на секретарката. Остави парчето салам върху килимчето за  йога, върни се от ляво при кеглите и сложи при тях пиратката. Използвай гаечния ключ на тротинетката. Сега остава само да се наслаждаваш на пакостите, които скрои на съседа.

 

11. На плажа

Вземи коркова тапа от бутилката под чадъра. От кутията с инструменти вземи трион, нож и гаечен ключ. Отиди на дясно и вземи шепа пясък.

Ето и поредността на пакостите. Пусни шепа пясък във фризера със сладоледа, сложи още тежести върху щангата. Слез долу при чешмата и сложи корковата тапа. Отиди на дясно и продупчи с ножа лодката. Отиди на кея при масажиращия стол, с гаечния ключ повреди стола, с триона срежи парапета пред него. Дръпни се настрани и се порадвай от безопасно разстояние на мъките на съседа.

 

III Сезон

12. Танци

Вземи от дясно на дансинга лост, от ляво на дансинга трион и счупена гирлянда от крушки. От масите, където е седнала колежката вземи бутилка олио и купичка пудра захар.

Когато съседът тръгне към дансинга, изсипи пудрата захар върху ветрилото на колежката. Слез долу и избутай масата до стълбата, после с триона отрежи крака на стълбата. Отиди на дясно и използвай лоста на пейката, а гирляндата със счупените крушки сложи на земята в дясно от пейката. Качи се горе и изсипи олиото на дансинга. Отиди при колежката и наблюдавай с интерес верижната реакция на своите пакости.

 

13. На лов

Вземи от одеялото, близо до кошницата един картоф, отиди на дясно и вземи капана, от табелата сочеща към езерото вземи дървена патица. Качи се горе и вземи камък от земята и кокал от коша за боклук. Отиди наляво и вземи кутията с патрони.

Сега подготви пакостите. Докато съседът е при пилето за грил, сложи в пушката картоф и изтъпи с камъка брадвата. Върни се на дясно и сложи капана върху мечката, за да получи съседа чудесна снимка за спомен.  Слез долу и отиди на ляво. Подхвърли в бодливия храст кокала, сложи патрони в пилето на грил и пусни дървената патица в езерото(мястото на езерото се пада в средата на облачето с мисли на съседа).  Върни се на дясно и наблюдавай какви беди навлякоха на съседа твоите пакости.

 

14. Разходка из градината

Отиди при купата сено и вземи от него малко, вземи жабата от земята и брадвата оставена до скарата, а от другата страна на скарата – оставения на земята шиш. Отиди на дясно и вземи от земята борова клонка и от кофата за боклук лепило.

Имаш всичко необходимо, остава да подредиш  пакостите. Когато съседът тръгне към купата сено, сложи жабата в кутията салфетки до секретарката и освободи Фунтик(кучето) от каишката. Качи се горе при маркуча и го пробий с шиша. Сложи сено в шапката закачена на статива. Ако имаш време(ако нямаш ще го направиш когато съседът слезе при секретарката) сложи лепило на палитрата и отрежи с брадвата кракът на статива. Отиди на ляво, слез долу и сложи боровата клонка в меката купа сено. Тук малко ще обикаляш докато наблюдаваш последствията от пакостите. Важното е съседа да не те види.

 

15. Отпътуване

В началото на този епизод, ще се наложи да направиш една обиколка, за да не се сблъскаш със съседа. Вземи от земята в дясно от пейката шепа камъчета, отиди на дясно и вземи от кутията за пикник картоф. От багажника на колата вземи машинно масло, гаечен ключ и топки за голф.

Сега направи пакостите. Докато съседът гледа сувенирите, сложи картофа в ауспуха на автомобила и развържи кучето. Отиди наляво и използвай гаечния ключ върху помпата за поливане в ляво от пейката и сложи на земята пред пейката топките за голф. Качи се горе и излей машинното масло пред сувенирите, които обича да разглежда съседа. Отиди до бара и сложи камъчетата в купата с бонбони и вземи лимонадата, за да я разклатиш. Сега остава да внимаваш да не те види съседа, докато се надсмиваш на неговите нещастия.