ЗА ИГРАТА: Това е приключенски куест, клик и пойнд. Аз играх руската версия на играта. С курсора се придвижваш, а с иконите от инвентара говориш с хората, като кликаш на иконите, задържаш и поставяш върху човека, с който искаш да говориш или за което искаш да говориш с него, или комбинираш предметите в него...

В дясно на екрана, като играеш, имаш три икони. Едната ти е дневника, в него са ти свършените задачи, новите задачи и какви точки и суми си получил до момента, другата достъп до менюто и третата запази и зареди.

Като задържиш курсора върху даден човек ти дава информация за него.

 

Мата Хари (на нидерландски: Mata Hari) е сценичното име на Маргарета Гертруда Зеле (на холандски Margaretha Gertruda Zelle), холандска екзотична танцьорка, куртизанка и една от най-известните шпионки от Първата световна война. Използвала е също имената Marguerite Campbell и Lady Gretha MacLeod. На индонезийски и малайски език това означава "слънце" (буквално "Окото на деня"). Така се ражда легендата Мата Хари, която издига стриптийза до ранга на изкуство и завладява публиката с необикновения си стил и екзотичност. Има гастроли в Монако, Испания, Германия и други европейски страни. По това време също така има връзка с много високопоставени и влиятелни военни и политически личности и получава множество скъпи подаръци от тях. Кариерата ѝ на танцьорка трае от 1905 до 1912.

За вербуването на Мата Хари и до ден днешен остава загадка. Някои историци, в това число Ерика Островски, считат, че Мата Хари завършва немска разузнавателна школа в Антверпен, Белгия, но няма исторически документи, които да го потвърдят. Други историци считат, че вината на Мата Хари е силно преувеличена и че Франция, губейки войната, се нуждае от изкупителна жертва.

Тъй като Холандия остава неутрална по време на войната, Мата Хари може свободно да се придвижва между Франция и Холандия и пътят й минава през Испания и Англия. Вероятно Мата Хари се е занимавала със шпионска дейност много преди войната. Следят я известно време и за да потвърдят опасенията си, французите я изпращат на мисия в Мадрид и по време на престоя ù прихващат съобщение от немското военно посолство в Мадрид до Берлин, в което се говори за френски агент H-21. На 13 февруари 1917 в Париж френското контраразузнаване прави претърсване в хотелската ѝ стая и макар да не намира убедителни доказателства, я арестува и обвинява, че работи за немците.

Процесът срещу нея е кратък и съдът я обявява за виновна. Присъдата е смърт чрез разстрел. През цялото време Мата Хари поддържа тезата, че е невинна и че е изпълнявала единствено заповедите на френското контраразузнаване. Разстреляна е в ранната утрин на 15 октомври 1917 година.

Тъй като никой от нейните роднини не идва да прибере тялото ѝ, то е оставено за медицински изследвания, като главата е балсамирана и пазена в Музея по анатомия в Париж. През 2000 година обаче откриват, че главата липсва и че е възможно да е изчезнала още през 1954, когато музеят се мести на ново място. Има документи от 1918, които сочат, че музеят е получил и нейните останки, но те също не могат да бъдат открити.

Известна с изключителната си енергия, издръжливост, екзотичност, безстрашие и трагична гибел, Мата Хари се превръща в легенда със световна известност и името ѝ става символ на интриги, чувственост и шпионаж.

Внимание! За да събереш повече пари от танци, можеш самостоятелно да танцуваш, без да се влияеш от това помагало.

Танцувайте където ви се дава тази възможност за да събирате точки и пари. Трябва да намерите образи за вдъхновение, за това експериментирайте. Успех.

 

        

ПЪРВО НИВО

Говори с пазача на Театъра. Той иска да му покажеш покана за бала, но тя е останала в гримьорната, въпреки че бала е в твоя чест, не те пускат. Какъв късмет!!! Говори с непознатия господин за забравената покана  и той те разпознава и влизате във фоайето.

                                    

Първо говори с дама на средна възраст в дясно от входа - Елизабет. Тя ти дава ценен съвет как се провежда светски разговор. Говори с възрастния мъж в средата на салона.Това е Габриел Астрюк, всеизвестния продуцент и импресарио. Той не иска да говори с теб, докато не му донесеш нещо да си намокри гърлото. Отиди в дясно на екрана до бармана. Кликни на него за да говорите. Поискай му чаша с напитка. Вземи от дясно на бара чаша с шампанско.

Върни се при импресариото и му я дай. Вземи я от инвентара и кликни с нея на Астрюк. Но той не иска да се занимава с твоята кариера, докато не му донесеш препоръки.

Разходи се из фоайето и проведи няколко светски разговора. Отиди в ляво на екрана до двамата мъже, единия е непознатия, който ти помогна да влезеш, а другия млад журналист. Запознай се с него. Той работи за вестника Морнинг хералд. Говори с него докато ти даде препоръка...

Излез на балкона и говори с момичето в ляво и омъжената жена.

 

Върни се при импресариото. И говори с него. Дай му препоръката от журналиста. Сега той иска поне два хвалебствени отзива за твоите прояви, като танцьорка.

Излез на терасата. Говори с омъжената жена. Тя с удоволствие дава хвалебствени думи за теб. Отиди до Оскар Самсонет. Той също е готов да даде хвалебствени думи, но при условие, че Хер Золингер ти направи комплименти. Отиди при Золингер и говори с него докато ти каже необходимия комплимент.

Върни се при Оскар и получи от него необходимата похвала. Говори пак с Астрюк, той се съгласява да ти стане импресарио и получаваш негова визитка.

Опитай се да излезеш от театъра. Не можеш, в резултат на това те завербуват и ти дават първата шпионска задача.

Говори с Елизабет, помощницата на Оскар Самсонет.

Отиди на терасата и говори с Даниел Руйе, любовница на Хер Руперт Золингер, дай й бележка от Оскар. За да напише отговор й трябва писалка.. Говори с Рупърт Золингер и му поискай писалка. Като ти даде, отиди при Даниел Руйе, която веднага ще напише отговор на бележката. Отиди и покажи тази бележка на Руперт и той веднага е възмутен от коварството на своята любима.

Върни се на балкона и съобщи на Даниел за това. Продължаваш интригата. Говори с Рупърт за прощалните обидни слова на неговата дама. Той ти е благодарен и ти подарява букет. Кликни с букета на Рупър.

Говориш му, че имаш четири способа да омаеш мъжете.

Единия е ласкателство, втората ти роля е да се правиш на бедна и безпомощна, третия е да показваш апатия и омраза към мъжете, четвъртия е жената да поеме мъжката роля и да действа, за да го опитоми.

Но спрямо Рупърт ще бъдеш честна и истинска, понеже той е честен и твърде хитър и ще разбере, че си играят с него. Все пак действа с ласкателство спрямо Рупърт...

След дълга беседа с Рупърт Золингер получаваш подарък от него златна гривна, която е била за Даниел. Кани те на коктейл в неговата стая...!!!

 Оказваш се в леглото му,  в неговата стая. Вземи бастуна до скрина в дясно, в дъното на екрана. Върху скрина има бутилка уиски, вземи я и предложи на Рупърт. Като се напие, можеш да огледаш стаята.

От мивката на стената в ляво вземи сапуна. Погледни на малката масичка в средата на стаята до саксията с цвете един печат. Знаеш, че ако го вземеш Рупърт ще те заподозре, а не трябва да оставяш следи.

Отиди до шкафа в ляво на екрана и вземи запалката. От леглото, където спи Рупърт на сандъка има възглавница. Вземи я.

Отиди до масата долу на екрана, където има бутилка вино и чаша. Кликни там. Получаваш ценна информация за антикорозионни клапани за немските подводници.

Отиди до масичката с печата. Кликни със запалката. Но тя гасне. Влиза ветрец в стаята. Отиди отсреща до прозореца и погледни на горе. Виждаш, че е отворен прозореца. Кликни с бастуна за да го затвориш. Върни се до масата. През това време Рупърт се събужда. Кликни с възглавницата на него за да го успокоиш и той заспива пак.

Върни се към печата. Кликни със запалката. Като се нагрее, кликни със сапуна на него. Взе отпечатък от печата на Рупър. Това беше задачата ти. Изпълни я прекрасно. Печелиш точки.

                                      ВТОРО НИВО

В стаята в хотела си в Париж. Чука се на вратата. Влиза една госпожа и иска да говори с теб за мъжете, понеже ти си по-веща в това отношение. Иска ти съвет. Харесвала един мъж, но не можела да му го покаже. Обясняваш й какво трябва да прави за да го покори. Тя ти благодари и тръгва да излиза. Питаш за името й. Те се казва Мадам Кюри, сещаш се за знаминитата химичка Мари Кюри /Мария Кюри/. Мда, тя е...

Излез на улицата и говори в кафето с Елизабет Шрагмюлер. Тя ти казва, че Оливър иска да говори с теб, но не и тук в Париж. Трябва да отидеш в Монако и да се срещнете. След разговора отиди в ляво на екрана до таксито. Кликни с табелата – гара от инвентара и той те завежда там. Отиди до касата и вземи билет за Монако, пак като кликнеш с иконата от инвентара долу на екрана.

Сега трябва да изиграете една мини-игра. Показва ви се карта с пътищата от Париж до Монако. Трябва да преминеш така, че да не те хване агента, който вероятно те следи. Обърни внимание на легендата в дясно долу на екрана на картата. С червено са отбелязани – затворените станции, със зелено – безопасните станции и със синьо станциите с два изхода. Като кликнеш на града се вижда каква е станцията. Успех!

Пристигаш в Монако и си на площада. Отиди до Оливър и говори с него в кафето. Виждаш го след три години. Той ти дава нова задача. Трябва да проникнеш в Британското посолвство в Париж и да заснемеш секретните документи. Казва ти от къде да си вземеш фотоапарат като на туристка. Ти си уплашена от задачата, но той те успокоява и казва да разчиташ на женския си чар и умения. След като приключите разговора отиди в ляво на екрана и вземи таксито, кликни с иконата за гара и си на гарата.

Там те очаква неприятност. Капитан Жорж Лад те арестува. Отзоваваш се зад решетките. Огледай се. Кликни на масата вътре зад решетките и вземи едно желязно канче. Кликни на решетката, после на ключалката с катинар. Погледни към лявата страна на решетката, където е канализацията. Вземи едно парче ел.проводник. Кликни с него на катинара. В това време пристига кап.Лад.

Говори с него. Разбираш, че любовницата на  Рупърт Золингер – Даниел Руйе, те е обвинила, че си откраднала гривната й. Въпреки, че твърдиш, че той ти я дал, обвинението ти не отпада. Дай гривната на кап.Лад. Но той все още не е решил кога може да те пусне. Иска нещо в замяна. Иска да му набавиш информация за секретния проект, наречен Жул Верн. За целта трябва да отидеш в театъра и да се запознаеш с немеца Арнолд фон Кале. После прилагаш чара си и получаваш информацията, колко лесно...

Излизаш от участъка, вече като двоен агент.

Влез в театъра. Говори с импресариото си. Той иска от теб вдъхновение и нов изглед на танците. Излез от театъра. Погледна човека с латерната. Ето го новото вдъхновение. Горе на небето има дирижабъл, той също е вдъхновение, но може после да го използваш...

Върни се в театъра и говори с импресариото, кликни на него с иконата „ започни танц”...Трябва да преместиш нотите до кръгчетата, като кликваш в самия кръг малко по накрая, за да се вмести нотата, ако не успееш, не печелиш пари.

Блестящо изпълнение и получаваш на тръгване /ако си успял с нотите/ доста прилично парично възнаграждание.

Излизаш от театъра. На изхода се запознаваш с красивия млад мъж -  майор Арнолд фон Кале. Той ти дава покана /пропуск/ за берлинския Клуб на елитните гренадири в Берлин.

Излез на улицата, отиди в ляво да таксито и кликни с иконата – гара. На гарата отиди до касата и кликни с иконата Берлин за да получиш билет.

Отново следва мини-игра пъзел да преминеш по пътя без да те улови агента. Ако три пъти не успееш и те хване, не получаваш точки. Ако успееш получаваш точки.

Пристигаш в Берлин. На гарата има телефон, кликни на него. Не работи. Отиди в дясно и говори с шпионина. Вземи билет за Берлинското метро. Точки за похват не се добавят.

Излез на улицата. Отиди в ляво на екрана два пъти до Клуба на елитните военни. Покажи пропуска на охраната. Влез вътре. Опитай се да отидеш в дясно два клика. Спира те един приказлив военен, който е аташе. Виждаш до него в дясно говорят твоя познат майор Кале и  някакъв полковник, но са доста увлечени в разговора и не те виждат. Измъкни се от аташето и отиди до първата двойка мъже до вратата в ляво. Говори с тях. Разбираш, че това аташе е Граф Бауман. Жена му го търси постоянно в Клуба и е длъжен да се прибере за да вечерят. Мъж под чехъл е значи...

Върни се и излез навън. Прекоси улицата и отиди в дясно до хотела. Влез вътре и се обади по телефона от името на жената на Графа в Клуба. Кликни с иконата на Графа-аташе от инвентара на телефона за да говориш.

Върни се отново в Клуба. Покажи си пропуска. Отиди до твоя познат майор, който говори с полковника и се спри до колоната за да подслушаш разговора. Те говорят за проекта Жул Верн, за някакви балистични оръжия.

Отиди при тях. Говори с майор Кале. Кликни с иконата провалена акция Жул Верн и после му покажи визитката на Мари Кюри.

Ето...отново те мислят за шпионка. Майор Кале иска да му намериш информация за процеса Дюмолиер. Това е процентовото съдържание на сплав за стомана.  За това може да ти помогне само Мари Кюри.

Върни се в Париж. Излез от Клуба. Отиди до таксито. Кликни с иконата – Гара. От гарата отиди до касата и вземи билет за Париж, пак с иконата от инвентара. Пак ще те дебнат по пътя, ако успееш да преминеш по пътищата, без да те хванат, печелиш точки.

От гарата вземи такси и покажи визитката на Мари Кюри и отиди в лабораторията.

Говори с Мари Кюри. Тя е благодарна, че с твоя помощ вече е с любимия си мъж. Тя прави опити, иска да й подадеш магнезиев сулфат/соли Епсом/. Той е на масичката на екрана в едната от колбите. Дай й го и се огледай. Вземи от лабораторията, всичко което е активно. Но обезателно в инвентара трябва да имаш следното: Сярна киселина /купоросное масло/, калиева сол/поташ/, натриев нитрат/селитра/, оцента киселина /уксусная кислота/ , пакет чай във фолио/пакетик чая в фольге/, радиева сол, хидроксибензол /гидроксибензол/.

Говори с мадам Кюри, че са ти нужни детайлите за процеса Дюмолер. Кюри те изпраща в съседната лаборатория при нейния приятел и химик Жак Брюнел. Той работи над секретните френски проекти, но не иска да ти даде информация. Споменава, че пази секретната информация за опитите си, в лабораторията.

Опитай се да погледнеш в ляво на бюрото книгата. Той ти се кара. Опитай се да вземеш зад него фотографската пластина-бленда. Пак ти се кара.

Върни се при Мари Кюри. Виждаш на масата,  на която тя правеше опититите си, съд със сярна киселина /купоросное масло/. Вземи от инвентара  чая във фолио и го сипи в киселината. Избухна колбата. Мари и Жак  се суетят нещо около колбата. Върни се в лабораторията на Жак. Вземи фотографската пластина.

Отиди до книгата в ляво на екрана. Кликни върху нея с радиева сол, после с хидроксибензол и оцентата киселина. Взимаш на плаката копие от книгата с опити.

Излез от лабораторията. Сбогувай се с Мари Кюри. Излез на улицата, вземи таксито, отиди на гарата и си вземи билет за Берлин. Пак ще бягаш от агента, който те преследва. Като пристигнеш на гарата в Берлин, вземи такси и отиди в Клуба на офицерите. Покажи пропуска и влез вътре. Отиди до майор Кале. Обърни внимание на офицера до стената в дясно. Това е Маркон, изобретателя на радиото. Говори с майор Кале, покажи му записите с детайли за процеса Дюмолер. Той нещо се дърпа да ти плати, кани те в апартамента си да обсъдите хонорара.

Обсъждате го в леглото. Той е уморен и иска да поспи. Сега е момента да се огледаш. От шкафа в дясно на леглото вземи молив.  От етажерката в дясно на екрана вземи книга „За оръжията на Луната”. Кликни с книгата на Арнолд два пъти. После с проекта Жул Верн.

Той ти разказва за голямата пушка /което си е чист танк/ от проекта Жулн Верн и споменава страница 102 от книгата. Там имало всичко написано за пушката. Кликни на книгата със страница 102 в инвентара, за да разбереш какво пише на страница 102.. Виждаш , че в полето има написани някакви числа – 21 – 7 – 14. Това е някакъв код. Имаш го в инвентара.

Отиди до шкафа срещу леглото. Вземи отгоре шкафа един лист. Кликни под плота на чекмеджето, вътре има сейф. Кликни с кода от инвентара на сейфа. Отвори се. Там има някаква скица на голямо оръжие.

Вземи листа хартия и кликни на сейфа, после кликни с молива за да я прерисуваш. Кликни с готовата скица на Арнолд и му поискай да ти плати, в противен случай ще дадеш скицата на оръжието на своите приятели.

Той не иска да ти плати, докато не получи допълнителна информация за това колко Бор използват французите при производство на сплав за стомана. Имаш нова задача.

Излез на улицата, вземи такси, отиди на гарата. Вземи си билет за Париж. От гарата излез на улицата, вземи такси до лабораторията на Мари Кюри.

Пред вратата срещаш твоя стар познат, който уж ти подари гривна – Руперт Золингер. Говори с него. Занимавал се с различни неща, които даже провалят бизнеса му.

Влез в лабораторията на Кюри. Отиди в другата в ляво на Жак Брюнел. Мари Кюри е там и плаче. Брюнел е убит и проснат на земята. Прокрадват ти се съмнения, че това го е направил Рупърт...!!! Защо беше пред вратата?!

Отиди до масата в ляво на екрана и вземи книгата със записки на химика. Пристига Жорж Лад. Иска ти книгата, но в нея няма никакви записки.

Говори с Жорж Лад. Той те пита какво си научила. Дай му скицата на оръжието, което прерисува в дома на Арнолд. Лад не е доволен и той няма да ти плати. Иска да знае точния мащаб и параметри на оръжието от проекта Жул Верн.

Вземи от масата до книгата една писалка. Кликни в инвентара с писалката на книгата. Писалката пише с бяло мастило, невидимо. Трябва да измислиш как да го проявиш.

Отиди в лабораторията на Мари. Говори с нея. Кликни с писалката на нея и тя ще ти каже, че това невидимо мастило се проявява с йод.

Върни с в лабораторията на Жак. В дясно горе на екрана има етажерка. Там е йода. Вземи го. Отиди до средата на стаята, където на масата има горелка.

Чувала си, че симпатичното мастило/ невидимото/ се разчита на огън. Кликни с книгата на горелката. Не се получава.

Комбинирай в инвентара книгата с йода. Ето, имаш записките на химика.

Върни се в Берлин. Вече знаеш начина. Качваш се в таксито, кликаш на иконата в инвентара – гара. После от касата взимаш билет за Берлин. Ако има мини-игра внимаваш да не те хване агента.

В Берлин излизаш на улицата и отиваш в Клуба на офицерите. Показваш пропуска и влизаш. Говори с Арнолд Кале, покажи му записките на химика за сплавта и термичната обработка. Той разбира, че в сплавта на стоманата има 007 на хиляда Бор. Благодари ти и заминава. Негодник, даже не спомена нищо за заплащане.

Отиди до полковник Манфред Гьолце. Поприказвай с него кокетничейки. Разбери, че оръжието от проекта Жул Верн има обхват на стрелба 29 метра.

Отиди при Графа – Аташе. Говори с него за Маркони. Като кликнеш с иконата на Маркони/ако преди това си го огледала с лупата и си подслушала разговора му , в дясно на екрана/ от инвентара върху Аташето. Разбираш, че той е изобретил радио, което е с голяма честота и се ползва за корабите, също така може чрез радиопеленгатори да се използва за подводници. Отбележи си тази информация.

Излез от Клуба и се върни в Париж. Вземи такси и кликни с иконата от инвентара да отидеш в полицейското управление.

Говори с Жорж Лад и му кажи, че оръжието има обхват на стрелба 29 метра. Погледни на масата уреда, който ти прилича на нещо като дешифровачен апарат.

Излез от управлението. Тръгни на дясно на екрана и върви по уличката. Стигни до магазина на Елизабет Шрагмюлер. Вземи една камера от нея, както те посъветва Оливер. Върни се обратно по улицата, в ляво на екрана.

Отиди до таксито и кликни на него с иконата на Британското посолство.

В двора на посолството погледни към крана на стената в дясно и водостока за оттичане на вода.

Отиди до охраната на входа и говори с него. Не те пуска да влезеш. Излиза един мъж. Използвай своите похвати за да получиш пропуск. Хм...с първия не се получи. Излиза втори мъж. Опитай се с него да говориш и използвай пак своите възможности за омайване на мъжете. И тоя не подаде. Излиза трети мъж. Говори с него. Потанцувай му. Той ти дава пропуск. Успя!!!

Покажи пропуска на охраната. Сега пък не те пуска, защото си с камера. Отиди в ляво на екрана и остави камерата в храста.

Върни се при охраната и влез в Посолството. Влизаш в офиса на Консула. Правиш се, че говориш с него... Вземи от бюрото един лист, по който май има следи от нещо написано. Отиди до камината в дясно. Хм...идва ти идея че следващия път можеш пред нея да влезеш! Пред камината има въглен. Вземи го.

Огледай големия сандък до бюрото. Заключен е с катинар с  код. Кликни с въглена на хартията. Има написан някакъв номер. Кликни с този номер на сандъка. Отвори се. Вземи документите.

Отиди до стъклото на прозореца в дясно. Кликни с документите на стъклото. Не могат да се задържат на него. Отиди в ляво от вратата. Вземи бутилката с уиски. Кликни с нея на документите. Ще оставиш следи, трябва друго да измислиш.

Излез на двора, отиди до водостока. Кликни с бутилката уиски за да я изсипеш и напоиш водомайсторите... Кликни с празната бутилка на крана за да я напълниш с вода.

Върни се в стаята. Кликни с бутилката с вода на документите за да ги залепиш на стъклото на прозореца. Излез навън. Вземи камерата от храста. Отиди до прозореца в ляво и снимай документите. Трябва обаче да се върнеш и да заличиш следите си и да прибереш документите.

Остави камерата в храста. Върни се в стаята. Вземи документите от стъклото и ги остави в сандъка. Излез от Посолството.

Отиди с таксито на гарата. Говори с агента в ляво. Той ти дава съвет как можеш бързо да се добереш до Монако, но ако ползваш това няма да получиш точки. Вземи си билет за Монако. Говори с Оскар Самсонет. Дай му камерата.

Нивото е завършено.

 
ТРЕТО НИВО

         Изминали са четири години от последната ти среща с Оскар. Мислиш, че те е забравил. Но той ти казва, че не е възможно това. Разбираш, че Оскар все пак имал сърце...

         Говори с него. Той ти дава нова задача. Трябва да се сближиш с Мерседес Елинек, твоя фенка, за да получиш достъп до фабрика на Даймлер, за да откриеш чертежите на двигателя и подобренията на крилата на военния аероплан. За целта трябва да получиш благоразположението на баща й – Емил Елинек.

         Той е на отсрещната страна на улицата, до афиша. Говори с него няколко пъти. Използвай способите си на красива и обаятелна жена, докато получиш телефонния номер на дъщеря му Мерседес и одобрение.

Отиди в дясно на екрана в покрайнините на Монако. Огледай първата врата, в дясно между двете къщи. После отиди до голямата двойна врата в ляво. Не те пускат и тук искат пропуск. Върни се на площада. Ако си забравил задачата кликни на Оскар да ти я повтори...

         Отиди до таксито, после на гарата и вземи билет за Берлин. Този път в мини-играта има двама агента, които ще те дебнат, но имаш и резервен вариант, можеш да си сложиш една икона на пътя. Аз два пъти се върнах на гарата в Монако и бяха различни, едната беше да затворя пътя, другата зелена-сигурен път. Ако преминеш, без да те хванат печелиш точки.

         В Берлин влез в хотела в дясно. От телефона направо набери телефонния номер на Мерседес – 2-42-01, като кликнеш на телефона с иконата от инвентара. Говори с нея. Тя пристига след пет минути. Говори с нея. Тя иска да я научиш на нов танц, но за това ти трябва вдъхновение.

Отиди на гарата. От там в Париж. По пътя пак има мини-пъзел. На гарата в Париж огледай жената с чадърчето. Получи вдъхновение. Върни се в Берлин.

В хотела се обади по телефона на Мерседес. Тя пристига. Изиграваш й новия танц като кликаш с балерината от инвентара на Мерсецес.

Отивате във фабриката на баща й. Отиди до работната маса в дясно на екрана. Вземи от там емблемата на колите Мерцедес. Кликни с нея на Мерседес. Тя разбира, че баща й прави коли с нейното име.

Отивате в офиса за да научите нещо повече. Кликни на шкафа с книги в ляво. Мерседес те отпраща, понеже баща й ще се сърди ако разбере, че е показала скиците на друг човек.

Отиди в хангара, в дясно горе на екрана. Вземи под самолета, в ляво, клещи от чантата. В дясно от кофата вземи една тръба. Отиди навътре в хангара. Има червен бидон.

Огледай го. Мирише ти на смазочно масло. Кликни с чашата от инвентара на бидона и си вземи малко масло. Погледни на горе прозореца. Много е високо, не можеш да влезеш от там.

                                    

Излез от хангара. Отиди в дясно на екрана до друг прозорец. Той е малко над земята. Ще ти свърши работа. Кликни с чашата с масло на прозореца, понеже е ръждясал и не може да се отвори. Кликни в инвентара с тръбата на клещите за да ги комбинираш. С получените усъвършенствани клещи кликни на прозореца. Клещите се счупиха, но прозореца остана открехнат. Мерседес пристига.

Вечерта си влезнал във фабриката през прозореца. В ляво на стената има електрическо табло. От него можеш да изключиш тока за хангара. Ако не ти се местят кабели кликни на червеното бутонче в дясно за да пропуснеш този пъзел. Аз го пропуснах..., но не печелиш точки.

Сега трябва да преминеш безопасно през колите за да не те види пазача. Отиди до последните две коли в дясно. Премини помежду им. После кликни на тази кола, която е най-отпред на екрана ти. После отиди между другите две коли в ляво.

Като стигнеш до входа трябва да преминеш между последните две коли и да стигнеш до работната маса, от която трябва да вземеш една метална пластинка. Като я вземеш тръгни на дясно, после между двете коли отново и така докато се добереш до входа на кабинета на Емил Елинек.

Кликни с металната пластина на вратата за да я отвориш. В стаята вземи от масата в дясно листа. Кликни с писалката на листа. Оборудван си вече с лист и писалка с невидимо мастило.

Отиди до етажерката с книги. Кликни на книгите. Отваря се нов пъзел. Трябва да наредиш книгите така, че да се отвори сейфа. Трябва да вземеш и книгата която е на земята и да я поставиш на етажерката, след като разгледаш пъзела, излез от него със стрелката в дясно и сложи другата книга. Ако искаш да пропуснеш пъзела кликни на червения бутон в дясно.

 

Като отвориш сейфа прекопирай схемите с листа и молива, като кликнеш на сейфа с тях, като ги вземш от  инвентара.

Мисията е изпълнена.

Излез от хотела и отиди на гарата с таксито. Вземи билет за Париж. По пътя трябва да се справиш пак с агентите, за да спечелиш точки. На гарата в Париж те чака капитан Жорж Лад. Той ти взима чертежите и ти дава нова задача и заминава.

Пристига Оскар. Изненадана си, че е в Париж. Говори с него.

         След разговора отиди в Театъра. Говори с импресариото си. Отиди с таксито в Британското посолство за да получиш вдъхновение за танц от фонтана. Върни се в театъра. Отвън има таен агент. Говори с него. Той ти дава съвет и билет за кратко преминаване до Париж, но ако го ползваш губиш точки. Ако много бързаш, може да го ползваш.

Влез в театъра и говори с импресариото си Габриел Астрюк. Кликни с иконата от инвентара за танц и танцувай. Като се появят нотите бързо трябва да кликнеш по в края на кръговете за да се вмести нотата вътре. Горе в ляво има индикатор в зелено, трябва да се запълни над половината за да е успешен танца.

На изхода на Театъра те очаква майор Арнолд Фон Кале. Казва ти, че заминава в Мадрид за да установи ново подслушвателно устройство.

На сутринта излез от хотела, с таксито отиди на гарата. Вземи билет за Мадрид. На площада говори с жонгльора в дясно. Използвай женския си чар. Кликни на иконите с ръка и крак. Успяваш да го предизвикаш да играе. Хората се събират около него. Ти отиди в ляво на екрана до Немското посолство. Погледни горе към прозореца. Виждаш майор Кале. Говори по телефона, но как да го подслушаш?! Говори с охраната. Макар и да си му приятелка, не те пускат в сградата.

Отиди в ляво до ограденото пространство с решетка. Има куче-пазач с име Индиана. Вземи от кофата за боклук една немска наденичка и му я дай. Погледни телефонната кутия на стената до кофата за боклук. Трябва ти телефонна слушалка за да можеш да се включиш в подслушването.

Отиди от площада в дясно и си вземи билет до Берлин от касата. Вече те преследват по четирима агента. Като се добереш до гарата погледни към телефона. Някакъв си запълва времето с празни приказки по телефона. Отиди до колоната в дясно и кликни на панела за управление на часовника. Правиш го половин час напред. Отиди до железничаря и кликни с иконата от инвентара, с часовника . Той се затичва и свири със свирката. Тягостния човек от телефона оставя най-после слушалката и се качва на влака си. Огледай обществения телефон. Нямаш необходимите инструменти, за да вземеш слушалката. Напусни гарата.

Отзоваваш се в завода на Даймлер. Премини по пътя между колите до офиса на Емил Елинек. Кликни с металната пластина за да отвориш вратата.

Влез в офиса. Вземи от масата в ляво до чука една отверка. Отиди до масата в дясно и вземи празна чаша от кафе и един сандвич със сирене. От етажерката с книги вземи половина част от чертеж.

Излез от офиса. Отиди до прозореца, от който дойде. Погледни в ляво. Там има празни кашони. Някой е похапнал от тях. Сложи там сандвича със сирене. Мишките са нахранени, не вдигат шум вече и пазача си заминава.

Пътя към хангара е свободен. Влез вътре. Вземи от чантата под самолета в ляво другата половина на чертежа. Погледни двигателя, който виси там.

Излез от хангара. Отиди до колата в ляво до офиса. Кликни на капака за да се отвори с отверката. Огледай двигателя. Кликни с чашата за кафе и вземи малко киселина от акумулатора.

Влез в хангара и изсипи киселината в самолетния двигател на Даймлер....

Мисията е завършена.

Срещаш се с Оскар. Той ти казва, че сметката ти е запълнена финансово. Дава ти нова задача.

Отиди на гарата. От там в Берлин. Пребори се с агентите по пътя. На гарата отиди до телефона. Кликни с отверката и вземи слушалката.

Отиди до касата и си вземи билет за Мадрид. Отиди в ляво до Немското посолство, до кучето. Кликни със слушалката на разпределителната телефонна кутия. Промени кабелите за да можеш да подслушаш Кале.

 

 

         Подслушай разговора. Отиди до фонтана и в дясно до портрета изложен на улицата. Кликни да го огледаш. Прилича ти на Кале. Трябва да си направиш портрет.

Отиди и вземи билет за Монако. Пребори се с агентите по пътя. На гарата в Монако отиди до художника, за да ти направи портрет. Вземи си го. Излез от гарата. Отиди до Оскар, поговори с него. Вземи таксито. Отиди на гарата и вземи билет за Мадрид. Отиди до портрета на Кале и го замени с твоя.

При теб идва таен агент, капитан от тайните служби и ти дава диск със секретни кодове.

Отиди и вземи билет за Париж. Излез от гарата. На площада си вземи такси и отиди в  Полицейския участък. Говори с капитан Лад. Дай му разшиврователния диск. Той те кара ти да свършиш тази работа. Сложи диска на разшифрователния апарат.

 

         Получаваш разшифрованото съобщение, че Германия се готви за война и смята да се предвижи през Белгия. Молим кап.Лад да използваме апарата за наши лични цели. Трябва да разшифроваш писмото, което ти даде Оскар. Лад не ти разрешава. Трябва да проследиш началника на Лад – Малбек.

         Излез от управлението , до таксито и дай адреса на Мелбек. Огледай телефонния кабел и канализационната шахта. Върни се при Лад и говори с него. Той ти дава ключ. Спусни се по стълбата, отиваш в затворническите килии. Кликни с ключа на вратата в ляво за да я отвориш. Преобличаш се и слизаш в канализацията.

Върви в дясно, надолу, на ляво, надолу и на дясно. Съедини телефонната слушалка с телефонната разпределителна кутия. Подслушай разговора.

Излез от канализацията. По стълбата, преоблечи се и се върни при Лад. Разкажи му за подслушания разговор. Сега той се съгласява да свършиш твоята работа на апарата за дешифроване.

Кликни с кодираната бележка на Золингер на апарата.

 Като я декодираш, излез от управлението, отиди на гарата и вземи влака за Монако. Говори с Оскар. Кажи му за бележката и че се подготвя изработката на отровен газ.

            Нивото е завършено.

ЧЕТВЪРТО НИВО.

Нивото започва в полицейския участък. Лад ти дава задача да проучиш Золингер с помощта на Фритц Хабер, който се намира в Берлин.

Излез на улицата. Говори с Елизабет в кафето. След разговора вземи таксито, отиди на гарата и вземи влака за Монако. Избягай от агентите. Говори  с Оскар на площада. Той ти дава задача да отидеш при Мари Кюри и да вземеш препоръки за Фритц Харбър.

Върни се на гарата и отиди в Париж, вземи такси и дай адреса за лабораторията. Говори с Мари Кюри. Тя ти дава препоръката за Фритц Харбър.

Отиди на гарата и вземи влака за Берлин. Срещни се с Харбър. Убеди го, че Золингер грешно е прочел. Получи пропуск за завода и формулата за отровния газ.

Върни се в Монако, на гарата говори с Елизабет Шрагмюлер. Разбираш, че Оскар е арестуван.

Вземи влака за  Париж. Отиди в участъка при кап.Лад. Говори с него. Слез долу до затворническата килия.

Той ти дава задачи, които трябва да изпълниш, за да премахнеш Харбър.

Отиди в Берлин, в кабинета на Харбър. От масата вземи прес-папе, виж книгата и под нея разписанието.

На стената има портрет на Харбър.

Отиди в Клуба на офицерите. И говори с Гьолц. Използвай от способите си първата и втората от инвентара. Разбираш къде се намира завода.

Отиди в Париж, в театъра. Попитай Габриел да ти даде костюм и да си промениш гласа. В началото се преобличаш, после крещиш няколко пъти на Габриел Астрюк, докато не пресипнеш.

Отиди в Монако. На гарата говори с Елизабет, кажи й че ти трябва кола. Тя те съветва да се обърнеш към Емил Елинек, той бил там, в Монако, в кафето.

Отиди при Елинак. Говори с него. Той ще ти даде кола, ако в замяна му намериш и върнеш избягалата Мерседес.

Върни се в Берлин. От хотела говори с Мерседес. Организираш танци в Берлин и тя пристига, но да се върне при баща си , не иска.  Изиграваш още един танц, после още един и говориш с Мерседес. Всичко това не помага.

Отиди в Париж. С таксито отиди в полицейското управление. Помоли кап.Лад за помощ. Той иска името на човека, с който е Мерседес.

Пак трябва да танцуваш. След танца позвъни на Мерседес и я извикай в Париж. По време на разговора кликни на телефона с иконата с изображение на човек. Така се разбира името.

Отиди при кап.Лад. Кажи му името на човека. Той написва заповед за арест. Излез на площада. В кафето в дясно стои Мерседес. Отиди и й покажи заповедта за арест. Тя се връща в Монако. Ти също. Отиди и говори с баща й Емил Елинек. Дъщеря му се е прибрала и той ти дава кола.

Отиди на гарата в Монако и говори с Елизабет Шрагмюлер. Дай й пропуска за завода, да го фалшифицира.

Отиваш в завода. Говори със Золингер. Използвай третия и четвъртия метод на обаяние. Трябва да взривиш завода. Прочети инструкциите на стената.

  1. Изключваме помпата
  2. Затваряме вентила на помпата
  3. Използваме фалшивата формула върху машината за подаване на газ.

         Слез от подиума. В ляво са клапаните на помпата. Затваряш ги.

Прочети легендата в ляво. Кликни на него с формулата от инвентара. На главния панел за управление производството на газ трябва да се включат помпите на трите основни компонента, да се съединят към главния източник, да се установи критическото съотношение на смесите, които ти даде проф.Харбър.

Кликни на трите бутона за да се види цвета на химикалите – червен, син и зелен.

Сложи ги като цвета в резервоара и съдържимата смес се излива в колба в дясно. Трябва да експериментирате.

После трябва да съедините тръбите по които химикалите ще постъпват в резервоара.


 

 

         След като съединиш тръбите, пристъпваш към основната задача за съботажа.

Резервоара с червена течност, това е фосфат, и трябва да добавим там +5 дози.

Резервоара със зелена течност, това е Амоняк и трябва да махнеш от него -3 дози;

Резервоара със синя течност, това е Водород и трябва да добавиш +2 дози.

Забележи, че в ляво всеки резервоар, има ограничителна мярка за критична маса вещество, която подсказва колко течност може да има в даден резервоар.

Когато под резервоара светне и замига лампичката, това означава, че сте намерили правилното съотношение на пропорциите.


 
                

         В края на краищата, ако не успеете да се оправите с всички тези клапани, реактиви и химични реакции, винаги можете да кликнете на червения бутон  и да пропуснете това тягостно химично упражнение и въпреки това, да видите края на играта!!!

                           

НАДЯВАМ СЕ ДА СЕ РАЗХОДИХТЕ ПО СВЕТА И ДА ВИ Е ХАРЕСАЛА МАТА ХАРИ – РАЗУЗНАВАЧКА, ШПИОНКА И ИЗКУСИТЕЛКА ЗА МЪЖЕТЕ!!!