История 1: Голямата картинка

Делауер размишлява какво му се е случило.Докато прелиства атлас, той вижда карта и чува глас. Пътува до средата на гора и влиза в изоставен град.

Главен път: Огледай се и виж заключени врати, Затворено жилище,раждясали коли и изоставени площадки. Чуй ръмжене.

Театър: Виж бутката за билети.Бляк! След като сърцебиенето ти спре,Вземи билет за филм. Вратите за театъра са заключени. Краят на пътя е блокиран от танкер. Завърти се надясно от танкера за да видиш заведение.

Заведение: Заведението е заключено.Вижте внимателно кошчето близо до вратата на заведението и отворете капака. Вземи счупения чадър.

Алея: Отиди при алеята в ляво от танкера. това е дясната страна на театъра.вратата е отключена. цъкни с чадъра върху стълбата за изход. Покачи се и се огледай. Отвори и влез през прозорчето.

Театър:

Офис: Обърни се на ляво и виж бюрото на Чарлз Епс. Отвори шкафчето горе в ляво и прочети листовката на Джош Мартин. Виж часовника, спрял е на 1:15.Опитай се да излезеш и ще видиш тяло на жена. Кели се обажда. Втори етаж: Излез от офисът и провери всички врати на този етаж. Има три врати в ляво на коридора.Провери ги всичките. Oпитай да отвориш средната врата и ще чуеш госпожа Епс. Вратата ще се затвори автоматично. Забележете , че средната врата има ключалка oт лявата страна , а всички други имат от дясно.Отидете до отворената врата от ляво на офиса и слезте. Влез в фоайето на театъра.

Фоайе: Тръгни напред и Кели ще се обади. Научи повече за Джедидая Епс, откривателя и неговото семейство.Хаучете повече от Симон.Отиди в дясно до стойката.

Стойка: Вижде появяването на млад мъж, Джош и млада дама, Джени , които си ореждат среща след края на работата.Виж добре страната на хладилника. Прочети следата в регистъра. Върни се и погледни регистъра.

Каса - Виж че регистъра има 3 дръжки- A, B, D. Следата в хладилника: C-1, K-B, K-D, C-1.

C е лоста: цъкни за да го дръпнеш, цъкни да задействаш B, после задействай D и като за последно отново дръпни лоста. Вземи ключ за работната стая.

Завърти се и виж часовник спрял на 1:15.

Стая на персонала: Завърти се наляво от часовника или надясно от стойката,отиди до другия край на фоайето. Виж че лявата врата води обратно до втория етажи бялата врата от работната стая. опитай се да натиснеш дръжката на вратата и ще чуеш женски плач. използвай ключа върху бялата врата.Влез и отиди до чекмеджетата.Отвори дясното чекмедже, затвори го! Говори с Джени относно театъра и за Джош. Отвори лявото чекмедже и вземи гумени ръкавици. Излез от стаята.

Мъжка стая: Покачи се по стълбите до мецанинът. Влез в мъжката стая кликайки върху дръжката. Влез в последния обор и виж тоалетната-има ключ. Delaware няма да вземе ключа.Натисни върху ключа с ръкавиците. Излез от стаята.

Женска стая: Отиди в съседната врата. Използвай малкия ключ върху ключалката.Влез в женската стая и вземи личната карта на Едит Мей.Излез от стаята.

Балконът на театъра: Отиди на ляво и се опитай да излезеш на балкона. Виж дух да препречва пътя.

Мястото на оркестъра: Слез долу и в ляво до оркестърските врати. Опитай да отвориш но ще забележиш че е заключено. Използвай картата върху дръжката и тя ще се отвори. Влез в театъра. Виж друг дух.Огледай се и виж изход в другия край на театъра.Излез и виж дух на балкона. Вземи рапорт от Симон.Градът е наричан зимен рай. Имало е полицейски рапорт за 2 липсващи деца- Джош и Джени. Било е докладвано от Чарлз Епс

Балкона: Опитай се да се качиш на балкона и говори с духа. Този път(се задейства като отидеш в зоната на оркестъра), Духът иска да преминеш нейния пъзел.

Пъзел- След като говориш с духа за нейния пъзел, натисни на стойката в ляво от вратите за да видиш пъзел.

Настрани 1 - Когато не искаш да бъдеш познат. Кликнете на буквите за да въведете c s t u m.

Надолу 2 -Клюка- Кликнете на буквите за да въведете r m r.

Излез на балкона.Само не се оставяйте това място да ви заклещи също. Вървете напред и завийте към левите седалки. Разгледайте отблизо третата седалка на предния ред.Вземете монетата от седалката. Дръпнете се (Запазете играта си тук)и вървете напред до левите предни седалки. Говорете с монахинята и питайте за Пречистване. Тя говори за пречистване и осъждане. Ъ!O! Ловеца е тук. Вие събудихте мъртвите.Чуйте ръмженето.Завъртете се,отидете по диагонал надясно и към балкона. Чуйте духът работник да казва на Delaware да отиде до офиса на Г-н. Eпс , ако иска да доживее утрешния ден. Слез долу по стълбите, напред, влез през кафявата врата и поеми вляво. Ако те хване. Пусни последния си сейв.

Върни се на балкона и тръгни напред. Виж думите Почукване, Почукване, Почукване на филмовия екран.

Склад: Отиди долу и влез в вратата в ляво от работната стая. Покачи се до втория етаж, поемете по дясния диагонал и отидете до средната врата на другия коридор - онази с ключалката от ляво. Почукай три пъти на вратата. Вратата се отваря. Влез,напред, наляво и виж . Говори с Джош.Той иска да говори с Джени.

Работна стая: Върни се в театралната ложа, обърни се,вдясно и влез през бялата врата. Делауеър ще говори с Джени.Натисни записващия бутон и запиши Джени да пита за Джош.Излез и Кели ще чуе записът. Завъртете се и отидете на втория етаж през кафявата врата.

Стая за филмови ленти: Върнете се в стаята за филмови ленти и автоматично ще пуснете касетата на Джош. Джош ще поиска Делауер да ги открие. Завърти с еи виж Джош да отключва свързващата врата. Влез през вратата.

Стая за прожекции: Огледай се наоколо.Виж добре бюрото. Отвори горе в дясно чекмеджетои прочетете заявките за поддръжка. Отовори долния ляв шкаф и вземи отверка.Виж прожектора. Вземи лопатата в дясно от прожектора. Излез от стаята.

Ловец на животни -игра: Слез долу и отиди до орекстърските врати. Завийте надясно преди да влезете и погледнете отблизо играта , която до преди това не работеше. Машината ще се включи.

Вкарай часовникът в машината. Виж добре монитора за да прочетеш правилата на играта. Целта на играта е да кликате на животното с най-много точки. Мечката дава 10 точки, Скункса 20, заека 50 и елена 100. Ако има повече от 1 вид животни, вкарай точките на тези животни.

Избери: 1 заек, 1 елен, 1 елен, 2 заека, 1 елен, 3 заека, 6 скункса, 2 елена, 2 заека и 3 скункса.

Виж карта на оркестърското пространство в театъра.Натисни на Х.

Оркестър - Главен театър- Влез през двойните врати. Тръгни напред два пъти и виж добре основата на сцената.Вижте отблизо панела в основата на сцената отново.Заклещено е . Използвай отверката на панела.

Под сцената: Влез и виж г-н Епс. He talks about no morals and the cleansing. г-н Епс ще ви попита за билета ви.Дай му билета даден ви от скелет. Моща идва. Има няколко урока научени по трудния начин. Виж добре тъмната част на земята. Използвай лопатата. Виж добре Джош и Джени. Изглежда Ч.Е. е избягал. Опитай да излезеш от мазето. Срещни Джени и Джош. Отиди до аварийната врата.

Отвън: Излез от мазата и тръгни наляво. Отвори вратата и виж дух. Излез през алеята, напред към пътя и виж сиропиталище. "Ти завърши История 1 :Голямата картина. За да продължиш с история 2 : Домът на прокълнатите, избери нова игра от главното меню и избери история 2."

История 2: Домът на прокълнатите

Влезте в сиропиталището.Чуйте злобен смях.Входните врати сега за затворени. Има 3 коридора на първия етаж: отляво на статуите, зад статуите и отдясно на статуите. Има 2 стълбища, по едно от всяка страна на сградата. Забележка:Когато се качвате по стълбите, използвайте бутона за назад за да видите другото стълбище. Долните стълби са встрани.

Стая 104: Отидете наляво и влезте в стая 104. Прочетете писмото на масата.Вземете ключа най-горе в ляво от писмото.Завъртете се и приближете на бюфета. Прочетете дневника , който е в най-долното чекмедже. Говори се за Детето. Излезте от стаята и срещнете Сестра Елена отново. Чуйте какво ще ви каже Кели.

Kухня: Отидете в средния коридор зад статуите.Отидете до най-далечната лява врата. Огледайте наоколо. Ако телефона звънне, вдигнете. Отидете до килерите от дясно на печката. Огледайте наоколо. Застанете пред вратата и кликнете на шкафа от дясно. Вземете батериите. Излезте от кухнята.

Баня: Влезте в стаята от другата страна на кухнята.Огледайте наоколо. Излезте от стаята. Огледайте около първия етаж, ако искате. Втори етаж: Качете се по което и да е от двете стълбища и отидете на втория етаж. Вижте дупка в пода в задната част на страничния коридор на сградата.

Стая за рисунки: Отидете до двойните врати близо до телевизора. Използвайте ключа от стаята на Сестра Хелена в/у двойните врати. Вижте дъската за бележки и прочетете следното: A foundation of Green then anything Blue. Enough Red to color an apple or two. Finish it off with any Yellow sun. Add a splash of Orange and your drawing is done! Отидете наляво и след това надясно за да срещнете Томи Джарвис. Той иска да оцветява по-добре. Пъзел за оцветяване - Застанете с/у вратата за изход от стаята и погледнете листа на масата. Чуйте Томи да казва , че някъде из стаята има пастели за довършване на рисунката.

Отдръпнете се от рисунката и вижте етажерката срещу масата. Вземете оранжевия пастел. Отидете към вратата и завийте наляво.Вижте отблизо стенната етажерка и вземете червения пастел. Върнете се до прозорците и завийте към мивката. Вземете синия пастел. Завъртете се и вижте отблизо вазата на масата. Вземете зеления пастел. Вижте отблизо дъската и вземете жълтия пастел. Вижте отблизо рисунката на масата. Кликнете на пастелите в този ред: зелен, син, червен, жълт и оранжев. Томи ви показва план на първия етаж. Последната стая на дясния коридор е маркирана с X. Излезте от стаята и идете на първия етаж.

Стая 105: Нарочно почукайте на вратата на последната стая на дясния коридор на първия етаж. Вижте книгата под леглото. Прочетете дневника на Сестра Грейс Евънс. Бъдете сигурни , че сте прочели всички страници. Споменава се за уплашена малка Нанси в задната част на сградата.Тази част на сградата е онази в , която има дупка на пода.Дневника ще бъде на масата после.

Трети етаж- Стаи 311 и 310: Забележете , че стая 311 има белези от нокти на вратата.Влезте и разгледайте наоколо. Отидете в стая 310 от ляво на стая 311и огледайте наоколо.Погледнете отблизо вратата от ляво на масата. Вземете вратата. Върнете се до втория етаж.

Стая 209: Поставете вратата на дупката на пода. Влезте в стаята, огледайте наоколо и застанете с лице към вратата.Отворете гардероба отдясно на вратата. Говорете с Нанси Томпсън, онова момиче , което сестра Грейс споменава в дневника си. Кликнете с батериите на лампата. Напуснете стаята и чуйте стъпки и затваряне на врата. Отидете на третия етаж.

Библиотека: Влезте през двойните врати на балкона близо до телевизора.Отидете напред към прозорците, завийте надясно и прочетете страница от дневника на сестра Грейс от етажерката. Говори се за Посетителя. Завъртете се и срещнете Томи отново до купчината книги. Пъзел със сортиране на книги: Томи е бил помолен да нареди книгите. От ляво са детските книги , а от дясно книгите за възрастни. Вземете книга и след това кликнете на лявата или дясната страна на масата.

Книги за деца

The Safety Book for Kids
A Kid's Guide to Churning Your Own Butter
Let's Count to 11
Let's Talk About The Alphabet
My First Book of DiseasesКниги за възрастни

Punishment Made Easy
Inherent Evil
Schizophrenia & You
Get Rich Yesterday
Global Warming
It was the Maid! A Murder Mystery
Spells, Occult and RitualsСлед като сортирате книгите, погледнете отблизо Spells book (Книгата за заклинания). Прочтете за Ловеца и ритуалната стая. Говорете с Кели. Не само , че Ловеца служи за пазач на Унищожителя , но и като източник на сила. Напуснете стаята и автоматично ще видите през балкона , че една монахиня отива надясно. Слезте до първия етаж.

Стая 102: Вървете напред до края на коридора. Чуйте глас да казва 'Делауер'. Завъртете се от края на коридора и вижте мъжки силует до стая 102. Влезте в стая 102 е прочетете листа до възглавницата.Делауер е детето , което трябва да бъде принесено в жертва. Той дължи живота си на Сестра Грейс. Снимайте писмото и изпратете на Кели. Ъ О! Сестра Елена прекъсва разговора.Кели и Саймън предупреждават Делауер за опасноста. Нуждата от това ритуалната стая да бъде намерена е огромна. Излезте от стаята и отидете до коридора зад статуите.Чуйте кашляне.Обърнете се и се огледайте. Претърсете стаите докато не намерите от къде идва кашлянето. Отидете до кухнята. Вдигнете телфона , ако звънне.

Килер зад кухнята: Отидете в най-далечния килер. Говорете с Кърсти Котън. Сестра Елена я удря с лопата след като я хваща , че пуши. A! Ловецът е тук. Последвайте Кърсти.Пъзелът включва точен брой кликане.Завъртете се, напред, ляво към кухнята, извън кухнята и дясно към коридора. Ловеца ви следва. Напред към статуята, надясно, диагонално към стълбите и се качете по тях. Вижте Кърсти д авлиза в стаята от ляво.

Диагонално към стаята и след това използвайте ключалката. Не можете да влезете. Ловеца се качва по стълбите.Завъртете се, напред, надясно,напред към стълбите и изкачете стълбите. Вървете диагонално до стая 311 и влезте за да сте в безопасност.

Стая 311: Запознайте се със Ашли Уилямс, той знае къде се намира тайната стая. Той иска Рекс,динозавъра.

Стая 104: Отидете до стаята на сестра Елена и кликнете на стената на върха на леглото. Вземете Рекс, динозавъра.

Стая 311: Дайте Рекс на Ашли и той ще ви заведе до тайната стая.

Банята на първия етаж: Последвайте Ашли.Излезте от стаята, наляво, надолу по стълбите, завъртете се, надолу по стълбите и наляво. Поемете надясно от статуите, влезте в средния коридор,напред и вижте Ашли.Влезте в банята срещу кухнята.Кликнете на картината до вратата. Вижте отблизо листа на този съд.Снимайте мрачния олтар. Говорете с Кели и Саймън. Не пипайте хартията. Трябва ви дух , който да има кибрит.Познайте кой пуши.

Килер зад кухнята: Вдигнете телефона , ако искате.Отидете до най-далечната стая - килер. Говорете с Кърсти.Има цяла книга под чувала с брашно. Разгледайте внимателно чувала брашно от ляво. Вземете кибрит. Върнете се до мрачния олтар в банята. Телефона звъни, вдигнете го и чуйте Кели.

Банята на първия етаж: Използвайте кибрита на хартията. Излезте от банята. Сестра Елена пристига. Тя има брадва. Бягайте до изходната врата. Гледайте... вратата се отваря. Излезте навън.Фигура с наметало... Времето е подходящо за един човек да бъде пред сиропиталище и хотел. Целта на Унищожителя е да отнеме един живот - този на Защитника.

Кели, разбери нещо заради мен - разбери какво се е случило със родителите ми.