Геймплей: Това е игра тип - "third person point and click".Вторият диск трябва да е в drive-а за да играеш.Главното меню има играй (нова игра), зареди игра, настройки, надписи и изход.В менюто с настройките има музика, сила на звука, сила на звука на ефектите, яркост, text captions, 3D сенки, анимирани ефекти, ефекти мъгла-лека мъгла-облаци, particle effects и antialiasing.

Мръдни курсора до върха на екрана за достъп до таскбар.Таскбара има достъп до вътрешното меню на играта от дясно и инвентара от ляво.Картата на влака се вижда в средата на таскбара.Кликване върху осветена секция на влака ще те транспортира до това място.

Вътрешното меню на играта е достъпно също от клавиша ESC или в дясно на таскбара.То съдържа назад към играта, запази играта, зареди игра, настройки и главно меню.

За да запазиш играта можеш да използваш време-дата that , което е автмоатично или да озаглавиш запазената игра преди да кликнеш върху бутона ОК.Можеш също да запазваш игри върху старите.

Менюто с инвентарите е достъпно с дясно кликване с мишката или кликване на иконата за инвентарите в горната лява част на екрана.Има стрелки в горните ъгли за да се виждат всички неща.Има 7 бутона откъм рамката.

Бутона с инвентарите показва нещата които си взел.

Провлачи предмет и го постави върху иконата привличащо стъкло : описанието на предмета е дадено.Това дава допълнителни упътвания на играча.Също когато книги , писма и изрезки от вестници са проучени по този начин, информацията e запазена в книгата с изрезките.

Бутона за приспособленията се използва за комбиниране или отделяне на предметите.За да комбинираш нещата, сложи в едно от местата за събиране които се намират от лявата страна на рамката.Постави следващия предмет в друго празно място.Когато всички нужни неща са в отделни прозорчета , кликни върху бутона за приспособленията за да ги комбинираш.Новият предмет се вижда от дясната страна.Кликни върху новият предмет за да го преместиш в инвентара.За да отделиш предмет го постави в първото място за събиране и после кликни върху бутона за приспособленията.

Бутона на книгата с изрезките прави достъпно събирането на документи и информация.

Бутона за паспорта прави достъпно вижданета на информация за други герои срещнати по време на играта.

Бутона за пръстовите отпечатъци е мястото където отпечатъците събрани по време на играта се събират.

Бутона за изход затваря менюто на инвентарите.

Въведението и видео клип сцените могат да бъдат избегнати с натискането на бутона ESC.Диалозите могат да бъдат ускорени чрез кликване с ляв бутон на мишката.Двойно кликване върху следите от стъпки на края на рамката ускорява придвижването до следващия екран.

Ню Палц, Ню Йорк 1924: Виждаш полицаи около къща.След пръските от стрелба двама мъже се предават.

Истамбул, Турция 1934: Антоанет Марсо получава нареждане от Марсел Бук, директорът на компанията за влакове , да се грижи , да осигури спокойно самостоятелно купе и да прави всичко което Еркюл Поаро ,известният детектив, пожелае.

Гара Сиркеки

Единствения предмет в инвентара е билетът за влак на Антоанет.В книгата с изрезките има истински истории за престъпления.В паспортите има паспорта на Антоанет.

Настигни Еркюл Поаро:Кликни върху Поаро за да го последваш през магазина извън гарата Сиркеки. Майстор Клаус блокира пътеката Ц пътеката е блокирана от ядосан майстор готвач .Говори с него и той ще те помоли да избереш кой е по добрият сатър.

Избери този в лявата му ръка.Последвай Поаро до ъгъла с мъж в кафяво палто който говори с продавач.

Кликни върху Поаро отново.Погледни козата зад бъчвичките от едната страна на пътеката.ФКакво яде тази коза?Ф

Двама мъже блокират пътеката Ц Двамата мъже (господин Фоскарели и господин Хардман) дискутират коя е по добрата керамика (Kutahya или Iznik) тук в Турция.Говори с тях, те няма да мръднат докато не дадеш пример за керамиката.

Върни се 2 екрана назад и отиди при щанда с мъжа който носи кафяво палто.Вземи паницата от Katahya от масата.Върни се пак при двамата мъже и говори с тях.Автоматично даваш паницата.Те се отместват от пътеката.Вземи зрънцето от количката за разнасяне на стоки в ляво.Продължи надолу по пътеката.

Две жени блокират пътя Ц Говори с принцеса Драгонмироф и госпожица Шмидт.Те искат да намерят слънчобрана(чадъра) на принцесата.

Върни се при козата.Дай и зрънцето за да се отмести настрани.Вземи елегантния слънчобран(чадър).Отиди пак при двете дами и говори с тях.Автоматично даваш слънчобрана(чадъра).

Грета Олсън Ц Говори с жената която иска да и покажеш пътя назад към гарата.Премини диалозите.Тя те следва в твоето преследване.

Двама мъже блокират пътеката Ц Говори с Ратчет и МакКуин.Те говорят за статуя.

Влез в гарата Сиркеки и завий наляво докато не видиш Еркюл Поаро да подслушва разгорова на мъж и жена (Арбутнот и госпожица Мери Дебенам).

Контрольорът Ц Продължи да следваш Поаро до контрольорът.Говори с контрольора и автоматично му даваш билета за влака за да вземеш парче от билет.Мис Олсън е останала назад.Продължи напред.

Служителя на влака Пиер Мишел Ц Виж служителя на влака и Поаро дискутиращи неговото настаняване във влака.Влака е пълен и няма купе за Поаро.Манифестът на влака и картата му са поставени в книгата с изрезките.

Говори с Мишел, кондукторът и после с Поаро.Говори със служителя отново докато не се реши ,че Антоанет ще даде на Поаро своето купе и ще стои с госпожица Олсън.

Част едно : Фактите

ЗАБЕЛЕЖКА:Това упътване следва разрешенията разположени на инструкциите на М.Поаро.Проверете всички неща в инвентара с иконката на лупа.Проверете книгата за да следвате инструкциите на М.Пояро и всякаква друга информация която може да ви помогне.

Влакът тръгва от Белград.Чуйте пътниците.говорете с Еркюл Поаро по време на вечерята и научете за различните пътници на борда.Ратчет говора с Поаро за това да го назначи.Неговият живот е застрашен.Той показва оръжие.

Намерете бекона - Готвача Клаус е разстроен, защото доставката от балкон не е тук в Белград. Антоанет излиза от влак-а в Белград.Вървете напред и вижте как един от служителите на влака се качва на него. Вървете напред докато не стигнете до двамата мъже на фонтана.Говорете с Арбъртнот и МакКуийн.

Продължете надясно и вижте жена да става от пейката.Натиснете на вратата до дървото,Антоанет коментира служителия на влака. Продължете до предната част на влака.Говорете с служителя Мишел и Таийп-шофьора.Гръцки докто физик се качва на влака тук.

Вървете на ляво и вижте кутии на количка.Погледнете кутиите и вижте че са на сръбски.

Върнете се при Мишел и му говорете с него за разчитането на кутиите.

Натиснете на кутията в дясно да намерите Бекона на Клаус.

Научете каквото можете за хората на влака като слушате разговора им:

Антоанет си спомня думите на Поаро.Идете в следващия вагон в края на коридора-Салон вагона.

Вървете направо към бара.Идете зад бара и вземете щипките за лед и 5 тънки чаши за вода.Отворете чекмеджето и вземете тиксото и хартиените салфетки.

Върнете се до вагона на Кале като идете до там или поставите курсора най-горе на екрана.Вижте различните вагони на Ориент Експрес.Натиснете на вагона Калис за да се озовете веднага там.

ПРОВЕРЕТЕ РАЗПИСКАТА НА КАЛЕ ВЪВ АЛБУМА С ИЗРЕЗКИ. Използвайте чаша на вратата на вагона на Кале.След това натиснете на вратата и ще чуете автоматично в кое купе кой е:

Купе 1-2 (Мастърман и Фоскарели) - Чуйте Антонио Фоскарели,италианецът и Сайръс Хардмън ,американецът говори за Мастерман докато той отсъства.

Купе 3-4 (МакКуийн) - Чуйте Хектор Макуийн,младият американец и Полковник Францис Арбъртнот да си говорят за политика.

Купе 4-5 (Шмит - Дебенхам) - Няма и звук.Госпожа Мери Дебенхам сигурно спи а Хилдегард Шмит е с Принцесата.

Купе 9 (Поаро) - Няма и звук.Поаро сигурно спи.

Купе 10 (Ратчет) - Чуйте как Ратчет и Мастерман говорят за четивото на Ратчет.

Купе 11 (Хъбард) - Без звук.Мисис Каролина Хъбард,американката сигурно спи.

Купе 12 (Графиня Андрений) - Чуйте как Граф Рудолф и Графинята говорят за кошмара.

Купе 13 (Граф Андрений) - Без звук.Графа е с графинята.

Купе 14 (Принцеса Драгомироф) - Чуйте как Шмит чете на Принцесата.

Купе 15 (Арбтъртнот) - Няма звук.Арбъртнот е с МакКуийн.

Купе 16 (Хардман) - Хардман е с Фоскарели.

Купе 7-8 - Влезте в купето и Грета ще пристигне.

Мишел хваща Антоанет да спуска пердетата.Натиснете на Мишел с "shadow/сянка" иконката.Антоанет следва Мишел до вагона с багажа.Това отваря Вагона-ресторант.Вървете към багажния вагон.Мишел я отпраща и заключва вратата на багажния вагон.

Върнете се към вагона на Кале.Влезте в купето ви 7-8.Грета влиза.

Вижте снежната лавина която блокира влака.Шофьорът натиска спирачките силно.Поаро пада от леглото.

Пътниците се оплакват.Грета и Антоанет говорят с Поаро който си е навехнал глезена.

Чува се вик.Натиснете в долната част на екрана да надзърнете.Мишел говори през вратата на Ратчет на френски.Ратчет отговаря на Френски.

Вижте служител на влака да се качва на борда.Звънеца от купето на Хъбард-11 звъни.Натиснете на вратата за да надникнете.Вижте как Мишел говори с Хъбард за натрапник.

Чува се пукане.Натиснете на вратата отново.Вижте как Мишел чете в стола си в края на коридора.Жена в червено кимоно върви в салона.Натиснете на вратата на салона за да разберете,че е заключена.
Идете и говорете с Мишел.Жената в червеното кимоно е дошла от едно от средните купета - това на Хъбард или на Ратчет.Говорете с него отново. Върнете се в купето си.
На другата сутрин докато закусвате чуйте как пътниците се оплакват за закъснението на влака.Мишел прекъсва разговора.

Има убийство на влака!Приемам придизвикателството на Поаро и ще водя мое разследване!

Говорете с Поаро и научете за убийството на Ратчет.Поаро заповядва вратите да се затворят и никой да не излиза.Убедете Поаро да поеме командването на разследването.Предизвикателство е предоставено на Антоанет от Поаро.Премете да го направите сами с минимална помощ на Поаро. Ако се съгласите на помощ някой от следите на загадките са ви дадени от Поаро.

Изследвайте тялото на Ратчет.Погледнете към тялото на Ратчет.Проверете джобовете и вземете часовника,който е спрял на 1:15.Проверете възглавницата и вземете оръжие.Вземете кърпичката с буквата "h" от пода.Погледнете в края на масата и вземете чейнето,Чашата със петно и метална статуя.Вземете угарката от цигара,изгорялата клечка,другата клечка и изгоряла хартия в пепелника.

Погледнете куфара на рафта над вас.Вземете приспивателно.Погледнете през прозореца.Проверете взички неща в инвентара с лупата.

Вървете към дъното на стаята и проверете палтото.Вземете кибрита с кръглите клечки.Вземете шапката от стената,на която от вътрешната страна пише "13:18".Вземете чистачката за тръби от под-а.Проверете всички неща в инвентара с лупата.

Говорете с Константин за тялото.Той заявява,че има 12 рани и поне 3 могат да са причина за смъртта.Някой могат да са причинени от левичар,други от десничар.

Идете до следващата врата и говорете с Поаро.Там ще обобщите накартко какво е било научено.

Намерете предмети които биха ви помогнали да разчетете изгорялата хартия.Поаро иска нещо с , което д аборави с изгорялата хартия,стойки да държат хартията и източник на топлина. Идете в ресторант-вагона.Идете до бюфета и вземете спиртната лампа.

Върнете се в вагона на Кале.

Купе 1-2 (Мастерман и Фоскарели) - Врата е заключена.
Купе 3-4 (МакКуийн) - Врата е заключена.

Купе 5-6 (Шмит - Дебенхам) - Проверете кутията за шапка на рафта и вижте , е поставката за шапката не е такава каквато ни трябва.
Отворете и вземете малката кутия от куфара на Шмит.Проверете с лупата кутията в инвентара и вижте карти рецепти.

Отворете и вземете финната кърпичка от куфара на Дебенхам.Проверете в инвентара и проверете бродираното "CMH" на кърпичката.

Купе 7-8 (Олсон и Марсо) - Проверете 2та заключени куфара.Проверете кутията за шапка под рафта.Вземете телената рамка за шаппка.

Купе 11 (Хъбард) - Проверете кутията за шапка и куфарите на рафта.Вземете писмото с информацията от куфата и го прочетете в книгата под документите.Това е писмо от Маурен към майка му.Вземете копчето от подът близо до свързващата врата.

Купе 12 (Графиня Андрений) - Вратата е заключена.

Купе 13 (Граф Андрений) - Врата е заключена.

Купе 14 (Принцеса Драгомироф) - Проверете кутията за шапка на кушетката .Вземете телената стойка за шапка.Проверете куфара на рафта.Вземете кутията с пъзела.

Кутията с пъзела:
Целта е да отворите кутията като плъзнете панелите от 3те страни.Натиснете на панела за да ви излезнат стрелките.Натиснете на стрелките за да мърдате панела.

Късия панел-Плъзнете горния панел надясно и долния наляво. Дългата страна - Плъзнете панела. Късия панел - Върнете горния панел наляво и долния надясно. Дългата страна - Плъзнете панела. Късият панел - Плъзнете горния панел наляво,долния надясно и след това долния надолу. Най-горния панел - Плъзнете панела наляво.

Кутията е отворена. Вземете медальончето. Вижте медальончето в инвентара за да видите младо момиче.

Купе 15 (Арбъртнот) - Вратата е заключена. Върнете се купе 14 и влезте през банята. Кликнете на вратата от ляво.

Проверете куфарът и вземете пакетът със уреди за чистене на лула.

Купе 16 (Хардмън) - Проверете куфара и вземете кожената бухалка. Отворете малката кутия за да вземете мастиоло за печатна машина.

Купе 9 - (Поаро) - Вземете ножиците з амустаци от масата. Говорете с Поаро.

Изгоряла хартия - Целта тук е да нагорещим изгорялата хартия за да видим какво е било написано докато го държим върху пламакът.

1. Във инвентара, вземете изгорялата хартия и кликнете върху иконката на джаджа. Поставете изгорялата хартия от ляво. Направете същото със ножиците за мустаци. Кликнете на иконката джаджа за да получите ножици със хартия.

2. Поставете стойка за шапка на масата.

3. Поставете ножиците с хартията върху стойката.

4. Поставете още една стойка за шапка отгоре им.

5. Поставете сиртовата лампа от ляво на масата и я запалете със кибритена клечка.
Прочетете: член - малката Дейзи Армстронг.

Отвличането на Дейзи Армстронг

Всички инструкции на Поаро , които имаше до сега във албума със изрезки трябва да са завършени на този етап. Приемете предизвикателството за да видите как се справяте до момента със играта.

Част Втора : Уликите

Антоанет коментира , че сега във влакът е студено. Мишел се появява и казва , че шофьорът е казал , че тръбата през , която минава парата се е повредила по време на лавината.

Оправете отоплителната система на влака.

Купе 10 (Рачет) - Отидете до отворения прозорец и вижте , че Хардмън оглежда отпечатъците - стъпки. Кликнете на иконата сянка за да проследите Хардмън.

Автоматично ще бъдете във вагона Атина-Париж. Говорет с Матео, служителят във вагона Атина-Париж , който току що излезна от общата тоалетна.

Купе 16 (свободна) - Вижте счупено радио.

Купе 15 (Матео) - Вземете книгата с Морзова азбука и паспорта на Матео Риверте от масата.

Купе 14 (свободна) - Проверете кушетката и вземете счупените обувки за сняг под леглото. Проверете в инвентара.

Купе 13 (Константин) - Вижте сакото на закачалката. Вземете паспортът на Др.Ставрос Константин. Вижте куфарът. Вземете речта на доктора.

Купе 12 (свободна) - Вземете скъсаното писмо от пода.

Скъсано писмо - Съединете парченцата от скъсаното писмо . Обръщчайте парченцата като ползвате стрелките на дъното.
Купе 11 (Мишел) - Вратата е заключена.

Купе 10 (Шофьор) - Вземете паспорта на шофьора (Tayyip Sensoy) от масата.

Купе 9 (Клаус) - Проверете куфара и вземете паспорта на Клаус (Klaus Herkensheimer).
Купе 7-8 (свободна) - Разгледайте внимателно вазата и дръжката във/на банята. Много интересно. Хммм...
Влезте в банята от дясно.Вижте отвореното шкафче . Вземете клещите.

Купе 5-6 (свободна) - Нищо тук.

Купе 3-4 (Пожарникар) - Вземете ръкавиците на пожарникаря от кушетката и паспорта на пожарникаря (Abdullah Ozbizen) от масата.

Купе 1-2 (Лусиен) - Нищо тук. Паспортите влизат във специална графа за дневници във инвентара ви.

Шофьор - Излезте навън като ползвате вратата до Матео. Вървете навън до предната част на влака. Влезте в кабината на шофьора. Говорете с Tayyip и разберете , че той не може да яде. Зъболекарят е извадил всичките му зъби.Нужни са му зъби. Антоанет му дава чейнето. УЖАС!

Вземете чука на върхът на кутията за инструменти. Има нужда от нещо , което да му го замести. Дайте му бухалката от куфарът на Хардмън. Вземете чука. Вземете и въглища. Излезте от кабината на шофьора. Погледнете под следващия вагон за да видите къде е проблема. Получете ключовете за различните вагони и купета. Влезте във вагона на Кале като влизате през прозореца на Рачет. Говорете с Мишел , който стои на позицията си и вземете ключовете за багажното. Попитайте го за

Ключовете за вагона Атина-Париж.

Влезте във вагон ресторанта. Отидете до другия край,подминете кухнята и използвайте ключа на багажното.

Багажното - Вървете напед и проверете всичи сандъци. Отидете до сандъка със етикета 'Два чифта' . Погледнете отблизо и Поаро ще каже 'Доста интересно' . Сандъкът е закован здраво.

Използвайте чукът за да отворите кутията. Вземете новите снежни обувки. Снежни обувки - Във инвентара вземете снежните обувки и цъкнете на иконката със джаджата. Сложете го във дясното квадратче. Кликнете на иконката с джаджата и вижте , че сега са разделени.

Кликнете Х и така затворете прозореца за да получите в инвентара си снежни оубвки и медна тел. Вървете по надолу и прочетете разписката за качване на товар на влака. Той показва , че са били качени зехтин, мед и оцет във Белград и , че пакет от специално значение е бил качен във Инстанбул.

Проверете буретата за да разберете , че това са тези от разписката. Вървете надолу на екрана за да видите заклчената врата.

Дърветата - Вървете след до вагона Атина-Париж и след това вървете докрая на самия влак. Излезте от влакът и отидете на дясно за да влезете във района със дърветата. Вървете напред докато не стигнете голямата скала в центъра. Използвайте снежните обувки върху Антоанет.
Вървете надясно и ще срещнете вълк. Узползвайте пистолета върху вълкът за да го уплашите. Отидете на следващия екран и вземете металния чучур от дървото.


Върнете се до голямата скала в центъра (2 пъти назад). Сега вървете наляво. Има пътища нагоре и наляво. Поемете по левия път. Пътят води наляво и надясно. Поемете по левия път и вземете другия метален чучур от дървото от ляво. Върнете се един екран назад от към дясно. Тръгнете надясно и вижте , че пътят се разклонява надясно и надолу. Вървете надясно и ще срещнете вълк. Узползвайте пистолета върху вълкът за да го уплашите. Поемете по пътя нагоре за да видите насипът от сняг. Вижте една пропаст напред и още една от ляво.
Вървете до пропаста и вижте нещо на краят и. Вземете го. Гледайте как Антоанет замалко незавършва приключението си. Това е нож за пържоли. Разгледайте ножа във инвентара за да видите , че има логото на влака. Вървете надясно и вижте къщурка.

Къщурка - Врата е заключена.
Вижте металните решетки и Поаро ще съобщи , че едната е разхлабена. Използвайте чукът върху решетките за да вземете метален прът. Използвайте металния прът върху катинара за да получите счупен катинар.

Влезте в къщурката. Вземете униформата на служителя. Проверете го в инвентара за да видите , че е размер petite ( малък) и едно от копчетата липсва. Помните ли , че едно копче беше намерено във стаята на Хъбърт.Претърсете униформата и вземете втори пропуск за влака. Отидете до дргата страна на стаята и вземете камата от стола. Разгледайте камата във инвентара ,обърнете я за да видите , че има засъхнала кръв.Вижте , че на дръжката има мръсно петно. Погледнете тръбата на печката. Вземете тръбата като използвате клещите взети от Купе 7-8 в банята на вагона Атина-Париж. Излезте от палатката. Използвайте обувките за сняг върху Антоанет. Вървете надолу два пъти за да стигнете пропаста. Отидете надолу на екрана. Отидете наляво и после отново надолу на екрана. Отидете два пъти надясно за да стигнете голямата скала в центъра. Отидете наляво за да идете към влака. Вървете напред докато не стигнете вагонът преди този на машиниста. Погледнете под вагона и сменете счупената тръба със тази от печката. Може , но може и да не може да са ви нужни ръкавиците на пожарникаря , но дори да не са ви нужни бъдете сигурни , че сте ги взели.

Намерете на Клаус оцет и зехтин за да получите достъп до кухнята.

Върнете се във влака. Влезте във вагон ресторанта и след това във кухнята. Готвачът иска зехтин и оцет. Отидете в багажното. Отидете до буретата , които са до разписанието. Използвайте единия чучр върху бурето със Оцет (White Vinegar). Използвайте празната чаша на бурето за да вземете чаша пълна с оцет. Направете това със зехтина за да получите чаша пълна със зехтин използвайки другия чучур. Върнете се в кухнята и ги дайте на Клаус. Не е достатъчно. Клаус отива да вземе още. Кухня - Влезте и вземете капкомера . Отворете хладилника и вземете порткаловия сок. Вземете сатъра от дъската. Отидете до печката и вземете купа пълна с тесто. Излезте от малката кухня. Довършете времевата таблица като разпитате всички заподозрени. Разберете , че всички заподозрени имат албита за ноща на убийството. Разберете каква е била дозировката на лекарството на Рачет . Разберете повече за овекът във кимоното. Вижте дали алибитата на пътниците са верни. Съберете всички паспорти. Вземете отпечатъци от всички заподозрени. Вземете празните карти за меню и ножа за масло от масата. Как да вземете отпечатъци - Със празните карти от менюто, мастило за печатна машина и също така и салфетките; попитайте всеки от героите за отпечатъците му и автоматично ще ги вземете. Отворете инвентара, кликнете на иконата албум, отворете графата 'заподозррени/suspects' и вижте листа със отпечатъци и паспорти , които са взети. Клаус - Отидете в багажното отделение за да говорите с Клаус и да вземете неговите отпечатъци. Отидете във вагон салон. Дебенхам - Говорете за всичко с Госпожица Дебенхам. Вземате нейните отпечатъци. Нейния паспорт е във купето и. Говорете със нея отново. Тя е говернантка в Багдад. Граф и Графиня Андрений - Говорете с Графинята и след това с Графа. Никога не е била във Америка. Вземете тяхните отпечатъци и общия им паспорт. Той не пуши. Лусиен, барманът - Говорете с барманът. Неговия паспорт е във неговото купе. Вземате отпечатъците му.Той споменава , че готвачът е изнервен , защото липсва ножът за пътжоли. Лусиен прави коментар отнсоно това , че пътниците си правели сувенири от влакът. Вземете карта на менюто автоматично.

Вземете кофата с лед от барът. Дръпнете се и след това вземете купата за пунш от барът. Фоскарели - Говорете със Фоскарели , който е на другата страна на салона. Вземете неговия паспорт. Той пуши цигари. Вземете неговия отпечатък. Отидете във вагона на Кале. Купе 1-2 (Мастърман & Фоскарели) - Говорете с Мастърмън. Вземете неговия паспорт и отпечатъци . Забележете споменаването на писмо и дозата за преспивателното. Той никога не е бил в Америка и пуши цигари. Сега вече знаем за дозировката.

Проверете куфара . Вземете книгата "В плен на любовта" от куфарът на Мастърман. Погледнете в инвентара и вижте , че е била взета от Кралската Военна Библиотека във Tуикенхам. Отидете и вижте в куфара на Фоскарели и вижте , че там има шофьорска книжка и тя е издадена във Ню Йорк през 1923. Купе 3-4 (Маккуин) - Говорете с Маккуин. Вземете паспорта и отпечатъка му. Той е оставил вратата на влака отворена за Антоанет във Белград. Има писмо от Рачет във сейф във Заключената стая.

Вземете двете писма заплаха от куфара. Отворете инвентара, кликнете на албума за изрезки, изберете документи и прочетете двете писма заплаха.

Купе 5-6 (Шмид - Дебенхам) - Вземете паспорта на Дебенхам от масата. Говорете с Шмид. Вземете от нея отпечатъци и паспорта и. Никога не е била във Америка. Тя е видяла служител на влака да излиза от средното отделение. Съмнителния служител е бил малък, тъмен, имал е малък мустак и висок глас.

Купе 7-8 (Олсън И Марсо) - Вземете библията от масата. Говорете с Грета Олсън. Вземете нейния паспорт и отпечатък. Никога не е била във Америка. Отворила е вратата на Рачет по погрешка. Тя по-късно е проверила вратата свързваща със Хъбърд за да я намери , че е била заключена. Вижте куфара на рафта. Вземете картичката от Кони Айлънд в Ню Йорк. Разгледайте я в инвентара.'В спомен за оследния хуба ден до морето. Хелена се возеше на влакчето на ужасите, но аз не можах'.

Купе 11 (Хъбърд) - Говорете с Г-жа Хъбърд. Вземете паспорта и отпечатъците и. Имало е жена в съседство. Имало е мъж във купето и затова е позвъняла. Вратата е била предварително затворена.

Купе 12 (Графиня Андрений) - Проверете куфара. Вижте етикета на куфара.Скрития надпис на куфара е ХMK.

Купе 13 (Граф Андрений) - В куфара няма нищо важно.

Купе 14 (Принцеса Драгомироф) - Вземете паспорта от масата. Вземете медната гривна и ще бъдете хванат от Принцесата. Вземете нейните отпечатъци. Соня Армстронг е нейна кръщелница итя е била близка приятелка на Линда Арден. Соня има по-млада сестра.

Купе 15 (Арбъртнот) - Говорете с Пол.Абъртнот. Вземете неговия паспорт и отпечатъци. Той пуши лула.Той е видял жената във кимоното.

Купе 16 (Хардмън) - Вземете паспорта на Хардмън от масата.

Мишел - Говорете с Мишел относно копчето намерено във стаята на Хъбърт. Говорете с Мишел за убийството. Имало е верига на вратата на Рачет. Прозорецът беше отворен. Той напусна за да говори с Матео във другия вагон. Вземете неговите отпечатъци.

Отидете в вагон Атина-Париж. Купе 1-2 - Вземете паспорта на Лусиен.
Купе 3-4- Паспортът на огняра е взет по-рано.
Купе 5-6,7-8- Нищо интересно.
Купе 9-Паспортът на Клаус е взет по рано.
Купе 10- Паспортът на шофьора е взет по-рано.
Купе 11- Хвани Хардмън да рови в чужди работи. Вземи малки ключове от него. Говори с Хардмън. Вземи неговите пръстови отпечатъци. Той е чист. Той е нает за да защитава Ратчет. Той ще ти каже къде е сложен паспорта му. Провери куфарът на Мишел. Вземи Паспорта и старата снимка.Погледни Сниката в инвентара си. Направена е в студио в Франция.Сравни я с тази на принцесата. Хммм... Купе 12-нищо интересно.
Kупе 13-Говори с Константин и му вземи пръстови отпечатъци.
Матео - Говори с Матео.Той е радио оператор. След лавината той е открил счупен телеграфът. Той го е пакетирал внимателно. Той е бил на време в Белград и вече е работел.Той не е бил служителят видян вечерта. Вземи неговите отпечатъци.


Отвън

До влакът- Говори с пожарникаря и вземи пръстовите му отпечатъци. Шофьорско купе - Говори с шофьора. Той е видял Матео да влиза.Вземи пръствите му отпечатъци.

Отиди в Вагона на Кале. Можеш да влзенеш през прозореца на Ратчет. Купе 16-Погледни под масата и вземи паспортът на Хардмън,Пимото до Ратчет. Провери го в книгата си. Всички неща поръчани от Поаро са вече изпълнени.Всички паспорти и пръстови отпечатъци са взети.
Отиди при Поаро в стая номер 8. Говори с него за да разбереш че си се справил добре Тайната стая: Отиди в края на Багажния вагон. Използвай малкият ключ взет от Хардмън върху вратата за да я отвориш. Сейф: Тук е Сейфът на Ратчет. В инвентарът виж шапката на Ратчет - 13:18 хмм. Погледни библията на Грета. Виж документите в книгата ти Виж последното изречение от библията - И неговото число е 666
Движите като преместите курсора на мишката на лявата част на измервача на сейфа(обратно на часовниковата стрелка) и натисни за да получиш 6 под стрелката.Сложете курсора на дясната част на измервача на сейфа(по посока часовниковата стрелка) и натисни за да получиш 6 под стрелката.Сложи курсора в лявата част измервача на сейфа(обратно на часовниковата стрелка) И натисни за да получиш 6 под стрелката.Сейфа е отворен."Мисля че чух щракване" натисни дръжката и вземи признанието на Рачет.Прочети признанието в Документите.На Подписа пише Касети

Кошът на Ратет: Отиди до кошът в другия край на стаята.Използвай металната пръчка за да го отвориш. Виж леглото. Вземи униформата. Прегледай я в инвентара. Виж че няма копчета които да липсват и че е номер петит.
Виж книгите в дясно.
Вземи отпечатъци от всичко:
Как да взимаш отпечатъци от предметите.
В инвентарът вземи въглищата и цъкни на съединяващата иконка. постави ги в лявото поле. Вземи чукът и го постави на второто поле. кликни на иконката за да получиш Въглищен прах.
Постави въглищния прах на най-лявото поле. Вземи капкомера и го постави на второто поле за да получиш капкомер пълен с въглищен прах.
Използвай капкомерът Пълен с въглищен прах за да видиш отпечатъците.
Използвай тиксото върху откритите отпечатъци за да ги вземеш.
Кошът на Ратчет в тайната стая:
Книги - Използвай капкомера пълен с въглищен прах върху книгите.Използвай тиксото за да вземеш отпечатъци.
Ключалка -погледни отблизо ключалката. Използвай кампкомерът пълен с въглищен прах върху нея. Използвай тиксото за да вземеш отпечатъци.
Тайната врата- Излез извън стаята и се вгледай в дръжката. Използвай капкомерът върху нея. Използвай тиксото за да вземеш отпечатъци.
Багажно отделение
Малкият кашон-Вгледай се в кашонът на зимните обувки. Използвай какпкомерът върху него.Използвай тиксото за да вземеш отпечатъци.
Празен кашон- Вгледай се в празния кашон до зеленчуците.Използвай кампкомера върху него. Използвай тиксото за да вземеш отпечатъци. Отиди в вагона Кале.
Купе 10 - Вгледай се в резето на прозореца.Използвай капкомеръут върху него. Използвай тиксото за да вземеш отпечатъци.
Купе 11- Виж изпъкналата част на свързващата врата.Използвай капкомерът върху нея. Използвай тиксото за да вземеш отпечатъци. Отскочи до вагон Атина-Париж.
Купе 7-8
Дръжка- Виж внимателно дръжката. Използвай капкомерът на нея. Използвай тиксо за да вземеш отпечатъци.
Ваза- Виж внимателно вазата на масата.Използвай капкомерът върху нея. Използвай тиксото за да вземеш отпечатъци.

В инвентарът:

За да вземеш отпечатъци от предмети. Вземи капкомерът пълен с въглищен прах и го постави на съединяващото поле.
Вземи предметът който искаш дабъде прегледан и го сложи в второто поле.
Цъкни на съединяващата икона за да видиш отпечатъци
Вземи предметът с открити отпечатъци и го постави в първото съединяващо поле. Вземи лепилото и го постави на второто поле. Цъкни на съединяващата икона за да вземеш отпечатъци.
Виж отпечатъците от счупеният катинар, чашата, камата и от счупените зимни обувки.
Сравни отпечатъците от предмети с тези от хората:
В инвентара цъкни да видиш отпечатъците.
Цъкни на лупата в средата на рамката за да сравниш отпечатъците с тези от героите.
Преминавай през предметите игероите докато не съвпаднат.
Книгите от коша на Ратчет- Не съвпада с никой от героите.
ключалката на коша-Съвпадат с тези на Мк'Куин.
Дръжката на тайната врата- Съвпада с тези на Мишел.
Малкият кашон от зимните обувки-Съвпадат с отпечатъците на Фоскарели.
Празния кашон- Съвпадат с тези на Фоскарели.
Резето на прозореца на Ратчет- Съвпадат с тези на Фоскарели.
Изпъкналоста на вратата в стаята на Хюбърт- Съвпадат с тези на Грета.
Дръжките в кабина 7-8 Атина-Париж вагон-съвпадат с тези на Абъртнот.
Вазата- Съвпадат с Дебенхам.
Счупения катинар- съвпада с отпечатъците на Матео.
Чашата- Съвпадат с тези на Мастърмън.
Кама -Не съвпадат с никой от списъка.
Счупените зимни обувки- съвпада с Абъртнот.
Провери стъпковите отпечатъци.
вземи стъпкови отпечатъци-Отиди отвън под прозореца на Ратчет.
Виж внимателно отпечатъците. Използвай купата с тесто върху тях. Използвай щипката за лед за да вземеш стъпковите отпечатъци.
Комбинирай отпечатъците с кофата с лед за да получиш стъпкови отпечатъци в кофа пълна с лед.
Сравни стъпковите отпечатъци с обувките на мъжете.
Отиди в всички мъжки стаи.Отвори шкафът в ъгъла на стаите.
Използвай кофата с отпечатъци върху обувките зад а ги сравниш.
Отиди в вагона Атина-Париж и провери: Купе 1-2, Купе 3-4,Купе 9, Купе 10,Купе 11, Купе 13 и 15 Отиди в вагона Кале:
Отиди в стаи 1-2 от вагона Кале. Използвай кофата с отпечатъци върху обувките на Фоскарели за да видиш че съвпадат. Провери и тези на Мастърмън въпреки, че си намерил съвпадение.
Продължи в купе 3-4,купе 13, Купета 15 и 16
Отиди при Поаро в стая номер 9 .Ще разбереш че си се справил добре. Всички задачи на Поаро са вече изпълнени.


Част Трета: Еркюл Поаро сяда назад и мисли

Претърси влака за доказателства,който заподозрените може да крият за миналото си. Питай заподозрените за миналото им.Виж дали някой има скрит мотив. Открий собственика на кърпичката с инициал.

Отиди в Салонния вагон.
МакКуйин и Арбътнот-Говори с двамата мъже
Фоскарели-Говори с Фоскарели
Хюбард-Говори с Хюбард
Хардман-Говори с Хардман.Той обича Френски момичета
Дебенхам-Говори с Дебенхам.Тя не е в настроение
Отиди в Ресторантния вагон.
Д-р Константин-Говори с Д-р Константин

Графа и Графинята-Говори с графа за паспорта,говори с графинята и научи,че тя е Хелена,сестрата на Соня Армстронг.Дейзи Армстронг и е племенница.Сузан е името на медицинската сестра на Дейзи.Тя е Французоика.Медицинската Сестра се казва Неудотор-Нова Дъщеря-Стар Син-Олсон.Името на гувернантката е Мис Фрийбоди.

Мастерман-Говори с Мастерман и научи,че е бил иконома на Тоби Армстронг,и му е бил слуга в Ню Йорк.Той и Тонио са работили заедно в Ню Йорк.

Принцесата-Говори с принцесата,тя признава,че кърпичката е нейна.

Грета-Говори с Грета.След като я конфронтирате с картичката от Кони Айлънд,научете,че тя е била медицинска сестра на Хелена.Тя е сестра на Соня Армстронг.

Шмид-Говори с Шмид.10 или 15 години с Принцесата.

Лусиен е зает.

Клаус-Влез в кухнята и се опитай да говориш с Клаус.Той е разстроен понеже някой е откраднал тортата "Черна Гора" от него и той трябва да прави нова.Чудно кой е взел кухненската му набивачка.
Отиди в своята стая 7-8 в Калай Вагона.Провери куфара на Антоанет.Вземи червеното кимоно.
Потърси Мишел.Тоалетната в Вагона е заключена.
Отиди в Вагона Атина-Париш и потърси Матю.Него го няма.Влез в кабина 16 и виж мъж да минава отвън.
Отиди навън и Антоанет е се оглежда за мъжа.Антоанет е отвлечена и заведена до хижата.
Измъкни се от хижата-Погледни под леглото.Вземи чадъра на принцесата.Отвори прозореца и погледни навън.Използвай чадъра на катинара.

Излез от хижата и погледни кашона в снега за да възстановиш почти всичко в инвентара.Какво липсва?Малкия ключ за секюрити руума и щайгата на Рачет.Хммм....

Вземи счупения катинар.Използвай зимните обувки на Антоанет.

Върни се в влака като тръгнеш три пъти наголу.Отиди ляво,долу,дясно,дясно и ляво.Отиди наляво към влака.
Отиди при Поаро и го питай за радиото.Той ви казва да говорите с Барнаби по радиото.
Използвайте радиото за да откриете информация за заподозрените.
Провери куфара на Поаро за да вземеш писмо от приятел на Поаро.Прочети го в документите в тетрадката.
Отскочи до Вагона Атина-Париш.Отиди в кабина 16 и виж радиото.
Направи телеграфен ключ.
В инвентара съединете ножа за масло и клещите за да получите изкривен нож за масло.
Съединете изкривения нож за масло,чука и пироните за да получите направен телеграфен ключ.
Сложете направения телеграфен ключ на масата.
В инвентара съединете медната тел с клещите(или сатъра) за да получите изрязана меднa тел.
Използвайте изрязаната медна тел на направения телеграфен ключ.
Направи електрически източник.
Сложи купата за пунш на масата.
Използвай гарафата с портокалов сок на купата за пунш.
Сложи статуята в купата с портокалов сок.
В инвентара съединете медната гривна с клещите за да получите изкривена медна гривна.
Използвай изкривената медна гривна на купата.

СНИМКА

Обади се на Барнаби.
Включи радиото.Ето радиото вече е готово за употреба.
Използвай телеграфния ключ.Автоматично знаете морсовия код,след като имате книга за това в инвентара.
Говори с Барнаби.Изключи радиото.
Включи го пак,използвай телеграфния ключ и получи отговори от Барнаби:
Кламидия е животинска болест.
Пиер Мишел няма семейство.
Сайръс Хардман е работил за агенцията на МакНийл за 15 години.
Децата на Линда Арден се отглеждат от Марк Гилбърт.
Граф Рудолф Андрений е Унгарски дипломат.
Моминското име на Графиня Хелена Андрений е Гилбърт.
Пълковник Франсис Арбътнот е служил в "Роял Норттъмбърленд Фусилиърс" в Индия.
Мари Дебенхам е гувернантка.
Хектор МакКуийн е такъв какъвто казва.
Клаус е каквото е намерено
Матю е каквото е намерено.
Каролин Хюбард е досадна Американка.
Грета Олсон е медицинска сестра и мисионерка.
Името на готвача е Хилдегард Шмид.
Фамилията на Сузан мед.сестрата е Ферие.
Изключи радиото.
Включи го пак,използвай телеграфния ключ
Тоби Армстронг е служел в "Роял Норттъмбърленд Фусилиърс"

Отскочи в Салонния вагон.
Говори с Мари Дебенхам.Тя е била гувернантка на Хелена Армстронг.
Отиди в Ресторантния Вагон и говори с Д-р Константин.Той е вегетарианец.
Говори с Графиня Хелена за допълнително потвърждение,че тя е сестра на Соня.
Докладвай на Поаро.В Америка всички от влака са били на едно място.Той предлага 3 решения.

Решенията на Поаро
Поаро е донесен от Мишел и Д-р Константин

Поаро разкрива 3 решения: 1.Да ги издаде на Югославянската полиция.
2.Да каже,че е дело на Криминален Престъпник.
3.Че дори и Супер Гений не може да разбере кой е убиеца

За да изберете 1вия вариант:
1.Заплашително писмо
2.Сайръс Хардман
3.Матю и Д-р Константин
4.Вратата вляво заключена от МакКуийн.
5.Униформата.
6.Мастерман потвърждава дозата приспивателно.
7.Стилето.
8.Скъсано Писмо
9.Празната стая в вагона Атина-Париш

За да изберете 2рото решение:
1.1:15 АМ
2.В Америка
3.Изберете всички имена без Графиня Андрений,Сайръс Хардман,Мис Хюбард и Пиер Мишел
След това изберете"Нито един от изброените"
4.Полковник Арбътнот
5.Всички тези доказателства се съгласяват с 1вото решение
6.Когато каза че снега е ярък
7.Ножа за пържоли
8.Чистач на тръби
9.Кърпичка.
10.Счупен катинар
11.Червено Кимоно

За да изберете 3тия вариант:
1.Инжинера
2.Купчина Книги

Вижте края

 


Преведоха от английски :
Галина Доневска / Galina Donevska - galdoka
Денис Метев / Denis Metev - Lord Zombie
Боян Недялков / Boyan Nedyalkov - Svalko
Радослав Узунов / Radoslav Uzunov - 3pacalypse Now
Тони Банков / Toni Bankov - f0rgy