ЗА ИГРАТА:Това е клик и пойнт игра на ужасите.

В менюто имате нова игра, зареди игра, запази игра, настройки, създатели и изход. Има допълнително обяснение за мишката и клавиатурата, които ще обясня по-долу. Ако сложиш отметка на „EASY MODE”, ще имаш книга с подсказки в инвентара и играта ще е супер улеснена.

Играе се с мишката и клавиатурата. С двоен ляв клик на мишката по посока на изходите по-бързо се пренасяш в друга локация. С десен клик забързваш диалога.

Инвентара се намира в долната част на екрана. С десен клик върху предмет от инвентара го виждаш в увеличен вид, с ляв клик го вземаш, задържаш и местиш върху друг предмет за комбиниране.

С „TAB” виждаш всички активни точки на екрана. Със „SPACE” пропускаш диалога и видеото.

Имаш карта, с която се преместваш по-бързо в друга локация. Отваряш я в инвентара с десен клик на мишката и посочваш зоната, където искаш да отидеш.

Имаш 200 слота за запазване на играта /създателите на играта малко са прекалили/. С ESC по време на игра извикваш главното меню, избираш слот, пишеш название и запазваш играта. На първия слот не може да се запазва, той е за автосейв. Пазят се в директорията на играта - D:\Last Half of Darkness-Society of the Serpent Moon\media\game

Като излизаш от играта, те пита дали искаш да излезеш или не - Y N. Кликаш на „Y” от клавиатурата, имаш снимка, кликаш на нея и излизаш от windows.

За да нямаш ядове с играта, непременно си инсталирай societypatch.exe. Можеш да го изтеглиш от тук: http://www1.brothersoft.com/games/last-half-of-darkness-society-of-the-serpent-moon-patch-2.7.html Това е последният патч, най-новия и премахва доста бъгове.

        Историята на играта в общи линии е следната: Приятелката на Били Блек – Уенди Садърс е репортер. Отишла е в малкото градче Антиб, за да разследва тайнствени убийства и внезапно изчезва. Били тръгва по нейните следи, за да я търси и разгадае мистерията.

                СТАЯТА В ХОТЕЛА

        Изслушай разговора по телефона на Били с Джони. Били току-що е пристигнал и ще се огледа за някакви улики. Моли Дожни да разбере нещо за бара „Синята игуана” и Брус. Погледни от близо шкафа с телефона. Отвори чекмеджето. Вземи дистанционното управление за телевизора. Отвори инвентара и с ляв клик на мишката го огледай отблизо. Обърни го. Няма батерия. В инвентара имаш зелена монета-1 и ДВД с книжка.

        Погледни вляво над вратата сигналната система за пожар. Погледни я отблизо, отвори капака и вземи батерията. Комбинирай в инвентара батерията и дистанционното.

        Отиди вдясно на екрана в другата част на стаята – вдясно от леглото. Приближи се до телевизора. Отвори инвентара, с ляв клик погледни дистанционното и кликни на червеното копче, за да включиш телевизора. Виждаш, че започна да работи, но изведнъж загуби говор и картина. Погледни върху телевизора купичката. Вземи я.

        Върни се до шкафчето с телефона и влез вдясно в банята. Отиди до ваната. Вземи клещите. Погледни венчалния пръстен. Видео. Ти си го подарил на Уенди. Излез от близко виждане и отиди до прозореца вляво, до кошчето за боклук. Погледни го отблизо. Вземи кибрита. Разгледай го в инвентара с ляв клик. Обърни го. Запомни телефонния номер – 555-2987 на Брус. Върни се в стаята и отиди до телефона на шкафа. Кликни на телефона и набери този номер. Говори с Брус. Той ти казва да провериш клетката на рецепцията където ти е изпратил видеокасета за да видиш твоето момиче... Излез от близко виждане и отиди вляво и излез на площадката пред стаята. Вдясно има автомат за лед, но ще се върнем по-късно тук.

        Слез по стълбите. Отиди до рецепцията. Огледай журнала на плота. Погледни клетките за ключовете. Вземи от кутия № 19 видеокасетата. Отиди вляво под стълбите. Вратата е заключена. Вляво има бележка за стая 19. Погледни към шкафа под стълбите. Видео. Бъркаш с ръка вътре и вземаш отвертка, но една змия те ухапва по ръката.

        Върни се по стълбите до автомата за лед. Погледни го отблизо. Сложи купичката на отвора. Погледни капака в долната част. Вземи отвертката от инвентара и отвий болта.

                ПЪЗЕЛ

Пред теб е схема и първият пъзел. Трябва да свържеш така елементите, че да светнат петте лампички в червено и отстрани лампата в зелено. С десен клик на мишката завърташ елементите. Има няколко начина за направа на този пъзел, аз ви показвам един от тях.

Когато направиш схемата от иконата вдясно долу излизаш от близко виждане и кликаш на мигащото зелено копче на автомата. Видео. Купичката се пълни с лед. Вземи я и се върни в стаята.

Приближи се до телевизора и сложи купичката с лед върху него. В инвентара вземи дистанционното и кликни на червеното копче. Като се включи телевизора сложи видеокасетата във видеото под телевизора и гледай видеото. Излез от стаята. Видео. Слез по стълбите и отиди долу в стаята вляво от рецепцията.

                ОФИСА В ХОТЕЛА

Тя е на собственика. Той спи. Влез вътре и отиди под мониторите и погледни масата отблизо. Вземи ключовете за колата. Огледай вдясно папките. Отиди вляво до шкафа. Погледни отблизо. Там има паспорт. Отвори го. Ах, да,  това е паспорта на Уенди Садърс-годеницата ти.

Отиди до спящия собственик и кликни на него. Разпитай го. Той е чул шумове в стая 19, където е била настанена Уенди, отишъл там, но никой не му отворил. Отключил със своите ключове, но вътре нямало нищо. Паспорта го е взел след като почистил стаята.  Излез от стаята като свършиш диалога и отиди вляво до вратата. Излез в двора на хотела.

Отиди вдясно за да излезеш на площадчето в града. От площадчето отиди вляво. Погледни светещата реклама с надпис „TATOO”.

ЗАДНИЯ ДВОР

Отиди към задния двор. Виж вляво кофата за боклук, от която излетя враната. Отиди до нея. Вземи зелена монета-2.

САЛОНА ЗА ТАТУИРОВКИ

Върни се до входа за салона за татуировки и влез вътре.

Отиди до масичката в средата на стаята. Вземи картата. С нея можеш да преминаваш в различните локации. Огледай машината на татуировки. Влез през вратата до нея. Огледай стаята. Кликни на момичето, което прави татуировки. Говори с него. Разпитваш за Уенди Садърс. Казваш, че е репортерка, на 29 години, с руси дълги коси, без татуировки. Разбираш, че тя е ходила там преди известно време. Попитай дали познава Брус. Тя ти казва да не се забъркваш в неприятности. Каниш я в твоята стая на хотела, ако се сети нещо. След края на диалога излез от стаята и ателието за татуировки на улицата.

        ЗАЛОЖНАТА КЪЩА

Продължи вляво. Преминаваш през една арка. До теб вдясно на екрана има кофи за боклук. Изгони враната и провери кофите. Вземаш зелена монета-3.

Влез в Заложната къща. Продавача е зает, но ти казва да огледаш всичко. Отиди вдясно под прозореца, в тъмното и вземи зелена монета-4. Отиди до продавача и погледни стъклената витрина. Вземи лупата. Огледай лаптопа. Видео. Подарил си го на рождения ден на Уенди… Излез от заложната къща и отиди в двора на хотела с картата. Премини под арката-тунел вдясно от вратата за хотела. Върви напред.

                КЪЩАТА С МОМЧЕТО

Излизаш пред една къща с открехната врата. Влез вътре. На стълбата стои младеж и не те пуска да преминеш нагоре. Отиди вляво до прозореца. Кликни на щепсела, за да включиш климатика. Електрическата система дава на късо и тока спира. Младежа се изкачва нагоре, а ти също го последвай. Видео. Отиди до вратата вляво. Опитай се да я отвориш. Не може, заключена е. Вземи лупата от инвентара и я сложи на ключалката. Има някакъв номер - W-KDFJ2292.

        Запомни го. Отиди до вратата вдясно. Кликни на нея за да я отвориш. Охоо, вътре има доста гладни кучета. Върни се долу и излез от къщата. Отиди вдясно на екрана, за да преминеш в друга локация.

                АВТОМОРГА

Има табелка, че това е склад за отпадъци или автоморга. Отиди вляво до кофите за боклук. Вдигни капака и вземи кутия от храна за кучета  „Puppy Treat”.

                ПРИСТАНИЩЕТО

Отиди вдясно на екрана, за да излезеш на пристанището. Погледни вдясно. Има колонка за бензин, но неработи, защото няма ток.

                ГАРАЖА

Влез през двойната врата. Тя е за гаража на лодките. В тъмния ъгъл вляво има зелена монета-5. Вземи я. Погледни шкафа вляво. Вземи празна туба за бензин. Отиди вдясно и погледни гардеробчето. Виждаш в близък план една въдица и червено копче на шкафа. Кликни на него. Ухх, труп на жена…какво става тук?!

        Излез от гаража. Отиди напред към склада с дървената врата към кея. Вляво от нея има буре с врана отгоре. Кликни на нея за да я изгониш и от бурето вземи зелена монета-6. Вдясно не можеш да отидеш. Отвори вратата и влез вътре.

                СКЛАДА НА КЕЯ

        Погледни от близо мивката вдясно. Отвори хладилната камера и вземи замръзената риба. Горе от етажерката вземи шишенцето във лилаво. Това е противоотрова. Кликни на нея в инвентара за да я изпиеш. Така си по-добре и с по-ясна мисъл. Отиди вляво и кликни на желязния шкаф. Завързан е с верига. Вземи от инвентара клещите и разрежи веригата. Отвори шкафа. Вземи три епруветки с кръв. Излез от близко виждане. Отиди вляво до прекъсвача на стената. Кликни на него. Електричеството на бензиноколонката се включи.

                БЕНЗИНОКОЛОНКАТА

Излез от склада и отиди до бензиноколонката. Сложи празната туба на нея и я напълни. Върни се до входа към автоморгата. Премини под арката.

        АВТОМОРГАТА

Пред теб има две коли. Кликни на тази вляво и вземи зелена монета-7. Огледай тази вдясно. Няма акумулатор. Влез вляво, в офиса на пазача.

        ОФИСА В АВТОМОРГАТА

        Огледай купичката за кучето с надпис – AMIGO. Вземи от кучешката храна. Вземи и празната чашка за вода. Отиди до диспенсъра за вода. Сложи празната чаша и кликни на червения бутон, за да я напълниш. Погледни в кошчето за боклук…Уфф, какво беше това. Излез от близко виждане. Погледни вляво, долу - акумулатора и го вземи. Отиди до масата с компютъра. Погледни горе ключовете. Огледай радиостанцията. Видео.

        Кликни на монитора. Виждаш го отблизо. Иска парола. Напиши от твоята клавиатура – AMIGO + ENTER. Отвори папката в средата на екрана - LockCrack Pro. Напиши W-KDFJ2292 + ENTER. Запомни рисунката.

        Отвори папката Pictures и огледай трите снимки на червената кола.

        Отвори папката Documents и отвори файла - Key List. Това е списък на ключовете. Обърни внимание на ключ „F”, той е от червения автомобил.

        Излез от близко виждане и погледни дъската с ключове. Вземи ключ – „F”. Излез от тук и продължи напред покрай двете коли, в долната част на екрана. Стигаш до червената кола. Кликни на нея и си в задната част на колата. Вземи ключа и отвори багажника.

        Погледни вещите. Отвори желязния сандък.  Вземи шперцовете.

        Върни се обратно до двете коли. Отиди до тази, която нямаше акумулатор. Сложи го и вече е светло. Сложи в пробката чашата с вода. Нещо изплува от радиатора. Вземи го. Това е свирка за кучета.

                В КЪЩАТА С МОМЧЕТО

        Отвори картата и се пренеси в двора на хотела. Премини през тунела и влез в къщата с момчето. Изкачи се по стълбите и отиди до първата врата вляво. С шперцовете кликни на вратата, за да я отключиш. Виждаш пет шипа на ключалката, трябва като кликаш на тях и да ги направиш в позицията, която видя в компютъра.

        Като ги направиш така, както е на картинката - изчакай, докато чуеш звук за отваряне. Влез вътре. Отиди вдясно до шкафа. Кликни за да го виждаш отблизо. Вземи от стената герданче-амулет. Излез от близко виждане. Влез през вратата вляво от шкафа. Това е банята. До вратата има кашонче. Вземи от него зелена монета-8 и вземи ключето горе от стената до снимките.

        Отиди вляво и кликни на шкафа. Вземи дневника. В инвентара отвори дневника с ляв клик на мишката и вземи ключето и го отключи. Прегледай всички страници. Обърни внимание на снимката с амулета.

        Отиди до вратата вдясно с кучетата. Вземи свирката от инвентара и свирни за да се укротят. Вземи клещите и отрежи веригата. Влизаш в стаята. Кликни долу на екрана, където има завивка. Видео… още един труп. Огледай до кучетата шкафа. До телефона вляво има 10 доларова банкнота. Вземи я. Прочети касовата бележката от заложната къща на вещи на Уенди. Огледай телефона и кликни на него за да прослушаш разговора между Еди и Марвин за момичето от хотела… Излез от стаята и къщата.

                СКИТНИКА ОТО

Вляво има скитник. Отиди до него и говори. Казва се Ото. Той е гладен. Разпитай го за Брус от бара Синята игуана, за Sashia. Като изчерпиш диалозите му дай рибата от инвентара. После погледни в кашона вдясно. Вземи tattoo gift card. Премини през тунела, до двора пред хотела. Влез в хотела и отиди до пощенската кутия.  Вземи от клетката за ключовете писмото от Кики, от салона за татуировки със снимката. Тя ти е писала, че момичето ти е излязло от там с такава татуировка. Излез от хотела и отиди на площадчето.

        ПРИ ТЕСЛА

Отиди до къщата вляво на екрана. Кликни на вратата. Виждаш, че има домофон. Кликни за да говориш със собственичката на къщата. Първо чуваш звуци и после гласа на жената. Тя е Тесла. Не иска да те пусне вътре. Когато кажеш, че Ото те изпраща те пропуска. В салона има малка масичка. Приближи се до нея и вземи ключодържателя с ключа и пръстена. Отиди вляво. Огледай картината на стената вляво. Премини в другата стая. Там е Тесла с маска. Говори за всичко с нея. Тя е с маска, защото е изгубила очите си заради дъщеря си. Дъщеря й е с дарба, красива и талантлива. Тя е намерила зелени монети преди време и ги дала на дъщеря си и повече не я видяла. Зелените монети са съкровището на служителите на обществото на Змията. Медальона е направен от тях. Ако си го намерил, това означава, че можеш да стигнеш до DARJ. Той е водача на малка група за борба с Мрака и се бори за това от години. Ако знаеш как да боравиш с медальона, ще достигнеш до него Дарж. Брус е лош човек. Той иска да те примами в бърлогата на вещицата и да се разпорежда с теб. Sashia е вещица, змия и вампир. Тя живее сред мрака на служителите. Те я пазят, а тя използва тяхната сила за да върши долни работи. Брус е дал Уенди на водача на обществото за жертвоприношение, за да не го безпокоят. Само кръв от потомци на мрака, може да те отърве от вампирската отрова в кръвта, доста са опитали, но са се провалили… Казва ти, ако намериш дъщеря й, да й предадеш нейната любов и да я върнеш обратно. Сашия има очи навсякъде, даже сега е там. Видео. След разговора излез от стаята. Премини през салона. Отиди до вратата. Заключена е. С ключето от инвентара, отвори външната врата. Излез на площадчето.

Върви надолу по улицата. Влизаш в малко дворче.

        СКЛАДА-DARJ

Отиди и влез през вратата вляво на екрана. Огледай варела вдясно на екрана. Вземи зелена монета-9. Отиди вдясно до врата с решекта. Отвори я. Видео. В инвентара погледни книгата със снимката на амулета. Кликни на амулета с десен клик на мишката, за да го виждаш отблизо. Завърти дисковете така, че да получеш вертикално N k - h.

        Вземи амулета и го сложи на вратата. Вече можеш да влезеш. От предверието отиди вляво и си в стаята на DARJ.

        DARJ

Говори с него за всичко. Той ти казва, че Уенди е при Сашия. Тя е вампир, вещица и змия. Пие прясна кръв. Без негова помощ няма да успееш да се справиш със Сашия. Трябва да имаш знака, за да можеш да се изправиш пред Сашия. Изпраща те да се сдобиеш с него и тогава да се върнеш отново. Излез от тук.

                ЗАЛОЖНАТА КЪЩА

Отиди в заложната къща да провериш кога е ходила там Уенди. Влез вътре. Няма никой. Погледни вляво. Видео. Виждаш продавача убит зад плота. Кликни на задния му джоб и вземи ключа от витрината. Отиди до витрината, сложи го вляво на отвора и отключи. Вземи лаптопа и трите стелички. Видео …има някой тук, но кой?! Отиди вдясно до люлеещия се стол. Погледни отблизо. Вземи от стената кухата бамбукова тръба за стрелички.

        Излез от магазина.

                АТЕЛИЕТО ЗА ТАТУИРОВКИ

        Отиди в салона за татуировки. Погледни вляво от вратата картините за да разбереш, че имаш достъп до интернет. В инвентара кликни с десен бутон на мишката на лаптопа. Кликни на търсачката на монитора, за да ти се покаже карта с местоположението на бара Синята игуана.

Отвори файла „Voice recorder”. Прослушай разбъркания запис. Можеш всяка фраза да вземаш и местиш, но за да си направиш място, вдясно имаш празно местенце. Там слагаш един от файловете, за да местиш другите. В крайна сметка фразата, която трябва да получиш е  - „Stop – what – you – are – doing – and - report – to – me”. Бил казва, че това е фразата. Трябва да се получи ето това:

        Отиди до машината за татуировки. Сложи „tattoo gift card”. Намери татуировката от снимката, която ти изпрати Кики в каталога, като кликаш на стрелките,. Кликни на нея и постави курсора долу в отвора, за да си вмъкнеш ръката и направиш татуировката.

Вероятно за това си я направила Уенди, за да отиде при DARJ и Сашия.

        Върни се с картата при DARJ. Казваш му, че си направил знака. Той ти казва, че трябва да имаш знака за да виждаш цветовете в тъмното и те кара да пиеш от шишето вдясно от него. Отиди и кликни на шишето за да пиеш. Видео. След разговора излез вдясно и от предверието отиди към вратата до свещите.

                ПЪЗЕЛА RAVEN'S HUNT

Отвори вдясно ковчежето. Кликни на него за да играеш Raven's Hunt. Най-горе е ниво на трудност. Можеш да избереш EASY и HARD. Долу е бутона рестарт/reset/, а под него имаш надпис Raven's Hunt – Книжка с указания за играта. Правиш ходове с враната така, че да блокираш змията. Цифрите върху плочките на змията и враната са животите, които имат. След всяко ниво, когато убиеш змията, можеш да правиш сейв на играта. Можеш да избереш EASY и HARD под екрана с точките. За EASY ниво трябва да събереш 2000 точки, за да се отвори ковчежето и получаваш за убита змия по 20 точки. За  HARD игра получаваш по 50 точки. Можеш да избираш различни положения на играта, като кликнеш на бутона, но ти взема точки. Избора е твой…!

        Когато направиш над 2000 точки, ковчежето се отваря и вземаш антиотровата. Продължи вляво в тъмната част. Стигаш до канализацията. Пред теб има един люк в земята. Вляво има отвор за боклук. Влез вляво. Кликни под коша за боклук вляво, където ти се покаже надпис – CHEST. Видео. Казват ти да побързаш. Кликни на кутията и вземи зелена монета-10.

Отиди до люка. Отвори го и слез долу.

КАНАЛИЗАЦИЯТА

В канализацията си. Погледни в бъчвата вдясно, има друг труп и хлебарки. Върви напред. После вдясно на екрана. Има бъчва вляво. Кликни на нея, за да вземеш зелена монета-11.

Отиди напред към телефонната кутия. Опитай се да я отвориш с отверката. Не става. Трябва ти нещо по-силно. Запомни къде се намира, ще ти трябва после. Върни се обратно един екран и отиди вляво към стълбата. Кликни на нея. Осветлението изгасва. В тъмното кликни вдясно на кутията. Отново се ухапва змия. Отвори инвентара и изпий антиотровата. Ако се поразходиш след ухапването за змията и не изпиеш веднага антиотровата - започваш да имаш видения… Кликни на стълбата и се изкачваш до гробищата.

ГРОБИЩЕТО

      Върви вдясно на екрана. Пред вратите на гробището си. Показва ти се икона, че картата тук не може да се употребява. Влез през вратата.

        КРИПТА СЪС САРКОФАГ

Върви вдясно до криптата. Погледни надгробните плочи и криптата вляво. Влез вътре. Огледай вазата вляво. Видео. Вземи от вазата яйце от змия. Отиди вдясно до саркофага. Не можеш да го отвориш. Излез от тук и се върни до входа на гробището. Погледни първата гробница. Вратата е завързана с верига. Вземи клещите от инвентара и я отрежи. Тъмно е. За да се отвори пъзела, вземи от инвентара кибрита и го постави на входа.

        ПЪЗЕЛА С КРАНОВЕТЕ

        Нов пъзел. На оригиналната игра можеш да ползваш книжката с ДВД-диска, но тук не се получава. За това обърни внимание горе вдясно на равенствата и на символите до тях.

        Ако в средата на екрана между двата крана има 7Е и символ долу вдясно, то търсиш горе в дясно до символа - 7Е  - кое съчетание отговаря, а то е – Е7 = Х5 = А9. Кликаш на крановете за да се сменят цифрите над буквите, после на бутона вляво за потвърждение. Светва зелена лампичка. Появява се ново съчетание. Така правиш три пъти, за да светнат трите лампички в зелено…

        Това е един от вариантите. Ако не успеете, пускам едно видеопомагало за да се ориентирате:

А в сайта ни - http://adventurersbg.info точно - тук има сейвове.

        Като го направите три пъти, някаква врата се отваря.

                ПЪРВАТА ГРОБНИЦА

Тръгни по пътечката. Активното място е в долната част на екрана. Влез в първата гробница. Точно нея преди малко отвори. Вдясно има постамент и върху него е флаш-светкавицата за фотоапарата на Уенди. Вземи го. Отиди вляво и от ковчега вземи металния лост. Излез от гробницата.

        ВТОРАТА ГРОБНИЦА - ЛАБОРАТОРИЯ

Отиди вдясно и влез във втората гробница. Това е нещо като лаборатория. Отиди в ляво и вземи от масата пипетката. Имаш активни места тук, значи нещо ще правим. Можеш да оставиш трите шишенца с кръв, но остави това за по-късно. Запомни мястото – втората гробница или лабораторията! Излез от тук.

        Върни се до криптата, вдясно от входа на гробището. Вече имаш лост.

        Отиди до саркофага и кликни с лоста, за да го отвориш. Вътре има скелет и змия. В краката на скелета има бележник. Вземи от инвентара яйцето от змията и го постави на таза на скелета. Когато змията се измести и обгърне яйцето си, вземи бележника. Прочети го. Там пише как може да се унищожи силата на Сашия. Трябва ти още една епруветка кръв, ти имаш само три. Брус ще е най-удачния кръводарител.

        Но преди да отидеш в града да търсиш Брус, излез от гробницата.

        Отиди до гробницата и лабораторията. В долната част на екрана има активна зона за пътечка. Премини по нея. Отиваш до някакво жилище. Имаш две локации – зад къщата и пред къщата. Първо отиди зад къщата, вляво от входа на къщата.

                КЪЩАТА В ГРОБИЩЕТО

Кликни на светещия прозорец. Говори с човека вътре. Не можеш да влезеш в къщата, защото алармата е включена. Той има нужда от помощ. Има нужда от жички с висок волтаж, за да изключи алармата... Трябва по някакъв начин да намериш...

        Върни се обратно и отиди пред къщата. Излиза ти икона, че имаш нови локации на картата.

        Приближи се до къщата. Вземи от пощенската кутия писмото. Отвори го в инвентара. Вземи кредитната карта.

        С десен клик отвори флаш-светкавицата на Уенди. Вземи отвертката и кликни на нея. Вземаш съпротивлението с кабелите. Върни се в задната част на къщата. Дай ги на човека вътре. Оказва се че кондензатора не е зареден. С картата се върни в склада на DARJ. След това слез в канализацията и отиди до телефонната кутия. Отвори я с лоста. Сложи съпротивлението на слота. Гледай видеото. Когато се зареди го прибери в инвентара. Отвори картата и кликни на локацията на къщата. Моментално си пред къщата.

                КУЛАТА С ПЪЗЕЛА

        Отиди вдясно зад къщата. Върви напред до кулата. Отвори вратата. Има пулт, но не знаем сега какво да правим. Отиди вдясно и слез в сутерена.

                СУТЕРЕНА

Отиди до масата вдясно. Прочети тетрадката. Вписано е, че Уенди е в moon room. Има вписана бележка да си отварят очите за приятеля на репортерката. Влез в празната килия вляво. Прочети написаното на стената – „…second from right is a good place to touch...”. Това е подсказка за сейфа под бюста на библиотеката в къщата. Излез от килията. Погледни монитора. Излез от подземието и се върни пред къщата.

        Отиди в задната част, до прозореца. Вземи кондензатора и го сложи на прозореца. Човека е доволен. Отиди в предната част на къщата и се приближи до прозореца. Вземи кредитната карта от инвентара и кликни в средата. Видео. Вътре в къщата си вече.

        Отиди до вазата в долната част на екрана. Вземи зелена монета-12.

                БИБЛИОТЕКАТА

        Продължи в дясно към трапезарията и от нея в работния кабинет - вляво. Отиди до масата и вземи малко ключе. Прослушай записа на телефона. Сложи ключето на чекмеджето на масата и го завърти. Вземи от вътре бележка с цифри. Аз не можах да я отворя в инвентара, за да ги видя. Вземи и копче-превключвател.

        Отиди до бюста на библиотеката. Погледни горния рафт и отвори книгата. Върте има схема на някакъв реактор. Под бюста има бутони. Спомни си написаното в килията в сутерена - …second from right is a good place to touch... кликни на бутона от дясно на ляво – втория.

Бюста се отмества и се отваря малък сейф. Кликни на него, за да се отвори и вземи връзка ключове. Излез от близко виждане.

        ЗАТВОРНИКА

        Върни се в началното помещение, където влезе от входната врата. Отиди към вратата вляво от външната врата. Влизаш в коридор. От него премини вляво. Пред теб са стълби към избата, но е тъмно. Вземи от инвентара превключвателя и го сложи вдясно на стената. Кликни на копчето и се включва осветлението. Слез по стълбите.

        Вляво е празна килията. Погледни тази вдясно на екрана. Вземи връзката ключове от инвентара и я отключи. Влез вътре и говори със затворника. Разбираш как трябва да се елеминира Сашия.

Погледни до леглото бележката. Запомни я. Тя е подсказка за пъзела в кулата. Излез от килията и излез от къщата. Време е да отидем при Брус, но трябва да свършим още някои неща.

        САЛОНА ЗА ТАТУИРОВКИ

        Отиди с картата в салона за татуировки. Кликни на лаптопа и отвори папката за да намериш координатите, които по-горе съм снимала. С картата отиди в двора пред хотела. Приближи се до колата. Кликни в задната част с пълната туба, за да я напълниш с бензин. Вземи ключовете и кликни на вратата на колата. Видео. Отиваш в бара „Синята игуана”, където работи Брус.

                БАРА НА БРУС

        Влез вътре. На земята има нещо. Вземи го. Огледай го в инвентара. Това е салфетка с телефонния номер на бара. Бармана те гони, защото се кани да затваря. Отиди до барплота. Погледни книгата, виж добре жълтото залепено листче с цифрите за сейфа – 31242. Отиди вдясната част и сложи върху активната част, а то е нещо като висок буркан 10 доларовата банкнота. Вземаш дребни монети. Излез от бара.

                ТЕЛЕФОНА

Отиди до телефона на ъгъла на фасадата, вляво. Сложи монетите на отвора горе. Вземи салфетката и я сложи върху номератора. Слушалката се вдига и се обажда бармана. Отвори инвентара и избери лаптопа. Отвори файла „Voice recorder”, натисни „play” и изслушай как бармана отива при шефа. А ти влез отново в бара.

        ОФИСА НА БРУС

        Отиди в стаята вдясно. Това е офиса на Брус. Някаква птичка кряка. Отиди до кафеза вдясно и дай й от инвентара кучешката храна, за да млъкне. Отиди до бюрото. Огледай листа за даване на кръв и написаното върху нея от Брус. Кликни на телефона, за да прослушаш разговорите. Марвин се обаждал, че ще е в мината, при генератора. Ще оправя генератора е елеватора. Вляво има ваза. Кликни на нея. Разделя се на две части. Кликни на червеното копче и отиди до кафеза.

                ХОЛА НА БРУС И СЕЙФА

        Влез през вратата, подслушай разговора на Брус и бармана. Сашия става все по силна… и е извън контрол. Има среща с Марвин на кея.  Вдясно има сейф. Кликни на него за да го виждаш отблизо. Има четири копчета.

Кликаш в тази последователност -3-1-2-4-2. Отваряш го и взимаш шишето с кръв. С картата отиди в гробището. Тръгни по пътечката срещу гробницата с пъзела с крановете и отиваш до двете гробници. Влез във втората вдясно, там беше лабораторията.

                ЛАБОРАТОРИЯТА

        Отиди до масичката. Сложи вляво трите епруветки с кръв и тази на Брус. Запали с кибрита горелката с колба отгоре. Отвори в инвентара бележника на Уенди и прочети как се комбинира кръвта.

        Вземи пипетката и кликни на епруветките с кръв. Виждаш ги от близо. Пипетката местиш като кликаш на епруветката, която ти трябва. Вземаш от едната епруветка и излизаш от близко виждане и кликаш на колбата и я изпразваш. Така четири пъти. А комбинацията е следната:

        От епруветка № 4 – 1 пипетка.

        От епруветка № 3 – 2 пипетки

        От епруветка № 7 – 1 пипетка

        От епруветка № 2 – 3 пипетки.

        Когато го направиш правилно кръвта в колбата започва да ври. Сложи в нея стреличката. После я комбинирай в инвентара с кухата бамбукова тръбичка. Излез от лабораторията и отиди до къщата и оттам в задния двор вдясно, до кулата.

                КУЛАТА

         Отвори вратата и кликни навътре, за да виждаш отблизо пулта. Той е за координатите на елеватора в мината. Тук имаш копче вляво, което като завърташ се показват цифри, има и знак „ = ” .

        Схемата е такава:

- Завърти копчето на знак „ = „, запиши числото, което се показва в средата.

- Завърти копчето на А, получаваш друго число. Извади го от първото число. Получаваш число А.

- Завърти на В – празно място.

- Завърти на С. Виждаш число. Извади го от полученото число А.

- Завърти на празното място и сложи това число С-А, като го напишеш на клавиатурата вдясно и кликнеш на ENTER. Първата зелена лампичка светва.

Ако не ви се изважда и играе с числа, то напишете следните цифри в празните квадрадчета – 218 + ENTER, 258 + ENTER и 178 + ENTER.

Излез от кулата. Слез отново в сутерена.

                СУТЕРЕН

        Отиди до контролния панел. Натисни копчето, за да активираш системата и  за да тръгнат вагонетките. Отиди до тях и се качи на една.

                ТУНЕЛИТЕ НА МИНАТА

        Когато спре тръгни вляво. Имаш два тунела в ляво-север и дясно-изток.

        Отиди по тоя вляво-север. Върви до края. Има затрупан с камъни човек. Погледни баджа му. Това е Марвин. Вземи кутията с тръбите. Върни се обратно на разклона.

        Отиди вдясно-изток. Излизаш на втори разклон. Вляво имаш зелена светлина горе и ел.кутия - долу. Погледни я. Не можеш да я отвориш, трябва ти гаечен ключ. Отиди първо вдясно-изток.

        Стигаш до една барака. Има варел вдясно. Отиди до него. Погледни вътре. Има скъсана бележка. Вземи я и я сглоби. Затвори я, остава сглобена в инвентара, нищо че иконата е като чели е накъсана.

        Отиди до вратата на къщата. Тъмно е. Кликни с кибрита на лампата над вратата. Влез вътре и от етажерката вземи гаечния ключ и чука или кирка. Излез и се върни на разклона. Отиди до ел.кутия вляво. Отвори капака с гаечния ключ. Вземи бушона. Сега отиди вляво – север.

        Вдясно е елеватора или асансьора. Отиди до кутията. Отвори я. Сложи бушона. Кликни долу на ръчката. Нищо не става. Изглежда генератора не работи.

                ГЕНЕРАТОРА – ПЪЗЕЛА С ТРЪБИТЕ

        Отиди вляво по тунела. Пред теб е генератора. Виж го отблизо. Сложи кутията с тръбите горе и вляво се нареждат тръбите. Трябва всички да ги подредиш в средата в прозорчето, за целта ти трябва сглобената бележка, но тя трудно се вижда, понеже е изгоряла в средата. В крайна сметка трябва да получиш това:

        Генератора заработи. Светнаха червените лампички долу. Това означава, че елеватора работи. Отиди до него. Дръпни ръчката и слез долу.

                ИЗХОДА ОТ МИНАТА

         Погледни вдясно от асансьора ръждясалата ламарина. Кликни на нея. Вземи въженцето. Погледни вляво от асансьора отблизо. Вземи една ръчка. Продължи вляво. Излизаш в джунглата. Отиди вляво.

                РУИНИТЕ

Влез в руините. Виждаш статуя на жена, държаща чаша. Вземи чашата. Обърни се и погледни на стената символите. Запомни последователността. Влез вляво. На стената също има символи. Те са като тези отвън, но са разбъркани.

Кликни на тях така, както е последователността на тези отвън и вратата вляво се отваря.

                ПЪЗЕЛА ЗА ПАМЕТ С ЛАМПИЧКИ

        Отиди вляво до изворчето с празната завързана купа. Погледни квадратната плочка на стената. Сложи ръчката. Кликни на нея. Нещо е заяло. Кликни на плочката, за да се отвори следващия пъзел. Тук целта е да повториш реда, по който светват лампичките. Не е сложно. Първо светват три лампички, трябва да повториш последователността. После стават четири, повтори последователността и така до края. Изчаквай за свърши светването, защото ако кликнеш…светват червени светлини и започваш отначало. Като го направиш правилно, окото в средата се отваря. Кликни на ръчката и гледай видеото.

        Купата се напълни с течност. Вземи от инвентара чашата от статуята и я напълни от купата. Върни се обратно до джунглата и входа на мината. Отиди вляво към скалите. Погледни долу. Има друг вход за мина. Но как да слезеш долу.

                СКАЛИТЕ

        Върни се обратно. Комбинирай в инвентара чука и въжето. Вържи го за малката скала вляво. Отиди до ръба и слез долу. Видео. Влез в мината. Погледни вдясно от входа змията. Няма очи. Върни се вън и продължи напред в долната част на екрана. Излизаш пред храм. Видео.

                ХРАМА

        Изкачи се по стълбите. Влизаш в една зала. Вземи от средата на залата от ковчежето 16 зелени монети. В инвентара стават общо 28 зелени монети. Дано не си пропуснал някоя, защото ще трябва да се връщаш и да ги търсиш.

        От залата имаш три изхода. Кликни на всеки един, за да излязат 3 чудовища. Явно искат нещо. Комбинирай в инвентара клещите със зелените монети. Видео. Счупваш една монета и чудовищата изчезват. Отиди вляво и премини през вратата. От това помещение също премини вляво. Влизаш в зала с каменна плоча със поема. Огледай я. Прочети я внимателно. Вземи шишето с противоотрова.

                ПЪЗЕЛА С ТРИТЕ СТАТУИ

Излез през вратата вдясно, в долния десен ъгъл на екрана. Оказваш се пред три каменни статуи на странни същества.  Виж ги отблизо. На върха на главите си имат процепи. Спомни си поемата от каменната плоча. Ще напиша обясненията по – просто, така както се изисква като подсказка от играта.

        "A gift of 27 for a hole to open...." - Трябва да имаш 27 зелени монети. Ти ги имаш.

 "…Three heads sit silent...." - На всяка глава има слот. Там пускаш монетите.

        "Mind to left wants half a day's hours...." - На главата вляво й трябват, толкова монети, колкото е половината денонощие, значи - 12.

        "Head to right wants count on one hand...."  - Главата в дясно колкото пръстите на едната ръка - 5.

 "Eyes in middle needs twice of the right...."  - На тази в средата два пъти повече от тази вдясно – 10 монети.

        "Raising their gaze, revealing their sight...." – Те ще ти покажат нещо.

"Upon the back wall a symbol is projected...."  - Ще видиш символа отзад на стената.

        "With colors revealed but never suspected." – Запомни цветовете и как са разположени.

        Приближи се до тях и вземи монетите и пусни 12 монети на лявата глава, 10 монети на средната глава и 5 монети на тази вдясно. Отдръпни се от близко виждане и гледай как постамента с трите статуи се надига нагоре. Приближи се и кликни на отвора долу. Вкарваш ръката си с татуировката и гледаш отзад цветната картинка на стената. Запомни разположението на цветните кръгчета добре.

        Върни се обратно вляво, после от стаята с каменната плоча, отиди вляво или горе на екрана. Влизаш в стаята с трите изхода. Влез през вратата в средата. Влизаш в стаята с реактора, който видя в книгата от къщата на гробищата. Огледай вляво трите големи колби с момичетата.

Върни се обратно. После вдясно, в първото помещение със сандъка с монетите. Влез през вратата в средата горе. Върви напред, докато стигнеш до затворена врата. Долу на екрана се вижда една кръгла плоча. Отиди до нея. Тук трябва да сложиш цветовете от логото на играта или татуировката ти, която видя на стената зад трите статуи.

                ПЪЗЕЛА С ЦВЕТНИТЕ ТОПЧЕТА

        Разместваш топчетата, докато получиш това положение:

        Вратата се отваря и влез през нея. Пред теб е Сашия със свитата си.

                ВЕЩИЦАТА, ВАМПИРКАТА, ЗМИЯТА - САШИЯ

Гледай видеото. Сашия ти казва, че си закъснял и ритуала е започнал. Когато слънцето и луната се изравнят, то момичето, последния член от безсмъртната й армия, ще премине на нейна страна, в нея. Подушва кръвта от племето на сенките. Казваш, че Брус е дал добри пари за да се сдобие с нея на черния пазар. Пазел я за себе си, за да унищожи Сашия. Уенди е пожертвала цялата си сила и рискувала живота си, за да намери и запази рецептата за съставките на кръвта, без да разбере Брус, кото иска да унищожи Сашия. Видео. Сянката убива Брус…  След разговора те изхвърля навън. Върни се обратно. Видео. Повдига те нагоре, но от ключодържателя пада пръстена. Тя пита от къде имаш пръстена на майка й. Сега разбираш, че това е дъщерята на Тесла. Казваш й, че тя й изпраща нещо… своята любов. Видео.

Вземи от инвентара бамбуковата тръбичка със стрелата и я постави върху Сашия. Видео. От нея остана само медальона – око. Отиди и го вземи. Влез през вратата зад Сашия. Отиди вляво. Прочети книгата. Сложи шишето с противоотрова. Изчакай докато се появят надписите под шишето. Запомни ги.

        Излез от тук и се върни до входа на шахтата, където имаше змия без очи.

                ВХОДА НА МИНАТА ПОД СКАЛИТЕ

        Приближи се до змията. Сложи окото от Сашия. Вратата се отваря. Влез вътре. Виждаш Уенди на кръгъл камък в средата. Върви вляво. Докато стигнеш до статуя с три змийски глави.

                ПЪЗЕЛА СЪС ЗМИИТЕ

        Погледни ги отблизо. Под всяка глава има епруветка за течност и бутон. С бутона завърташ статуята. Горе на главата на змията слагаш течността с каменната купа от руините.

        Вземаш купата от инвентара и кликаш на главата толкова пъти, колкото е показано в подсказката в книгата, а те са:

        На буквата  - I = 2x /клика/ и натискаш бутона под буквата

        На буквата - V = 5x /клика/ и натискаш бутона под буквата

        На буквата - X = 1х /клик/

        Видео…Ти спаси Уенди, но тя ли е в действителност…?!

        Изчакай да свършат надписите и виж какво пише в книгата…Монетите са предадени в музея. Бара „Синята игуана” е затворен. Брус е умрял и повече не изчезват момичета. Но директора на музея е изчезнал.

                A MOMENT TOO LATE, A MINUTE NO LESS ANOTHER CHAPTER ENDS THE…LAST HALF OF DARKNESS…