Въведение

Напълно нов стил на игра

В сравнение с предишните игра, Хари Потър и Огненият Бокал има нов, уникален геймплей. Играта може да бъде играна с 3 играча! Първият играч може да бъде избиран от менюто в началото на всяко ниво: Хари ,Рон или Хърмаяни. Като стартираш играта се появява главното меню.


Менюто се мърда със стрелките наляво и надясно

 

Една от опциите в настройките е да разрешиш субтиртите. Препоръчвам ти да ги разрешиш.

Настройки по подразбиране

Избери си играч - аз естественно избрах Хари!


Можеш да избираш между 3 героя: Хари, Хърмаяни и Рон

 

Точно както предните игри, контролите са прости и минимални.

Стрелките  >>> Движение на героя/Придвижване в менюто
C >>> Чарм/ускорява тримагичесеките нива
X >>> Джинкс
Z >>> Акцио
S >>> Маджикус Екстремус
ESC >>> пауза/отива в менюто/прескаша филмчетата
Space/Return >>> Избира / Потвърждава
Backspace >>> назад/отказ
I >>> Информация за избраното ниво
C >>> Събрани карти на избраното ниво
PAGE UP/DOWN >>> движение между

Запази игра

Когато си в това меню избери празно място и ще те питат искаш ли да ти запазва играта автоматично. Избери ДА.


Избери място за запазване на играта

 

Нивата

След ръководното ниво има още 10 нива. Всяко ниво разкрива следващото. След като свършиш дадено ниво можеш отново да го преиграеш и да подобриш рекорда си.

  1. Defense Against the Dark Arts

След като разгледаш всички опции и неща в менюто можем да започнем играта. Напред към 1во ниво.


Защита срещу черните изкуства: Урок 1

Ниво 1

Защита срещу черните изкуства

Урок 1

 

Дълмълдор обявява, че тази година в Хогуортс ще се проведе Тримагическия турнир. Играта започва с 3 празни места за запазване. Избери един от тях.


Избери място за сейф

 

След това ще трябва пак да избираш герои. Избери между Хари, Рон и Хърмаяни. След това ще се появи екран с магиите и силата на играча. Като кликнеш на space бутона ще видиш броя колекционерски карти, които всеки герои има. Може героя изобщо да няма. Няма нищо, те се купуват по-късно.


Избирателният екран

 

Хари, Рон и Хърмаяни се срещат с Лудоокия Муди за допълнителен част по Защита Срещу Черните Изкуства. С лице към искрящата кофа на масата използвай Джинкс(X) три пъти. От сега нататък запомни, че всяка кофа е пълна с бобчета. Но има и други предмети, които съдържат вкусотииките.

Използвай Джинкс на всички възможни предмети в стаята: стробоскопа, телескопа, сандъците, прожекторите и кофата до стълбището. Мини през вратата и отиди наляво до тази кофа.

Ще влезеш в стаята, в която те напада дъджбог. Бързо му приложи няколко пъти магията Джинкс докато дъджбога не се зашемети и не експлоадира. Вземи бобчетата. Повява се още едно същество.

Следвай инструкциите и натисни Чарм(C) да вдигнеш дъджбога. Двамата ти приятели ще се справят със съществото, докато ти преследваш другото.

Когато долната лява лента се напълни и буквата S се появи можеш да използваш магията Маджикус Екстремус(S) за комбинирана магия.


Когато долната лента се напълни буквата S се появява

 

Когато си унищожил всички дъджбози, изпразни кофата в ъгъла и отново използвай много пъти Джинкс върху всички възможни предмети в стаята. Също така премести скалите със зелена светлина отгоре когато си с лице към тях и ги вдигни с Чарм, ако са на пътя ти.

Мини през вратата към следващата стая. Призови предмети с магията Акцио(Z). Тази магия ще привлече предмети близо до теб. Вземи всички предмети и остриетата ще се спуснат пред малко стълбище. Книгата с Магии е достъпна.

Преди да стъпиш на стълбите, използвай Джинкс на всички възможни предмети в тази стая. Вземи колкото се може шоколадови жаби. Сега отиди до книгата с водни заклинания.


Вземи книгата с магии

После ще се появи сценка, в която се обеснява за Тримагическия турнир. Участниците в него са: Виктор Крум, Фльор Делаклор и Седриг Дигъри... и Хари Потър!  


Урок две е разкит

Ниво 1

Защита срещу черните изкуства

Урок 2

 

Когато зареди ще видиш, че Хари е събрал няколко карти. На първо място той има 5 дъджбог карти.


Тези карти ще предпазват Хари от дъджбозите

Муди ти дава малко инструкции. Трябва да се упражниш в събирането на 5 мини щита. В следващите нива ако събереш всички 10 щита ще получиш допълнителния тримагичен щит.  

Има два мини щита в стаята, и ти можеш да вземеш много бобчета от предметите, използвай Джинкс. Вземи също шоколадовата жаба. В следващата стая използвайте заедно магията Аква Ерукто да изгсите огъня.


Използвайте Аква Ерукто на огъня

След като всички огньове са загасени вземи бобчетата от предметите и продължи.  Загаси големия огън пред вратата. Влез в следващата стая. Тук ще се срещнеш със саламандрите!

Напръскай ги с обединени сили (продължи да натискаш Чарм докато всичките ти приятели не се включат) и бързо вземи бобчетата. Вземи наградите от пиадестала с Акцио и в земи всички бобчета от предметите. Качи се по сълбите и събери 3тия мини щит.

Отиди отвън през вратата и събери наградите си. Изгаси огъня. Продължи наляво по стълбите докато взимаш сини бобчета. Пази се от следващия огън. Изгаси още един саламандър и се качи още по стълбите. На върха на кулата трябва да изгасиш огъня на саламандъра, за да не се появи нов. Справи се и със саламандъра.


Изгаси огъня на саламандъра иначе ще продължат да се създават

 След като изгаси всички огньове, премести моста отсреща с магията Карпе Ретрактум. Когато моста е долу вземи шоколадова жаба. Качи се по стълбите отдясно и се срещни с още саламандри. Можеш да се справиш с тях като ги вдигнеш камъните с Уингардиум Левиоуза и ги пуснеш върху тях. Сега вземи още два мини щита от малкото стълбище, което води до тримагическия щит.


Достигни финалния щит

Поздравления! Ти успешно мина Защита Срещу Черните Изкуства. Рейтинга ти сега е  Задоволителен!


Второ ниво ще започне извън Хогуортс

Ниво 2

Хогуортс Отвън

Езерото

 

До сега си събрал един тримагичен щит и 5 нови карти


Петте карти на саламандри

Всеки играч също има карти за Енергия, Джинкс и Акцио, които могат да бъдат купени чрез бобчета.


Карти за енергия

 

Хари, Рон и Хърмания са извън Хогуортс на проход в дъждовна вечер. Започни да бягаш напред.

Когато Муди каже Обратно отново, а? ще видиш 1вия мини щит до стълбите долу отляво.


Събери всички 10 мини щита да вземеш тримагическия щит

Трябва да откриеш още един тримагически щит да отключиш следващото ниво. Тримагическите щитове са по-големи и светят в синьо, докато малките светят по-леко и са по-малки.

Остави стълбището за сега и продължи напред. Обърни се наляво и ще видиш 4 малки блока на пътя ти. Премести ги с Уингардиум Левиоуза и ги метни зад борда. Вземи сините бобчета и ще видиш други стълби, водещи надолу. Ако последваш тях ще чуеш Муди да казва: А, да. Мисля, че следващото същество ще ви се стори доста... интересно.

Поеми по стълбите отляво. Премести блока до стената с обща магия и се качи по него да достигнеш до езерцето. До фонтата има тримагически щит.


Не можеш да влезеш в езерото

Мини покрай езерото или отляво или отдясно. И в двата случая изгаси огъня и събери бобчетата от гърнетата. Също така  призови всички награди, които виждаш. На отсрещната страна на езерото, ще видиш порта с решетка пред голям огън.

Обърни се и застани на ръба на езерото.

Използвай Акцио да призовеш 2рия мини щит. Не можеш да призовеш все още тримагическия щит. Трябва ти друга магия, която още не си научил. След това отвори портата пред големия огън с Карпе Ретрактум.

Използвай Джинкс на първия тъмен детектор в ъгъла отдясно и от сега нататък използвай магията на всички детектори, които видиш. Можеш да използваш Джинкс на гърнетата за бобчета. Изгаси огъня и вземи 3тия мини щит.

Използвайте заедно Уингардиум Левиоуза и повдигнете блока върху цветната леха пред лявата кула. На върха на втората кула има друг мини щит, а на върха на съседната стена - тримагически щит.

Качи се на кулата и използвай Карпе Ретрактум на моста. Прекоси до следващата кула с блока, където ще събереш 4тия мини щит. Използвай Уингардиум Левиоуза на блока и го постави на мястото, където беше предния. Скочи долу до блока и нагоре по стената да вземеш 2рия тримагически щит.

Статусът ти ще бъде повишен в Среден и ще се появи ново ниво: Забранената гора. Ще ти трябват още 3 тримагичски щита да отклюиш следващото място. Сега избери Хогуортс Отвън.

Върни се до езерото, като направиш същите действия от преди малко. Премести блока, изгаси огъня, вземи бобчетата, отвори вратата, премести блока, издърпай моста, премести втория блок и скочи до стената. Продължи до края на стената и използвай Джинкс на 1та драконова статуя.

Натисни ESC и избери Край на Нивото. Сега се върни отново на Хогуортс отвън.

Ниво 2

Хогуортс Отвън

Покривът

Време е да минем по първите стълби отляво до долния път. Обърни се надясно и използвай Джинкс на 2рия тъмен детектор в ъгъла. Има три подвижни блока отляво. Използвайте Уингардиум Левиоуза и премести единия до далечната стена. После постави втори блок върху първия, а накрая третия пред тях. Така ще построиш нещо като стълби. Качи се. 


Качи се на перваза

 

Отиди наляво и използвай Джинкс на 2та драконова статуя. Последвай пътеката отдясно, където са сините бобчета и 3тия тримагичен щит.


Вземи тримагическия щит

Статусът ти ще се обнови и ще се отвори ново място: Изпитанието на Муди. Сега се нуждаеш от още 2 тримагически щита да отвориш следващата локация. Избери Хогуортс отвън и се върни на първоначалното място.   

Върни се долу по стълбите отляво и виж това, което прилича на покрив, съставен от три самотни плоски сгради, свързани от голям брой ронливи подпори. Първата сграда е малко ниска, втората по-висока с квадратен блок отгоре и третата по-висока с тримагически щит на върха.


Покривът

 

Можеш да видиш няколко пушещи котела и малко статуи на птици в края. Две рампи водят долу. Лявата е тези, където 3те подвижни блока стоят и водят до задънената улица с неподвижния блок. ЗАПОМНИ тази рампа! Другата рампа отдясно и пред стълбището води до покрива. Поеми по нея сега.


Първият квадрат

 

Забележи каменния гоблин пред левия ъгъл. Използвай Джинкс за няколко бобчета. Ще откриеш още такива гоблини. Тук трябва да вдигнеш котела с Уингардиум Левиоуза и да го засилиш и блъснеш в някоя стена, за да я срутиш. Започни с отсрещната стена в първия квадрат и влез в следващия.

Призови всички бобчета и награди и използвай Джинкс на 3тия тъмен детектор. Също така унищожи с котела следващата стена и призови още бобчета. Върни се в първата стая и строши лявата стена. Вътре в следващия квадрат можеш да се качиш на първата платформа. Използвай Джинкс на 3та драконова статуя отляво и се обърни с лице към следващата сграда, където ще видиш блок на поркива. Използвайте заедно Уингардиум Левиоуза на блока и го преместете напред от перваза. После го пуснете долу в мястото между първите две сгради.


Свали долу блока

 

Скочи долу и използвай котел да счупиш лявата стена. Сега ще влезеш в предния ляв ъгъл на покрива, където има фонтан. Вдигни котел и го метни на фонтана. Появява се мини щит на върха на водата. Използвай Акцио да го стигнеш.


5тия мини щит е скрит във фонтана

 

Счупи отсрещната подпора и изгаси огъня. Използвай предния котел да счупиш следващата подпора и влез в коридора между първите две сгради, където сега стои блока. Унищожи подпорите на двете стаи на втората сграда. В тази отдясно изгаси огъня. Тази отляво съдържа две шоколадови жаби. Също така изпразни бокала пълен с бобчета на стената. Запомни тази стая отляво на втората сграда!

Върни се, където стои блока и използвайте заедно Уингардиум Левиоуза да го преместите през една от отворените странични стаи пред третата стая, която съдържа щит. Качи се от блока на перваза горе.


Премести блока


Постави го под сграда # 3


Качи се до 4тия Тримагичен Щит

 

Събери 4тия тримагичен щит и статуса ти ще се обнови. Ще се върнеш на екрана за избиране на ниво, но ти трябва още един тримагичен щит. Избери отново Хогуортс Отвън и се върни до това място, без да вдигаш този път блока. Ще трявба да строшиш предните стени пак, но пък ще получиш още бобчета. Също така използвай Джинкс на гоблините за екстра бобчета, а и вземи двете жаби от стаята, която ти казах да запомниш.

Сега стоиш обратно между сградите 2 и 3. Отиди наляво и счупи следващата подпора. Има огнен саламандър в този квадрат затова се приготви. Също така вземи и 6тия мини щит от тук. Счупи следващата подпора. Ще влезеш от другата страна на покрива и ще видиш пътека отляво, водеща към друго място. Остави я засега.

Първо се обърни надясно и изгаси огъня. Сега ще влезеш в далечния десен ъгъл на покрива, където ще видиш 4 статуи на птици и друг котел. Използвай котела да унищожиш всяка статуя и вземи бобчетата. Ще откриеш 7мия мини щит. Унищожи подпората със същия котел и извади всички бобчета от бокала.

Сега се върни по пътеката, която видя преди малко отляво и вземи две награди преди да угасиш трите огъня. Ще видиш огнени саламандри. Унищожи ги. Удари подпорите на кулите с котелите да угасиш огъните и се справи със саламандрите. Шиповете пред подпората на кулата между двете статуи на птици. Близо до една от падналите подпори на кулата ще откриеш 8мия мини щит.


Друг мини щит

 

Когато последната подпора на кула зад шиповете е счупена ще се появи тримагически щит в средата на полето. Но изчакай преди да го вземеш!


Тук се появява Тримагически Щит

 

Виж всички тези фонтани и статуи на птици? Вземи всичките бобчета от тях като използваш котелите. Също така има и бокали за изпарване и 4та драконова статуя и 4тия тъмен детектор.

Накрая вземи своя 5ти Тримагичен щит и ще се върнеш на екрана за избиране на ниво. Върни се на Хогуортс отвън за кратка, но важна мисия.

От началната ти позиция, това което ти трябва е скорост! Започни да бягаш от стълбите, обърни се наляво в посорка 3те блока. Слез долу по рампата, която ти казах да запомниш и там е Изчезващата Карта.

 
Тичай и вземи картата преди да е изчезнала

 

Натисини ESC и избери край на нивото. Ще видиш в екрана Задачи видимите карти. Сега избери отново (:D) Хоруортс Отвън.

 

Ниво 2

Хогуортс Отвън

Кулата

 

Когато си отключил 6те карти за играч (Енергия, Джинкс и Акцио) е време да купим пълния комплект сега. Купи пълния комплект за Хари, Рон и Хърмаяни, докато имаш много бобчета. След покупката първия комплект на Хари изглежда така:


Голяма карта ще бъде добавена към Комплект 1

 

В комплект 2 на Хари също ще бъде добавена специална двойна Джинкс карта. Снимките са взети от филма.


Комплект 2 на Хари

 

Също така купи карти и на Рон и на Хърмаяни.

Продължи по пътеката и вземи всички бобчета от бокала в ъгъла. Премести малко камъни и последвай пътеката надясно докато не откриеш решетъчна врата, която може да бъде отворена с магията Карпе Ретрактум.

Отвори вратата и се качи по стълбите до мост, който трябва заедно да дръпнете със същата магия. Когато прекосиш моста ще достигнеш до интересното същество, за което Муди те предупреди.


Срещни се с първия Ерклинг

 

Бързо използвай Джинкс няколко пъти. Той може да се превърне в заек или в пиле, използвай пак Джинкс на новото животно да още бобчета. Можеш да го смачкаш и с малки камъни наблизо, но трябва да си бърз. Обърни се надясно и издърпай другия мост. Отиди на нов покрив и събери 9тия мини щит.


9ти мини щит. Още само един!

 

Има два моста отляво, а на следващото място още 3 ерклинга. Издърпай единия мост и се изправи срещу съществата с обединени сили. Сега е безопасно, затова се върни на предното място и вземи всичко бобчета от бокалите в ъгъла.

Продължи отново до следващото място, използвай Акцион на наградата и открий друг бокал с бобчета. Качи се по стълбите и превърни друг ерклинг в пиле. Използвайте заедно Аква Ретракту на огъня за още бобчета.

От твое дясно има стълби, водещи нагоре. Там има 3 ерклинга. Използвай Джинкс на 5тия и последен тъмен детектор и изпразни бокала. От неговото място ще видиш две рампи, водещи долу: една води до драконова статуя и другата до мини щит. Първо се спусни по рампата отдясно и използвай Джинкс на 5та драконова статуя.  Сега мини по другата рампа и вземи 10тия мини щит.


От тук можеш да видиш статуя на дракон и 10тия мини щит

 

Обърни се наляво и отиди нагоре по стълбите със сините бобчета. На върха на кулата ше откриеш 2 тримагически щита.


Един щит отляво и един в средата

 

Сега тук е интересно. Който и щит да вземеш ще бъдеш изпратен на екрана за избиране на ниво и ще трябва да минаваш всичко до тук да вземеш втория. Ако отидеш до средния щит ще се появят много дяволчета, затова го остави засега.

Безопасният щит отляво е този, който заслужи за събирането на 10те мини щита. Първо вземи наградите. Използвай Акцио на наградите на върха на пиедестала и изгаси огньовете. След това вземи безопасния щит.

Въпреки, че не е задължително, върни се на Хогуортс Отвън. Отново тук може да решиш да се върнеш на покрива или да отидеш до езерото за още бобчета. Добра идея е да избереш нов герой, например Рон или Хърмаяни. Ще откриеш още две шоколадови жаби на покрива. Обранто на върха на кулата отиди до централния щит. Изведнъж ще се появи огън и ерклингите ще започнат да те атакуват.


Това се превръща в ад...

 

Използвай всички магии да се оттървеш от вървящите растения и изгаси централния пожар с обща магия Аква Ерукту.


Най-накрая можеш да вземеш 7мия Тримагичен Щит

 

Статуса ти ще се обнови и ново състезание на Муди ще бъде разкрито. Отново ако имаш време и смелост, повтори цялото второ ниво с Хърмаяни и после и с Рон. След като знаеш вече нивото ще бъде лесно!

 

С МАГИЯТА ХЕРБИВИКУС (след 7мо ниво)

Върни се на Хогуортс Отвън и първо вземи 2те допълнителни жаби. Продължи до езерото и пред него използвай Хербивикус на лилиите да достигнеш централния фонтан.


Хербивикус


Вземи щита

 

Сега си готов тук. Избери състезанията на Муди!


Избери Хърмаяни!

 

Ниво 3

Състезанията на Муди

 

Това няма да е любимито ти нов. То се състои от 5 състезания, които са повече аркадни. Ще трябва да се бориш с времето по време на всяка част. В зависимост от времето ще получаваш Бронзов, Сребърен или Златен статус, плюс бонус бобчета. Винаги можеш да преиграваш всяко състезание и да си подобряваш резултата, но по мое му, не е много интересно. За сега имаш 7 тримагически щита, затова само първите 2 от 5 състезания са отключени:

  1. Dugbog Avifors
  2. Levitation Challenge
  3. Exploding Cauldrons
  4. Bubotuber Fling
  5. Tower Blocks

 

Състезание 1: Dugbog Avifors

В това състезания трябва да се справиш с 10 дъджбози на арената. Не е лесно! Първо трябва да ги обърнеш по гръб с Джинкс, после да ги вдигнеш. През това време приятелите ти ще вдигат други дъджбози, затова побързай и използвай Джинкс на тези във въздуха.

С малко късмет ще получиш Златен Статус, добавайки 450 бобчета към джоба ти, но това означава, че трябва да се справиш за по-малко от 1:30 минути. Бронза ще ти даде само 50 бобчета.


След някоко опита получих Златен Статус за 1:28 минути

 

Това ти позволява да си купиш още карти.

 

Състезание 2: Levitation

Балансирай с Уингардиум Левиоуза скалите върху кулите колкото се може по-бързо.

 


Комбинирай магията и вдигни скалата върху кулата

 

Това не е трудно. Просто бъди бърз и ще получиш Златен Статус.


Злато за 55 секунди и 350 бобчета награда

 

Междувременно ти заслужи 6 водоливника в това ниво!

Следващите три състезания ще бъдат отключени, когато събереш нужния брой тримагически щитове от другите нива. Затова се върни тук когато ги имаш. 

Когато имаш 10 тримагически щита:

Състезание 3: Exploding Cauldrons

Веднага вземи котел и го хвърли срещу стената пред теб. Там ще видиш изчезваща карта. Тичай наляво покрай ъгъла и я вземи бързо преди да е изчезнала.


Изчезващата карта в това ниво

 

Сега трябва да унищожиш другите стени и няколко статуи на птици. Винаги взимай различен котел (те са 3) докато предния е унищожил предмет. Но птицата в края е най-трудна. Трябва да застанеш близо до плочата на правилно място, за да я достигнеш. С бронз ще вземеш 50 бобчета. Среброто ти ности 100, а златото - 550.

 


Злато

 

Когато имаш 17 тримагически щита:

Състезание 4: Bubotuber Fling

Катапултирай буботубрите в целта и получи висок резултат за кратко време.

Злато: 500
Сребро: 250
Бронз: 100

С Бронз печелиш 50 бобчета. Проблема е, че другите винаги стоят пред тебе. Затова се отказах с Бронз.


Бронз

 

Когато имаш 17 тримагически щита:

Състезание 5: Tower Blocks

С Уингардиум Левиоуза балансирайте петте блока един върху друг в средата колкото се може по бързо.


Издигане на блоковете

 

Бронза ти дава 50 бобчета.

И втори опит ... 450 бобчета!


Злато

Ниво 4

Забранената Гора

Гората

 

Хагрид води Хари, Рон и Хърмаяни в Забранената Гора. Има да им покаже нещо важно... дракон.


Ще срещнеш звяра по-късно, той не ти е враг

 

Измъкни се от Забранената Гора. Отдясно има два скални блока, които блокират достъпа до мини щит.


Мястото с двата блока и 1вия мини щит

 

Премести единият блок и вземи щита. Трябва да събереш всички 10, за да получиш Тримагически щит. Върни се по пътеката и забележи кошер на оси на дървото. Тези кошери са навсякъде из нивото. Използвай няколко пъти Джинкс и събери бобчетата с Акцио.

Върви направо, където виждаш синьото бобче. Близо до скалата ще видиш пърия буботубър под кошера. Използвай Катапулт магията на лепкавото същество докато не видиш някакъв розов знак да се появява (направи го поне 3 пъти) да го разкараш от пътя си. Имаш само секунди да преминеш и после се справи с дъджбога. След това вземи бобчетата от кошера.

Срещни се с друго лепкаво същество, опъни го, прицели се и го метни към гъбите, за да ги очисти и ти да можеш да вземеш 2рия мини щит вляво. Този номер ще го използваш често за унищожаване на гъбите. Може да не се справиш от първите пъти, малко е трудно.

Призови 3тия мини щит отдясно и унищожи двата дъджбози. Върни се и катапултирай лепкавото същество (буботубър) да откриеш първата драконова статуя. Използвай Джинкс. Оглеждай се от сега нататък за такива статуи. Отново се появяват дъджбози. Вдигни ги и ги дръж достатъчно дълго докато се взривят и вземи бобчетата.

Катапултирай предното лепкаво същество и прекоси някоко други такива докато не срещнеш други две, близо до отровни гъби. Катапултирай едно към гъбите и продължи. Сценка ще покаже как дъджбог премества едно от тях. Погрижи се за тя и продължи като преминеш покрай двата скални блока, където ще се появят още два дъджбога. После ще откриеш перваз отдясно, където друг дъджбог се появява и отляво място, което е затворено от ограда от три греди. Зад тях има уникален вид гъба, върху която ще трябва да използваш Джинкс. Запомни това място!

Качи се на перваза до стената. Виж димящ котел тук. Първо го запрати по стената да отвориш следващото място. Внимавай като се върнеш тук, защото други дъджбози ще се появят. След това го запрати по трите лепкави същества, които пазят мини щит от другата страна. Ще трябва да бягаш много бързо преди да се появят отново. Когато си зад тях вземи 4тия мини щит. Тук ще се появят два дъджбога един след друг. Затова се махай. Рон и/или Хърмаяни може да са от другата страна на съществата, затова ги смачкай отново с котела. Тичай до перваза и междувременно вземи тиквената пастичка и после изпрати предния котел до лепкавите същества отново. Сега Рон и Хърмаяни ще могат да се измъкнат ако са още вътре.

Унгарският дракон лети и отвреме на време пуска експлозии и удря лепкавите същества. После отиди надясно, където има три буботубри. Когато дракона хвърли огън тичай, премини и се срещни с още три лепкави същества пред огън. Драконът ще се справи с тях и ти трябва да си достатъчно бърз да изгасиш част от големия огън с Аква Ерукто пред да се появят нови същества. Сега тичай до хълма отдясно и вземи 5тия мини щит. Рон и Хърмаяни може да са в капана на огъня, затова им помогни.

Все още между огньовете ще се появят още дъджбози. Вендъж да отидеш от отсрещната страна, ще трябва отново да помогнеш на приятелите си като изгасиш огъня, за да могат да минат. Сега угаси следващия пожар с комбинирана магия Аква Ерукту. Приятелският дракон ще продължава да прави пожари. Ще видиш друга осмоъгълна звезда на пода, където пътят се разделя. Увери се, че стъпваш на нея.


Използвай Джинкс на кошера и стъпи тук

 

Няколко дъджбози идват насам. Призови тиквените пастички, но кошера е твърде нависоко, за да го стигнеш и вземеш бобчетата. Когато се върнеш на осмоъгълната плочка ще трябва да изгасиш огъня и да събереш тиквената пастичка. Появят се дъджбози и много лепкави същества. 6тия мини щит е скрит в огъня, който трябва първо да изгасиш. Преди да направиш това използвай Джинкс на 1та гъба отдясно. Когато такава гъба е омагьосана, ще стане червена. Има 2ра гъба близо до лепкаво същество.

Премести счупения дънер от пътя си, премини през няколко лепкави същества и ги използвай да застреляш отровните гъби за 7мия мини щит. Погрижи се за дъджбозите. Също така вземи бобчетата от кошера. Сега твое ляво има още три дъджбога и 2та драконова статуя.

Сега ще получиш пряк път, показващ дракона да запалва огньове на два източника на саламандри. Изгаси огъня и се покрижи за най-левите саламандри. Първо тичай наоколо, където можеш. Има 2ра драконова статуя. Вземи трите пастички пред решетъчната врата на стълбите.

Издърпай вратата и се качи по стълбите и горе стой отдясно да избегнеш огньовете. Изгаси ги, призови тиквената паста и няколко бобчета. Отиди наляво за 8мия мини щит пред пожара. Изгаси го и вземи щита.


Твоят 8ми мини щит

 

Напред има още пастички. После завий наляво. Изгаси огъня, върви надолу по стълбите, вземи тиквена пастичка и се обърни с лице към падналото дърво, свързващо двете страни на дупката. Драконът ще създаде пожар в средата на гредата, затова го изгаси и продължи.

Погрижи се за 6те дъджбога и използвай Джинкс върху 3та гъба. Вземи всички пасти от това поле. Има друго затворено място до дървена греда тук. Запомни го! Сега ще се срещнеш със следващото чудовище, Огромен паяк-снаряд. Трябва да използваш Джинкс отзад. Той хвърля огън от себе си. Също така можеш да използваш Джинкс отзад му, когато е във въздуха с Уингардиум Левиоуза.


Този паяк изглежда опасен, но лесно ще се справиш

 

Тримагически щит ще се спусне.


Вземи Тримагическия Щит

 

След това ще видиш сцена: Хари решава да предупреди Седриг за първото изпитание.


Дракони, това е първото изпитание. Имат по един за всеки.

След сцената ще се озовеш на екрана за избиране на ниво и Изпитание 1 ще бъде разкрито. Но по-добре първо да се върнем към предното ниво.

Ниво 4

Забранената Гора

Назад

Време е да купим малко карти за Хари, Рон и Хърмаяни. Избери от екрана за нива Забранената Гора и ще се озовеш на осмоъгълната плочка. Тя представлява чекпойнт, откъдето ще почваш ако се провалиш. Отиди надясно и забележи тримагически щит във въздуха. Как да го достигнем?


Летящият щит не може да бъде стигнат чрез Акцио

 

Вземи тиквените пасти, отиди на север от плочата и се бий с три дъджбога. По-наляво ще трябва да се справиш с отровните гъби чрез лепкавите същества. Цели се добре! Справи се с още три дъджбога и виж блок пред руините. Трябва да преместиш този блок по целия път обратно до чекпойнта с Уингардиум Левиоуза. Маневрирай и постави блока под Тримагическия щит. Качи се и го вземи.


Сега можеш да вземеш щита

 

Както винаги ще бъдеш пратен на екрана за избор на ниво. Отново избери Забранената Гора. Вземи тортичката зад теб и още една и две пасти отдясно. Сега се върни назад по целия път до затвореното място, което ти казах да запомниш. Срещни се с 4 дъджбога по пътя ти назад и ги унищожи. Сега оградата е заменена с няколко отровни гъби. Не отивай твърде много на юг, защото ще се срещнеш с още същества.


Използвай Буботубъра да унищожиш гъбите три пъти

 

Продължи и малко напред отдясно използвай Джинкс на 4та гъба. Влез в мястото на паяка-снаряд. Това чудовище хвърля огън от тялото си и може да бъде преодоляно само чрез Джинкс и то отзад. Видгни го с Уингардиум Левиоуза и после използвай Джинкс отзад. Има Тримагически щит, но първо вземи наградите.


Вземи 9тия мини щит

 

Изгаси пожарите и вземи тортичка и пастичка. Катапултирай едно от трите лепкави същества и използвай Джинкс на 3та драконова статуя зад тях. Сега вземи Тримагическия щит. От екрана за нива избери Забранената Гора.

Върни се до мястото, където буботубър пази отровните гъби, които ти дават достъп до Арената, но този път отиди наляво и се бори с дъджбозите. Продължи до 3те скали пред гъбите. Премести скалите и после използвай лепкавото същество да очистиш гъбите от пътя си.


Скалите и гъбите блокират пътя ти

 

Срещни се с дъджбози и ги унищожи. Отляво пътя е свободен, но е задънена улица. Отдясно използвай двете буботубри да се оттървеш от отровните гъби. После се обърни надясно и продължи, където има други гъби. Справи се с тях по познатия начин. Продължи и ще откриеш кутия, която става на клетка с дракон.

Има тримагически щит отгоре на клетката и един отляво в огъня. Виждаш ли блока отдясно? Драконът хвърля огън, затова с Уингардиум Левиоуза премести блока пред него да спира огъня.

 


Скалният блок спира огъня на дракона

 

Преди да вземеш тримагическия щит има малко награди за взимане. Първо вземи пастичката отляво. После се върни малко и ще откриеш 5та гъба, скрита в тъмното.


Ето я 5та гъба

 

Вляво и вдясно на драконовата клетка има отровни гъби. Отиди наляво, оттърви се от гъбите чрез буботубър и вземи 9тия мини щит. Продължи надясно за 4та драконова статуя. Изгаси огъня с Аква Екуру и вземи Тримагическия щит.


Първият тримагически щит близо до клетката

 

И... се върни отново в това ниво за кратко. Ще бъдеш пуснат на осмоъгълната плочка и това, което ти трябва сега е бързина! Тичай наляво и игнорирай дъджбозите, които ще се появят, докато не срещнеш отровни гъби отдясно. Приятелите ти ще се погрижат за дъджбозите. Използвай лепкавото същество отпред да си разчистиш пътя и тичай да хванеш Изчезващата Карта.


Изчезващата карта в това ниво

 

Натисни ESC и завърши нивото. Сега имаш избор.

Ако имаш магията Хербавикус от 7мо ниво можеш да продължиш и да събереш другите тримагически щитове от Забранената Гора.

Ниво 4

Забранената Гора

Посещение отново

 

Обратно на нивото за нива, връщай се на чекпойнта. Върни се до мястото с дракона. По пътя ти, зад отровни гъби ще намериш екстра Тримагически щит - награда за събраните 10 мини щита.


Твоят Тримагически щит

 

С МАГИЯТА ХЕРБИВИКУС (след 7мо ниво)

От нивото за избор се върни на чекпойнта и от сега нататък можеш да отваряш лилиите, които са разпръснати из цялата гора и да взимаш бобчета от цветята. Върни се до драконовата клетка.

Премести блока пред клетката и унищожи гъбите отдясно. Качи се на хълма докато не видиш лоза, водеща до тримагическия щит отгоре на клектата. Използвай Хербивикус на лилиите да достигнеш щита. Внимавай защото големите оси те атакуват и дракона сега хвърля огън.


Хвани щита

 

Както винаги избери отново Забранената гора. Върни се на чекпойнта и този път се върни обратно, където се би с огромния паяк. Оттърви се от паяка и се качи по лозата, използвайки Хербивикус на лилиите. Ще достигнеш високо плато с друг паяк и няколко големи оси. Когато унищожиш паяка ще се спусне Тримагически щит.


Това е трудна битка


Вземи щита и се махай

 

Отново на екрана за нива избери същото ниво и се върни до входа на стълбите до руините, които сега са блокирани от отровни гъби. Използвай близкия буботубър да си направиш път (доста е трудно - трябва добре да се прецелиш). Вътре има три тортички и после тичай по стълбите нагоре, както направи преди, пазейки се от огньовете вляво. Изгаси всички пожари и вземи още пет тортички преди да се върнеш до гредата над дупката. Този път дракона няма да хвърля огън. Всъщност, къде е дракона?

Лош дъджбог ще те атакува. Има две тортички за вземане. Отдясно е същото място, блокирано от дървени греди. Затова отиди надясно и се оттърви от 4те дъджбога. Използвай Акцион на тиквените пастички и в ъгъла използвай Джинкс на 5та драконова статуя. Продължи до тримагическия щит на високия перваз. Използвай Хербивикус да отвориш лилиите, които водят до щита. Но се пази от осите!


Тримагическият щит е на високо


Хвани го!

 

Вече си готов тук. Избери следващото ниво - изпитанието с дракона.

Ниво 5

Тримагическо изпитание 1: Дракон

В първото от трите тримагически изпитания, Хари ще трябва да лети през гората и езерото, следван от дракон, който хвърля огън. Не се удряй никъде, иначе ще загубиш енергия. Хари ще минава през два вида кръгчета - кръгчета от 6 бобчета и пълни сини кръгчета.


Кръгче от бобчета


Син кръг


Двата вида кръг заедно

 

Минавай през (или докосвай) кръгчетата. Кръгчето с бобчета ще ти даде 6 бобчета, а синия кръг - бързина 10 пъти по-голяма. Ако задържиш C ще увеличиш бързината си два пъти. Можеш да вземеш до 3 тримагически щита от това изпитание.

  1. Бронз
  2. Сребро
  3. Злато

Първо лети през всички кръгчета с бобчета, като избягваш сините кръгчета и не натискаш C. За първият си опит заслужих Брзон, като ми даде 1 тримагически щит.

На вторият опит още избягвай сините кръгчета, но увеличи скоростта си като натискаш C. Имам Сребро и още един щит.


Сребро

 

На третия опит минавай и през сините кръгове и натискай C.


Злато! Заслужих си 3ти щит.

 

Винаги можеш да се върнеш и да подобриш резултата си. Само един щит е нужен за отключването на 6то ниво, затова ако си взел Бронз от предното, напред към Бяната на Префектите.

Ниво 6

Бяната на префектите

Златното яйце

Звънецът бии.. Виж клипчето.

Първо използвай Джинкс на драконовата статуя. Използвай Джинкс на зелените врати да спечелиш малко бобчета.


Хубави тоалетни

 

Използвай Уингардиум Левиоуза на котела и го запрати 3-4 пъти на стената, докато не се счупи напълно.


Стената се намира между двата котела

 

Влез и ще видиш как яйцето пада в тръба. Трябва да го намериш. Първо върви до левия ъгъл и използай Джинкс на статуята риба. Издърпай моста отляво с комбинирана магия Карпе. Скочи до перваза и използвай Джинкс на 3те рибни статуи отдясно на котела за още бобчета.

Използвай Уингардиум Левиоуза на котела и унищожи двете димящи печки. Първата ти дава бобчета, а втората 1вия мини щит. Събери всички 10 да получиш тримагически щит. Върни се на моста.

Унищожи печката и тръбите пред теб с котел. Вземи бобчетата. Пази се от парите и прекоси когато няма. Скочи долу. Не преминавай през парата от големия кран над теб, но се качи на перваза вляво и после отново още два перваза вляво.

Унищожи печката с котел и с Акцио вземи бобчета. Тук има друг мост, който чака да бъде дръпнат с обединена магия. Преди да прекосиш, изпрати котела до печката на следващия перваз, качи се и вземи още бобчета и 2рия мини щит. Отдясно завърти крана на 90 градуса с комбинирана магия Карпе Ретрактум.


Завърти крана

 

Сега завинаги тук ще продължават да се появяват ерклинги. Вземи бобчетата от печката в ъгъла и скочи долу отново, където вече можеш безопасно да преминеш. Стигни до мост и го дръпни.

Прекоси и се качи към следващото място. Завърти големия кран наляво и събери тортичката близо до димящия котел. Унищожи печката с котел и вземи 3тия мини щит.


3тия мини щит е скрит в печката

 

Чифт ерклинги ще продължат да се появяват зад теб, затова се оттърви от тях и използвай котела да унищожиш трите тръби на пода под теб. Върни се до моста. По пътя ще се появят много ерклинги, затова използвай най-силната си магия: Маджикус Екстремус. Прекоси счупените тръби и отиди наляво.

Вземи тортичката и забележи Тримагически щит долу. Не можеш да го стигнеш чрез Акцио, трябва ти нова магия. Затова запомни това място. Тук те атакуват екрклинги.


Запомни този щит

 

Използвай Джинкс на две рибни статуи за бобчета и се обърни наляво на рампата долу, където можеш да се качиш на перваз. Хвърли котела по печката в средата и събери 4тия мини щит.


Също забележи друг мост отляво

 

Извади бобчетата от рибната статуя. Сега ако искаш издърпай моста, който води към предната секция. Вземи отново котела и го хвърли отгоре на парната печка долу в края на рампата. Слез долу по рампата и открий 5тия мини щит там.

Вземи тиквена пастичка до другата печка и продължи по тесен перваз отдясно. Ще преминеш покрай два пожара преди да влезеш в място със саламандър. Изгаси огъня и се погрижи за съществото. Вземи още бобчета от рибната статуя и използвай Джинкс на 2та драконова статуя от другата страна.

Има котел до тази статуя. Запрати го до печката, която току-що прекоси и я унищожи (когато намери тиквената пастичка). Върни се там и вземи 6тия мини щит. Отиди горе отново и забележи осмоъгълна звезда - чекпойнт. Стъпи върху нея. Вляво и вдясно има рампи, водещи долу. Поеми по рампата отляво и използвай Джинкс на малкия кран. От сега нататък използвай тази магия на такива кранчета за награди.


1ят кран на рампата, водеща към водата

Поеми по другата рампа. Използвай Джинкс на двете рибрни статуи за бобчета и на 3та драконова в средата. Продължи до моста и го дръпни. Прекоси и използвай котела да унищожиш печката вляво. Вземи 7мия мини щит.

Там е 2рия кран над котела. Изпрати котела до печката отляво на крана и използвай Акцио за бобчетата. Продължи до другия мост и го дръпни. Качи се и използвай Джинкс на двете рибни статуи за бобчета. Запомни тези статуи!

После се качи на следващия перваз. От тук имаш добра видимост на цялото място. Можеш да видиш входа към бяната, огън на саламндър и златното яйце във водата под тръбата.


Добра гледка...

 

Вземи тортичката в ъгъла и забрави за котела. Скочи долу, насочи се към огъня на саламандъра и изгаси всичко тук. Използвай Джинкс на двете рибни статуи. От тази позиция използвай Карпе Ретрактум да върнеш яйцето в банята.


Комбинирана магия Карпе ще запрати яйцето обратно в банята

 

Сега и ти трябва да се върнеш там - но не през тръбата. Върни се и виж, че сега рибните глави мятат пара. Внимателно прекоси. Върни се до предния мост и изгаси огньовете. Изведнъж се появяват саламандри. Има кратък път до банята на префектите. Въпреки, че са трудни за виждане, има редица от 4 моста за издърпване от отсрещната страна.


Издърпай долу тези 4 моста

 

Качи се на перваза отново, скочи долу отдясно и прекоси парата. Прекоси всички 4 моста, качи се на перваза, качи се на перваза вляво, тичай и премини покрай няколко рибни глави, справи се с ерклингите по пътя и влез в банята на префектите. Виж сцената, в която яйцето се отваря и се появява тримагически щит.


Вземи щита

 

От екрана за нива избери Бяната на префектите. Пуска те на чекпойнта до езерто. Сега се върни по целия път до банята отново, но този път не можеш да вземеш краткия път, защото 3те ръждиви тръби са се възстановили. Затова поеми по северната рампа надолу, прекоси тесния перваз, тичай нагоре по стълбите и се качи на перваза вдясно.


Този път поеми по отсрещната рампа от чекпойнта

 

Използвай Джинкс на рибната глава и дръпни моста. Сега знаем защо този мост беше там, нали?


Безполезният мост

 

Прекоси моста и се качи на по-висок етаж с две изпускащи пара кранове, котел и печка. Вземи бобчетата от печката първо. Завърти всяка тръба четвърт кръг с комбинирана магия Карпе. Сега отново ще се появят ерклинги. Погрижи се за тях. Отново вземи котела и го метни по тръбите, както направи преди.

Сега тичай долу до моста, скочи от платформите, завий зад ъгъла, тичай и се обърни надясно до следващия перваз. После се качи на двата перваза отляво. Междувременно ерклингите ще те атакуват от всички страни. От горната пътека вземи котела и унищожи тръбите долу.


Хвърли котела по тръбите

 

Върни се долу и се качи на перваза отляво, където са счупените тръби. Тази пътека води право към банята на префектите. Игнорирай ерклингите.


Изненада! Ваната е празна!

 

Използвай Джникс на тоалетните за бобчета и отиди във ваната. Забележи пукнатина в пода. Вземи котел.


Хвърли котела по пукнатината


Котелът прави дупка в пода...


...и виждаш Тримагически щит!

 

Вземи щита и ново ниво е открито: Билкология.

Избери отново Банята на префектите и ще се появиш на чекпойнта. Сега трябва да бързаш! Тичай долу по лявата рампа отново и не обръщай внимание на огнените саламандри. Приятелите ти ще се погрижат за тях. Тичай срещу моста и го издърпай. Скочи и се насочи към Изчезващата карта между двете рибни статуи, които ти казах да запомниш.


Побързай и вземи картата преди да е изчезнала

 

Мисията успешна! Натисни ESC и дай Край на нивото. В куест екрана ще забележиш 4 от 5 изчезващи карти. Още една ти остава. Върни се на екрана за избиране на ниво и отново избери Банята на префектите.

Ниво 6

Бяната на префектите

Езерото с лилиите

Ти си на осмоъгълната звезда. Можеш да вземеш бобчетата от рибната статуя. Помниш ли рампата отдясно, водеща към водата? Отиди долу и продължи по пътя си.

Прекоси следващото място, където виждаш стълби отдясно, водещи долу, докато пътеката продължава до езерото с двата тримагически щита. Първо поеми по стълбите и скочи долу. Забележи три ръждясали тръби пред теб и два дървени перваза отдясно, водещи надолу до подвижен блок. Премести блока до другата страна на стената, където е 8мия малък щит и го вземи. Справи се с няколкото ерклинга, които ще се появят и се качи от блока до другата страна на тръбите, където има котел.

Счупи тръбите с котела и скочи долу. Премести блока от другата страна на стената и продължи да маневрираш по дървения перваз до следващия и накрая срещу стената. Качи се нагоре и премести блока през отворените тръби до другата страна пред високия перваз и прекоси тръбите до тази страна.


Качи блока на перваза и вземи тримагическия щит

 

Отново на екрана за избор се върни на осмоъгълната плочка. Можеш отново да използваш Джинкс на рибената статуя. Слез долу по същата рампа и този път прекоси стълбището и отиди право срещу езерото. Справи се с ерклингите и разтърси рибните статуи също. Тичай нагоре по стълбите и се срещни с още  ерклинги.

Първо виж езерото, където има няколко затворени лилии. Запомни ги. Издърпай моста и отиди по-високо. До стълбите изпозлвай Джинкс на 3тия кран. Тичай и изгаси двата огъня преди да се появят саламандри.

Хвърли котела по печките. Всяка съдържа мини щит. Вземи 9тия и 10ти мини щит. Забележи големия кран до стълбите. За сега се върни до езерото, където се е появил тримагически щит като награда за събраните мини щитчета.

След екрана за избор на ниво се върни до големия кран. Трябва да повториш всичко. Продължи по другите стълби и използвай Джинкс на 4та драконова статуя пред моста. Наклони моста и после следващия. В края на прохода ще откриеш Тримагически щит.


Вземи щита

 

Не можеш да вземеш другите щитове, докато нямаш магията Хербивикус. Затова ти препоръчвам да изиграеш нивото Билкология.

С МАГИЯТА ХЕРБИВИКУС (след 7мо ниво)

От чекпойнта се върни до големия кран, където беше преди малко (повтори пак всичко). Използвай Джинкс на големия кран да се врътне четвъртина и тичай долу до езерото.


Завърти крана

 

Използвай Хербивикус на лилиите отдясно и достигни първия остров. Ще бъдеш атакуван от гигантски оси. Продължи до площадката с двете рибни статуи и използвай Джинкс. Между тях ще откриеш 4тия кран. Сега можеш да тичаш нагоре по стълбите.

Горе на втората платформа още оси ще те атакуват. Вземи мерки, защото ще продължат да се появяват. Вземи тиквена пастичка и използвай Джинкс на 5та драконова статуя в ъгъла. Има два големи крана, които трябва да завъртиш с Джинкс. Този отдясно е добре засега.


Завърти този кран

 

Тичай долу по стълбите срещу рибнтие статуи и отиди от острова до площадката вляво. Първо отиди право до края и използвай Джинкс на рибната статуя. После завий зад ъгъла и вземи Тримагически щит.


Тримагическият щит е на площадката

 

Върни се отново до първия кран. Отново, повтори всичко. Завърти крана, отиди долу до езерото чрез първия остров нагоре по платформата с двата крана.

Този път завърти другия кран. Слез долу до езерото и мини по пътеката през първия остров до отсрещната площадка. Отново ще те атакуват оси, но можеш да ги превърнеш в ларви в бобчета. Качи се по стълбите и използвай Джинкс на 5тия кран на първата платформа до резервоара. Върви напред по пътеката с двата големи крана.  Вземи пастичка и завърти двата крана.


Долу ще видиш щита

 

Върни се на острова и по целия път горе отново до мястото с първия кран. Слез долу до другите стълби и долу наляво. Сега вземи последния Тримагически щит от езерото.

Отново на чекпойнта поеми по рампата вляво до 4те моста, които използвай да се върнеш в бяната на префектите. Свали всички мостове долу и се върни до ъгъла.


Слез долу два перваза


Използвай Хербивикус и вземи Тримагическия щит

Ниво 7

Билкология

Джилиуиид

 

На балкона спусни се по стълбището и използвай Джинкс и Акцио на бокала в ъгъла около десет пъти за бобчета. В ъгъла има тиквена пастичка. Слез долу по стълбите за друг бокал и използвай 1та драконова статуя. Тримагическият щит в гъбите е недостижим засега.


Запомни този щит

 

Градината е пълна с гърнета. Повечето ще се счупят при първото използване на Джинкс. Забележи, че магията ти подскача наоколо и може да уцели други неща. Използвай Джинкс на 1та лопата зад ограда и на 2та лопата близо до корена на лепкавото същество. Вземи шоколоадовата жаба.

От твое дясно 3 блока са на пътя на метално стълбище, което е покрито с растителност. Обърни се наляво и използвай Джинкс на още гърнета в ъгъла. Пази се от растенията с шипове. Използвай Акцио на тортичката в цветната леха и на тази срещу нея.

Отвори портата и влез в кръгла градина. Върви малко и вземи три тиквени пастички и 1вия мини щит. Събери всички 10 мини щита и ще получиш допълнителен тримагически щит. В средата на белведера има пиедестал с книгата за магията Хербивикус.


Научи магията Хербивикус

 

Тази магия ти позволява да правиш растения и цветя! Върни се през портата и експериментирай с малко лилии. Използвай Хербивикус на лилията достатъчно дълго, докато не се превърне в цвете и използвай Акцио на бобчетата.

Премести скалите от стълбището и използвай Хербивикус на лилите, за да се отворят и да ти направят път да продължиш. Сега можеш да се качиш на металното стълбище. Призови тортичката от прозореца.

Долу до следващите стълби е 2рия мини щит. Продължи и влез в следващата оранжерия. Слез долу по стълбите и използвай Джинкс на сандъка и на гърнетата. Когато отидеш на перваза до езерото гигантски оси ще се появят и атакуват.


Първата ти среща с гигантска оса

 

Използвай Вермикулус да я превърнеш във ларва и изпозлвай Джинкс на нея за бобчета. Отвори лилиите с Хербивикус и първо построи пътека надясно, където можеш да дръпнеш буботубър и да унищожиш отровните гъби. Вземи 3тия мини щит.


3тия мини щит е скирт зад гъбите

 

Построи пътека срещу езерото, до където има отровни гъби. Междувременно осите ще атакуват. Катапултирай буботубъра в гъбите. Използвай Хербивикус отдясно и вземи тиквената пастичка.

Отвори голямото розово цвете с Хербивикус и то ще атакува осите с розова мъгла - докато се затвори отново. Тичай и вземи 4тия щит. Използвай Джинкс на 3та лопата и на 2та драконова статуя. Счупи няколко гърнета.


Сега отиди до далечната лява част и издъпрай моста

От средата отиди наляво, спусни се по стълбището и прекоси моста. Отвори няколко растения на дървото. Продължи до следващия мост и го издъпрай. Тичай долу по стълбите. Пътят ти е чист, защото отровните гъби вече ги няма. Качи се по стълбите, използвай Хербивикус на двете растения и тичай до следващия коридор. Сега напускаш оранжерията. Слез долу по стълбите и открий осмоъгълна плочка. Това е чекпойнта в това ниво, увери се че стъпваш на нея.  


Мястото на чекпойнта

Под стълбите можеш да изпозлваш Джинкс на 3та драконова статуя и да вземеш 5тия мини щит. Когато използваш Джинкс на 4та лопата отпред, портата ще се отвори и паяк ще се опита да влезе в градината. Погрижи се за него отзад. Ще се появи втори, затова се готви. Изгаси огньовете.

Качи се по стълбите и вземи 6тия мини щит. Има още две тиквени пастички. Тримагическият щит е в горната ниша и е достижим, но ще трябва да откриеш блок, по който да се качиш и това ще стане при следващото ни посещение.

Отгоре на стълбището влизаш в нова пътека отляво. Ще бъдеш атакуван от доста оси. Опитай се да се справиш с тях бързо. Обърни се надясно до малката пресечка на оранжерията и издърпай моста зад ъгъла, който не можеш да достигнеш заради дупката. Обърни се и продължи надясно докато не видиш Тримагически щит. Влез вътре в оранжерията, където се е отворил вход.


Издърпай моста

 

Продължи наляво до стълбището, използвай Хербивикус на лилиите да се качиш и влезеш в малко място, което съдържа много награди. Използвай Джинкс на 4та драконова статуя в ъгъла. Използвай котела да унищожиш двете статуи на птици.

Отвори портата и хвани 7мия мини щит и вземи тиквена пастичка от ъгъла. Внимавай за осата, която се появява. Използвай котела да счупиш статуята на птица в следващото място за няколко бобчета и тичай надолу по стълбите.

Преди да слезеш долу използвай Джинкс на бокала в ъгъла. После влез в по-ниската градина с буботубрите. Бокалите тук са празни, но можеш да използваш Джинкс на 5та и последна лопата. Някой гърнета съдържат бобчета. Счупи гърнето вляво от 3те лепкави същества, за да можеш да влезеш отзад и да вземеш 8мия мини щит. Използвай Джинкс на последната драконова статуя зад отровните гъби.


Има драконова статуя скрита зад гъбите

 

Сега влез в следващата оранжерия и тичай нагоре по спираловидното стълбище. Бори се с осите, вземи тиквените пастички, използвай Хербивикус на лилите да продължиш и някъде по средата ще бъдеш атакуван от множество оси. Използвай Маджикус Екстремус, докато ги превръщаш в ларва с Вермикулус. Изведнъж ще забележиш Тримагически щит във въздуха.


Тримагическият щит, който преследващ

 

Пристигаш на горния етаж, където можеш да вземеш 9тия мини щит. Първо използвай Джинкс/Акцио на бокала за бобчета. Използвай котела поне 4 пъти да смажиш фонтана, докато се разпадне. После ще те атакуват около 10 ерклинга. Изпозлвай Маджикус Екстремус докато използваш Джинкс на цялото стадо. Тичай долу докато се справяш с ерклингите и изгаси пожара на пода. Сега можеш да вземеш Тримагическия щит.


Аква Ерукто и Джилиуиид са твои!

Ще се върнеш на екрана за избор на ниво. Ново ниво е отключено: Езерото. И се нуждаеш от още 11 тримагически щита да отключиш следващото ниво. Нови карти са достъпни. Вземи пълен комплект за Хари, Хърмаяни и Рон. Сега се върни в Билколгоия. 

Ниво 7

Билкология

Из оранжерията

Обратно на Чекпойнта използвай Джинкс/Акцио на кофата и на колелото доста пъти за бобчета. Използвай Хербивикус на трите лилии. Сега отвори портата и влез в Арената. Веднага вдигни най-близката скала и я закарай срещу централната отворена дупка. Повтори това с втората скала. Няколко оси може да са излезнали, но двете малки скали ще затворят добре гнездото им.


Запуши дупката с двете малки скали

 

Вземи тиквена пастичка и използвай Джинкс/Акцио на гърнетата в ъгъла. Виждаш ли този блок? Премести го с комбинирана магия горе на платформата на първите стълби. Блокът стои пред отвор - този, където втория паяк избяга последния път.


Премести блока на стълбите

 

Качи се по стълбите и на блока и използвай Хербивикус на няколко лилии да достигнеш нишата с Тримагическия щит.


Влез и вземи тримагическия щит

 

Върни се обратно на чекпойнта от екрана за избор на нива. Отново вземи всички награди и отвори портата. Веднага тичай до пастичката, вземи я и до блока.


Тичай, вземи пастичката и отиди до блока

 

Можеш да преминеш през дупките между блока и входа. Прохода свършва в оранжерията с езеро и тримагически щит и единственият отвор в езерото е пред него.


Отвора към езерото

 

Продължи да тичаш наляво, където има две гигантски розови цветя. Отвори второто с Хербивикус, докато приятелите ти се опитват да ударжат осите настрана.


Първо отвори втория цвят


После първия

 

 

Сега докато осите кръжат наоколо отворените цветове, тичай до отвора и отвори първите две лилии.


Виж как осите кръжат около цветето

Когато втората лилия е отворена, осите ще атакуват. Тичай обратно до розовите цветове и отвори един от тях. Бързо се върни до езерото и отвори следващата лилия. Може да умреш два или три пъти, но това е начина.  


Идваш наблизо сега


Почти си там

 

Вземи тримагическия щит и ще се озовеш в менюто. Последните две състезания на Муди са открити, но нека първо вземем всичко от Билкология.

Вземи всички награди, отвори портата, тичай по стълбите, вземи пастичката, преди да те атакуват осите и влез в малката оранжерия, където беше преди. Продължи да тичаш до моста вляво и го дръпни надолу докато не дойдат осите.


Забележи мини щит


Първо дръпни втория мост

 

Обърни се наляво и използвай Акцио на тиквената пастичка на прозореца.


Обърни се наляво зад моста

 

Обърни се, вземи 10тия и последен мини щит и спусни друг мост. Ще видиш тримагически щит като награда за десетте мини щита.


Спусни моста


Вземи тримагическия щит

 

От екрана избери отново Билкология. Вземи наградите и тичай отново до предния мост. Тичай зад ъгъла докато не откриеш нов моста и го дръпни. Върни се в оранжерията и влез в първия вход отляво.


Сега можеш да прекосиш моста

 

Обърни се надясно и сниши моста. Обърни се и влез в първия вход до оранжерията вляво. Обърни се наляво и влез в оранжерията и прекоси моста отдясно.


Обърни се наляво и влез отново

 

Завий зад ъгъла на оранжерията докато не отидеш до следващия мост.


Също спусни този мост

 

Завий зад ъгъла на оранжерията отново и влез в първия отвор отляво. Обърни се наляво и до моста завий надясно.


Прекоси моста и тичай до първата оранжерия

 

Сега отиди надясно и открий тримагическия щит, който видя преди.


Вземи го!

 

Отново избери Билкология и се върни по целия път до началото на нивото. Вземи всички награди по пътя. Сега там ще има буботубър, който можеш да катапултираш към гъбите и да вземеш тримагическия щит.


Оттърви се от отровните гъби

 

Обратно на екрана за избор на ниво избери Билкология. Върни се по целия път обратно, но този път до белведера, където откри книгата с магията Хербивикус. Незабравяй да вземаш наградите и бобчетата по пътя. Вземи котела отзад на белведера и го разбии в стената между лозите. Използвай Хербивикус да вземеш тримагическия щит.


Разбий стената...


... и вземи щита!

 

След като избереш същото ниво отвори портата и се върни през стълбите до последната оранжерия, където намери Джилиуиид. Обратно долу в градианта ще бъдеш атакуван от дъдбози.

Вземи последната 5та лопата под дървото и катапултирай бутобубъра в средата на полето към отровните гъби за последния тримагически щит отдясно. Вземи го. От екрана за нива избери отново Билкология за важна мисия.

Сега трябва да си и бърз и късметлия! От осмоъгълната звезда тичай по стълбите до пътеката на оранжерията с голямото езеро. Когато тичаш от стълбите над горната дясна площадка ще видиш Изчезващата карта!


Обърни се: картата е видима в долния десен ъгъл 

Побързай по целия път по пътеката до стълбите отляво, които водят в езерото. Сега трябва да отвориш правилната пътека, която води през езерото право към площадката. Ако си късметия и не бъдеш зашеметен няколко пъти от осите, можеш да достигнеш площадката и да вземеш картата, преди да изчезне!


Точно на време!

 

Натисни ESC и избери край на нивото. В екрана за избор на ниво виж куест екрана. Сега имаш 5 изчезващи карти и нова 6та голяма карта!


Твоят пълен комплект изчезващи карти

 

Сега ти препоръчвам да се върнеш по-горе в помагалото и да изиграеш предните нива, тъй като вече си научил нова магия - Хербивикус.

Ниво 8

Тримагическо изпитание 2: Езерото


Хари и Седрик се подготвят за състезанието

 

Под водата трябва да следваш кръгчетата - шест бобчета ще бъдат добавяни към колекцията ти всеки път когато минеш през кръг. Можеш да спечелиш 3 тримагически щита с бронз, сребро и злато. И трябва да спасиш приятелите си.


Harry enters a 6-pack of Beans

 

Водата гъмби от гриндълоли и когато видиш син кръг да се появява около тях, използвай Джинкс защото те плюят отровна зелена слуз, която те забавя. И ако искаш да вземеш Злато, тук времето е от значение!


Гриндълол

 

Продължи да натискаш C за бързина и събери Джилиуиид (използвай Джинкс). В първата част Хари ще плува на дъното на езеро през скали и водорасли, докато не достигне до портал от засъхнали руини. Трябва да използваш Джинкс на всички гриндълоли, за да отвориш портата. Движи се за по-лесно справяне! Когато портата се отвори ще плуваш през руините и дори ще срещнеш русалка!

Вътре в руините има две заключени порти, които Хари трябва да отвори като използва Джинкс.

 


Използвай Джинкс на подпорите и на гриндълолите

След това нивото свършва. 


Бронз, получаваш 1 щит

 

Но ако си по-бърз във втория си опит можеш да изкараш Злато.


Злато! Още два щита!

 

Печелиш два щита, като това са последните тримагически щитове в играта! Готов ли си за 3то изпитание? Напред към Лабиринта!

Ниво 9

Тримагическо изпитание 3: Лабиринт


Огромен лабиринт пред Хогуортс

 

Когато започнеш, тичай напред по пътеката с бобчета пред теб и следвай тези насоки (Д = дясно / Л = ляво и числата показват пресечките, които ще срещнеш на тази страна).

4Л 1Л 2Д 1Л 1Д 2Л Д Л

И тогава ще се озовеш на централната пътека на лабиринта. Стена ще се затвори зад теб и ще се срещнеш със Седрик и Крум.

Това е най-краткия път навън от лабиринта и можеш да се справиш за около минута, ако си добър в преодоляването на изкачащите корени, които могат доста да те наранят. Когато паднеш, ще загубиш време, а то е важно, защото накрая ще получиш Бронз, Сребро или Злато.


Срещни се с опонента си

 

Тичай! Ще бъдеш заплашен от клони. Просто следвай севера. Ще вземиш няколко тиквени пастички за енергия и евентуално ще завършиш на отворено поле, където Седрик е на стената, а голям паяк атакува.


Седрик като Христос на кръст

 

Два гигантски паяка ще се появят. Примами го към стената и когато паяка се блъсне използвай Джинкс отзад. Повтори това и с другия паяк докато не ги унищожиш.


Примами ги към стената

 

Когато и двата паяка изчезнат Седрик ще бъде пуснат. И ти ще заслужиш Тримагическата купа.


Хари: Хайде. Вземи я.


Седрик: Заедно

 

Опитах три път и в зависимост от времето заслужих:


Бронз


Сребро


Злато

Само ако спечелиш Бронз ще отключиш последното ниво: Волдемор. И сега отиваме там...

Ниво 10

Волдемор

 

Гробище. През нощта. Разговор...

Седрик. Върни се до купата. Сега...!!!

Няма да те оставя!

Убий излишния!

АВАДА КЕДАВРА!


Хари Потър. Момчето, което оживя. Ще те унищожа.

 

Волдемор изпраща армия от скелети срещу Хари. Използвай Джинкс на скелетите, които идват към Хари, не е много трудно да го направиш.


Волдемор стои на едно и също място като статуя

Волдемор продължава да ти говори. Докато се справяш със скелетите вземи колкото се може повече тиквени пастички.  


Лицето на Волдемор е изпълнено с омраза към Хари

 

Наблюдавай енергията на Хари в горния ляв ъгъл. Трябва да спада и да се качва, но да е близо до 100.

Сега Волдемор ще изпрати магия, която ще се свърже с тази на Хари. Премествай магията, за да разбиваш скелетите, гробовете и статуите, за да можеш да се движиш по-бързо във финалната битка.


Поклони се на смъртта, Хари!

 

Волдемор вдига огромна статуя, която бута към Хари. Изплъзни се от статуята и когато падне на земята я унищожи с енергийната магия.


Статуята продължава да лети


Майка ти не може да ти помогне сега, Хари...

 

Стой където си! След около 10-12 удара статуята ще гръмне.  
Господарьо? В тази сцена ще видиш как Волдемор използва Акцио на тримагическата купа. Зашемети
го!

Екрана става черен: Той се върна. Волдемор се върна...


Седрик лежи мъртъв на земята

 

Дълбълдор и приятели се появяват.


Всички се събират в параклиса на Хогуортс

 

И това е края на една тъжна история...

Хари плаче до водопада

 

Без значение колко убедително ще разкажеш историята за случилото се вечерта, малко хора ще повярват, че Волдемор се е завърнал. Но трябва да я разкажеш. 

 

Край