Въведение

-Това е поинт енд клик игра.

-Взаимодействието с обектите става с десен бутон на мишката. Появява се квадрат, който дава три възможни варианта – оглед (око), разговор (уста) и вземане  (ръка).

-Инвентарът е в горния край на екранаС ляв бутон на мишката се използва, с десен - получаваш информацияПредметите могат да се комбинират.

-Менюто се намира горе в дясно на екрана.  Главното меню предлага 4 възможности: продължи играта (Resume game), зареждане (Load), запазване (Save) и изход (Exit).

-Главната героиня се казва Моли.

-Това е само един от вариантите за преминаване на тази игра.


Пещерата с дрелка

След въведението, с десен клик отвори капака на дрелката и с ляв бутон върху иконата на ръка вземи отвътре запалка и фенерче.

Отиди до пиедестала и вземи оставената върху него купа с маслоТрябва да провериш още няколко пещери, в които е тъмно, затова фенерчето е много необходимо.

В тази пещера има два отвора.

Пещерата с кит

Първо ще влезеш през отвора в ляво. Кликни върху фенерчето в инвентара, за да го светнеш и после кликни върху отвора в ляво.

Използвай ограничената светлина на фенерчето за да потърсиш пиедестал, той се намира малко в дясно от средата на екрана.  

За да отиде Моли до там трябва да и светиш в краката. Когато стигнеш до пиедестала използвай купата с масло от инвентара върху тази от пиедестала, Моли ще прелее малко масло. След това използвай запалката върху купата на пиедестала и ще осветиш пещерата.

Кликни (десен клик) върху долната лява дупка в дясно от пиедестала и Моли ще извади от вътре кристал  (трябва да откриеш 10 такива).  Вземи втория кристал от земята.

Отиди до кита и отвори устата му, ще намериш вътре кука.

Върни се в пещерата с дрелката и влез през отвора в дясно.

Пещерата с октопод

Отново намери пиедестала и заведи Моли до него. Налей масло в купата и го запали със запалката, за да осветиш пещератаВиждаш как светлината прогонва няколко паяка през отвора в дясно.

Погледни големия октопод на стената.

Вземи кристала от земята и огледай тялото. Обърни внимание, че държи в ръка някаква противоотрова, не можеш да вземеш пакета, но можеш да си вземаш от тук малки дози.  

Запази играта тук.

Пещерата с паяци

В тази пещера има отровни паяци, които се страхуват от светлина. Ако за момент отделиш фенера от краката на Моли, те ще я ухапят веднага. Ще го разбереш по червената рамка, която се появява на екрана.

Ако те ухапят, трябва бързо да се върнеш в пещерата с октопода и да вземеш доза противоотрова от трупа. Ако е необходимо вземи две дози.

И тук пиедестала е по средата на пещерата, но пред Моли има ограда. Вратата на оградата се пада в долния край, когато минеш през нея продължи нагоре по екрана. Не е нужно да вървиш бързо, докато краката на Моли са осветени, тя е в безопасност.

Почти е сигурно, че ще те ухапе паяк, когато вземаш купата с масло от инвентара. Изсипи маслото и се върни в предишната пещера за противоотрова. Ако умреш по пътя, играта предлага да продължи още малко живота на Моли, съгласи се.  

Когато се възстановиш отиди отново до пиедестала и запали маслото със запалката.

Когато осветиш паяците ще се разбягат. Ако имаш нужда, върни се за противоотрова.

В дясно на земята има въже, вземи го Вземи и кристала в ляво.

В инвентара комбинирай въжето с куката и ще получиш котва.

Пещерата с кит

Върни се при пещерата с кита и хвърли котвата към отвора на тавана.

Тук има залеж от кристали. Използвай котвата върху кристалите и пред Моли ще паднат три отчупени  кристала, вземи ги.

Кликни върху отвора, за да се върнеш долу и Моли ще каже, че имакъсмет с тази добра памети в инвентара ще се появи карта на пещерите Погледни картата в инвентара, ако имаш нужда

Пещерата с октопод

Отиди в пещерата с октопод на стената и кликни върху отвора на тавана. Не е нужно да вадиш повече котвата от инвентара.

Вземи кристала и мини през отвора в ляво, тук вземи още един кристал.

Върни се в пещерата с октопода и продължи на дясно.

Пещерата с паяци

Качи се през отвора горе и ще видиш малки отвори по стената насреща. Вземи от този в дясно от светлината последния кристалМоли ще направи коментар, че е открила 10 кристала.

Изкачи се през отвора на тавана.

Контролната зала

Озова се на мястото, откъдето започна приключението на Моли.

Можеш да натиснеш 2 червени бутона, ако искаш.

Под средния прозорец има 2 отвора, кликни върху левия и Моли ще намери мобилния си телефон.

С десен клик върху телефона в инвентара ще изведеш менюто в долната част на екрана:

-прочети последното получено съобщение: Джак предупреждава Моли да не натиска червените бутони...

-изпрати 2-3 съобщения на Джак,  докато той не ти изпрати инструкции как да включиш дрелката.

Слез през отвора на пода.

Пещерата с дрелка

С десен клик върху дрелката ще чуеш инструкциите: трябва да натиснеш 2 кръгли и 3 квадратни бутонаЩе се появи пъзел.

Този пъзел е случаен, трябва да откриеш 2 кръгли и 3 квадратни бутона в зелен цват. Когато след зелен бутон натиснеш червен ще започнеш отначало. Запомняй местата на зелените бутони.

Когато решиш правилно пъзела, кръглия бутон със стрелката ще светне в синьо, кликни върху него.

Когато върнеш дрелката на мястото ще се появи и Джак .

Той е получил повишение и двамата с Моли отиват на ресторант да полеят случая и тя да му разкаже как е намерила кристалите, с които ще забогатеят достатъчно .