Измина една седмица откакто Джонатан се завърна в Лондон с Мина. Дракула ги последва, превърна се в светлина на кръстовището и планира да си върне Мина и драконовия кръг обратно. Джонатан знаеше че трябва да се изправи и унищожи броят за да може Мина да бъде в безопастност.

 

КРЪСТОВИЩЕТО

 

Преди да влезнете вътре, отиделе и огледайте градините. В лявата вие ще намерите голяма метална кутия със решетка и по една голяма тръба от двете страни. От ляво вие ще видите плитък басейн. Влезте в басейна, обърнете се и вземете от долу  камъка със първата фугурка от панела с четерите фигурки. Отидете в градината от другата страна. Вървете направо до каменната ограда и вземете другия втората фигурка зад изсъхналия храсталак. Обърнете се, тръгнете напред и после се обурнете надясно. Погледнете стеблото на дървото. Вземете газовата лампа.

Сега е време да влезнете във къщата. Използвайте ключа за да отворите вратата. Качете се нагоре по стълбите и влезте във първата врата. Тръгнете напред до шкафчето. Отворете металната кутия и вземете житона, листа и кутията от кибрит. Кликнете на картината, обърнете я и вземете листчето. Обърнете се надясно и отворете сандъка. Вземете телескопа и свещника. Обърнете се на дясно отново и отидете до бюрото. Отворете чекмеджето т дясно и вземете компаса, ключа/цилиндър механизма, книгата и свеща. Прочетете книгата от вашият инвертар. Обърнете се на дясно и проверете зад паравана. Хмм... тъмно нали? Сложете кандилото на масичката, запалете свеща и я слпжете върху кандилото. Сега над тях от дясно на гредата има един ключ. Вземете го. Сега от инвентара си заредете пистолета. Добре ще е да е готов. Използвайте ключа който взехте от осветения тъмен ъгъл на бравата на вратата. Влизате вътре и виждате Pibody. Преди да отидете до него запазете играта(SAVE GAME). Вземете ключа от колана му и веднага извадете пистолета си. Обърнете се и стреляйте по ключалката на вратата за да се отключи. Щом влезнете вътре се обръщате вееднага и отляво на вратата местите шкафа за да залости вратата. Отивате до камината, взимате стола и го слагате под прозореца. Погледнете в каминита и вземете третата фигурка и от дясно вземете ръжена. Качете се на стола и разбийте дъските от прозореца. След това вземете огледалото и го преместете на средата на стаята. Отблокирайте вратата за да влезне чудовището. Спокойно, защитени сте от слънцето. Вземете другото огледало и напуснете стаята. Когато напускате стаята ще видите вампир който стои на до вратата. Запазете си играта тук. Влезте във другата врата и след това още един път напред. Поставете огледалото. На балкона има много вампири, както и по стълбите надолу. Не можете да минете на дясно, затова излезете ли от стаята веднага наляво до края на балкона и цъкнете на полилея. Изгледайте видео кадъра.

Използвайте ръжена за да премахнете дъските от вратата от ляво на стълбите. Влезте в сутерена и погледнете тръгнете напред, после надясно. Виждате кутията до тръбата. Премества те я и взимате резачката за жици, след това я местите отново и вземате четвъртата фигурка от панела. Излизате навън при голямата метална кутия и използвате резачките за да срежете веригата. Сипете малко гориво. Поставете листчето което взехте отзад зад картината. Сипете още гориво върху листа и е можете да видите как да нагласите камъните.

 

 

Забелязвате различни триъгълници на бележката. За да нагласите триъгълниците кликнете на бялото копче и ще ви се появи една малка бяла стрелка с която ще размествате триъгълниците.

След това кликнете от долу на металната дръжка. Сега басейнът ще се напълни с вода. Върнете се в сутерена от където взехте резачките и отворете грамадната врата със заключващото устройство. Тази врата е направена от олово. Слизате в канала и вървите наляво докато не попаднете до края на канала. Обърнете се наляво, качете се по стълбата и преминете през шахтата. Вие ще бъдете в приюта. Почукайте на вратата. Щом клипчето свърши отидете в офиса пред вас. Говорете със Силърд за кибрита и аз кръга. Силърд ще ви даде ключ със който да напуснете офиса му. След като напуснете офисът му, напред, наляво, напред и използвайте ключа.

 

КАНАЛА НА ВИСОКАТА ПОРТА

 

Тръгнете напред в тунела, завийте надясно, напред и погледнете от дясно въжето на стената. Вземете го и продължавайте три пъти напред. Вижте контролната кутия от ляво с малка червена светлина. Обърнете се и погледнете долу. Вземете врътката. Обидинете врътката и въжето. Продължавате напред и когато стигнете стълбата използвате въжето със врътката. Стълбата падна и вие вече можете да преминете. Когато преминете вземете от кутията ключа. Върнете се при червената кутия и отвъртете врътката срещу нея. Пак при стълбата, минете един път напред и поставете врътката. Минете през стълбата и я вземете. Поставете стълбата вертикално от дясно за да можете да слезнете. Щом слезнете взимате стълбата и продължавате напред, през малкия тунел. След като се обърнете надясно сложете стълбата. Качете се горе и стреляйте по ключалката. Слизате и вие ще бъдете в гробището на голямата порта.

 

ГРОБИЩЕТО НА ГОЛЯМАТА ПОРТА

 

Намерете голяма врата на гробищата. Пред вратата завивате на дясно. Обръщате се наляво и кликате нас тълбата. Използвате ключа за катинара. Вземете стълбата. Върнете се пред портата и завийте наляво, напред, наляво, напред, наляво и поставете стълбата. Качете се, отворете куфара и вземете ножа и кръста. Слезте от стълбата и изгледайте видео кадъра кой е Pibody вампир! След като свърши клипа използвайте кръста срещу него. Качете се при него и му забийте кола. От него ще останат само часовника и тетрадка. Взимате ги и Връщате се отнова на гроба по стълбата. Използвайте компаса, кликнете на точката NW и ще видите мазето на Дракула. Използвайте часовбика и когато това завърши в 6 чеса използвайте телескопа за да видите как Дракула се прибира в мазето. Слезте и отидете към мазето на Дракула. Щраквате на очите и се опитайте да влезнете във вратата на мазето. Джонатан чува много силни звуци и на сутринта се събужда пак във приюта. Влизате в него и в лявата врата.

 

ОФИСА / ПРИЮТА НА ДОКТОР СИЛЪРД

 

Доктор Силърд не е вътре. Обиколете предната част на неговото бюро. Отворете горното ляво чекмедже и вземете стетоскопа. Изслушайте записващото устройство. Да преминем към камината, погледнете надолу и в дясно към прозореца около стола вие

виждате лупа.

 

 

Вземете венчалната хълка на Мина и се обърнете. Мръднете картината за да намерите сейфа. Има четери малки секретни брави. Значи горната брава от ляво трябва да поставите цифрата 8, горнатя дясна - 3, долната дясна - 6 и долната лява - 4. Отворете сейфа и вземете драконовия кръг

 Погледнете нагоре, прочетете "Файла на Хопкинс" и вземете ключа. Погледнете във чантата. От там вземете бутилката, книгата, рамката и цилиндърът. Върнете се при записващата машина, приберете прослушания цилиндъра в кутията му и поставете новия за да го прослушате.

 

 Ще ти каже да повишиш температурата с 5 градуса за анти-вирусната доза за да се сгъсти кръвта в разтвора.

 

 Напуснете офиса и отидете в убежището.Слезте по стълбите до бюротоВземете кубчето захар от чинийката и комбинирайте в вашия инвертар с кибритенита, след това ги сложете на масата.Чувате ли досадното летене?Това ще  ечудесна закуска за Хопкинс! Когато мухата кацне във кутията, вземете я. Къчете се при килийте и погледнете 3-тата. . Вие ще видите Хопкинс през малкия панел.Отворете вратата с ключа който сте взели от неговия файл.  Дайте му кибритената кутия с мухата. Той ще ви каже за Мина и за Д-р. Сюърд, тогава ще се разтрои и ще спре да говори. Напуснете килията му, завийте надясно и влезте в стаята накрая.! Бил се е превърнал също във вампир. Вземете ключа от кръста му. Go out to the desk again and use the key to open the drawer. Излезте отново до бюрото и използвате ключа за да отворите чекмеджето. Извадете спринцовката. . Върнете се при Бил и използвайте спринцовката за да му вземте кръв от дясната ръка. Обърнете се и отворете въртящото се горен шкаф.Поставете съдаржанието на зеления флакон в дистилационна колба и добавете кръвта от спринцовката. . Поставете празния флакон под стъклената серпентина. . Натиснете плюса от дянсата страна на Бунзиновата горелка и кликнете върху нея веднъж/два пъти за да предпазите разтвора от прегряване. Кликнете върху минуса от ляво на Бунзеновата горелка за да предпазите разтвора от прегряване.Разтворът ще кипне и ще напълне празната колба.Комбинирайте активната анти-вампирна доза със зареденото оръжие от вашия инвертар. Върнете се да видите Хопкинс и той ще ви кажа нещо повече. Той ще ви даде своите очила които дават вамписрко виждане. Вие ще чуете телефона да звъни във офиса на Сюард. Отговорете. . Дракула знае вашите планове и казва че това е безнадеждно. Когато се върнете ще откриете че Хопкин и Бил са си тръгнали. Там където и била инвалидната количка има врата капан на пода водеща до канализацията.Те трябва да са избягали през тази врата. ! Последвайте ги!. Минете през тунелите в канализацията.Няма никаква следа от тях.Използвайте очилата който Хопкинс ви даде и ще можете да видите зелени отпечатъци от крака. Проследете следите и ще стигнете до открито пространство. Качете се до контролната кутия в центъра на главината и чукнете леко ключа.  Използвайте вампирските очила върху Бил, след  това се прицелете и стреляйте с оръжието си по това червено петно.  Хванете по пътеката наляво през центъра на главината. Следвайте тунела докато стигнете до място без изход. Ще видите врата през която не можете да преминете и панел отляво на вратата. Погледнете картинките отдолу.

 

 

 

Използвайте ключовия механизъм който сте взели от кръстовището в прореза на панела.Отбележете си числата които се покават и симвома който е от дясната страна на ключа. Когато извадите вашия ключ той се отделя във вашия инвертар.Използвайте тясния ключ със резките върху червения бележник.Активирайте вашите вампирски очила и ще забележите редици от числа отдясно на страницата. Преместете белязания с резки ключ който сте видяли върху панела. Запишете числата в резките. (5,1,0,3,8,2)

 

Използвайте числата който имате от панела за да изчлислите числата който трябва да се изпозлват от книгата.Ако чукнете леко над три страници във книгата ще видите пример. За тази особена ключалка ето как ще изчислите числата Подредете числата по този начин:

 

2 _ _ 1 3 4

 

5 1 0 3 8 2

 

Горният ред числа ще ви даде редицата числа който ви трябват.  Те са 3,5,8 и 2. Сега вземете другата част от ключа която иглежда като цилиндър и погледнете във вашия инвертар.Поставете 4-ри цифрения код на цилиндъра.Поставете ключа със резки обратно в цилиндъра и го използвайте отново в ключалката. Вратата ще се отвиру!Влезте във Стикс!

 

С Т И К С:

 

Влезте във театъра.  Качете се до механичния Дракул и прожекторе. Използвайте знака който взехте от Кръстовището на прожектора. Изгледайте клипчето как Дракула носи Мина нагоре по стълбите на своя замък.Вървете нагоре до органа и използвайте перфорираната хартия която сте взели от кръстовището на горещото място. Органът ще започне(да свири) и тогава ще излезне някакъв газ. Джонатан излиза и се събужда в спалнята на Дракула Хопкинс пристига да му помогне. Погледнете под краката на леглото за да си намерите оръжието. Напуснете стаята и ще откриете че не сте напускали Стикс въобще. Вие бяхти във филмов декор. Вампирът е пред вас. Използвайте вампирските очила и го застреляйте във вампирското сърце. Тръгнете напред и ще видите Сюард. Сега той също е вампир. Обърнете се наляво и вървете напред до контролната кутия със червените и зелени светлини.Отворете я и чукнете ключа. Механичния Дракул ще тръгне към вас. Обърнете се наляво и грабнете меча от дракона. Използвайте го по Механичния Дракул. Използвайте меча за да прережете въжето пред вас и вие ще завършите в завесите на сцената. Обърнете се наляво и вземете въжето със куките и дръжката. Обърнете се, тръгнете наазд и се изкатерете по тази стълба до следващият пешеходен път.Завъртете се и погленете надолу за да намерите кутията със мястно в което да поставите ръчката. Завъртете ръчката и платформата върху която стоите и ще тръгне към механичния Дракул който е във ансансиора. Ще го видите да изпозлва ключа от неговия пръст в асансиорния контрол и нещо пада на пода. Той удря нещо метално. Обърнете се и тръгнете надясно. Намерете курсора върху важетата и използвайте вашия меч. Изкатерете се по тези счупени метални перила. Тръгнете напред, обърнете се надясно и използвайте меча за вентилатора за да го спрете.  Използвайте върху вентилатора и отидете наляво докато стигнете до решетката на вентилатора. Вземете ключа който стърчи. Завъртете го и се върнете по другия път, но не преминавайте отново през този спрян вентилатор а просто продължете аоколо докато стигнете до вентилационната решетка. .Използвайте ключа който сте взели за да отворите тази решетка.  Използвайте куките за хващане и въжето на механичния Дракул.Вентилатора го смазва на парчета.Погледнете парчетата и вземете камертона от гръдния му кош.Отворете китката и обърнете ръката. Преместете механизма във китката за да активирате пръстовия ключ и го вземете. Вървете напред и право във асансиора. Използвайте пръстовия клюя върху контрола на асансиора и слезте. Обънете се надясно и тръгнете напред за да видите Сюард който седи срещу задната стена на театъра.Той ще ви каже за тайния проход зад органа и ще ви даде ключ за своята лаборатория във убежището. Той ви пита за оръжието ви. Отидете до органа и използвайте вампирските очила така че, вие можете да видите кой ключ д акликнете за да отворите тайния проход. Когато вие отворите този проход Сюард унищожава Стикс и себе си. Тръгнете напред в каналите и скочете в лодката.Вървете напред по канала с плъхове докато стигнете докрая. Завийте зад ъгъла от ляво има врата и още една от тези ключалки които сте срещнали в Стикс. Изислете кода по същия начин както със вашия ключ цилиндър.

 

Кода е 8 4 6 2

 

Сега се върнете на кръстовището.

 

К Р Ъ С Т О В И Щ Е Т О   О Т Н О В О!:

 

Вземете покритата с плат щайга. Влезте в другата стая и я поставете под стълбището. Вземете градинската ножица, чука и брадвата. Слезте в мазето и използвайте брадвата върху ковчега на Дракула. Вземете няколко парчета от счупения ковчег. Качете се нагоре по стълбите и използвайте чука върху бюрото. Вземете и от тези парчета. Върнете се в стаята където намерихте Pibody’s тялото и срежете драперията с градинската ножица. Вземете срязания плат. Сега напуснете като тръгнете надолу по стълбите, надясно и зад екрана вземете свеща. Във щайгата поставете парчетата от ковчега, парчетата от бюрото и свеща. Използвайте кибрита за да запалите свеща и поставяте запалената свещ върху щайгата. Дракула ще се появи и ще те остави на горящото кръстовище. Обърнете се и отидете в стаята на мазето. Отляво на вратата ще видите малко пространство в стената където ще намерите ключ. Използвайте този клю на вратата и ще намерите път през който да преминете през кръстовището.

 

 

К Р Ъ С Т О В И Щ Е Т О   Р Е З Е Р В О А Р   Н А   У Б Е Ж И Щ Е Т О:

 

Обърнете се на ваше дясно. Намерете и обърнете колелото на шл/за. Водата се надига. Обърнете се и ще видите отвор в стената. ЗАПАЗЕТЕ ИГРАТА СИ ТУКВреме е да поплувамеГмуркате се в резервоара, отивате под водата, обърнете се наляво, кликате на остатъците от стената, приближете се и кликнете на незажитеното колело на шлюза. Погледнете нагоре и се обърнете малко вдясно за да видите отпред курсора. Отидете напред веднъж и се обърнете на ваше дясно отново и минете към малкия извит отвор. Преминете през отвора. Ако избягате от края на живота си и запазите играта си тук ще получите повече време. Почвихте се в каналите, преминете 3 пъти напред  минавате покрай затворена изгоряла врата. Обърнете се наляво, качете се по стълбата и сте вече пред приюта. Влезте

 

П Р И Ю Т А:

 

Наляво, влезте в приюта и пристъпете към стаята в която намерихте Бил. Обърнете се надясно и отворете кабинета с ключа на Д-р.Сюард който ви даде преди да се самоубие. Погледни зад завесата отдолу на работната маса и намери устройство за снимки.  Поставете фото негатива върху екипировката отляво, загасете лампите през ключа на средата на задното стъкло, вземете хартията от папката от дясно и се обърнете към екипировката със негатива. Кликнете на хартията и прочетете развитата снимка.

 

Бележката този измерител е поставен на 8, амперметър чете 7 и #4 отдясно. Резервирай и погледни в работната скамейка. Прочетете бележката намерена от лявата страна на скамейката. Съеднитете Анти-Вампирската система, обяснява Д-р. Сюърд. Прочетете отзад за инструкций как да го използвате. Поставете резервоара върху оформения обект отгоре. Погледнете близо до обекта в центъра на резервоара и поставете 8 използвания +/- икона. Поставете електролезната тръба на оформения обект. Погледнете отблизо и поставете 4 използвания +/- икона.

 

Погледни отблизо кръглия предмет в центъра на на резистора и поставете 8 използвания +/- иконката. Постави електролезната тръба пред предмета с формата на u. Погледни отблизо и го нагласи с 4 използвания на +/- иконката. Постави ампметъра върху средната лява и навитите жици долу. Погледни отблизо навитата жица и нагласи ампметъра на 7 използвайки +/- иконката.


Премахни антената, която д-р Сюърд каза, че не работи и постави вилата, получена от робота Дракула. Затвори вратата и вземи манивелата отдясно на апаратурата. Излез и мини през трап вратата. Влез в подземията.

 

 

ПОДЗЕМИЯ:

 

Върви напред, завий надясно и виж плъхове. В инвентара използвай манивелата върху новата Анти-Вампирска система, постави долното средно копче отляво като кликнеш въхру лявата квадратна кутия за предаване. Кликни с антената върху плъховете когато зелената светлина светне върху апаратурата видяна долу вдясно на екрана. Виж апаратурата в инвентара. Числото 7 на левия мащаб е повтаряемостта на плъховете прочетена от апаратурата. Кликни върху долната дясна квадратна кутия да нагласиш честотта. Кликни с антената върху плъховете отново и зелената светлина святка. Плъховете си тръгват.

 

Върви напред два пъти, обърни се надясно и върви до главния кръстопът на подземията. Погледни отблизо електрическия панел. Използвай сребърния ключ отдолу на панела. Чува се вдигане на порта. Това трябва да е портата до Highgate. Погледни отново панела отблизо и вдигни десния лост. Мостът се премества към другия изход. Обърни се надясно, прекоси моста и влез. Друг празен басейн блокира изхода ти. Обърни се и вземи дървените летви и ги постави върху басейна. Премини по тях. Погледни нагоре и излез през люка.

 

 

ГРОБИЩЕТО HIGHGATE:

 

Отиди до главната порта на гробището, обърни се наляво, върви напред и завий надясно до стената с черните плочки. Погледни отблизо средната редица от плочки. Кликни върху тази до Bram Stoker благодарил на St. George и вземи бележката от Хопкинс и драконовия пръстен. Бележката ти дава кода за ключалката на светилището на Дракула.

 

Обиколи гробището и се огледай за гарголи, които могат да ти попречат да влезенш в светилището на Дракула както преди. На последната страница на червената кига има снимка на 3 гаргола и Анти-Вампирска система. В инвентара използвай манивелата върху системата, кликни върху долния ляв предавател. Завий наляво, върви напред, завий наляво, погледни нагоре към покрива на мавзолея и получи честотата. Както преди, премести десния циферблат до честотата, четяйки 6, кликни върху дясното предавателно копче. Фокусирай антената върху гаргола и кликни. Той експлоадира. Наелектризирай апаратурата отново и го нагласи на предаване като кликнеш върху лявото долно копче. Върни се до главната порта, върви напред до ъгловата стена, погледни нагоре към гаргола на върха на ъгъла. Получи честотата, нагласи го на 4, кликни върху предавателното копче долу вдясно, фокусирай антената върху гаргола и кликни. Той експлоадира. Наелектрзирай на нагласи отново апаратурата на предване. Завий надясно, върви напред веднъж и погледни към отворената гробница отдясно, фокусирай апаратурата върху главата отгоре, нагласи апаратурата на 9 и взриви последния гаргол. Погледни червената книга и виж, че всички са маркирани off. Върви напред към светилището на Дракула.

 

Влез в мавзолея. Погледни отблизо ключалката и базирано от съобщението на Хопкинс, въведи – 9 горе ляво, 2 – горе дясно, 8 – долу дясно, 7 – долу ляво като използваш стрелките. Кликни върху знака с половината луна долу в средата на ключалката. Влез в открития проход.

 

 

ТРАНСИЛВАНИЯ

 

 

КАМЕЛОННА:

 

Отдалечи се от портата с вампирската ключалка, върви напред 2 пъти и виж друга подобна порта. Тази ключалка показва половин луна долу в центъра. Прочети червената книга, използвайки вампирските очила на Хопкинс и намери страницата, в която има луната във вътреж. Буквата до луната с тъмна страна отляво е G. На лявата страница числата след G са 9,4,2,6. Въведи 9 – горе ляво, 4 –горе дясно, 2 – долу дясно, 6 долу ляво. Кликни върху половината луна.Портата се отваря. Влез. Края на коридора е блокиран от вампирско лице и надясно има кашони. Вземи лопатата и лоста. Върни се отвън и влез в камелонната. Върви напред срещу дървената структура, завий надясно и погледни надолу между каменните плочи. Използвай лоста да преместиш камъка и да вземеш детонатор. Върви напред срещу стълбите, обърни се и се качи върху купчината камъни. Върви напред, обърни се и вземи чук и длето. Отиди до масата. Погледни отблизо в шкафа. Използвай чука и длетото да го отвориш. Вземи кабела и използвай отново чука и длетото върху задната част на шкафа. Издърпай шкафа и взмеи ключа. Върви напред и надясно от масата и погледни долу върху кутията. Използвай ключа да отвориш кутията. Вземи динамит и се върни до стълбите до вампирското лице. Постави динамита в устата и го свържи с кабела. На безопасно разстояние, завържи детонатора за кабела. Натисни го и главата експлоадира. Пада розов диамант. Вземи го. Влез в дупката и върви напред докато не достигнеш затвора.

 

 

 

ЗАТВОР:

 

Отиди до шахматната дъска на стената. Обърни се надясно, погледни отблизо друга глава, на която й липсва окото. Постави розовия диамант. Дъската се завърта, влез и върви до края на прохода. Втората от крайните решетки има отвор. Влез. Обърни се наляво, върви напред, надясно и погледни надолу към скелета. Премести реброто му и копай използвайки лопатата. Вземи кост. Върви напред, погледни надолу към друг скелет. Премести го и копай отново. Вземи пергамент и череп. Погледни отблизо пергамента. Има малка стрелка долу дясно в ъгъла, кликни я.

 

Излез от коридора, върви 4пъти напред, обърни се наляво и влез в нишата. Обърн исе надясно и влез в малка стая. Вземи лампата и лъка. Качи се върху масата, вземи стрелите от горния рафт. Слез долу, отвори шкафа и вземи огърлицата с червените диаманти. Излез вън до коридора.

 

Погледни надолу и проследи насоката на пергамента намерен под скелета. Постави черепа на земята. В инвентара комбинирай червения диамант с коста и ги постави върху черепа.  В инвенатара използвай лампата с кибрита. Постави лампата зад черепа. Светлината преминава през диаманта до черепа върху арката. Диамантът експлоадира и бариарата се вдига. Влез.

 

Сега си в друга група от килии. Върви напред и когато завиеш зад ъгъла чуваш ръмжене. Погледни нагоре да видиш чудовище. В инвентара комбинирай стрелата с лъка и после комбинирай със зелената бутилка. Стрелей по чудовището. Слез долу по стълбите върви напред докато не намериш останките от Лорд Раду. Скочи напред до скелета, погледни отблизо и отвори металната каска. Вземи диамантения медальон в устата. Падаш долу. Върви напред и после нагоре. Сега си в гробището Борго.

 

 

 

ГРОБИЩЕ BORGO:

 

Виж иконката на Св. Георги с дракон върху снежния под пред гроба. Има дупка. Заобиколи до задната част на гробището. Зад криптата с вериги, погледни отблизо вдлъбнатината в земята. Използвай лопатата там. Вземи счупена икона на св. Георги. Обърни се надясно, върви напред и виж зад надгробната плоча. Вземи метална ръка, държаща кръст. Върни обратно намерената част от икона при главната икона на св. Георги. Чува се звук. Върви обратно до крипта с вериги. Използвай очилата на Хопкинс и виж бяла светлина, идваща от св. Георги, която се среща с червената светлина, идваща от крипата на Дракула. Използвай металната ръка върху бялата светлина. Веригата експлоадира. Влез в криптата, обърни се надясно, върви надолу по стълбите и извън криптата до замъка на Дракула.

 

ЗАМЪК:

 

Върви напред два пъти, обърни се надясно, напред 2 пъти и надолу по стълбите да видиш Дорко. Погледни я отблизо и Дорко ще ти каже да внимаваш. Тя е загубила повечето си сили. Кликни върху диалога пергамент (parchment). Ако го нямаш, погледни пергамента на Раду в инвентара и кликни върху малката стрелка, която е десния долен ъгъл. Чуй какво ти казва Дорко. Погледни отблизо преведения текст, които има две квадратни дупки. Дай скъпоценния камък от Раду на Дорко. Виж как умира Дорко и какво се случва.

 

Върви срещу гробището, но вампира те заобикаля с червен пръстен. Прекоси двора и се качи върху стълбите покрити от два камъка. Използвайки очилата на Хопкинс, погледни отблизо ключалката и виж пергамент. Използвай пръстена на Дорко на вратата. Влез. Върви напред до края и вземи въжето. Върни се отвън и докато стоиш върху площадката, погледни през гробището. В инвентара комбинирай лоста и въжето. Прицели си и стреляй по балкона през гробището. Отиди до балкона чрез въжето. Влез през вратата.

 

 

МАЛКА БИБЛИОТЕКА:

 

Върви напред до края на стаята. Отвори шкафа на бюрото. Вземи шахматната хартия. Използвай лоста върху вътрешния панел отляво на бюрото. Пада пергамент. Погледни го отблизо. Получи преведения пергамент с две квадратни дупки. Кликни над бюрото. После кликни върху различни форми да преместиш преведения пергамент. Забележи геометричните фигури. Завърти пергамента и после отново. Ще има още 2 форми с числа. Те са I – 3 изменяеми куба, II – сфера, направена от триъгълници, III – пирамидод и IV – петолъчка, направена от триъгълници.

 

Обърни се, върви напред, обърни се надясно и погледни отблизо панела между рафтовете с книги. Кликни върху геометричните форми в последователен ред, показан от римските цифри. Рамката се завърта и открива златен кръст на Великия Рицар от ордена на св. Георги. Взмеи го. Отиди навън до балкона.

   

 

ДВОР:

 

Залюлей се отново на въжето и скочи в средата на червения пръстен. Върви напред, обърни се наляво и погледни отблизо гроба на Великият Рицар. Отвори го с лоста и вземи драконския медальон от скелета. В инвентара комбинирай медальона със златния кръст. Обърни се и докато носиш очилата на Хопкинс, погледни надолу. Ще се появи пентаграм. Използвай кръста и медальона върху пентаграма. Червеният пръстен е разрушен. Отиди до предверието под малката библиотека и влез през вратата. Отиди до библиотеката.

 

 

 

МАЛКА БИБЛИОТЕКА:

 

Върви напред, обърни се надясно и погледни отблизо друга вамприска ключалка. Използвай очилата на Хопкинс върху устата на вампира и виж пентаграма. Използвай кръста с медальона върху пентаграма. Влез.

 

ШАХМАТЕН БАЛКОН:

 

Погледни отблизо шахматната дъска и постави шахматните листове. Отвори червената книга и използвайки очилата, прочети страницата за шаха. Премести истинските шахматни фигури като кликаш върху буквите долу. Премести долната черна фигура и бялата до горе. Клкни върху F,B,H,E,A,C,G,D. Издърпай шахматните листове. Сега те имат дупки с бяло и черни квадрати. Излез и върви надолу по стълбите до големия шахметен под.

 

 

ШАХМАТЕН ПОД:

 

Погледни цвентия шахматен под и виж, че цветовете са противоположни на тези върху листовете. От долу, на листовете се почва с бяло, но на пода на шахмата има черен квадрат. Гледайки листа го използвай като пътеводител през шаха но вместо белите гледай черните и обратно. Към средата пода пада и се появява Дракула, който заплашва Джонатан. Използвай телескопа, погледни вратата в края. Сложи си очилата на Хопкинс да видиш вратата и пентаграм. Използвай пръстена на Дорко върху пентаграма. Мини и сега като си близо до вратата използвай очилата на Хопкинс отново и виж пентаграма. Използвай кръста с медальона върху него. Излез.

 

 

ЛИФТ:

 

Обърни се надясно и натисни бутона на панела. С лице към лифта върви до лявата страна , обърни се и натисни ръчката надолу, платформата се спуска. Върни се пред лифта. Върви напред до лифта, обърни се надясно и кликни върху кутията да отвориш вратата. Влез. Натисни ръчката отдясно да затвориш вратата и натисни червения бутон да се задвижиш. Лифта се придвижва срещу  хранилището на Дракула. Излез и се срешни с Хопкинс. Той ти дава ключ за хранилището. Върни се обратно в лифта и вземи стълбата. Постави я на задната врата на лифта. Качи се отвори таванската врата и се качи. Погледни нагоре и се качи върху гредата. Пълзи до вратата. Погледни нагоре, обърни се надясно и отвори трап вратата. Излез върху покрива.

 

 

ПОКРИВ НА ХРАНИЛИЩЕТО:

 

Роби на Дракула идват за Джонатан. Обърни се надясно, върви бързо да достигнеш задната част на статуята и намери главата на св. Георги, лежяща отгоре на стълбите. Използвай лоста върху статуята. Виж я да пада долу. Слез долу по стълбите и вземи дъската. Върви надолу и влез в кулата и вземи кофата от пода вляво от топа. Върни се до покрива и използвай дъската върху голямата дупка на пода. Премини, виж топа, натисни го и вземи гюле. Върни се от другата страна и не забравяй да вземеш дъската. Върви долу в дупката върху покрива. Обърни се и погледни. Взмеи драконски вимпел и парчета дърво. Качи се. Върви напред, обърни се наляво и напълни кофата със сняг. Върни се до кулата. Погледни топа. Постави кофата със сняг върху десния квадрат, гюлето в средата и драконския вимпел върху левия квадрат. В инвентара запали парчетата дърво с кибрит и ги постави под топа. Топа стреля и удря слугата на Дракула. Излез, обърни се наляво и постави дъската върху дупката. Върни се по стълбите и вземи друга дъска от стъпалата. Върни се до първата дъска и постави другата. Стъпи върху втората, обърни се и вземи първата дъска, обърни се и я постави на дупката. Върви напред до другата страна. Влез в кулата, погледни отблизо слугата на Дракула и взмеи метална шина. Излез с лице към вратата. Използвай ключа на Хопкинс и влез.

 

 

ВЪТРЕ В ХРАНИЛИЩЕТО:

 

Влез в асансьора. Погледни отблизо десняи ъгъл и виж 2 червени бутона и отвор. Натисни долния червен бутон, асансьора се спуска, постави шината в отвора, натисни горния червен бутон, скочи и виж се вдига и откива врата в другия край. Върви напред и открий, че не можеш да излезеш отново.

 

Погледни отсреща и виж, че моста е горе. Използвай лъка със стрели на дясното въже. Моста се спуска, мини по него. Погледни и отвори стойката в центъра на белведера. Има 3 печата на 3 дръжки. Стойката има 4 чекмеджета долу. Обърни се надясно и се качи по стълбите. Влез и осъзанай, че си в капан и не можеш да излезеш.

 

 

СТАЯ СЪС СТЪЛБЕН ПЪЗЕЛ НА ЯКОВ:

 

Мръдни наляво и вземи черепа. Върни се и погледни надолу към белите стъпала. Първата плоча има белез по нея. Изглежда познат. Отоври зелената книга и прочети часта от стълбата на Яков. Стъпи долу връху стълбите използвайки само тези с белези. След като си долу забележи белезите на всяка плоча. След това започвайки от първата плоча в коридора като #1, слез долу/кликни върху стъпала #1, 3, 6, 7, 9, 10. Чува се зук. Мини през арката, завий наляво и виж ръка със дръжка, която прилича на рисунката върху стойката на белведера. Ако я вземеш, ръката ще се затвори. Постави черепа в ръката. Използвай лоста върху черепа и вземи метал във формата на u. Погледни отблизо метала и виж два ръце, да оформят дръжка. Обърни се надясно, върви напред, слез долу, навън и до белведера. Този белведерения под под пода със стойката. Прилича на стойката, използвана за вдигане на асансьора. Върви надясно до стълбите и влез.

 

 

СТАЯ С ОГЪНЯ НА ДРАКОНА:

 

Обърни се наляво и натисни веригата. Появява се мост. Върви по него. Мостът е издърпан и си в капан в средата. Дръпни вериги 3,5,2,6,4,1. Мостът се появяа. Върви напред до колоната и вземи дръжка, която прилича на 2 дракона. Колоната се завърта и се появява врата. Мини през нея и ще се озовеш в началното нива на белведера. Сега си минал през 2 стълбища, върви напред срещу стълбите. Влез.

 

 

СТАЯ С КОРЕНИ:

 

Стаята е заобиколена от големи живи розови корени. Върви до центъра на кръглата стая. Върви напред до розовото яйце в другия край. Кликни върху него и то става прозрачно. Погледни отблизо и виж последната дръжка, която ни трябва. Вземи я. Върни се в центъра на кръглата стая с корени. Използвай очилата на Хопкинс, обърни се малко наляво и кликни. Ще видиш отвор да храни яйцето.

 

Използвай лъка със стрелите, комбинирани със зелената бутилка. Прицели се и стрелляй по отвора. Използвайки още очилата на Хопкинс погледни наляво и виж друг отвор, който храни яйцето, но този е защитен с метално покритие.

 

Все още използвайки лъка с бутилката се прицели в металното покритие и после в устата. Погледни отблизо. В инвентара, напълни спринцовката с анти-вампирска течност и я инжектирай в живия корен. Яйцето експлоадира. Вземи коренната дръжка. Обърни се и излез през вече отключената врата. Върви напред до стойката в средата на белведера.

 

 

 

СТОЙКА НА БЕЛВЕДЕРА:

 

Отвори стойката. Постави събраните дръжки във всяка дупка, така както отвор 3 на долното шкафче. Вземи 3 модела от всяко шкафче. Върни се в стаята с огъня на дракона като поемеш по стълбите срещу теб.

 

 

СТАЯ С ОГЪНЯ НА ДРАКОНА:

 

Върви до центъра и погледни отблизо цилиндъра в средата на горната стойка. Отоври я и постави моделите един върху друг. Отвори и намери дупки, подобни на стойката на белведера. Върни се до стойката и вземи дръжките, с които отвори шкафовете. Върни се до горната стойка до огнището. Постави дръжките в дупките. Затвори и обърни бравата отдясно. Появяват се две глави на дракони и стопяват дръжките, превръщат се в модели. Отвори цилиндръа с моделите и вземи четвъртата дръжка. Върни се до стойката на белведера.

 

 

СТОЙКА НА БЕЛВЕДЕРА:

 

Отвори стойката и постави четвъртата дръжка на хоризонталните пролуки. Асансьорът се вдига. Обърни се, слез надолу по стълбите до стаята с корени, премини другата врата и влез в асансьора. Той отива до финалното светилищет на Дракула.

 

Джонатан се среща с женски вампири. Джонатан открива Дракула стоящ върху неговия трон и обърканата Мина. Дай на Мина нейния годежен пръстен. Умът на Мина се изчиства и побеждава Дракула. Постави медальона на Раду върху драконовия пръстен намерен пред трона на Дракула. Появяват се червени светлини от него и ограждат Дракула. Хранилището започва да се срутва, покрива пада на пода. Статуята на св. Георги пада през покрива върху Дракула.

 

Това наистина ли е края?