Геймплей:    Това е игра от първо лице и всички действия се извършват с помощта на мишката. Разгледай различните опции в менюто , за да разбереш как да играеш играта.

На екрана , различните резолюции , се нуждаят да бъдат точни , за да разберете всички обяснения в играта. Показано е също класът на твоя компютър бавен или бърз и как да се отмени автоматична класификация за оптимално графични изпълнения.

В инструкцийте, различните икони, посоки и важни геймплей манипулации са обяснени.Също има команди за 4-те пъзели в играта.

Картата показва острова Капри-Анакапри. Кликни на район и ще се появи снимка и описание на избраното място.

Кредитите показват всички участници и озвученията на различните герои.

 

Проектантите показват създателите и сътрудниците на играта.

Опцията хотспотс показва и скрива черния квадрат , който се появява по време на игра и показва кои са достъпните райони.Силно препоръчвам да го оставите включен. Изборът на сцена е за идентификация на това място и може да се включи или изключени.

При избирането на старт бутона избирате откъде да заредите играта: от самото начало,  откъдето сте стигнали предишния път, други места откъдето сте се записали или да прескачате от една точка до друга. Бутонът изход затваря играта.


 

Анакапри 7 юли 2011 година 11:00 сутринта

Вие сте Д-р. Нико Н.

 

Сънят

Кафенето:    Сервитьорката ви дава писмо от Д-р Орланди. Вземете писмото от Д-р Орланди.

Натиснете десен бутон , за да видите иконите-опции в долния край. Най-вляво (от компютърния екран) е ревю на диалозите , които сте водили и също определя личностите.Ножиците (инструмента) води до главното меню. С иконата изглеждаща като комета , можете да прескочите от мястото където сте до вече посетен район.Иконката сфера показва на картата непосредствената област, където са разположени.Вижте , че сте на прощад Витория на мигащия кръг . Също забележете червените стрелки , които показват в коя посока гледате.

Иконата изглеждаща като чанта е инвентара ви. Кликнете на писмото в инвентара ви.Ръката е иконата с която ще използвате даден предмет. Окото е иконата с която ще проучвате предмета.Натиснете на иконата-око. Натиснете на дясната стрелка два пъти , за да прочетете първата страница от писмото. Кликнете на дясната стрелка отново , за да прочетете какво пише на гърба на писмото.Натиснете стрелката надолу , за да илезете от инвентара си. Д-р Орланди говори за легендарния Обсидиански диск. Той иска от теб да отидеш в дома му и ти дава указания как да стигнеш до него.

Площад Витория:     Излезте от кафенето и ако сте включили хотспот опцията трябва да видите черни квадрати от дясно и отлява на екрана. Завийте надясно след като преминете кафенето, вървете напред и вижте стрелки. През останалата част от играта, бъдете сигурни , че сте проверили всички страни на екрана или може да пропуснете хотспотс. Две кликания на стрелките ще минете по-бързо.

Повикващия червен автобус – Виж отблизо дясната страна на площада и вижте човека повикващ червения автобус. Натиснете бутона. Автобусът отива към Марина Пикола.

 

                  

Вия Орланди:    Отдръпни се и се отправи наляво.Върви право към Вия Орланди. Писмото показва , че жителите на града знаят за твоето пристигане.

Машината за билети (1) – Върви направо отляво на магазина в центъра на екрана. Върви напред  три пъти и виж зелена машина за билети , която продава билети за буса и билети за превозване. Също има карта на Общесвен транспорт Анакапри ниско на екрана.

Натисни бутона и виж , че билет до Мапина Пикола е 10 каприни.

Постоянно проверявайте иконата глобус , за да видите къде сте на картата.Това е много полезен инструмент.

Пощенска картичка и музей (2) – Вървете напред три пъти и вижте пощенска картичка да стои отдясно.Погледни я отблизо и я вземи.Това е пощенска картичка 1 ,Стейруей до Торе ла Гуардия.  

Върви напред един път и влез в музея отляво.Занаятчията по майолика ви разказва за Капри миниатюрата и историяна на Обсидианския диск.

Върви наляво и направо. Вгледай се в всички стъклени изложения на стената , особено в тези които са свързани с историята на диска и миниатюрата Капри в центъра на стаята.Върни се обратно в магазина и говори с занаятчията по майолика отново.Тя ви дава керемида.Излезте от магазина и продължете наляво.

Къщата на МакКоуен (3) – Вървете напред два пъти и вижте червена къща вдясно.Вижте отблизо панела за повикване и натиснете бутона. Уоу! За какво е всичко това?Продължете надолу по пътя.

Цветаря (4) – Вървете напред докато не достигнете цветарския магазин вдясно.Влезте и говорете с цветарката.Сега ние знаем някои полезни улики в вьшия куест за диска , но не всичко.Излезте от магазина и продължете надясно.

Чиеса ди Сан Мишел – Цъкнете веднъж напред от магазина и проверете знаците на ъгъла.Завийте надясно от знаците към Чиеса ди Сан Мишел и Каса Орланди както е означено.Вървете напред и влезте в църквата , която се намира вляво.Качете се по спираловидните стълби и отидете на балкона.Погледнете надолу към сусаменият под нарисуван на различни животни и птици в Градината на Еден.Слезте долу и завийти наляво, за да видите плочки от нивото на пода.Излезте от църквата.

Вила Орланди – Вървете наляво и напред до ъгъла.Използвайте чукалото на вратата , отдръпнете се и говорете с асистента на Д-р  Орланди.Той иска да се върнете в 3:45 през ноща.

Проверете пощенската кутия и вземете второ писмо на Д-р Орланди и мраморна плочка.Прочетете второто писмо.Д-р Орланди разказва още за диска , който ти трябва да локализираш.Той иска да спреш при Францеско Серьо при 1-вия Вико Бофе 7.Прочети краткото описание на мраморната плочка.Надписа гласи ,че диска трябва да бъде унищожен и да се маркира R.C.1816. 

Францеско Серьо в 1-вия Вико Бофе – Обърни се от вратата на Д-р. Орланди и върви напред докато не пресечеш.Завий надясно в 1-вия Вико Бофе.Върви направо до края и използвай бутона за повикване на къщата отлява.Изслушай Мистър Серьо за „откъде всичко започнало” следата.Научи за Грота деле Фелчи.Отвори пощенската кутия и вземи дневника на Игназио Серьо.Прочети дневника внимателно и също вземи кредитна карта.

Обърни се , завий надясно до пресечката.

Върни се до Вицо Ле Бофе , а след това надясно до следващата пресечка.

                               

                              

 

Ле Бофе (5)Запомни всичко в този малък парк.

Вицо Каприле:   Продължете напред и проверявайте картата докато не се озовете в Вицо Каприле.

Нобърт Хадрава (6)Когато си близо до офиса на Хадрава , музиката става неприятна.Влез в неговия офис в Вицо Каприле 160.Той казва , че ще купи стари монети в случай , че решиш да ги продадеш.

Маршрута на бусът Каприле – Върви напред до главния път.Заобиколи и тогава погледни отблизо жълтият човек повикващ автобус.Точка за прескачане до Каприле е вече направена тук.

Вия Орланди:    Върнете се и продължете напред до червените стълби , които водят до двора на църквата.

Църквата Света София – Огледай двора и вътрешността на цълквата.Излез от църквата и прозължи наляво.

Стария мъж (7) – Заслушайте се в мъжа , който седи на керамичната пейка.Той ви дава вестник.Прочетете вестника.Има статии за диска , Г-жа Жулия МакКоуен , видяхте я вътре , Н.Хадрава , Алекс Моут и регулацията на трафика.Вие можете да достигнете Торе Ла Гардия през портал с два изхода  чрез използването на кредитната карта – тази , която взехте преди.

Оповестяването на телевизията (8)  – Вървете един път напред след преминаването на стария мъж и погледнете наляво.Погледнете отблизо телевизора , за да изгледате интервюто с Д-р.Серьо и да научите повече информация за диска и сегашната околна среда в Анакапри.

 

 

                                      

 

 

Хайде да намерим още информация за Грота деле Фелчи.

Виале Аксел Мънте:    Прескочете до Площада Витория като използвате кометата-икона в долния край на екрана.Обърнете се и завийте наляво.

Неаполитанската песен – Вървете напред седем пъти и изслушайте мъжът с китарата.Заслушайте се в Неаполитанската песен.

Парфюмерията (9) – Вървете напред 6 пъти и влезте в Парфюмерията вляво.Вземете парфюма.Той трябва да привлича морски създания.Излезте от магазина и продължете наляво.

Освежаващия бар (10) – Вървете напред и виждте освежаващия бар вдясно.Те имат лимони и напитки.

Магазинът за лимони (11) – Вървете направо и влезте в магазина за лимони вдясно.Слушайте как производителя на сандали говори за илюзия.Вземи сандала и след това го виж в инвентара си – той изчезва!Производителя на сандали иска да говорите с Д-р. Моут.

Отдръпнете се и отидете наляво.Вървете напред и се заслушайте в продавача на лимони.Няма лимони за копуване сега.Върнете се в близкия магазин и излезте.

Вила Сан Мишел (12) – Вървете надясно и напред.Влезте в вила Сан Мишел – домът на Алекс Моут.Говорете с мъжа и научете , че Д-р. Моут е отишъл на разходка в Торе Ла Гуардия.А , това е мястото показано в пощенската картичка която взехме в Вия Орланди и е споменато в вестника.Излезте от вилата.

Скала Фенеция—портала с два изхода (13) – Вървете надясно до края и вижте портал с два изхода.Нова точка за прескачане е вече на картата.Сложете пощенската картичка (изберете я в инвентара си с ляв клик) върху металната рамка отдясно на входа.ЛОЛ!

Торе Ла Гуардия – Влезте и се изкачете.Предприемете приятна разходка и огледайте природата.Вървете напред до затворената врата и говорете с Д-р Алекс Моут.Той говори за църква близо до костенурката и как да забие камбаната.Направете си ревю на диалога , който водихте – иконата монитор.Хубаво е да си припомняте диалозите по време на игра и така няма да пропускате дадени следи.

 

 

 

                                             

 

 

Вия Маглиера:     Прескочете до площад Витория.Обърнете се и отидете надясно.Вървете един път напред и кликнете на пътя отляво на сградата (открития лифт) отпред.

Сградата на открития лифт – Влезте в сградата отпред и говорете с присъстващия човек на прозореца.Той казва , че открития лифт ще работи в 4:00 през ноща.Излезте от сградата и продължете по пътя наляво от контролната сграда.

Вижте банката на Анакапри.Още нямаме нужда от пари и нямаме пин кода , затова ще се върнем тук по-късно.

Костенурката (14) – Вървете напред до края и се срещнете с мъдрата костенурка.Слушайте това което казва и си преговорете диалога.Научи началото на историята на диска.Също научи как да издириш диска: тя ти препоръчва да намериш и говориш с тези , които са се опитали да контролират диска.Духовете са във формата на животни и , че унищожението на диска ще успокои болката на тези животни.

Църквата Света Мария Константинопол. (15) – Обърнете се надясно и вървете напред докато не достегнете църквата надясно.Влезте и разгледайте църквата.Излезте и си припомнете какво каза Д-р Моут – дръпни въжето , за да забие камбаната на входа на църквата.

Реалността 1:    Къде сме?

Дрешника – Вървете наляво и погледнете дрешнека отляво на леглото.Вижте картината на жена и охранителна система монтирана днес (7-7-2011) и ключалка , която се заключва в  12:15.Прочетете внимателно 1-те правила на съня написани от Д-р. Камила Грийтъртъл.Костенурка!!!Значи останалото време е било сън , а сега сме в реалността.Вземете си бележка от правила #3 , #8 и #10.

Дясното нощно шкавче. – Обърнете се наобратно и разгледайте нощното шкафче.Прочетете бележката от Д-р. Грийнтъртъл.А , ето защо сме тук – ударили сме камбаната на църквата.

Прочетете писмото на Мирта от 20 Май 1999 за това какво е станало в Грота деле Фелчи.Погледнете в (долния край на активното петно на ботилката) сиропа на сънищата близо до лъжицата.Ако кликнете сиропа , за да го изпиете (горното активно петно на бутилката)  , за да сънувате , ударете камбаната на църквата отново , за да се върнете в спалнята.

Бюрото – Отидете от другата страна на леглото.Погледнете компютърът , който има скрийнсайвър на портала с два изхода в Скала Фенеция.Натиснете бутона Space на лаптопа , за да видите едно филмче от куест-приключенската игра  Капри.Натиснете отново Space.Погледнете календара вдясно , за да видите , че имате среща с Адриано в 11 сутринта.Погледнете прасенцето , сладката розова касичка.Да погледнем приключенската игра Капри.Мирта казва , че е вярно.

Лявото нощно шкафче – Отдръпнете се и погледнете лявото нощно шкафче.Вижте снимка на Мирта и Адриано , с дата 1998 година.Погледнете кутията отгоре на шкафчето.Отворете я , за да видите оцветени камъни.

Коредора – Излезте от спалнята.Проверете банята и вижте парфюма.Всички предмети , които виждате тук са значителни в съня.Ти (Нико Фреди) , Мирта Маркони и Адриано Ноберти в реалноста сте разменени съответо в Нико Н. , Г-жа Жулия МакКоуен и Нобърт Хадрава в свита на сънищата на Анакапри.

Проверете пурпурната дръжка на заключената врата в края на коридора.Кодът на ключалката е направен от животни.Сега знаеш , че си Нико Фреди , заключен в спалнята , но не знаеш защо.Загубена памет?Може би ще научиш още за твоя живот в реалността , ако отключиш вратата и разгледаш останалата част от къщата.

Сиропа на съня – Върнете се до нощното шкафче в спалнята и вземете (натиснете средното активно петно) Сиропа на сънищата.Сега ще видиш бутилката от сиропа отдолу вляво.Натиснете върху ботилката , за да продължите нашето приключение в Света на сънищата на Анакапри , или можете да кликнете на активното петно на върха на ботилката , за да вземете доза от сиропа.

Гекона (вид гущер)

Виа Маглиера :    

Църквата – Вървете напред и вземете камбаната отдясно на пътеката и отпред на Падре Пио.10-те правила на съня гласят, че звънят на камбаната ще ни събуди и върне в реалността.Време е да отидем в Грота деле Фелчи.Вижте в картата за прескачане с иконката на комета , че Грота е на път до Марина Пикола.Припомнете си , че научихме от машината за билети , че бусът отива до Марина Пикола и се нуждаем от 10 каприни , за да платим билета.

Банката на Анакапри – Прескочете до площад Витория.Обърнете се , вървете надясно и завийте наляво на пътя пред банката.Вгледайте се в банкомата.

Банкомата – Вижте , че логото на банката е прасенцето от реалността.

Използвайте кредитната карта дадена ви от Серьо на банкомата.

Иска пин код.Знаем следата от реалността.

Напишете PIGGY (прасенце) или 74449.След това натиснете ОК.

Вземете картата , отдръпнете се и вземете 10-те каприни.

Площад Витория :

Машината за билети. (1) -  Върнете се на площад Витория.Вървете напред , наляво от магазина в центъра на екрана.Вървете напред три пъти и вижте зелената машина за билети.Натиснете бутона и дайте 10-те каприни.Вземете белият Анакапри-Марина Пикола сезонен билет.

Возенето на автобус – Прескочете до площад Витория и вървете направо до центъра на площада.Натиснете на червената машина за повикване на автобус отдясно.Натиснете червения бутон и изберете Марина Пикола.Изберете сезонния билет на Мария Пикола.Отидете наляво и влезте в автобуса.

Натискайте напре докато не достигнете Марина Пикола.Слушайте това , което казва шофьора – той ви дава важни следи.Той ви предупреждава за необичайността в Грота деле Фелчи и за опасните гекони (вид гущер).Той също ви предупреждава за обиколката с лодка.Той споменава Масимо в Плажа Да Гьоя.

Марина Пикола:     Слезте от автобуса и слезте по стълбите.Точка за прескачане до това място вече е на картата.Вървете напред , а след това надясно до освежаващия щанд.

Mасимо в закусвалния бар – Изслушайте Масимо.Вземете още страници (страници 25-34) от дневника на Игназио Серьо.Прочетете дневника в инвентара си.Той казва да се върнете след срещата с духа.

Върнете се по сътлбите.Междувременно, бъдете сигурни , че сте проверили часовника на зелената врата.

На главния път използвайте билета за автобуса на оранжевата пивекваща машина на отсрещния тротоар.Погледнете надясно и влезте в автобуса.Бъдете сигурни , че сте кликнали на на активната рамка отляво , от страната на пътя , за да спрете в Грота деле Фелчи.

 

Грота деле Фелчи:          

 

Големият гущер – Вървете напред и поемете по левия път на разклонението.Огледайте къщите и природата по пътя.Поемете по стълбите надясно и вървете по природата до Грота.Вървете напред два пъти и вземете смачканата хартия.Прочетете я в инвентара си.Някой друг търси диска.Вървете напред докато не можете да завиете.Завийте наляво и вървете напред до гущера на камъка.Има пъзел на основата.Не можем да го разрешим все още.

Грота – Обърнете се , отидете надясно и напред до края.

Обърнете се и завийте надясно два пъти.Вземете още страници от дневника (страници 15-24) под рисунката от каменната ера.Прочетете ги в инвентара си.

Завийте наляво два пъти и вижте през телескопа. Ах , гущер наднича извън пещерата.Вървете напред и вижте малката пещера.

Големият гущер – Върнете се до големия гущер и пъзила на камъка.Точка за прескачане е вече направена тук.

Илюстрования пъзел на гущера – Кликнете на различните бутони и вижте картини.

Картините изглеждат познати.Къде сме ги виждали преди?В дневника на Игназио Серьо.Отдръпнете се и си преговорете какво има в дневника.

Започваща от един вход , историята на шамана от племе през каменната ера , който е използвал диска.

Решение 1: 1.Шамана намира диска , 2.диска засиява к ,когато е използван , 3.два човека почитат шамана като бог, 4.един уплашен човек , когато шамана завладява други племена и 5. череп – когато шамана умира.

 

                                      

                                  

Погледнете в следната дупка и вземете 4-те обсидиански камъка.Погледнете камъните в инвентара си и вижте върху тях гущер , делфин , змия и чайка.

Духът – Припомнете си какво каза костенурката – погледнете и говорете с тези , които се опитаха да контролират диска. Те са под формата на животни.

Ако се базирате на дневника , шамана и бил първия историк , който е взел диска и се е опитал да го контролира.Той трябва да е гущер.

Обърнете се с гръб към пъзела , отидете надясно и напред до Грота и гущера надничащ от пещерата.Обърнете се надясно преди да достигнете телескопа и вежте малката пещера , откъдето наднича гущерът.

Вземете обсидианския камък 1 , който показва син гущер (глава на стрела) и го използвайте на екрана (без хотспот).

Отидете до телескопа и вижте какво има през лещата.Вижте синия гущер да отива към обсидианеца.Изслушайте историята на шамана.

Вървете напред и вземете пурпурния клин.Погледнете го в инвентара си.Обърнете пурпурния клин , за да видите фигурите на животни , които видяхме на заключената врата в реалността.

Делфина

Реалността 2:     Натиснете дясно копче , за да видите иконите в долния край на екрана.Звъннете с камбаната , която е долу вляво.Отидете до заключената врата в края на коридора.

      

                                                      

 

Вратата – Наредете фигурите както са наредени на пурпурния клин.

Отгоре надолу:    делфин , чайка , змия , гущер.Вратата е отключена.

Семейната стая – Прочетете бележките на Андриано и Мирта върху масата за кафе от 1999 година.Мирта разказва за Зелена пещера , легенди и сини делфини.

Свийте надясно и проверете писмото на машината за отговори от 7 Юли , 2011 година от Мирта.

Обърнете се и вижте СД плеъра под телевизора.Това е най-добрата музика на Орфей.

Погледнете черупката и снимка на чичото на Нико върху рамката на камината.

Син делфин плува във водовъртежа.Отидете надясно и вижти пурпурната картина на моретата на стената.Проверете картината от каменната ера в масата издялана от плетена ракита близо до вратата.Проверете заключената врата с катинар , на който има рисунка на синьо животно.

Време е пак да посънуваме отново.Дясно копче , за да видите иконите отдолу на екрана.Натиснете на сиропа в долната част от екрана.

Марина Пикола:

Масимо в Марина Пикола – Както казах да се направи, прескочете до Марина Пикола и слезте по стълбите , за да изслушате Масимо в снек-бара Гьоя.

Той ти казва , че друг дух е наблизо – синия делфин.Той ти дава книга за ръководство в морето и ще извика Каронтс , който ще ви разведе с лодка из морето на Марина Пикола.

Прочети книгата за ръководство в морето в инвентара си.Научи за Нередс, Нирея, делфините, Посейдон, сирени, Тритон и зелена изкуствена пещера.

Областа за наблюдаване на делфини – Вървете напред по плажа така , че морето да ви е отляво и да бъдете под ресторанта.Достигнете стълбитедо канутата.Поемете по лявото стълбище.

ДелфинаИзползвайте обсидиански камък 2 с делфина върху металната фуния отдясно на телескопа.Погледнете през телескопа и направете оглед на водите.Изслушайте Оебалус , синия делфин.Той ще говори с вас отново по-късно.

Каронтс – Обърнете се и се върнете до стълбите.Преди стълбищата , тръгнете надясно , за да отидете на плажа.Огледайте се , а после се качете по стълбите , за да стигнете дока.В края на дока , изчакайте лодката да дойде.Срещнете се с Каронтс , но той ще е мъж с брада , както е споменато в книгата (както чичото на Нико в реалността).

Разходка с лодка по крайбрежието – Качете се на лодката и натиснете бутона за тръгване. Насладете се на природата.

Тритон – Отидете наряво като първи избор на посока.Вървете напред до голям монолит с отвор на основата.Вървете наляво от отвора в монолита.Ако чуете роар-гррр погледнете назад и проверете дали Каронтс не ви напада.Вървете напред и заобиколете големия камък.Вижте как тритон си надува рога.Вървете напред до същия отвор под монолита.

Посейдон – След като преминете отвора обърнете се отново и този път отиди надясно от отвора.Отворът е препречен с огън.Морето става пурпурно , когато огънят пропадне.Вървете напред и изслушайте Посейдон.Научете за Оебалус , синът на Телон , който бил крал на Толебойс.

Продължете напред и се върнете през отвора под монолита и сините води.

 

Продължете напред и се върнете през отвора под монолита и сините води.

Зелената пещера (Пещерата Верде) – Поемете наляво след отвора.Продължете напред и се вгледайте в камъка посредата на морето. Рибена опашка изчезва зад камъка : това е опашка на русалка/сирена.Тръгнете надясно към зелената пещера . Водата се е повдигнала.Обърнете се продължете напред.

Русалката – Вървете напред докато не стигнете камъка със сирената.Погледнете отбилизо и вижте сирената. Върнете се и тръгнете наляво , за да се върнете на пристанището.

Делфинариума – На пристанището вървете напред докато не напуснете плажа , поемете наляво и се върнете в бара на Масимо.Продължете напред под Ресторанта Да Гьоя и продължете по стълбине до канутата.Поемете по левите стълби.

Делфина – Погледнете през телескопа и ще попаднете на изглед на водите.Изслушайте Оебалус , синия делфин отново.Той ще ви разкаже какво е станало с него и диска (това се случва само след като сте говорили с Посейдон).Делфина казва , че синия клин е в Зелената пещера (Пещерата Верде).

Слезте по стълбите , поемете пътя надясно под ресторанта и напред до главните стълби.Преди да стигнете тях отидете надясно към плажа.

Разходка с лодка – Продължете напред , за да се върнете при Карънтс на пристанището.Влезте в лодката.

Зелената Пещера – Поемете пътя надясно , за да се придържате към крайбрежието докато не стигнете Зелената пещера.Приближете се до фхода на пещерата и тръгнете наляво.Продължете напред и вземете синия клин.

Погледнете синия клин в инвентара си и забележете , че е прикрепен към пурпурния клин.Обърнете го и вижте друга съвкупност от животни.

Сирената – Обърнете се и стигнете до сирената.Сега сирената хваща в капан теб и Карътс.

Какво да правим?Помните ли 10-те правила на съня и следата в Обучението (част от книгата за морето [Sea Book]).

Звъннете на камбанката , за да се върнете в реалността.Погледнете диска под телевизора.Погледнете отново диска „Най-доброто от Орфей”.Натиснете червената стрелка вляво отдолу , за да прослушате музиката.Отръпнете се докато музиката още звучи.Десен бутон , за да видите иконите отдолу на монитора.Вземете сиропа отново.Всветът на сънищата , чуйте музиката на Орфей удавяще се в песента на сирената.Веднага се приближете до сирената , докато още чувате музиката.Вижте сирената се унищожава.

Продължете напред , за да се върнете на плажа.

Змия

Реалността 3:  Десен бутон , за да звъннете с камбаната , връщате се в реалноста.

                                              

 

Вратата – Отидете до заключената врата, вдясно от огнището.Въведете фигурите , които видяхте на синия клин.

Отдолу нагоре:  делфин , змия , гущер , змия , змия.Вратата е отключена.

Трапезарията – Влезте и се огледайте.Отворете шкафчето и вижте поканата за свадба на Адриано Нобърти и Мирта Маркони , която е била на 15 Май, 2001 година.

Обърнете се и се вгледайте отблизо в статуята на Август без ръце.

Хола – Свийте надясно и отидете в хола.Погледнете съзвездието Скорпио на стената.В шкафа за книги вляво има интересни ДВД дискове.

Обърнете се и погледнете аквариума.

Проверете писмата на бюрото в ъгъла.В писмата , Мирта пише за стълбището на Скала Фенеция и как О. Рико заел лодка след като бил победен на игра на карти, Скопа. Писмата също показват старта на финансирането на научния проект на Нико.Човека , който финансира – Адриано; женитбата на Мирта и Адриано , насилствените искания на Адриано за научния проект и интереса на Д-р.Грийнтъртъл към Сиропа на сънищата. Нико бил обезпокоен от женитбата на Мирта и тяхната кореспонденция била прекратена за няколко години.

Отворете чекмеджетата и вижте тесте карти в лявото чекмедже и ръка с карти за игра на Скопа.Научете правилата и поиграйте (упражнете)  Скопа като  репетиция за пъзела по-късно.

Обърнете се към картината със съзвездието , а след това отново и отидете до заключената врата.Вижте , че има тъмно синя дръжка.

Вижте карти ната на Професор Неро Блек на стената.

Погледнете към шкафа за книги наляво и малката масичка вдясно на вратата.Вижте снимката на малката масичка.Човека изобразен на снимката е братовчедката на Нико : телевизионния репортер в Съня.Вижте вестника в долния край на малката масичка , за да разгледате двама много важни мъже (красиви са).

Време е да се върнем в Съня.Дясно копче , изпийте малко сироп.

Марина Пикола:

Масимо в Марина Пикола – Върнете се при Масимо в снек бара. Масимо ти дава 2 пощенски картичики , които ти показват входа на Скала Фенеция. Той ти казва да се върнеш и да го видиш , след като събереш петте клина.

Скала Фенеция:  Прескочете от картата до Виале Аксел Мунде или близо до Вилата Сан Мишел.Отидете напред до входа на транспортната врата.

Използвайте 2-те пощенски картички на Скала Фенеция върху рамката вдясно на входа.

Разходете се надолу по планината.Насред пътя вземете изумрудения пръстен на стълбите.Продължете разходката и вземете книгата за съзвездията SPQR , написана от Каюс Корнелиус Трасилус показан на звездите , които са паднали  в мрежата от камъни. Вижте книгата в инвентара си.

Палацо а Маре:  Долу на стълбището вижте гравираната табелка на стената на Н. Хадрава, търговецът  от Антики и Монети , локализирани на Вико Каприле 160.

Статуята на Август – На морския бряг , вижте черния овал на стената.Вижте го отблизо и кликнете , за да видите дали ще стане нещо.Овала има 12 астрологически знака.Пъзилът ще се активира по-късно в играта.Отдръпнете се и се срещнете с Август, Императора на Рим.

Научете как Август е имал и употребявал обсидианския диск.Тибериус намерил обсидианския диск след смъртта на баща му и сега той е един от скитащ дух.

Змията – Отидете наляво и напред.Срищнете се с Тибериус, змията.Упссс!Той ви ухапва и вие се връщате в Реалността.Отпийте от сиропа , за да се върнете в Съня.

Върнете се и изслушайте статуята на Август.Той си иска ръката обратно преди да ти помогне със змията.

Върнете се при змията , но този път преди да я наближите, използвайте върху змията 3-тия абсидиански камък на екрана.Вижте как змията докосва камъка и се връща в своята бърлога.

 

                                                

 

Плажа – Отидете напред докато не стигнете края на водата.Погледнете надолу вдясно и махнете каменната купчина. Вземете първата Римска монета.

                    

                                                 

 

Качете се по стълбите отново , докато не се появи иконка на комета в долния край на екрана ви.Вече сте създали точка за прескачане до Палацо.

Намиране на ръката от статуята на Август.

Къщата на МакКоуен (3): Прескочете до площад Витория.Отидете напред към Вия Орланди.Завийте надясно до червената къща.

Джулия МакКоуен – Влезте и изслушайте Джулия, дъщерята на МакКоуен , Мирта в Реалността. Дайте й изумрудения пръстен , който взехте от Скала Фенеция.

Тя говори за нейния баща , който обичал археологията. Той смесвал цветове: синьото било зелено и обратното, лилавото/пурпурното било жълто и обратното. Той имал офис в Дамакута. Тя никога не е ходила в студиото в Дамакута.

Двор – Огледайте различните декораций в двора.Един триъгълен камък казва , че става нажежен.

Излезте и прескочете до Вия Каприле.

Вико Каприле:

Нобърт Хадрава (6) – Влезте в неговия офис , изкачете се по стълбите и се срещнете отново със злобния мъж , който е Адриано в Съня.Дайте му Румънската монета и вземете 10 каприни в замяна.Излеезте от офиса.

Дамакута

Купуване на билет – Прескочете до Площад Витория и отидете напред до зелената машина за продаване на билети (1). Натиснете бутона и изпозвайте 10-те каприни на машината.Звемете билета за синия сезон за автобус , пътуващ за Грота Азура (Синята Пещера).

Автобуса – Прескочете до Каприле.Отидете до мъжа в жълто и натиснете копчето.Изберете Синята Пещера и след това въведете билета.

Обърнете се , отидете напред и свийте надясно.Влезте в автобуса.Изслушайте вниматемно шофьора да говори за таен проход към Зелената Пещера.Излезте от автобуса в Дамакута.Вземете бележка от човека в синьо вляво.

 

                                      

 

 

Руините – Вървете напред до вратата.Влезте и се огледайте. Насладете се на пейзажите – те са страхотни и поразяващи.

Отидете пред руините , близо до стената.Отидете надясно и продължете надясно до началото на руините.

Отидете напред до отдалечената стена.Свийте вляво и вижте , че можете да се качите по стълбите или да слезете надолу по оградата.

Качете се по стълбите до горе.Проверете картата-глобус.Вземете кодовото напомняне на Джон Клей МакКоуен (A). Обърнете се и се върнете надолу по  стълбите.Този път отидете наляво покрай оградата.                                                    

                             

 

В северната страна на руините има 3 беседки.Две са празни , а средната има стъклени врати.

Студиото на МакКоуен (B) – Погледнете отблизо кръговете вдясно от вратата.

Натиснете черния бутон и вижте , че цветните предмети се появяват в кръга.

Погледнете в бележката с кодовото напомняне (дадена е по-горе) и вижте кода на ключалката.

Спомнете си какво каза Джулия за баща си – слесвал цветове:синьото е зелено и обратното , пурпурното/лилавото е жълто и обратното.

Най-горе вляво трябва да е жълто , затова го променете на лилаво/пурпурно.

Най-горе вдясно трябва да е червено , оставете го червено.

Посредата трябва да е зелено , променете го на синьо.

Долу дляво трябва да е виолетово, променете го на жълто.

Долу вдясно трябва да е синьо, променете го на зелено.

Чуйте звук.Натиснете черния бутон.Отдръпнете се и влезте в студиото.

Вземете печата и червеното тефтерче на МакКоуен.Прочетете го в инвентара си.Ах , Джулия е била тук.Прочетете също за Тибериус как е използвал синята пещера като личен басейн и скрито място за изгубени артифакти.

Кулата (C) - Обърни се надясно, напред и наляво. Върви напред до кулата. Отиди наляво и заобиколи кулата да видиш метална врата. Погледни през ключалката и... Виж червената дума отдясно на вратата. Това ми е познато.

Къщата на МакКоуен - Отиди до Пиаца Витория и вървете надолу до червената къща на МакКоуен.  Слушайте Джулия и научете какво се е случило с баща й и неговото проучване. Той е открил тунелът. Телефонът звънни; това означава, че има телефонно обаждане в Реалността. Джулия иска да се срещнете в 4 PM в Ле Бофе, малкия комплекс долу по пътя. Виж картините в тази стая.

Излез и виж отблизо триъгълния артефакт на стената. Буквите са същите, като тези на кулата Дамекута. Използвай празния печат на триъглния камък да получиш  вдлъбнат печат.

Врата на кулата - Отиди до Дамекута и върви до кулата. Виж отблизо червената дума отдясно на вратата. Използвай вдлъбнатия печат на думата. Отдръпни се и влез в кулата.

Тунел- Слез долу по стълбите до тъмния тунел. Пътеката се разделя наляво и надясно. Върви напред до страничния отвор в края на тунела. Погледни през него. Виж пещера с морска звезда и чуй хъркане.  Обърни се, върви напред и после надясно до другата пътеката. Върви напред до отвора, който води до Синята Пещера.

Зъбец - Натисни червения бутон и виж зъбеца да отива надолу. Левият бутон го вдига. Нека го оставим долу във водата засега. Трябва да отидем до водата и да видим какво можем да намерим там.

Обърни се; обърни се надясно , напред, надясно и напред докато не излезеш. Напусни руините и върви обратно до синия бус гост на главната улица. Натисни бутона и избери Синята Пещера.

Синята Пещера:   Бус посрещача пита дали ще се срещнеш с О Рико. Качи се на буса. Отново, О Рико споменава за лодка.

О Рико - Насочи се наляво на бус спирката. Слез долу по стълбите под арката О Рико. Върви напред или последвай белите стъпки на тротоара. Обърни се надясно при металната арка. Върви напред до бара. Отиди надясно и виж О Рико. Слушай О Рико. Той иска да играеш Скопа, игра на карти, която се упражнява в Реалността и той ще ти даде лодката си да влезеш в Синята Пещера ако победиш.

Скопа - Прочети книгата долу вдясно на екрана да видиш картите, правилата и броенето.

Забавлявай се играейки и победи или използвай байпас опцията в инструкциите в главното меню.

Байпас - Отиди на рамка 3945. Номерът на рамката се вижда долу вдясно ако си сложил отметка в главното меню.

Обърни се, мини през първото ляво да влезеш в стаята и премести курсора до най-дясната бутилка в дървената кутия. Курсорът ще се промени в кръст. Кликни на бутилката и сега играта на карти е спечелена. Лодката за Синята Пещера те чака. Чуй звук.

Отиди наляво и напред да излезеш от ресторанта.

Морски нимфи - Отиди надясно, напред до края на брега и виж аквариум. Изглежда познат. Обърни се и отиди наляво до водата. Виж водата и се срещни със забавните морски нимфи. Забележи края на тръбата вляво. Прочети за нимфите в книгата-помощник за океана. Научи, че те са луди по парфюми, особени тези, направени в Капри. Отдръпни се.

Хвани нимфите - Провери аквариума и виж, че другия край на тръбата е захванат за аквариума. Хм...

Обърни се и виж панела на водната помпа. Помпата може да бъде включвана и изключвана, а клапата отваряна и затваряна.

Напълни акваруима като включиш помпата. Отвори клапата да напълниш резервоара. Изчакай малко и затвори клапата - резервоара е пълен.

Отиди до аквариума и виж, че е пълен с вода. Изполвай парфюм. Сега водата е напарфюмирана. Върни се до панела на водната помпа. Включи помпата. Отвори и веднага затвори клапата. Виж аквариума и виж, че сега нимфите са в него. Слушай ги и те ще ти помогнат да откриеш Нереус. Нереус знае миналото, настоящето и бъдещето.

Отдръпни се и и вземи аквариума с нимфите.

Нереус - Обърни се и върви напред до стълбите в края под паркинга. Слез долу по стълбите до дока. Влез в лодката и карай вътре до Синята Пещера. Виж въже на зъбеца, което е потопено във водата и парче стъкло на тунела.

Отиди наляво докато си отблизо на въжето. Върви напред до пещерата. Ще чуеш отново хъркане.

В пещерата виж страничния отвор, който видя в тунела по-рано. Използвай акваруима в пещерата. Нереус (чичото на Нико) се събужда и се издига от познатата розова мида.

Нереус говори за миналото и настоящето. Вече можеш да плуваш. Ръката е под водата в пещерата. Нереус се превръща в морска звезда.

Ръката - Върни се до лодката. Върви напред до закаченото въже. Гмурни се долу до въжето. Натисни бутона за хващане да хванеш ръката.

Обърни се и отиди нагоре. Качи се на лодката и отиди до другия док. Там, отиди до Дамекута. Отиди в кулата. Влез в кулата и слез долу до тунела. Близо до края на тунела, отиди наляво до прозореца. Използвай контролния панел. Кликни на бутона ‘near’. Вземи ръката на Августин. Качи се обратно няколко стъпала и използвай иконката за скок.

Палазо а маре:  Отиди до Палазо а маре. Слез долу по стълбите и отиди до статуята.

Статуята на Августин - Дай ръката на Августин. Статуята казва да подравниш стълбите. Отдръпни се и виж статуията да активира червен кръгъл пъзел. 

Пъзел съзвездие - Виж отблизо черния кръг на стената отново. Сега се появят звезди. Съзвездието Скорпион се вижда долу вдясно.

Целта на пъзела е да наредиш звездите както снимката долу вдясно.

Избери звезда да я преместиш; става червена. Кликни на стрелките колкото пъти искаш звездата да се мести и после кликни ‘go’ бутона.

На вярното място се чува звук от свистене. Верните звезди се оцветяват в бяло и не могат повече да бъдат мърдани.

Има байпас тук. Може да бъде намерен в инструкциите на главното меню.

Отдръпни се и гледай фойерверките.

Тиберуис змията - Отиди до змията и слушай какво има да казва.

Върви напред и после се обърни. Виж дупката в стената отдясно на пътеката. Вземи лазурен клин.

Появява се костенурка и казва, че трябва да говориш с Гюнар, философа, в Пунта дела Миглиера. Виж лазурния клин в инвентара.

 

Чайка

Виа Миглиера:  Качи се по стълбите и отиди до Пиаза Витория. Обърни се и отиди надясно. Върви по пътя до банката Анакапри. Виж, че костенурката вече я няма. Върви напред. По пътя виж стар червен скутер и голям газ резервоар вляво от пътеката.

Върви напред за малко и виж синя книга, висяща от портата вдясно. Обърни се и виж, че парк Философски е срещу улицата.

Пунта дела Миглиера - Продължи до края на Миглиера. Виж  красивите пейзажи. Обрърни се, върви напред и после надясно до края на пътеката. Преди края на пъткеата, виж отблизо и вземи медальон до скалното ограждение.

Виж медальона в инвентара. Обърни го и прочети какво пише. Върни се на главния път. 2 точки са добавени сега на картата.

Гюнар при Каса Мариана - Отиди надясно и напред до отворената порта на бялата къща вляво. Влез и отиди надолу до задната част на къщата. Върви напред до края и после наляво. До скалната стена се срещни с Гюнар. Той ти казва да отидеш в парк Философски. Насочи се надясно и се качи нагоре по стълбите.

Парк Философски - Излез и отиди до главния път. Отиди наляво и напред до дървената порта отдясно. Влез в парк Философски. Върви напред и прочети мъдрите думи на плочите.

Отиди наляво при първото разклонение на пътеката. В края на пътеката, слушай Гюнар отново. Върни се на главната пътека и продължи към парка. Поеми по дясната пътека преди завоя на главната пътека.

Гюнар е в края на пътеката. Върни се на главната пътека и продължи надясно като се качиш по стълбите. При следващия завой на пътеката, виж скала с липсваща плоча. Използвай плочата, дадена от занаятчията. Вземи плочката с мъдрите думи и дистанционно за часовник 1. Гюнар казва, че можеш да придвижиш времето напред с няколко часа. Открий монаха в Сетрела, който ще може да открие четвъртия дух, Барбароса.

Продължи до края на пътеката да видиш пейзажите и да видиш шведския златен тюлен.

Реалност 4: Кликни с десен бутон да видиш иконките долу на екрана. Позвъни на звънеца долу вляво да се върнеш в Реалността.

Заключена врата - Влез в животниските кодове, видяни на лазарния клин на заключената врата. Отгоре надолу: делфин, змия, гекон (вид гущер), делфин, змия.

Кухня - Влез и се огледай. Прочети писмото от Адриано и Мирта на щанда. Виж плочите на стените. Обърни се наляво, напред и се обърни да видиш дървени плочи.

Изкуството да четеш по утайка от кафе -  Излей кафето в контейнера, пълен с вода. Израсходвай водата, изчаквайки утайката да се появи отдолу.

Изкуството да узнаваш възраста на дърветата - Преброй пръстените от центъра навън на дървото. Всеки пръстен се равнява на една година. Всяка година е част от тайния живот на растенията.

Прочети писмото на щанда в кухнята отдясно. Забележи снимката на чайка на масата за пикник и устройството над чайката.

Провери съобщението на телефонния секретар от Адриано. Провери медальона вляво от телефона. Прочети бележката на хладилника. Време е да се върнем. Кликни с десен бутон да видиш иконки долу на екрана. Кликни на бутилката сироп долу на екрана.

Виа Миглиера: Отиди до Виа Миглиера. Върви напред веднъж и после поеми по лявата пътека. Върви напред до големия часовник.

Часовник (16) - Време да преместим часовника на 4 PM и да се срещнем с Джулиа в Ла Бофе. Отиди отблизо и използвай дистанционното за часовник 1 на часовника. Влез и погледни отблизо зъбните колела. Натисни червения бутон и часовника се премества на 4 PM.

Обърни се и виж отблизо микровълновата фурна, която е нагласена за 0,15 дена, вместо минути. Излез от часовника.

 

Анакапри 7 Юли 2011 година 4 следобяд 

Ла Бофе (5):  Отиди до Капрайл. Върви напред до Ла Бофе. Слушай Джулия.  Тя иска лимончело.

Лимончело:   

Магазин за лимончело (11) - Отиди до Пиаза Виттория. Обърни се и отиди наляво. Върви напред до магазина Лимончело. Влез, отиди наляво и слушай продавачката. Няма лимончело.

Тя казва, че можеш да си направиш само в лабораторията до Вила Миглиера до часовника. Тя ти дава рецептата. Можеш да вземеш лимон от водния продавач. Увери се, че си накиснал лимонената кора в алкохол и си го оставил да изсъхне. Времето за изсъхване може да бъде намерено в медальона, даден ти от собственика. Също така има и машина за опитване в лабораторията.

Воден продавач (10) - Излез от магазина и отиди наляво. Върви напред до снек-бара. Вземи лимон.

Лаборатория - Отиди до Миглериа. Върви напред и после поеми по лявата пътека срещу часовника (16).

Преди да отидеш до часовника, отиди наляов през дърветата. Върви до каменната лаборатория. Влез и се огледай. Насочи се наляво. Прочети рецептата, дадена ти от продавачката.

1. Съставки: лимони, алкохол, захар.

2. Свари водата и захарта да получиш сироп. 

Газ - Отиди до меднното устройство на пейкта вляво. Забележи, че газ резервоара е празен. Видяхме газ резервоар по-рано. Вземи цилиндъра пропан. Напусни лабораторията. Отиди на главния път и отиди надяно до Миглериа. Върви наляво, напред ~28 клика, поеми по левия път и напред до големия газ резервоар.

Използвай цилиндъра на мивката на резервоара. Завърти я. Вземи пълния цилиндър. Върни се в лабораторията.

Направи сироп - Виж отблизо медното устройство над печката. Постави пълния цилиндър обранто отдясно на печката. Завърти червената тапа на газта да получиш газ. Натисни бутона за вода, после бутона за захар и после газ бутона за пламък. Натисни бутона за изливане автоматично да поставиш бутилка и да получиш гърне със сироп.

Ако не си направил сиропа както трябва, използвай бутилката на сиропа тук и започни отначало.

3. Узрели лимонени кори, накиснати в алкохол.

Наксини лимони в алкохол - Погледни отблизо машината вляво. Използвай лимон на машината и ще бъде поставен в дупка долу вляво. Натисни десния голям кръгъл бутон да получиш алкохол в бутилка. Натисни левия малък кръгъл бутон да накиснеш лимонените кори в алкохола. Вземи гърне с лимонени кори.

Ако си натиснал грешен бутон, върни се до водния продавач да вземеш нов лимон и започни отначало.

Узрели лимонени кори - Виж отблизо медальона в инвентара. Включи го и показва 15 дена. Излез от лабораторията и отиди на главния път. Отиди наляво до големия часовник. Отиди отблизо и използвай дистанционното за часовник 1 на часовника. Влез, обърни се и виж отблизо микровълновата.

Натисни левия бутон да я нагласиш на 15 дни. Отвори я и постави гърнето с лимонени кори вътре. Затвори микровълновата и натисни долния бутон.

Отвори машината и вземи узрелите лимонени кори. Затвори я и се върни в лабораторията.

Ако гърнето с корите не е направено както трябва, върни се до водния продавач и вземи нов лимон и започни отначало.

4. Смеси лимонените кори със сиропа.

Отиди до оранжевата машина в края на левия щанд. Използвай гърнето със сироп и гърнето с узрелите лимони на машината. Натисни бутона за смесване и получи малка бутилка с лимончело.

5. Сервирай студено.

Отиди надясно и отвори хладилника. Вземи риба. Постави лимончелото вътре и затвори врата. Отвори хладилника и вземи бутилка лимончело. Затвори вратата.

6. Машина за опитване.

Отиди до машината в центъра на задната стена. Погледни отблизо и използвай лимончелото на машината. Натисни лоста. Вдигни лоста и вземи лимончело.

Джулия - Отиди в Ла Бофе. Дай лимончелото на Джулия. Ако не си го направил както трябва, Джулия ще счупи бутилката и трябва да го направиш отначало. Слушай Джулия. Тя те съветва да говориш с монаха. Тя ти дава римска монета 2.

Виа Орланди:  Отиди до къщата на д-р Орланди. Използвай чукалото и говори с асистената на д-р Орланди.

ТВ предаване (8) - Отиди до магазина, където има ТВ сервиз. Виж следобедните новини през прозореца на магазина.

Цветарка (4) - Върви напред до цветарката. Тя ти обещава помощ ако се нужадеш.  

Хълм Соларо:

Норбърт Хадрава (6) - Отиди до Капрайл и върви обратно до офида на Хадрава. Влез в неговия офис, качи се по стълбите, и след като го изслушаш, дай му римска монета 2. Получаваш 10 каприни. Излез от офиса.

Купи си билет - Отиди до Пиаза Витория и върви напред до зелената машина (1). Натисни бутона и използвай 10 каприни на машината. Вземи розов сезон открит пропуск за хълм Соларо.

Лифт - Отиди до Пиаза Витория, обърни се и отиди надясно. Влез в сградата отпред. Дай пропуска на продавача на билети. Лифта не работи. Продавачът ти дава да го оправиш. Механикът казва, че се нуждае само от 4 бушона, който могат да бъдат намерени в скутерите.

Бушони - Качи се горе и виж знак от Де Анджелис за електронното снабдяване.

Де Анджелис - Отиди до Виа Орланди и върви напред до магазина на Де Анджелис отдясно на ъгъла. Влез в магазина и подслушай телефонното обаждане. Има червен скутер за боклука вляво от Виа Миглериа с ключ зад седалката.

Червен скутер - Отиди до Виа Миглериа. Обърни се и отиди напред до червения скутер вляво. Отиди до него и се обърни. Виж отблизо ключалката зад седалката. Вдигни седалката и после виж отблизо бушоните. Вземи 4 цветни бушони.

Поправи слънчевия панел - Отиди до Пиаза Витория. Обърни се и отиди надясно до сградата на лифта. Качи се по стълбите. Виж отблизо панела. Следата тук бе открита по-рано в слънчевия панел в кухнята на Реалността.

Постави бушоните по същия начин както в кухнята.

Постави всички 4 бушона на празни места за бушони.

После въведи групов номер, бушона или местоположението в тази група и после цвета на бушона. Кликни на бутона за поправка.

Групата е ред от кръгове в правоъгълник. Брой горната редица отляво надясно като 1-9. Долната редица е 10-18.

Номерът на бушона е номера на кръга, показващ неговото положение. Брой: лявата колона е 1-9, следващата колона е 10-18, следващата 19-27 и дясната колона в тази група е 28-36.

Въведи номера, като кликаш на бутоните отляво:

Група 1, бушон 12, цвят зелен. Кликни бутона за поправка. Ще чуеш силен звук, ако си се справил.

Група 3, бушон 28, цвят син. Кликни бутона за поправка. Ще чуеш силен звук, ако си се справил.

Група 7, бушон 33, цвят червен. Кликни бутона за поправка. Ще чуеш силен звук, ако си се справил.

Група 11, бушон 7, цвят жълт. Кликни бутона за поправка. Ще чуеш силен звук, ако си се справил.

Бушоните сега трябва да са наредени правилно. Ако има грешка в цвета или нещо друго започни отначало.

Лифта сега работи. Отиди наляво и се качи. Върви напред до върха на хълм Соларо. Наслади се на гледката.

Върха на хълм Соларо - Качи се по стълбите и виж прекрасната гледка.

Джулия - Върви напред до сградата, наляво, после надясно, наляво срещу масите и се срещни с Джулия. Тя казва, че пътеката до Сетрела иска пропуск. Нейната шапка с пропуск паднала в басейна.

Вземи шапката - Обърни се от Джулия. Върви напред до обраслата в брашлян арка.

Генератор - Отиди наляво и отново наляво. Върви надолу по стълбите, надясно и надолу по стълбите отново. Върви напред и наляво до дървената ограда. Можеш да отидеш напред и да се насладиш на гледката ако искаш.

Върви напред по мръсната пътека докато можеш да отидеш наляво до врата под площадката. Включи оранжевия бутон на лазурната рамка. Сега има мощност.

Вентилатор - Обърни се, върви напред и наляво до големия вентилатор. Качи се по стълбите и виж шапка долу в изсъхналия басейн. Обърни се, напред и отново се обърни. Виж отблизо панела под пътеката. Качи се горе и после до стълбите отдясно. Качи се на балкона после отиди надясно.

Виж лазерния контрол. Натисни бутона и виж, че задвижва големия вентилатор. Въздуха, който прави вентилатора не може да достигне до шапката.
Слез долу до панела под пътеката. По средата виж зелен панел. Това е за температурата на басейна. Натисни зеления бутон да изключиш лазера, а да включиш водата. Качи се горе и виж, че басейна е пълен с вода. Шапката все още е далеч от ръба на басейна.

Отиди надясно и посредата се качи по стълбите отдясно. Обърни се и застани с лице към зеления панел. Натисни червеното копче и виж, че така водата замръзва. Върни се до панела под пътеката. Натисни бутона да включиш лазера и водата е замразена.

Върни се горе на балкона с лазерния контролен панел. Синият бутон духа, а червения смуче. Натисни червения бутон. Виж шапката да се мести до ръба на басейна.

Слез долу и вземи шапката. Виж я в инвентара, обърни я два пъти да и получи пропуска за Сетрела.

Сега хълм Соларо е активен на картата.

Хижа Сетрела:

Пътека Сетрела - От басейна, обърни се, върви напред, наляво, напред, надясно и долу по пътеката. Върви напред до щанда. Използвай пропуска от шапката или лазерната порта ще те спред да продължиш.

Ще чуеш пъшкане докато вървиш. Отиди наляво и напред до хората дървета. Те пъшкат. Обърни се и отиди до главната пътека и продължи надолу.

Маса за пикник - Поеми по дясната пътека до малкия олтар. Върви напред до масата за пикник вдясно. Виж я отблизо и вземи смачкана хартия 2. Прочети я в инвентара. А, някой те следи!

Пазачът на манастира - Продължи нагоре по стълбите до манастира. Слушай пазача на манастира. Не те иска тук. Той също казва, че дърветата са гладни. Върви напред и провери вратата на хижата. Нужен е код. Обърни се и върви надолу по стълбите. Отиди вляво по стълбите в средата. В края на пътеката вземи лимонена върбинка от гърнето.

Говорещи дървета - Пазачът каза, че дърветата са гладни.  

Нахрани дърветата  - Отиди до Пиаза Витория. Върви напред по Виа Орланди до цветарката (4). Говори с нея и после вземи тор в хубаво гърне.

Върни се до Сетрела (или връх Соларо). Обърни се и се върни до дърветата. Отиди наляво до пътеката нагоре за хълма. Отиди надясно когато чуеш пъшкането на дърветата. Върви напред и дай торта на дърветата. Говори с тях. Те си мислят, че кода за хижата може да има нещо общо с рожденния ден на охраната.

Код на вратата - Отиди до Сетрела и се качи по стълбите. Слушай пазача. Той казва, че дърветата са посяти в годината на неговот раждане. Някой от дърветата са отрязани през 1619.

Върни се до дърветата и виж 2 дънера: единия е на главната пътека, а другия отдясно на говорещите дървета. Спомни си следата, видяна на плочите на стената в кухнята на Реалността.

Преброй пръстените, започвайки от средата. Те са 19. Дърветата са одрязани през 1619 година, затова 1619 - 19 = 1600. Пазачът е роден през 1600 година.

Хижа - Отиди до Сетрела и върви напред до хижата. Въведи 1600 на ключалката на вратата. Влез и се огледай.

Монахът на Сетрела - Върви напред и се качи по стълбите. Обърни се надясно да отидеш горе до верандата. Виж пейзажа. Обърни се и отиди наляво. Виж дупката на стената и виж нажажени очи.

Върни се вътре и слез две стълбища. Отиди наляво до трапезарията и напред до кухнята.

Обади се на монаха - Спомняш ли си следата, видяна на плочите на стената в кухнята на Реалността. Вземи кафеварка от масата вляво. Върви напред и после се обърни. Виж отблизо мивката вляво. Напълни я с вода като завъртиш чучура. Затвори го. Използвай експресото на мивката, пълна с вода. Мръдни лоста вляво. Мръдни лоста обратно вдясно.

Виж мивката отново. Прочети съобщението на монаха: Изгори лимонената върбинка. Аз ще се появя.

Отиди в трапезарията. Виж свещ да гори. Използвай лимонената върбинка на пламъка.

Слушай монаха с нажажените очи. Дискът може да е в замъка на Барбароса. Първо трябва да отидеш в пещерата и да вземеш всичко нужно. „Не се връщай!”

Обърни се и се качи по стълбите. Отиди наляво навън, наляво покрай масите и отново наляво до края на вътрешния двор. Слез по стълбите и влез в мазето. Отиид наляво до първата стая. Отвори шкафа и вземи гаечен ключ. Този шкаф ще бъде активен след като говориш с монаха. Отиди в следващата стая и после навън. Обърни се и вземи картата на асансьора от коридора. Прочети хартията в инвентара. Излез от хижата и говори с пазача.

Асансьор - Слез по каменните стълби и отиди до лявата пътека преди масата за пикник.

Топки - Върви напред до края на пътеката и виж метална тръба, закачена над скалата. Вземи топка и я пусни в металната тръба. Чуй топката да пада в морето.

Асансьор - Обърни се, напред и надясно да влезеш в купола. Огледай се и се обърни се лице към коридора. Прочети отново картата на асансьора и виж, че горния етаж е на 320 и втория етаж е висок 97 фута. (1 фут = 30,48 см)

0 етаж - Натисни бутона да отовриш асансьора. Назад и влез в асансьора. Въведи 0 на панела. После натисни бутона Go. Излез и се огледай. Отдясно има сандък, който е заключен.

97 етаж - Върни се в асансьора и сега нека проверим другите етажи. Въведи 97 и натисни бутона Go. Излез и се огледай. Виж отблизо зъбното колело, което променя позициите на тръбите. Това може да е края на тръбата с топките. Използвай гаечния ключ да смениш позицията на тръбата.

320 етаж - Влез в асансьора, въведи 320 и натисни бутона Go. Излез и отиди до топките и тръбата - напред и наляво по пътеката. Вземи топка и я постави в тръбата. Слушай!

0 етаж - Върни се до асансьора и слез долу. Обърни се до сандъка и вземи пергамент.

Качи се горе до горния етаж и излез от купола.

Върви обратно до града или можеш да използваш лифта на хълм Соларо. Препоръчва да вървиш. Когато отидеш до малкия олтар, отиди напред вместо наляво да достигнеш хълм Соларо. Вземи смачкана хартия 3 от основата на дървото вляво от пътеката. Някой все още слухти. Сега можеш да отидеш до Скала Фенециа.

Вила Сан Мишел: Обърни се. Върви напред и влез във Вила Сан Мишел или къщата на Аксел Мунте.

Вход - Говори с мъжа. Той иска да му кажеш 3 домашни любимеца на д-р Мунте. Вземи животинска карта и 3 следи.

Следата за отгатването на отговора може да бъде намерена в Чиса ди Сан Мишел. Отиди до църквата и се качи до балкона. Погледни надолу плочите на животните, открити в градината на Еден. Изпозлвай снимките следи, които ти даде мъжа преди малко да разпознаеш 3те животни.

Върни се до Вила Сан Мишел. После използвай животинската карта, избери куче, бухал и маймуна (dog, owl, monkey). Дай животинската карта на мъжа. Сега можеш да влезеш.

Разходка из Вила - Наслади се на обиколката на Вила.

Излез да отидеш отвън и виж: покрит кладенец, мраморна статуя, бюст и мраморна маса в средата.

Отиди до градината и виж прекрасните цветя и свежата вода във фонтана. Върви напред до покрития проход с бръшлян. Качи се по стълбите в края на пътеката и после се качи вляво отново да бъдеш на сградата.

Римска пещера - В средата на стаята има стълбите, които водят до римската пещера. Слез долу и надясно до пещерата. Насочи се надясно и слушай д-р Мунте.

Сфинкс - Излез от сградата и отиди надясно два пъти. Върви напред и виж отблизо сфинкса да гледа към северната част на острова. Натисни червения бутон. Слушай сфинкса. Преди да ти даде ключа за замъка Барбароса, тя иска да отгатнеш загадката.

Загадка на сфинкса - Вземи хартията и я прочети в инвентара.

Just in front of the young boy,

round and round they always look,

on a big flat marble table,

under two green metal eyes.

You can put the bread on them,

eat, but soнагоре you cannot sip.

Count them нагоре, how many are they?

Keep in mind and then proceed.

A.Върни се до коридора с мраморните статуии и преброй номера на кръглите мозайчни чинии на мраморната маса - 9 чинии.

They are blue, they are mute,

headed for the Faraglioni.

On the rocks they like to stay,

don’t be afraid,  they won’t fall down.

They don’t swim, they don’t know laugh,

they don’t smile, they don’t cry.

They are few, just make your guess,

add it to the former number.

B. Отиди до Оливетум. Влез в сградата и виж дисплея зад колоната в средата. 2 сини гущера. 2 + 9 = 11.

They are useful, aren’t they?

As you can’t be on your feet.

Count the ones inside the room

where sometimes Axel eats,

where the old  pendulum clock

beats out time while it goes by.

Look and count, how many are they?

Add them нагоре to what you have.

C. Отиди в офиса на д-р Мунте - 6 стола. 6 + 11 = 17.

Go now where the sweet delights

of the palate are prepared,

where aroma blends with wine

celebrating cooking art.

You can find them on a shelf

Count them carefully and then

multiply their number by

that last figure in your mind. 

D. Отиди в кухнята - 7 чаши на рафта 7х17=119.

They are involved in lunch or dinner.

If they fall dawn they don’t break

as their fragile brothers do.

Count them нагоре, but only those

standing нагореright on the shelves

on the hutch and dresser too.

Times the number found before

a new figure now you get.

E. Отидо до пютърната (пютър е сплав от калай и олово) стая - 35 пютърни чинии. 35х119=4165.

In the air, no more they wander,

nor the birds may fly with them.

since they are fastened with pins

in a show case. What bad luck!

What a shame! They rest in peace.

Count the ones behind the glass,

get a number, subtract it

from the old result you’ve got

F. Върни се в Оливетум и провери двете витрини за пеперуди, по една от всеки край на стаята - 55 пеперуди. 4165 - 55 = 4110.

They are light or they are dark,

They are all around a well,

Looking нагоре toward the sky

they can’t  see, they have no eyes.

None of them have seven sides

but they share the ones they have.

Final code is former count

minus sides you figured out.

G. Отиди до стената във вътрешния двор точно след кухнята и преди спалнята на д-р Мунте - 6 хексагонени плочи. 4110 - 6 = 4104.

If the calculation is right,

that’s the code, so push the buttons.

So that little door will open

with a nice surprise for you.

Go back to the sphinx, press red button and enter 4104. Take Barbarossa gate key from the compartment.

Замъка Барбароса:  Отиди до портата близо до Оливетум. Използвай ключа на ключалката на портата. Върви напред, отвори друга порта и продължи напред. Поеми наляво по каменната пътека.

Зелена врата - Напред до зелената врата с карта с квадратна дупка. Тази карти изглежда позната. Използвай пергамента от сандъка на картата. Продължи нагоре по стълбите до върха на замъка.

Чайка - На балкона виж позната сцена. Това е рисукната от кухнята в Реалността. Вратата е заключена.

Използвай Обсидианксия камък 4(чайка) на рамката на масата с врата отпред. Слушай Барбароса.

Вратата е отворена. Влез и вземи турска монета от щанда. Обърни се и вземи червен клин.

Слушай костенурката. Виж червения клин в инвентара.

Излез от замъка и отиди долу до каменните стълбти. По средата на пътя, завий наляво до плаката на замъка Барбароса. После напред до масата за пикник. Вземи смачкана хартия 4. Прочети я в инвентара. Сега имаш точки към Вила Сан Мишел и замъка Барбароса.

Реалност 5:  Кликни с десен екран да видиш иконките долу на екрана. Позвъни на звънеца долу вляво да се върнеш в Реалността.

Заключена кухненска врата - Въведи животинския код видян на червения клин. От доре надолу: чайка, гекон (вид гущер), змия, делфин, чайка.

Всекидневна - Отиди до бюрото и прочети писмата от Мирта, Адриано, Фалчети и д-р Зелена Костенурка.

Виж двете плочи на стената; те са следи.

В съня чуваш две телефонни обаждания: в магазина на Де Анджелис и във Вила Сан Мишел. Прослушай двете нови съобщения на телефонния секретар.

Провери зъбното колело и часовника на масата близо до вратата. Излез от всекидневната и провери бяната и дръжката към заключената зелена врата. Време е да се върнем и да сънуваме. Кликни с десен бутон да видиш иконките долу на екрана. Кликни на бутилката сироп долу на екрана.

 

Последният клин

Фаро:  Отиди до Капрайл.

Хадрава - Върви напред до офиса на Хадрава. Качи се и му дай турската монета. Вземи плик и го отвори в инвентара. 10 каприни и рецептата са сега инвентара ти. Провери ръкописа на рецептата. Същият е като този на смачканите писма. Значи Хадрава е този, който те е слядял. Чуваш телефонен звън. Излез от офиса.

Купи билет - Отиди до Пиаза Витория и отиди напред до зелента машина (1). Натисни бутона и използвай 10 каприни на машината. Вземи зелен бус пропуск за Фаро.

Бус - Отиди до Капрайл. Натисни бутона на жълтия бус гост. Избери Фаро и постави зеления пропуск.

Обърни се, напред и наляво. Влез в буса. Слушай внимателно шофьора. Излез от буса. Забележи розово-червения бус гост.

Фар - Отиди надясно и надолу по стълбите. Върви напред и поеми по пътеката диагонално вляво срещу фара. Вземи червен камък отдясно на пътеката. Обърни се и се върни до разклонението на пътеката.

Кръгла постройка - Поеми по лявата пътека. По пътя в огражданието отляво, вземи сив камък. Върви напред до кръглата постройка. Отдясно на кръглата сграда има слот машина. Поиграи си с нея. Следата ще бъде видима по-късно. Върни се до пътеката и върви напред до разклонението на пътя.

Плаж - Поеми по лявата пътека до плажа. Върви надясно до навеса за лодки. Върви напреди и погледни през пръстена и вземи жълт камък. Продължи надолу по стълбите до водата .Вземи синия камък от скалите вляво. Върни се гореи и нагоре по червените тухлени стълби. Сега имаме точка към Фаро. Отиди наляво и върви до Томбосиело.

Томбосиело:   

Нелсън - Срещни се с духа на Нелсън. Върви напред до края.

Вземи смачкана хартия 5 отляво. Хадрава само чака да намериш последния клин...

Обърни се и поеми надясно след разклонението на пътеката. Върви напред и после наляво по пясъчната пътека до Томбосиело.

Върви напред и слушай Нелсън отново. Научи, че капитан Чърч е намерил диска. Нелсън рисува нещо на земята, ще го проверим по-късно. Сега, отиди натам, където той сочи.

Слушай Нелсън отново за френската стратегия. Вземи ключа за крепостта Пино. Всяка крепост има машина, която той и кап. Чърч са направили. Всяка машина активира следващата. Крепостта Орико има предмет, който той е скрил и води до диска .

Той ти дава съвет - Постави коня в гърнето и зъбите под устата.

Рисунка - Върни се и виж какво е нарисувал Нелсън на земята. Показва квадрат, Х, О Х и постройка, която прилича на тази под фара.

Слот машина - Отиди до Фара и нека да видим. Върви напред до постройката. Виж картата на слот машината. Натисни червения бутон и после натисни лоста. Ах, рисунката на Нелсън (след като втори път натиснеш лоста) се вижда на слот машината. Машината издава звук.

Крепост Пино: Върни се до Томбосиело. Продължи по пътя, провери плочите до пътя и напред до крепостта Пино.

Бункер - Слез долу в крепостта и се огледай. Използвай ключа, даден ти от Нелсън на зелената врата.

Насочи се наляво и виж бюроот. Вземи дневника на Лоу и го прочети в инвентара. Когато 5 клина са събрани, те трябва да бъдат нагласени в кръгла дупка по време на пълнолуние да получиш диска.

Отиди до другата стая и виж бюрото. Вземи червен зар от масата.

Пъзел - Погледни вътре в кутията и виж пъзел с плочки. Показва 14 плочи, изобразяващи растения и животни. Структурата е тази, показана на стената във всекидневнта на Реалността. Има плочи, видени по пътя до тук.

Излез от крепостта и започни да си водиш бележки на плочите по пътя. Сега имаш точка към крепостта Пино.

Отиди наляво и виж първата плоча - вербаско. Продължи. Следващата плоча е гущер долу вляво на екрана. Увери се, че си направил рисунка на плочите и това, че имаш всички 14 от тях.

Близо до Форнас, виж тлъстига да расте в голяма скала отдясно на пътеката - прилича на зелени рози. Спомни си какво каза Нелсън. Ще се върнем тук по-късно.

Форнас:  След първата част от пътуването, виж долу клиринг.

Ръба на водата - На клиринга, отиди наляво и надолу върху циментова пътека до ръба на водата. Вземи бронзова статуя.

Фурна - Има две плочи на риби и гекон на клиригна, насочи се към мястото да ги провериш. Върви напред и виж тръба да излиза от каменна фурна отляво. Постави зара на рафта.

Върви напред и наляво до котела. Нелсън каза да поставиш коня в гърне. Погледни го отблизо и постави бронзовата статуетка в котела. Върни се до тлъстигата (зелените рози) на пътеката и вземи дървесина.  Дървесината се появява само след като следите от Нелсън за коня и устата са изпълнени.

Върни се до котела. Използвай дървесината на котела. Бронзът е стопен. Отиди до зара и вземи зъбно колело.

Пътя до крепост Мезола:  Продължи по пътя до неактивния мост.

Мост - Натисни бутона на дясната рамка и виж, че не работи. Десният кръг не е зелен.

Обърни се и  виж синя машина. Погледни я отблизо и виж, че долу липсва зъбно колело. Е, ти имаш такова. Използвай зъбното колело на машината. Върни се до моста и натисни бутона.

Крепост Мезола:

Продължи и запомни да гледаш за плочи отстрани на пътя. След като видиш първата плоча от страната на моста, поеми по лявата пътека на разклонението.

Върви напред и влез в крепостта Мезола. Сега вече имаме точка тук, затова се върни до крепостта Пино да довършиш пъзела, който ще активира крепост Мезола.

Крепост Пино плочков пъзел - Отиди до бункера и в стаята отдясно. Отвори кутията.
Нагласи плочите под формата на буквата
S
както видя в Реалността. Избери плоча и използвай стрелките да я поставиш на правилната позиция. Веднъж плочата отиде ли на правилното си място, ще се чуе звук. Аплодисметни! Затвори капака на кутията, когато си готов.

Между другото има байпас тук. Може да бъде намерен в инструкциите на главното меню.

Обърни се и виж картата отдясно на прохода. Виж, че крепостта Мезола сега е активна.

Отиди до крепоста Мезола.

Сега когато крепостта е активна, нека се разгледаме.

Бункер - Слез долу по стълбите и надясно до стаята. Отвори шкафа и вземи страници от дневника на Лоу. Прочети червената книга. Има карта на лявата стена. Трябва да активираме крепостта Орико. Отиди в другата стая.

Цветни камъни - Постави цветните камъни събрани във фара върху тиганите в последователност 1-4 и по цвят: червен, син, жълт и сив. След лазерния огън натисни бутона да отвориш шкафа.

Пъзел с плочи - Виж друг пъзел с плочи.

Целта на пъзела е да преместиш британския флаг от 0 кръг до 1 и така нататък докато не се върне в оригиналната долна лява позиция и после да го преместиш до финалната конфигурация видяна като следа в Реалността.

Пътят на британския флаг се вижда над креслото във всекидневната в Реалността.

 

Плочките могат да се мърдат само в празните места. Късмет!

1. флаг - надясно веднъж (на позиция 1)

2. чук - надолу веднъж   

3. агава -  наляво веднъж

4. коза - надолу веднъж

5. дървета - наляво веднъж

6. птица - нагоре веднъж

7. коза - надясно веднъж

8. дървета - надолу веднъж

9. агава - надясно два пъти

10. боровинка - нагоре веднъж, наляво веднъж

11. флаг - нагоре два пъти (на позиция 2)

12. дървета - наляво веднъж

13. птица - наляво веднъж, надолу веднъж

14. агава - надолу веднъж

15. флаг - надясно два пъти (на позиция 3)

16. боровинка - надясно два пъти

17. чук - нагоре веднъж

18. дървета - нагоре веднъж

19. птица - наляво два пъти

20. коза - наляво два пъти

21. агава - надолу веднъж

22. боровинка - надолу веднъж, надясно веднъж

23. дървета - надясно веднъж

24. чук - надясно веднъж

25. войници - надолу два пъти

26. Орико - наляво веднъж

27. циклама - наляво веднъж

28. флаг - нагоре два пъти (на позиция 4)

29. боровинка - нагоре два пъти

30. дървета - надясно веднъж

31. циклама - надолу два пъти

32. Орико- надясно веднъж

33. войници - нагоре два пъти

34. чук - наляво веднъж

35. коза - нагоре два пъти

36. птица - надясно веднъж, нагоре веднъж

37. агава - наляво два пъти

38. циклама - надолу веднъж

39. дървета - надолу веднъж

40. коза - надясно два пъти

41. Орико - надолу веднъж

42. флаг - наляво два пъти (на позиция 5)

43. боровинка - нагоре веднъж, наляво веднъж

44. коза - нагоре два пъти

45. дървета - нагоре два пъти

46 - циклама - надясно веднъж

47. птица - надясно веднъж, надолу веднъж

48. Орико - надолу веднъж

49. флаг - надолу веднъж, надясно веднъж (на позиция 6)

50. войници - надясно веднъж

51. чук - нагоре два пъти

52. Орико - наляво веднъж

53. флаг - надолу два пъти (на позиция 7)

54. боровинка - надолу веднъж

55. коза - наляво веднъж

56. дървета - нагоре веднъж

57. циклама - нагоре веднъж

58. птица - надясно веднъж

59. флаг - надолу веднъж (на позиция 8)

60. Орико - надясно веднъж

61. чук - надолу два пъти

62. войници - наляво веднъж

63. коза - наляво веднъж

64. боровинка - наляво веднъж

65. дървета - наляво веднъж

66. циклама - нагоре два пъти

67. Орико - надясно веднъж

68. боровинка - надолу два пъти

69. коза - надолу два пъти

70. войници - надясно веднъж

71. чук - нагоре два пъти

72. боровинка - наляво веднъж, нагоре веднъж

73. агава - нагоре веднъж

74. флаг - наляво два пъти (на позиция 9)

75. птица - наляво два пъти

76. Орико - надолу веднъж

77. коза - надясно два пъти

78. боровинка - надясно два пъти

79. агава - нагоре веднъж

80. птица - нагоре веднъж, наляво веднъж

81. Орико - наляво веднъж

Байпаса за играта се намира в инструкциите.

Отиди до другата стая и виж картата. Крепостта Орико сега е активна.

Крепост Орико: Излез от крепост Мезола и върви напред до първото разклонение на пътеката. Завий наляво.

Телефонно обаждане - Върви напред до следващото разклонение. Поеми по дясната пътека и напред докато не достигнеш британска червена телефонна бутка. Отгвори на телефона и Нелсън ще те предупреди, че някой те следи.

Пътят до креспот Орико - Върни се през пътеката и когато достигнеш следващото разклонение, поеми надясно. При следващото разклонение, поеми още веднъж надясно. Провери иконката глобус да видиш къде се намираш.

Долу на каменните стълби, обърни се наляво и върви до края, където има голяма скала вляво. Вземи дневника на Ричард Чърч. Прочети го в инвентара си. Обърни се и продължи напред. Срещни се отново с Нелсън. Той отново те предупреждава, че някой те следи (познай кой?).

Крепост Орико - Влез в крепостта и се огледай. Отиди до другата страна на дървото в средата на крепостта.

Отиди и виж решетката на земята отдясно на прохода да отидеш до бункера.

Върни се и с лице към стълбите долу до заключената врата. Натисни бутона отдясно да отвориш вратата.

Да бъдеш или не, това е въпроса?

Слез долу и влез в бункера. Знаех си! Заключени сме!

Вземи още страници от дневника на Лоу от леглото. Прочети ги в инвентара. Вземи зелен клин от ъгъла. Виж го в инвентара.

Отиди до вратата и виж дали може да бъде отворена.

Върни се в ъгъла, където беше клина, после се обърни от ъгъла и погледни нагоре към тавана. Има дупка там. Разходи се из стаята.

А, въже с писмо на куката се спуска долу. Вземи съобщението и го прочети. Познаваш този почерк. На Хадрава е.

Имаме ли избор? Използвай съединените 5 клина на куката. Отдръпни се. Чуй зъл смях.

Провери вратата отново - Хадрава те е оставил.

Върни се в ъгъла отново и чуй музика. Погледни нагоре към дупката в тавана. Нелсън ти се кара.

Отдръпни се и вратата се отваря от Нелсън. Излез от бункера и от крепостта. Върви по пътеката и слушай Нелсън ‘Тичай, може все още да има шанс да си върнеш 5 клина’.

Обсидианският диск

Петте клина:  Върви напред някоко стъпки и отиди до Капрайл.

Офисът на Хадрава - Върви напред до офиса на Хадрава. Влез и отиди нагоре. Върви напред до библиотеката и се обърни. Погледни отблизо шкафа на бюрото. Вземи 5 клина и затвори шкафа. Излез от офиса.

Реалност 6:  Кликни с десен бутон да видиш иконките долу на екрана. Позвъни на звънеца долу вляво да се върнеш в реалността.

Чуваш нови две телефонни обаждания в Съня: в офиса на Хадрава и до английската червена бутка. Слушай двете нови съобщения на телефонния секретар.

Заключена врата - Въведи животиснктие кодове, видяни на зеления клин на заключената врата. Отгоре надолу: змия, чайка, делфин, делфин, змия. Отвори вратата.

Стая - Огледай се из стаята. Прочети научното списание на масата вляво на центъра за забавление и списанието вляво на центъра за забавление. Огледай се, ще намериш предмети и статуетки, видяни в Съня.

Виж снимката на Мирта под пълнолунието. А.. знаем това място. Кликни на ключалката вляво от рамката и виж тайна кутия, която Фалчети е инсталирал. Иска подобен код.

Отиди в коридора и прочети писмото от Фалчети. Време е да се върнем и да сънуваме. Кликни с десен бутон да видиш иконките долу на екрана. Кликни на бутилката сироп долу на екрана.

Марина Пикола: Масимо иска да отидеш до него след като имаш 5 клина. Отиди до Марина Пикола.

Масимо - Слез долу и слушай Масимо. Вземи дистанционно за часовник 2. Масимо иска да се видите довечера.

Часовник - Отиди до стълбите, водещи нагоре и навън до плажа. Използвай дистанционното за часовник 2 на часовника на зелената врата. Натисни бутона под часовника да го нагласиш на полунощ.

Марина Пикола 7 Юли 12:00

Затвори врата и се върни до Масимо. Слушай го. Обърни се надясно и после отново надясно. Погледни нагоре към съзвездието Скорпион.

Отиди до дока като отидеш напред срещу стълбите и завиеш надясно да отидеш до плажа. Върви напред и се качи по стълбите. Върви напред до края. Обърни се наляво с лице към луната и кръглата дупка в стената.

5 клина - Използвай 5 клина на кръглата дупка на стената. Натисни бутона отляво. Изненада! Няма диск вътре! Виж нов животински код.

Реалност  7:  Кликни с десен бутон да видиш иконките долу на екрана. Позвъни на звънеца долу вляво да се върнеш в Реалността.

Тайна кутия - сейф: Въведи: горе вляво - змия, горе вдясно - чайка, долу вдясно - чайка, долу вляво - делфин и в средата - гекон

Обяснение за историята от Гей Савараз

Прочети писмото от д-р ЗеленаКостенрука за твоето решение и медицинското използване на сиропа на сънищата. Това писмо е последното парче информация, която ти трябва да възстановиш напълно паметта си и да разбереш защо си се заключил в къщата. Адриано иска да откриеш молекулата NH160. Той финансира проучването си и те заплашва, че ще спре парите ти ако не му предадеш диска. Отдруга страна теб е страх от молекулата, защото тя е много силна и опасна. Мирта не иска да даваш разкритията си за молекулата на Адриано, който може да злоупотреби. Тя ти казва, че даже може да те остави ако дадеш диска на Адриано. Измъчван от тази дилема, ти решаваш да вземеш сиропа на сънищата, с намеренито да разбереш повече за себе си и да намериш решение на тази дилема чрез съня. Страничния ефект е частична загуба на паметта, която може да бъде възстановена малко по-малко като се събуждаш в периоди между частите на съня. Да избегнеш това, ти се заключваш в къщата, разпиляваш документите, които могат да ти помогнат да си възстановиш паметта и даваш ключа на къщата на Фалчети, ако възникне някакъв проблем.

Вземи диска, който съдържа проучването ти върху синтеза на молекулата NH160. Дискът е траспортиран в обсидиански диск в съня. Твоята задача в Анакапри всъщност е да разбреш какво да правиш с диска в Реалността. Пътуването през съня трябва да ти даде знания и мъдрост какъв да бъде следващия ти избор!

Запази играта тук да видиш двата края:

Вземи Обсидианският диск - CD, който съдържа проучванията на Нико върху синтеза на молекулата. Затвори вратата и се обърни. Виж Адриано да идва в къщата, използвай ключа, откраднат от Мирта. Слушай Адриано, запази играта и после направи своя избор.

Обяснение за двата края  от Гей Савараз

Край 1:   Решаваш да дадеш диска на Адриано, въпреки съветите на Мирта. Въпреки това, трябва да бъдеш финансиран в следващите ти проучвания и Адриано ти плаща. Но Адриано иска да му дадеш пълните права да използва NH-160 молекулата. Ти отказваш и той те заплашва с пистолет. Фалчети и Марта влизат в къщата чрез ключа на Фалчети и арестуват Адриано. Мирта е разочарована от решението ти и те напуска.

Край 2:   Ти счупваш диска. Адриано се ядосва и те заплашва с пистолет. Той иска копие на диска веднага. Фалчети и Марта влизат в къщата чрез ключа на Фалчети и арестуват Адриано. Мирта и Нико заживяват като в любовна история и Мирта решава да нашише роман, вдъхновен от съня на Нико със заглавие „Легендата за Обсидианския Диск” (The Legend of the Obsidian Disk). В книгата, Нико намира диска в дупката. Той унищожава клиновете и четерите духа (на гекона, делфина, змията и чайката) са най-после свободни.

 

Край