ЗА ИГРАТА: Това е клик и пойнт куест, първо лице,  с нотки на ужаси. В менюто имате: нова игра /new game/, зареди игра /load game/, запази игра /save game/, настройки /options/, създатели /credits/ и изход /quit/.

Има 15 слота за запазване на играта. Като запишеш името на играта, която ще запазиш, непременно натисни  ENTER!

 

  

 

Управлява се с мишката, като са видни посоките – на ляво, на дясно, напред и назад. Когато трябва да огледате нещо, курсора се променя в „око”, когато има активен предмет за вземане, стрелката става червена.

За бързо преминаване в главното меню, имате икона горе в дясно на екрана.

Долу на екрана ви е инвентара, в него можете да съчетавате предмети, с привлачане. Можете да ги разглеждате с десен клик на мишката.

Имате и карта, чрез която преминавате по-бързо от едно място на друго. Използвайте я за да не се мотаете из лабиринтите. Във всяко ниво имаш нова карта, но когато си в подземията и тайните места, не можеш да я ползваш.

 

                              

 

По време на играта събирате златни монети. В цялата игра те са 26 на брой, разглеждайте внимателно всички предмети, понеже някои са почти невидими. Аз събрах само 23 ...

Играта е сравнително лесна, само че е малко страховита, ако обичате силните усещания, изгасете тока и усилете звука на компютъра, за да Ви се покачи многозначително адреналина!

 

Вижте и моя клип  ТУК:

 

 

ИЗГЛЕДАЙТЕ ВСТЪПИТЕЛНИЯ КЛИП!

 

Плаваш с лодка в доста тъмна и страховита пещера. Като спре лодката, малко в дясно от средата на екрана, когато курсора се промени в око, огледай черепа.

 

 

Вземи въжето от дясно до него. Направи крачка назад. Тръгни в ляво, два пъти, огледай вазата, в ляво на екрана. Вземи златната монетка. Върви само напред четири клика, огледай храстите. Направи пет крачки назад от храстите, на разклона направи крачка напред към дървената ограда. В ляво има забити пирони. Кликни на тях и ги вземи. Направи две крачки назад. Виждаш преминаваща сянка.

От началото на играта, тръгни от черепа в дясно. Върви 4 клика напред. Пред вас има три вази. Кликнете на средната, вземете от нея куката.

Върви напред към тъмната арка. Огледай я. Проведи разговора с духа. Два въпроса и два отговора, духа си показва лицето и изчезва.

Един клик назад от тъмната арка и тръгни на ляво. Един клик напред и стигаш до изглозган скелет. Той е на археолога. Вземи в ляво от него дневника. В инвентара го прелисти, вземи от дневника картата. В дневника има странни обозначения с цифри. Запиши си ги.

Тръгни напред 1 клик. Погледни в дясно. Кликни на дървената ръчка. Върви напред до изпразнения водоем. Кликни на него и вземи двете златни монети.

Върви 4 клика назад. Обърни се на дясно, към тъмната арка. Премини през нея, отзоваваш се в стая с пиедестал. Отиди до него. Кликни отново на дневника за да разбереш, че схемите и цифрите се отнасят за него.

 

 

Виждаш пиедестала и в ляво пироните. Кликни на дупките,  които са номерирани, с пироните, в следната последователност: Първо на дупките с цифри - 11-3–8. Светват лампичките в червено. Изкарай пироните. Отново кликни на следващите дупки, пак с пироните - 9-1–6. Светват други лампички. Отново изкарай пироните. Кликни в тази последователност: 14-10–4. Светна и другата лампичка. Изкарай пироните и кликни отново в последователност : 2-5–7 !

Ако сте направили всичко, както трябва, светват всички лампи и в средата също, в червено и виждаш мини-клип, в който се отваря един кладенец.

Вземи пироните!

Дръпни се един клик назад от пиедестала и върви два клика напред към арката. Виждаш отвора на кладенеца.

 

                            

 

Комбинирай в инвентара куката и въжето. Кликни с комбинацията на стените на кладенеца и слизаш долу, като кликнеш на въжето.

Излез от това място напред.

Върви напред четири пъти, докато стигнеш до могилата в гробището. Виждаш скелет. Горе в ляво от него, в тъмното, има две монети. Вземи ги.

Върни се на входа на гробището. От арката в дясно на стената има пощенска кутия. Кликни на нея и вземи писмото. В инвентара с ляв клик на мишката го прочети.

Прочети надписа над арката и продължи напред.

На екрана малко в ляво е къщата. Влез през вратата.

В предверието си. Влез през вратата в дясно. Слез по стълбата и после се изкачи по стълбата в ляво, нагоре. Огледай картината с име «Rothchiole», на която е нарисуван кораб. Тръгни в дясно и влез в стая с телевизор по средата.

 

 

В ляво като влезеш има масичка. Кликни на нея. Виждаш кутия за скъпоценности «Jewelry box». Вземи я и я отвори в инвентара. Вътре има счупен превключвател, копче за телевизора. Вземи го. В долния ляв ъгъл на стаята на масичката има вестник. Прегледай го. После ще ти трябва. Огледай картината на стената, прозореца, който е затворен. Кликни на телевизора. Не работи.

Излез от стаята. От картината с кораба, тръгни в ляво. Влизаш в стая с диван. Огледай се. Обърни се на дясно и влез в другата стая. Говори със странния човек във фотьойла.

 

 

Като изчерпиш диалога, огледай стаята. На земята има празна бутилка. В средата на стаята има масичка. Кликни на нея. Виждаш, че има кутия. Кликни на кутията и ще разбереш, че странника не ти я дава. Излез от стаята.

От картината се спусни надолу по стълбите и влез в дясно в трапезарията. Огледай стаята. На масата има празни бутилки и чаши. В една от тях има хлебарка.

 

 

 

На стената в дясно има две картини. На моряк и жена, покрити с прах. Под картините има шкафче с празна бутилка от алкохол. В дъното на стаята и вратата към кухнята.

Влез в кухнята «kitchen». В ляво над вратата има етажерка с бутилки. Кликни за да се приближиш. Вземи бутилката със зехтин «Olive oil». Огледай хладилника отблизо. Вземи от средната част бутилка с вино «Wine». Кликни на шкафа до лампата горе. От вътре вземи кутия от Корнфлейкс «Cereal» с награди. В инвентара кликни на кутията за да я обърнеш. Кликни за да отвориш мястото, където е сложена играчката. Вземи я. Кликни на нея в инвентара за да я разопаковаш. Това е лупа. Излез от кухнята. Върни се в първоначалното предверие.

 

   

 

Влез в стаята в ляво, зад колоната. В дясно на стената има бяла шапка и над нея картина на жена. Под картината има шкафче с дървена кутия. Кликни на кутията. Вземи от вътре ключа «Silver key». Върни се в предверието. Тръгни на дясно и се изкачи по стълбите напред. В дясно в коридорчето под картината, има шкафче. Кликни на него и вземи една златна монета. Вече трябва да имаш 6 монети.

Влез в стаята в ляво. Това е библиотеката.

В ляво на стената има картина на възрастна жена. Кликни два пъти на нея, докато видиш в близост надписа долу в ляво «Prototype #29». Има отвор, но нямаш още ключ за него.

Обърни се на дясно и отиди до библиотеката. Има две активни книги. Разгледай ги. В едната пише за някакви идоли, а в другата има чертежи. Обърни страницата и вземи ключа <<MECHANICAL KEY>>.

     

 

Върни се до картината и сложи ключа в отвора. Виждаш, че се отваря една тайна врата, между двете библиотеки.

Отиди в дъното на библиотеката и влез в стая без покрив. Вали дъжд и светкавици я осветяват. Погледни към библиотеката до прозореца и прочети книгата за историята на Zojir  - The Story Of Zojir. Отиди в дясно до шкафчето под огледалото и вземи от чекмеджето дръжката - <<handle>>.

Върни се в библиотеката и влез през тайната врата между двете библиотечки.

Върви напред два клика. Стигаш до заключена врата. Кликни на ключалката с ключа «Silver key». Вратата се отваря. Вътре виждаш за секунди странно малко момиче с качулка на главата. Като свърши мини-клипа можеш да се движиш. Кликни в ляво на гардероба. Виждаш нарисуван странен чертеж на гробници. Огледай в ляво снимките на стената и изрезките от вестници. От етажерката вземи метален капак «Metal cap», разгледай скиците.

 

                     

 

Излез от стаята.

От коридорчето влез в дясно през вратата към банята. Кликни в дясно на ваната. Вземи мокра хавлийка <<damp towel>>. Погледни нагоре над ваната има етажерка. Вземи от там 12 златни монети.  Отиди в ляво в тъмния ъгъл. Има масичка със свещ. Отиди до мивката. Кликни два пъти за да видиш, че има изсипани сънотворни лекарства в канализацията. Кликни на шкафа под мивката. Виждат се тръбите към канализацията. Как да ги вземеш от там?

Излез от банята. От коридора слез по стълбите и излез през вратата направо към градината и задния двор на къщата. Като си на двора погледни в ляво на вратата. Има червени кранчета. Кликни един път за да се развие.

      

 

Продължи в дясно до капака за мазето. Кликни за да се отвори. Слез долу. Виждаш, че в дясно има ръждясала врата. Не можеш да преминеш. От тръбата излиза пара. Кликни с влажната хавлийка на тръбата. Вратата се отвори.

Премини през вратата.  Вземи дървената кофа за вода/ведро/ «Bucket». Върви напред до работната маса с инструменти. Кликни на лявата чашка с моливи и вземи една монета. Кликни на дясната чашка и вземи лепило «Glue». Отвори чекмеджето на масата и вземи ръждясали клещи «Rusty Pliers».

Разгледай чертежа на стената!

 

 

В инвентара кликни с лепилото на счупеното копче за телевизора, за да се залепи.

Кликни със зехтина на ръждясалите клещи, за да се смажат.

Върни се в къщата и отиди в банята. Отвори шкафа под мивката и кликни с клещите на тръбата. Вземи приспивателните хапчета. Сложи ги в бутилката с вино, която взе от хладилника в кухнята.

Отиди при странника във фотьойла. Дай му бутилката с вино и приспивателните и излез от стаята.

Отиди в стаята с телевизора. Сложи поправеното и залепено копче-превключвател в ляво. Включи телевизора. Няма картина. Настрой чрез дясното копче на седми канал. Кликни в ляво на екрана, долу, за да настроиш антената. Кликни по два пъти на двете антенки, докато се появи реклама на Корнфлейкс «Cereal» и после образа на момченце. Излез от стаята. Запомни уебсайта /website/, който ти се показа.

 

Върни се при странника във фотьойла. Той вече спи. Вземи от масата мистичната кутия и излез!

Върни се до фойето, където първоначално влезе в къщата и излез от нея, от там от където дойде. Чрез картата се придвижи до реката. Намери в дясно една дъска. Сложи я на мостчето за да преминеш отсреща до кея <<PIER>>.

Отиди в ляво. Кликни на кофата за боклук с дървеното ведро/кофа/. Събра накъсана бележка. Кликни в инвентара с лупата на късчетата.

Отваря ти се нов пъзел. Трябва да ги сглобиш. Като го направиш правилно, трябва да се получи това!

 

  

 

Влез в дома на рибаря Ханк. Огледай всичко. Отиди до шкафа в ляво и отвори първо горното чекмедже. Прочети дневника.

Отвори и второто. Вземи червена запалка. В инвентара провери дали работи. Няма газ, но пък дава искра. Може да ти потрябва!

Отиди в дясно до вратата. Прочети бележката над компютъра на пирона. Кликни на компютъра отстрани на кутията в дясно с лупата. Прочети листчетата.

    

 

Виждаш това - MERMAID7. Това трябва да е някаква парола. Или с шаблона, който слепи на кутията за корнфлейкс ще я откриеш. Включи компютъра от копчето в дясно.

В браузъра въведи - www.chembioscereal.com  ENTER!

В полето в средата на екрана въведи от клавиатурата следният текст: packed with 7 vitamins found in meat chem bios cereal is a creepy treat  и  ENTER

На екрана ти излиза пощата и иска парола. Напиши в полето password - MERMAID7

 Прочети писмата в пощата. Във второто има изписани някакви цифри - 3-2-1-2-1-3-2–3. Запиши си ги. Вероятно е някаква комбинация!?

Излез от дома на рибаря Ханк. Влез в склада в ляво. Огледай се. В дясно има железни гардеробчета. Катинара на едното е цифров, с три бутона. Кликни на бутоните в следната последователност - 3-2-1-2-1-3-2–3.

Отвори се. Погледни вътре. До лъча светлинка, в дясно, има малко ключе/два клика напред/. Вземи го. Върни се в стаята на рибаря. Отиди до компютъра. Кликни с ключето на чекмеджето. Вътре има лист със стихове. Вземи го. Прочети го в инвентара. В поемата  Ханк пише за жена си.

Излез на пристана и се качи на лодката. Като поискаш да слезеш, ще чуеш вик: Слез от тази лодка! "Get out of that Boat!"  Ханк дойде, той е собственика. Проведи разговора с него до края. Слез от лодката и той ще отплава.

Върни се отново в стаята му. Отиди в дясно от компютъра, до гардероба. Отвори го. На вратата има залепена изрезка от вестник за улов на риба. Погледни вътре в гардероба. Има снимка. Това е снимката на съпругата на Ханк <<PICTURE OF HANKS WIFE>>. Кликни на нея. Изслушай духовете. Огледай пак снимката след клипа.

 

    

 

Отвори в инвентара картата си. Вече трябва да имаш ново място – CRYPT

Погледни картата и отиди в Crypt.

Влез в гробницата и отиди до пиедестала. Пъзела, който трябва да направиш е на случаен принцип. Трябва да преместиш високите зелени пулове от външната страна на кръга във вътрешната, а плоските червени пулове да сложиш във външната част.

 

 

Вярвам, че всеки е играл подобни мини-флаш игри и няма да се затрудни.

Отваря се нова тайна врата, след като приключиш с пъзела.

Влез през нея и върви напред. Отиди до статуята на момченцето в дясно на коридора. Кликни под краката му на камъка. Отваря се и вътре има цилиндър с шестограми. Вземи го.

В инвентара комбинирай цилиндъра с металния капак «Metal cap». Полученото комбинирай с дръжката <<handle>>.

Направи една крачка напред. В дясно има голяма дървена врата с отвор. Сложи комбинирания цилиндър в отвора. Отваря се следващата тайна врата в подземието.

 

 

 

Пред теб има червени кранове на стената. Кликни на единия кран. Виждаш, че в котела в ляво, до вратата, започва да изтича газ. Кликни на котела със запалката. Готово запали парното. Отиди в дясно на екрана. Има още един по – малък червен кран. Кликни на него за да се отвори следващия пъзел.

Излез от подземието и гробницата.

Отиди в дясно и два клика напред, до кладенеца в ляво.

        

 

Тук те очаква сложен пъзел, защото в моята игра не ми се отвори DVD диск/защото въобще го няма/ и го направих на фантазия след дълго цъкане.

Принципно с оригиналната игра би следвало да има диск и рисунка на кръг с букви, но.....нали не е оригинал...ще се клика до получаване на крайния резултат.

Имаш два червени крана в средата. Като кликнеш на тях се сменят само буквите в ляво, но не и знаците в дясно до тях. В ляво има комбинация от буква и знак, които не се влияят от завъртането на крановете. Като разпознаеш първата правилна комбинация, светва първата зелена лампичка. Тогава горе в дясно буквата и символа се променя......трябва и за тях да намериш правилната комбинация, така и не разбрах какво е посланието, но в крайна сметка можеш да се оправиш, ако не успееш, има качени сейвове в сайта, помогни си!

Принципно тук трябва да се разположи  DVD диска, на който горната част да показва същите буква и знак като в клетките. Тогава могат да се видят кои знаци и букви съответстват на другите знаци и букви в ляво.

Установяват се с точност като се завърта диска и бележката с буквите и се клика на бутона над червената лампичка. Ако всичко е точно светва зелена светлина. Целта е да светнат и трите зелени лампички. Но понеже нямаме тази добавка, ще се справим по друг начин!

Аз застопорих долната комбинация от буква и знак в ляво и въртях само горната буква, като кликах на червения кран и потвърждавах с бутона в дясно. И така в крайна сметка светнаха и трите лампички в зелено. Малко нерви се иска, но иначе бързо ще свърши играта, нали?!

      Като успеете да светнете трите зелени лампички се отваря нова врата на гробница, близо до кладенеца. Запомнете, че във всяка игра са различни комбинациите.

Отидете от кладенеца в дясно.

 

                   

 

Влезте вътре в поредната гробница.

Погледни на стената в дясно. Имаш цилиндър с три въртящи се елемента, на които като кликнеш се променят буквите в средата на прозорчетата.

В този пъзел са взети букви от поемата на Ханк до жена му и следва да са – AMY

 

                    

 

Като ги сложиш вратата ще се отвори. В средата има антична ваза. Това е един вид асансьор, но трябва нещо още, за да заработи.

Върни се в къщата, чрез картата, като кликнеш на <<mansion>> . Отиди в кухнята. Кликни на мивката, но която видя вмирисана кост от риба и пусни кранчето за да се напълни с вода мивката. Вземи от инвентара дървеното ведро и го напълни.

Върни се в гробницата и налей ведрото с вода в античната ваза.

Асансьора се задвижи. Като спре долу в мината, излез от него и върви два пъти на ляво и се изкачи по стълбичките. Пред теб между камъните има желязна туба за бензин. Вземи я.

Продължи  на ляво. Отвори вратата и влез в стаята. На стената има странна картина, прилича ти на жената на Ханк от рисунките му в дневника. Под картината има малко отверстие, сигурно е за ключ. Виж в инвентара си. Вземи ключето „mech key, което взе от една книга  в библиотеката. Кликни с него в дупката и се отваря нова тайна врата.

Огледай тръбата в дясно над генератора от близо. Виждаш , че има малка тръбичка. Кликни с железната туба на тръбата. Сложи вече горивото.

Отиди до командния пулт в ляво. Прочети инструкциите!

Завърти копчето в ляво на пулта за power” на 2.

Плъзгача по скалата долу на пулта сложи на  7.

Кликни горе на трите квадратни копчета в следната последователност – А, В, С, А.

Излез от стаята. Тръгни по стълбите в дясно нагоре. Качи се в кабинката на лифта. Кликни на ръчката в ляво над зелената светлина и потегли.

Като спре лифта слез. Излез от мината и като си навън направи крачка напред и в ляво. Пред теб е призрак и ти говори...

Като свърши мини-клипа продължи напред, премини през моста, после в ляво до входа на къщата. Влез вътре.

Огледай коридора. Погледни в ляво към етажерката горе. Вземи сухите листа от бурканчето.

Влез през вратата в ляво.

В дъното на екрана в дясно има библиотечка. Прочети книгата за направа на отвара -  ANTI-VENOM for blue adder snakes.

В дясно горе има етажерка. Кликни на нея. Виждаш хищно цвете. Вземи от него убитата муха „fly”. В библиотеката има кутияmysterious box”, която още не можете да вземете....

Премини през вратата в ляво – „left doorway”.

От коридора влeз в първата врата в дясно. Слез по стълбите. Ти си в някаква химическа лаборатория.

Отвори шкафа в дъното на екрана, в дясно. Прочети в книгата бележката за "Trap-Door" Spider. Вземи от рафта средното бурканче "Trap-Door" , личинка от муха - „maggot”.

Излез от стаята и върви напред. Влез в коридорчето. Има заключен сандък. Продължи напред, в дясно. Влез в стаята. Огледай етажерката до вратата, в дясно. В щайгата се разхожда един скорпион. Има ключ, но не можеш да го вземеш.

Сложи пред скорпиона личинкатаmaggot” и вземи ключетоsmall key”.

Отвори шкафа в ляво и вземи бутилка с алкохол и старинното ключе „old key”, което е на пирона в ляво на вратата на шкафа.

Излез от стаята и отиди до старинния сандък в коридора. Кликни на ключалката със старинното ключе „old key”. Капака се отваря.

Вземи клечката кибрит.

Върни се в първоначалната стая, от където взе от хищното цвете полуживата муха.

Погледни в ляво на етажерката. Там има заключено сандъче. Използвай малкото ключе small key”.

Уппсссссс.......Току-що те ухапа синята змия.

Погледни още един път в сандъчето и вземи рибарския лиценз на Ханк – „HANK'S FISHING LICENSE”.

В този момент се появява духа на една жена. Говори с нея докрая.

Сега за да се спасиш трябва да си направиш анти-отровната отвара...Виж в книгата!

 

 

Бързай!!!

Трябва да си набавиш всички съставки за отварата, липсва ти само паяк!

После излез от къщата. Премини през моста и завий на дясно. Погледни купчинката пръст на земята отблизо. Прочете в книгата как се ловят паяци.

Сложи мухата от инвентара на активното място.

Излез от близък екран. После пак кликни на земята. Паяка е излязал от скривалището си. Вземи го!!!

Върни се в къщата и отиди в лабораторията.

Там в ляво на екрана са колбите и хим.принадлежности.

В ляво има колба, в която трябва да смесиш съставките за противоотровата.

Кликни под нея на свещта с клечката кибритmatch”.

В колбата изсипи бутилката с алкохолalcohol”.

Сложи изсъхналите листаventia leaves”!

Пусни вътре и паякаtrapdoor spider”.

Изпий отварата!!!

Вече си по-добре.

Върни се в стаята с девойката с която говори. Отиди до шкафа в дъното и вземи странната кутия mysterious box”.

Излез от къщата. Отиди до моста, върви на дясно и направо до пристана.

Изгледай мини-клипа.

Виждаш лодка, която е привързана за дока.

Катинара има шифър. В инвентара кликни на лиценза на Ханк, за да го погледнеш от обратната страна... Може би това е кода за катинара.

Опитай  - 3928

Качи се в лодката и отплавай! Изгледай мини-клипа. Като спре лодката, слез от нея и продължи по мостика напред два пъти.

От контейнера за смет в дясно, вземи две батерии.

Влез през вратата в ляво на екрана в къщата. Погледни картината в ляво от вратата. Изгледай мини-клипа в гробищата. Виждаш, че едно момиченце изпуска куклата си. Като свърши клипа си отново в къщата. Кликни отново на картината и вземи куклата, която е на земята до надгробната плоча.

В инвентара кликни на куклата за да й изкараш окото.

Огледай се! В дясно има шкафче. Прочети поемата. Чекмеджето е заключено.

Отиди в другата стая в ляво.

Там те очаква магьосницата. Изчерпи диалога. Ще трябва да играеш нов пъзел. Погледни към масата в ляво. Кликни на кълбото и започва пъзела.

Той е лесен и от сорта на мини-игрите Atlantis Quest, Jewel Quest, Egypt Quest .

Трябва да съберете еднакви геометрични фигури вертикално или хоризонтално за да се унищожат. Измествате анулираните квадратчета така че да успеете да съберете останалите. За да не се движат в друга посока, ги спирайте със сивите блокчета, които вече са анулирани.

 

                          

Успех!

Като се справите, се отваря тайник и взимате ключето.

Върнете се в първата стая с картината и отключете чекмеджето на шкафчето. Вземете от вътре торбичка със сфери „bag of orbs”.

При влизането в стаята изгледайте клипа. Вземете топчето, което гарвана изтърва и е на земята.

Върни се при магьосницата. На земята имаш нов пъзел. Трябва да подредиш правилно цветните топчета. Реда на подредба ще разбереш от поемата върху шкафчето.

 

 

Говори с магьосницата след като ги подредиш и излез от къщата.

Слез долу, от където дойде и влез през вратата в ляво, в къщата на ТараTara's House.

От чекмеджето на масата в ляво вземи фенер „flashlight”. В инвентара комбинирай фенера с батериите. Имаш горе-долу свестен фенер.

Огледай библиотеката в дясно. Прочети книгата за фазите на Луната. От вазичката вземи златните монети. Вече трябва да имаш поне 20 монети златни монети.

Изкачи се по стълбите в ляво.

Говори с Тара-гледачката на Таро.

 

 

 

Тя ще ти разкаже как трябва да бъдат разположени паяците. Изтегли три карти и си запиши символите, защото във всяка игра са различни. Или като ти даде карта и видиш символа, отвори от инвентара кутията и го сложи, така и трите пъти. Тя ти казва, че трябва да се завъртят един път по часовниковата стрелка.

Това означава, че така както сте поставили символите от картите трябва само един път да ги завъртите от ляво на дясно.

Върни се в първата стая. Зад стола, на пода има капак. Отвори го и слез в подземието. В ляво има ел.кутия. Ако не я виждаш, светни с фенерчето. Включи осветлението като кликнеш на ръчката.

Върви само напред, докато не излезеш на откритото пространство пред езерото, завий на дясно!

Влизаш в една пещара. В дясно има нанизани кръгли червени и зелени дискове.

Запомни реда им от горе на долу: 2 зелени, 1 червено, 1 зелено, 2 червени, 1 зелено, 1 червено, 1 зелено, 3 червени.

    

 

Върви напред, малко в ляво. Стигаш до един мост. Трябва да кликнеш само на зелените дъски на моста, като пропускаш червените  за да можеш да преминеш.

Това означава че кликаш на първите две дъски, прескачаш една, кликаш на четвъртата, прескачаш две, кликаш на седмата, прескачаш една, кликаш на деветата и тръгваш напред!

Стигаш до черепа. Можеш да го завърташ в две посоки – по часовниковата стрелка и обратно. Тук в книгата е подсказано!

 

 

Има няколко варианта за да го направиш!

Започни от V

Завърти обратно на часовниковата стрелка до ІІ;

Завърти по часовниковата стрелка до ХІ;

Завърти обратно на часовниковата стрелка до V;

Завърти по часовниковите стрелки до ІІІ.

Ако всичко си направил както трябва, камъка от окото на черепа ще падне и го прибираш в инвентара.

Ако направиш три грешни опита, пъзела се стартира наново.

Като вземеш изумруда, излез до входа на пещерата.

   

 

Върви напред към езерото два клика. Влез в другата пещера.

Отиди в дясно в нишата. Има скелети.

Влез и в ляво в нишата. В делвичката има една златна монета, вземи я.

Върни се до Паяка. Огледай отблизо статуята.

Вземи от инвентара кутията, на която си сложил символите от картите, които ти даде Тара и си ги завъртял един път за да се сменят от ляво на дясно.

Сложи я в устата на паяка. Ако всичко е правилно, зад статуята се отваря друга врата.

Премини през нея. Виждаш един черен вълк. Приближи се леко. Няма да те пусне. Върни се обратно до тръбата, от която слезе до езерото.

 

  

 

На три крачки от входа има тръба в ляво. Кликни на нея. Вътре има един рак. Вземи го. Върни се при черния вълк. Дай му рака и той те пропуска да влезеш в пещерата.

Върви два клика напред. Спри се!!! Не преминавай напред! Изкачат шипове и играта забива!

От земята вдигни счупен жезълbroken staff” и  кол „pole”.

В инвентара комбинирай счупения жезъл с изумруда. А парчето кол кложи в дупката на кръга в дясно на стената. Вратата се отваря!

Сега вече можеш да преминеш.

Върви само напред. Стигаш до развалини. В картата си имаш нов обект.

Влез през вратата в ляво. Върви два пъти напред и вземи от скелета в ляво копието.

Върни се един клик назад и влез през нишата в дясно. Влез в тунела в ляво. От там в тунела в дясно. Върви направо два клика. Отсреща на стената има висяща стълба. Вземи една дъска.

Сложи я в дупката на камъка, който е в средата на тунела. Започва да се пълни с вода. Изкачваш се нагоре с водата.

Изкачи се по стълбата и влез в тунела. Пред теб са два звяра. Тръгни към тях и вещицата ще ги укроти.

Върви напред, докато стигнеш до един скелет, който държи нещо червено/камък/ в пръстите си. Опитай се да го вземеш.... Няма да стане май?!

Отиди в ляво, слез по стълбите долу.

В ляво отсреща имаш камък с дръжка, на тавана – кука, а в дясно на вратата с решетката ръчка.

Вземи камъка. Сложи го на куката, която виси от тавана и кликни два пъти на ръчката в дясно.

Решетката към пещерата се отваря.

Върви назад и излез от тунела. От площадчето тръгни напред в пещерата. Вземи от делвата в дясно примитивната бомба и направи крачка напред.

Следва нов пъзел с тежести.

Лесен е! Трябва да преместиш тежестите така, че всички везни да застанат в един ред, на едно ниво, тоест да са еднакво тежки. Може да се реши по много начини, няма точно определени правила. Размърдайте си сивите клетки.

 

 

Успех!

Като направиш всичко както трябва, се отваря нова врата.

Върни се на площадчето между трите входа.

Влез през този в ляво. Два клика направо, стигаш до един скелет в ляво на стената. Кликни на него за да го огледаш. Той пада на земята. Кликни пак на него и му вземи пръстена.

Премини през отвора , който се образува при падане на скелета.

Върви напред. Като стигнеш до басейнчето, тръгни по стълбите в дясно. Върви напред до следващия пъзел.

Към края на играта зачестиха пъзелите, но за сметка на това са лесни!

Целта в този пъзел е да закараш ярката топка до ръчката горе в ляво. Като направиш път до ръчката, трябва да махаш или прекъсваш зад топката пътя, за да не се връща обратно. По този начин я избутваш нагоре до края на пъзела. Лесно е!

 

Като всичко е направено правилно, водата от басейна се източва. На дъното има скелет и отново държи камък. Пак не можеш да го вземеш...

Излез от тук. Върни се отново на кръстопътя или площадчето.

Влез през арката в дясно. Върви напред, влизаш в двор. Тръгни нагоре по стълбите. Влезаш в малко дворче с гроб. Огледай гроба. Там лежи скелет с корона. Отстрани гроба има свещ. Вземи от инвентара бомбата и запали фитила, като кликнеш на свещта. Прибери я в инвентара.

Върни се три крачки назад. Влез горе в дясно в сводестия вход между храстите.

Това е Лунната стая.

Върви напред докато стигнеш до следващата загадка.

Пред теб е каменно колело. Пред него има дупки, в които трябва нещо да се постави.

В инвентара трябва да си сгробил вече счупения жезълbroken staff” и изумруда, към тях прибави и копието от скелета.

Този голям жезъл трябва да го поставиш в една от дупките пред колелото със символите. Това поставяне трябва да си запомнил от Книгата за Луната, която беше на етажерката до странната кутия, която взе накрая от там.

 

 

Сложи комбинирания жезъл с трите съставки в петата дупка от ляво на дясно. Трябва да светне лъча на това място както на картинката по-горе.

Погледни отблизо, горе на екрана пише, че има 21 малки буболечки/запомни цифрата/, но мисля, че във всяка игра различно ги показва. Като го поставиш, върни се обратно на кръстопътя.

Влез през арката в ляво. Върви все напред, докато стигнеш до един люк на земята с лунички с номера.

Трябва да ги направиш всичките да са с цифрата 2. Започни от средата в ляво, отдолу и в дясно, т.е. долните 6, като направиш достатъчно, ще видиш, че се отваря вход.

 

  

 

Върви напред. Като стигнеш до каменна преграда сложи горе в ляво бомбата. Тя избухва и ти отваря прохода. Влез вътре и вземи амулета на ТамаракTameracs charm”.

Като го притежаваш , ще можеш безпрепятствено да вземеш всички червени камъни от скелетите.

Първия камък ще намериш като направиш една крачка назад и погледнеш долу между камъните. Там от скелета вземи червения камък.

 

 

Излез на кръстопътя. Влез в ляво в тунела и после в дясно. Преди входа в ляво в стената има тъмна дупка. Кликни на нея с пръстена. Отваря се каменния вход в дясно.

Влез вътре, напред до трите скелета в кафезите, вземи ТРИТЕ червени камъка.

 

Излез на кръстопътя. Влез  през лявия тунел, върви два пъти напред, после в ляво и нагоре по стълбите три клика. Вземи още един червен камък от скелета.

 

 

Върни се обратно до входа.

Влез пак и върви два клика напред. Стегаш до скелета, от който взе пръстена. Не се вижда добре така, че кликни долу ниско към земята. Влез през процепа. Върви напред, в ляво, напред и в дясно до басейна, който източи. Погледни отблизо и вземи червения камък.

 

 

Вече имаш 6 камъка. Седмия е в кутията в инвентара, която не можеше да пипаш преди това...Кликни в инвентара на кутията и го вземи.

 

 

Всички тези 7 червени камъка трябва да сложиш около могилата, където запали фитила на бомбата.

Върни се до кръстопътя. Влез през прохода в дясно. Върви напред, изкачи се по стълбите и пак напред.

Стигаш до могилата с гроба със скелета с короната.

ТОВА Е ГРОБНИЦАТА НА ZOJIR!!!  <<Tomb of Zojir>>

 

       

 

Сложи 7-те червени камъка на коловете с Y-образни разклонения накрая, около гроба. Отваря се вратата в ляво и се появява духа на момичето. Казва ти да я следваш.

Тръгни след нея! Изкачи се на постамента горе. Вземи чука. Сложи окото на подноса на масичката и го разбий.

Всичко започва да се разрушава.

Отиди в дясно и се изкачи до плочата по стълбите. Зад нея има карта Таро и обица.

 

Дали не е на циганката Тара!?

         

 

Изхода е затрупан с камъни. Скачаш бързо в дупката в пода. Бягаш напред в дясно. Влизаш в стая с нов, последен пъзел, за да отвориш вратата към съкровищницата.

Виждаш 9 квадратчета. Трябва по най-бърз начин да откриеш червените плочки с цветята. Като го направиш четири пъти, вратата към съкровищницата се отваря.

Влез в съкровищницата.

Изгледай клипа.

След това върви назад, после напред в тунела и седни в лодката. Като пристигнеш на кея, слез от нея и продължи напред, изкачи се по стълбите в ляво нагоре.

Дръпни ръчката в ляво на екрана за да се отлепи балона, качи се в него и отлиташ

Изгледай клипа.

Ако си бил добър получаваш бонуси и се наслаждаваш на края на играта!!!