Дефиниция за думата Mojo: магическо проклятие или талисман;


"Стара, тухлена сграда в Сан Франциско и барът на Еди, който някога беше популярна таверна. Над бара живее Роджър Симс, ентомолог , който прави мистериозни изследвания. Играта започва след като, Роджър се трансформира в хлебарка от странен предмет (голям сребърен талисман). Вие играете с Роджър след тази ужасна метаморфоза.

Контролирайки Роджър хлебарката, започвате играта под сградата. Трябва да разглеждате стаи и предмети докато търсите улики и отговори. Сградата е тъмна и опасна. И има много препядствия за преодоляване докато възвърнете човешката си форма. Има животни, насекоми и хора , които също живеят тук. Някои могат да ви наранят, други да ви помогнат. Но, разрешаването на мистерията зависи от вас.

Пропълзете наоколо и разследвайте всичко. Ако не можете да излезете от стая, тогава явно не сте видяли всичко , което може да се види. Трябва сами да разгледате всичко наоколо в сградата. Слушайте внимателно всичко , което може да се чуе, прочетете каквото можете и разберете за истинската си същност".

__________________________________________________________

Полезни съвети:

1. Запазвайте често!

2. Разгледайте всяка стая; под, стена, мебел, аксесоари, всичко!

3. Водете си бележки на точните входове/изходи за достигане от една стая в друга. Може да ви потрябват!

4. Внимателно гледайте и слушайте подсказките в клипчетата!

_______________________________________________________________

МАЗЕТО:

Започвате вашето пребивание, в търсене на начин да възвърнете човешката си форма, в мазето. Вие сте в канализационните тръби. Продалжавайте нагоре по екрана докато не стигнете черен кибрит от бара на Еди. Завийте наляво. Пазете се от лепкавото нещо и влезте в ръждивата тръба. Ако имате късмет може д можете да говорите с друга хлебарка , която ще ви даде ценен съвет.Вървете напред и след това свийте надясно. Вървете надясно докато не стигнете другия крак на печката. Слезте по него на пода. Сега, продължете нагоре и внимателно избегнете капаните за хлебарки.

Продължавайте нагоре по екрана. Пропълзете над мъртвия плъх. (Внимавайте да не пропълзите над устата му! И внимавайте от кървавата следа.) На следващия екран, завийте максимално надясно и отидете в центъра на мишата опашка. (Внимавайте от края на мишата опашка или ще бъдете изритан.)

На следващия екран, запазете своята игра. И избегнете капаните за хлебарки, отидете в дясно до запаления цигарен фас и бързо го избутайте така , че запаления край да сочи към паякът. Трябва да се движите бързо тук, преди паякът да ви е хванал. Когато успеете, гадният паяк е препечен!

Вървете надолу два екрана от мъртвия паяк. На втория екран, пропълзете по пълната дължина на скелета на плъхът за да стигнете до третия екран, небезизвестният капан за хлебарки. Завъртете се и влезте напред в Кутията - Капан за хлебарки. Трябва да минете през лабиринт.

Отговор на пъзела с Капана за хлебарки - Зелената течност не е отрова за вас. Розовите пътища обаче около тях са отровни. Преминете през първата мъртва хлебарка над течноста. Завийте наляво и вървете нагоре до следващата мъртва хлебарка лежаща на пътя. Минете върху нея до следващия кладенец с течност. Отидете наляво отново и вървете върху купчината мъртви трупове в ъгъла, до последната течност. Докато сте в течноста, избутайте малката розово-бяла ларва нагоре до мъртвата хлебарка на върха и се покатерете над двете за да излезнете от капана за хлебарки.

Когато излезнете, ще видите крак на маса пред себе си. Качете се по кракът върху масата. Гледайте клипчето.

Вървете надясно, през масата, нагоре избягвайки зелената боя, докато не видите щепсел на прахосмукачка. Пропълзете над кабела. Прахосмукачката ще се включи. Вървете надолу един екран и се върнете на ляво, през ъгъла на масата. Отидете нагоре до ъгъла и пропълзете надолу до крака на масата до хоризонталната подпора. Завийте надясно и минете точно над подпората, докато не стигнете до оголена черна жица над жълта кутия с надпис хлебарко убиец. Упс! Пропълзете по жицата докато успеете да довлечете оголената жица в боята или кутията, и ще стане късо съединение и ще спре прахосмукачката.

Качете се обратно по кракът на масата върху нея. Вървете надолу два екрана и завийте надясно на дъното на подпората. Продължете надясно докато не видите зелената боя и продължете отново нагоре докато не видите отново щепсела на прахосмукачката. Отидете под щепсела до стената, от дясно, до лепкавото кафяво нещо. Качете се по сивата приставка на прахосмукачката и пропълзете надолу по маркуча. Продължете по сива спирала водеща на дясно. Завийте и се движете заедно с сивия електричеси канал в горното ляво на кошът за боклуците. Това е лабиринт. Проправете си път през коша, отново нагоре и до горното дясно на коша, докато през цялото време стоите на електрическата спирала. Качете се на рафта, най-дясно на коша, където ще видите разлята червена боя.

Вървете право надолу докато не видите четка за боядисване. Пропълзете по дължината на четката и след това в черната пролука на масата малко преди мъхът на горната част на четката.С влизането в пролуката можете да се затрудните Вървете надолу един екран, избягвайки синята боя. Мръднете наляво до където не видите жълта светлина идваща от пролука и влезте. Завийте наляво и вървете надолу един екран. Отидете на дясно като стигнете веригата. Сега, качете се от пръчката към кутията за бушоните. Когато се качите там, пропълзете до измервателя от дясната страна. Качете се на върха на стъкления глобус за да видите четири измервателя. Първия е спрял на номер 7. Трябва чрез бушоните да нагласите другите на 6- 5- 8. Слезте долу до червение и синия бушон и минавайте върху тях по веднъж, докато не се получи 7- 6- 5- 8. След това единия от бушоните ще изгори...

Виждате ли червената дръжка на пърцала от ваше дясно? Вървете по-него до долу. Вървете наляво от парцала докато не стигнете до две метални стойки стоящи вертикално на екрана. Покатерете се на първата, по-тъмната и ще откриете , че сте на краката на походно легло. Вие сте под матрака. Качете се в/у горната част и вървете до единия ъгъл на възглавницата. Намерете вечерята.

Пропълзете през вечерята, като ползвате средната опора и стигате до старо дървено радио. Отидете на задната страна на радиото. Покатерете се на върха на сребърната тубичка и пипнете жиците.Радиото ще се включи. Гледайте клипчето.

Отидете на върха на радиото. Бутнете шишенцето с приспивателни от лявата страна. Синьо хапче ще излезе. Бутайте го докато не падне в бирата. Гледайте клипа.

Слезте от радиото , масата , леглото за да се озовете на земята. Потърсете капана за мишки близо до вестниците и куфара. Освободете мишката и гледайте клипа Отидете в/у голямата купчина вестници, до капана за мишки, до пода с/у стената. Виждате ли малката дупкана вестниците там? Влезте за да видите бебета мишки. След това се завъртете и се качете по стената. След това на прозореца. Kaчете се на прозореца и пропълзете до картинката с око на прозореца. Жълтия плужек ще дойде да говори с вас. Гледайте клипчето.

Слезте на пода отново и отидете до кутията за пури на земята под матрака. (Ако се загубите гледайте другите хлебарки те се опитват да ви помогнат.) Пропълзете през кутията за пури за да излезете от стаята през контакт. Гледайте клипчето.

Баня

Влезте в дупката на машината за салфетки. Натиснете механизма над едното зъбно колело за да пуснете хартия. Слезте по хартията. Вървете два екрана надолу и един наляво. Покатерете се по небоядисаната стена над мишата дупка. Като стигнете мивката, вървете наляво и нагоре докато не стигнете счупеното огледало, влезте през дупката. Вървете три екрана нагоре докато не стигнете вход за отпадъчни ножчета. Слезте един екран надолу и бутнете пирона в/у ножчетата. Слезте отново в мишата дупка. Гледайте клипчето. Не се тревожете за запалената цигарета. Влезте в мишата дупка и излезте от другия и край.

Кухня

Следвайте тръбите на климатика докато не излезнете пред предната му част. Слезте надолу по пода и след това на ляво към бърсалката.Качете се по бърсалката. Вървете надясно от етажерката докато не стигнете печката. Минете между двата съда/купи или котлона. Избутайте тапата. Влезте през дупката ан липсващия бутон. Избутайте кръглата част , която е над отвор от , който се вижда по-малко пламъче. Излезте.Слезте надолу. Отидете наляво, преминете през дръжката, и отидете долу от лявата страна.Отидете под малкото хлебарче.Изчакайте я да скочи на гърба ви. Върнете се до мивката като този път можете да минете през единия котлон. Прекосете през ножа. Сега за да влезете в мивката първо трябва да прекосите през лъжицата и да идете докрая на ножа за да може ножа да бутне лъжицата в дупката и да спре механизма създаден за смилане на боклуци.

Бар

Прекосете през бейзболната бухалка до другата страна на бара. Отидете на дясно. Плъзнете се по фъстъкът.Вървете в/у черната чертичка на машината Bartender's Companion докато не се покаже рецептата за Bad Mojo. Отново минете през бейзболната бухалка до шишетата с алкохол.Покатерете се в/у шишетата в този ред: grenadine, curacau, brandy и vodka.

Твоята стая

Покатерете се по бюрото до счупения вентилатор. Покатерете се по жиците за да ги свържете вентилатора да се включи и издуха хартия. Покатерете се в/у бутона copy на факса. Слезте по хартията до дистанционното. Избутайте фаса така , че да не пречи на светлината на дистанционното. Включете телевизора като натиснете power на дистанционното. Качете с ена пеперудата в долния ъгъл за да прелетите из стаята. Пропълзете целия път наляво до аквариума. Слезте по жицата на нагревателя. Гледайте клипа. Ще се намерите на пода. Излезте през вентилатора най-горе в дясно над масата за експерименти.

За добрия край

Ако искате да имате добър край сега трябва по най-бързия начин защото играта е за време да прекосите през всичките места , но сега е по-лесно понеже всички неща , които трябваше да се направят по-рано са направени (има и друг начин , ако успееете да намерите шахта , която ще ви вкара в общото подземие от , което да се покатерите в желаната стая или просто да умрете , ако ви остават животи разбира се и ще ви прехвърли автоматично в общото подземие.) Отидете в банята. Слезте от машината за салфетки и отидете до уринал-а , който се намира в дясно покатерете се на него и бутнете фаса. Слезте долу и избутайте фаса към салфетките. Намерете начин да стигнете до общото подземие (един от описаните по-горе). Върнете се в стаята си и пропълзете до амулета до главата ви за най-добрия край.

_______________________________________________________________

ВАЖНА БЕЛЕЖКА: Ако цигарата е поставена в пепелника, няма да можете да я преместите.Пропуснали сте нещо по пътя. Ще трябва да довършите това , което сте пропуснали.

_______________________________________________________________

Добра игра! Превъртяхте я ! Поздравления!