Ден 1

И така да започваме. В първото клипче Rosa (Rosangela) разпръсква пепелта от останките на леля си от Куинс Бридж (Така мисля, но не съм сигурен), след като тя се отдръпва от моста можете да видите как духът и се издига и изчезва в небето.
Щом поемете контрол ще се озовете пред блокът ви. Отидете и говорете с тийнейджъра пред вратата, Jim Bundo (Така мисля), той няма да ви пусне , защото не вярва , че живеете в сградата, разбирате , че той замества пазача/портиера попринцип.
Няма значение какво ще му кажете за да му докажете , че живеете тук , защото той си мисли , че познава всички , които живеят тук, също така и , че апартамента ти е празен.
Говорете с него докато той не ви каже , че Nishanthi Sharma вашата съседка (която не си виждал или чувал) може да гарантира, тя може да се намира в Washington парк.
Сега трябва да е намерим. Излезте от тази област като отидете наляво или надясно, отидете до Washington парк. Отидете наляво (към фонтана) и ще получите главоболие точно преди да напуснете тази област (какъв прекрасен ден само).
Отидете малко надясно и ще видите Nishanthi да свири на някаква флейта, не се занимавайте да говорите с нея, защото няма да имате кураж да зададете въпроса директно, вместо това примамете кучето около лампата за да се заклещи и започне да лае. Сега разбирате , че е кучето на Nishanthi - Moti, тя го освобождава и сега говорете с нея.
Говорете за каквото и да е докато не се върнете пред сградата и Nishanthi ви става гарант, и сега сте свободни да изберете какво да кажете на Jim преди да влезете (аз лично предпочитам да му отговоря агресивно).
В коридора говорите с Nishanthi за разни неща и тя казва , че можете да я посетите , когато искате без да се притеснявате, след разговора влизате в апартамента си.
След малко телефона звъни, обажда се Д-р Donald Quentin.Той е личния лекар на леля ви докато тя не почина, говорете с него и той ви кани в офисът му (П.П. Имате писмо от него в инвентара си. Прочетете го , ако искате),
излезте от апартамента си и отидете до болница Bellevuе, отидете надясно и говорете с пазача и му кажете , че искате да се срещнете с Доктор Quentin и пазача ви пита дали той ви очаква,а вие му показвате писмото и сега можете да влезете при Доктор Quentin.
Говорете с него за леля ви, Joey,за да бъда кратък говорете за всичко. След това се приберете в апартамента си , вземете пликът от земята и след като го прочетете ще намерите няколко картинки.
Сега телефона звъни отново и този път е шефа ви от вестника за , който работите , той ви казва да се поразровите в случай за самоубийство в общежитието NYU , след като се оплаквате и не стигате доникъде Rosa взима тефтера си, излиза от апартамента и отива до общежитието.

Щом стигнете общежитието главоболието ви се увеличава, отидете най-далече в ляво и почукайте (с кликане) на вратата на Kelly и Joann, Kelly отваря, говорете с нея докато не се покаже тефтера горе с ??Joann е спала цяла вечер?? и ??Joann е учила цяла вечер?? най-долу.
Кликнете на червения X за да приключите разговора и отидете най-далече в дясно и говорете с The R.A. (той си е в стаята). И кликнете на ??Joann е спала цяла нощ ?? за да получите ??Kelly е спала другаде?? отворете тефтера си и кликнете на ??Joann е спала цяла нощ?? и ??Kelly е спала другаде??? за да получите ??Дали Kelly ме лъже???.
Върнете се при Kelly и говорете с нея и я попитайте дали ви е излъгала, след това говорете за всички останали неща в тефтера си.

След това се върнете в апартамента си, използвайте компютъра си за да напишете статията. Когато Rosa е готова ще получи ужасно главоболие и иска да си поеме малко чист въздух, напуснете и минете през коридора до апартамента на Nishanthi, влезте вътре и говорете с нея за всичко , което искате.
Разбирате защо парка за кучета е бил затворен,властите казват , че е заради странни звуци , които карат кучетата да скимтят сякаш ги боли, но кучетата не ги боли , а ги е страх от нещо и скоро ще научите от какво, кажете , че искате да нахраните кучето и ще получите бисквита, задръжте я за сега и се върнете в апартамента.
Щом се върнете главоболието ви ще изригне отново и след това ще се махне, виждате , че картината на телевизора свети, Rosa я поглежда и вижда леля си и нея самата и след това се появява трети човек в картината и син мъж, Rosa е шокирана и обикаля из стаята и се опитва да се успокои , когато Joey се появява , а тя припада.
Говорете с Joey и ,когато те попита от кога започнаха главоболията отговорете Washington парк, говорите си за надбягвания с кучета, отговорете както искате и приемете, отивате до входа на кучешкия парк и Joey казва на Rosa да погледне кучешката писта и тя вижда дух.
Joey отива да говори с духът, говорете за всичко, след това Joey се връща при Rosa и говори с нея , но тя не иска да приеме , че току що са видяли и разговаряли с дух и решава да отиде до вкъщи да поспи.

Ден 2

Щом Rosa напуска спалнята си и тя съжалява , че вижда Joey все още тук, те започват да си говорят. Щом говорите с Joey той ви казва за силите , които имате..
Сега започва битката в главата ви, озовавате се на подът до портала. Тази стая в главата ви е портал към другия свят или за да бъда по точен трябва да преминат през светлината .
След като говорите с Joey относно портала и ще разберете , че заради тази стая, имате главоболията си.

Щом излезете от главата си и говорите с Joey относно как да накарате духът да приеме смъртта си , той ви казва , че трябва да го отървете от лудоста в , която е заклещен, използвайте със сигурност нещо , което им напомня кои са.
Запомнете да (говорите с Joey) говорите и за силите на духът (ще ви е нужно за по-късно). Напуснете и отидете до общежитието.

Отидете до стаята на Kelly, този път ви пуска вътре. Говорете с нея за момичетата на снимката и ще получите Alli и Susan в тефтера си, приключете разговора и погледнете снимките на дясната стена, кликнете на лявата снимка и ще получите ново нещо добавено в тефтера си.
Кликнете на мобилния телефон на масата в дясно за да попитате дали можете да го вземете назаем за няколко минути, след това говорете с Joey докато Rosa държи телефона до ухото си и можете да говорите с него , поискайте от него да действа и Joey ще издуха документите и вестниците на Kelly на пода и ви позволява да вземете тефтера от масата, след като го вземете кликнете с дясно копче на него.
Сега имате страниците от тефтера на Joann, погледнете ги. Отворете тефтера си за да видите , че Alexander и Davenport са добавени комбинирайте ги за да получите Alexander Davenport, Сега комбинирайте това с Adirian и накрая ще получите Alex Davenport.
Излезте от общежитието и отидете в парка.

Влезте на пистата за кучета и говорете с духът на Alli поговорете за Susan и Alli, сега имате фамилиите им (не в тефтера си). Тя също така говори за Дякона , но нищо повече, върнете се в апартамента си.

Направете проучване на компьтъра си, използвайте Alli за да получите масичка за спиритически сеанси, Susan за да разберете , че тя е в болницата, комбинирайте масичката за сеанси с дякон за да получите също. Отидете в болницата.

Говорете с пазача за Susan и поискайте да я посетите, ще разберете , че не сте в списъка. Попитайте отново и винете който си искате и накрая кликнете на Alex Davenport и пазача ви пуска, автоматично говорите с Susan, просто кажете истината направо, след като се появи тефтера кликнете на масичката и дякона и Rosa казва , че Susan не е луда и , че Дякона съществува.
Говорете с Susan за Alli и ще разберете , че тя обича кучетата, говорете за Susan за да разберете , че дяконът влиза в главата и докато спи за да попитате за помощ за нещо. Напуснете стаята на Susan и след това влезте веднага, автоматично ще говорите с Susan и тя казва , че и е писнало да пикае.
(Аз също, замислете се за времето , което ще спестите , ако не го правите), тя ще ви даде лекарството си, напуснете и отидете до апартамента на Nishanthi.

Moti започва да лае Joey щом влезете, но Joey поставя малкия нещастник на мястото му. Сложете хапчето в кучешката бисквита и говорете (кликайте на) на Moti за да му я дадете, той трябва да пишка за това вие предлагате да го изведете навън, автоматично ще отидете в парка и ще говорите с Alli.
Тя възвръща разсъдъка си (или нещо такова), издърпвате я от главата си и я пращате в другия свят. Върнете се в болницата.

Отидете до пазача и изчакайте Joey да отиде до бюрото, това ще започне да смущава радиостанцията. Докато пазача се опитва да я накара да работи можете да вземете един от ключовете, Rosa взима ключа за кутията с бушоните, отидете най в ляво и отворете кутията и го използвайте за да спрете светлините, щом те се изгасят скрийте се в ъгъла с телефона.
Когато пазача отмине, отидете до стаята на Susan и дякона се появява . Прекъснете церемонията му и просто оставете Joey да си свърши работата, вие можете да поговорите, но предпочитам да видя как му сритват задника.
Щом Joey най-накрая приключи с дякона го издърпайте, oтвътре говорите с дякона и внезапно се появява демон. Говорете с демона и го попитайте за причините му, след това говорете с Дякона и го попитайте за стомната.
Отворете тефтера си и комбинирайте единствените останали две неща там и кажете на Дякона да пусне стомната, разбийте я с камъка и всичко свършва (скучен край). Сега Дякона може да премине през светлината.


ТОВА Е ВСИЧКО!