Геймплей: Тази игра е на 2 CD-та. Заредете CD 1 за да започнете играта.

Ненси ще ви заведе до бюрото в стаята си. Там ще намерите книгата 'How to be a Detective Book' , която показва управлението в играта. В книгата Scrapbook се съхранява информацията от предишни игри за Nancy Drew. В папката Case Files ще намерите информация за предстоящия случай. Когато решите да започнете играта, кликнете върху самолетния билет.

След това изберете нивото Junior или Senior detective.

Долу в ляво на екрана имате иконка на раница, това е инвентара. След него е дневника, в който ще откриете всички по-важни записки на Ненси. След това е списъка, който показва какво трябва да свършите в процеса на игра. Долу в дясно е иконката на зъбното колело, където ще можете да правите настройки на на гласовете, музиката и ефектите. От жълтата папка, можете да зареждате сейвнатата игра. Следващата иконка е на дискета, чрез която можете да сейвате играта. И с последната икона можете да затваряте играта.

--------------------------------------------------------------------------------

Отворете Сase file и научете повече за предстоящия случай. Нед моли Ненси да нагледа и провери Хенри Боле (Henry Bolet), приятел на Нед от колежа, докато тя и Бес са на почивка в Ню Орлиънс. Чичото на Хенри, Бруно Боле наскоро е починал. Кликнете върху самолетния билет и заминавате за Ню Орлиънс.

Този текстов помощник показва само един от начините за преминаването на играта.

Ненси открива вратата на къщата отворена. Ще видите стъпки на пода. В гостната, Ненси ще види човек с костюм на скелет. Светлините угасват и Ненси е поръсена със сънотворен прах. След като се събуди, ще и бъде дадена отвара от Рене Аманд (Renee Amande), икономката на починалия собственик на къщата Бруно Боле (Bruno Bolet).

Библиотека:

Отидете в десния ъгъл на стаята при племенника на Бруно, Хенри и говорете с него. Родителите на Хенри загиват при автомобилна катастрофа, когато той е на осем. Чичо му го взима при себе си и прави всичко, за да му осигури добро бъдеще. Праща го в различни училища и колеж, но никога не успява да се сближи с момчето. След смъртта на Бруно, Хенри е определен да се погрижи за имота. Той предупреждава Ненси, че докато оглежда наоколо, може да се натъкне на някои екзотични животни, голямата слабост на чичо му.

Огледайте се наоколо и ще видите картотека на книги на средния рафт вляво от Хенри. Разгледайте наградите за Miniature Modelers (макетни модели) вляво от шкафа с книги. Кликнете два пъти върху сребърния трофей от 1991 на долния рафт и отворете капака за да вземете първото изкуствено око.

Завъртете се наляво, докато видите рафтовете с книги в левия ъгъл на камината. Огледайте книгите, те могат да се движат и имат картинки на зъби на корицата. Отляво има друг шкаф с игуана върху част от книгите.

Завъртете се и излезте през двойните врати към коридора.

Тръгнете напред и влезте в гостната отляво.

Гостна: Проверете какво е търсил човека-скелет тук.

Модел на гробището: Тръгнете напред към масата. Погледнете отблизо макета на гробището. Огледайте различните части на гробището, като кликате, задържате и премествате визията с левия бутон на мишката.

Кликнете върху фонтана близо до входа на гробището. По-нагоре вижте и кликнете върху извитото дърво. Наляво от дървото е ограденото място "Writhing Roots Memorial", кликнете върху криптата в ъгъла на оградата.

Огледайте големия мавзолей, горе вляво от дървото. Погледнете отблизо покрива. Ще видите 4 гравирани рамки с животни, които могат да бъдат сменяни със стрелките нагоре и надолу.

Преместете картината към десния долен ъгъл при "Forty Winks Mausoleum" и кликнете два пъти върху мавзолея. Ще се отвори вратичка, където ще намерите второто изкуствено око. Вземете го.

Преместете картината малко по-нагоре и ще видите алигатор до блатото. Кликнете върху него. Кликнете върху арката горе вляво от алигатора.

Обитателите на гробището: Отдръпнете се от макета и отидете при книгата върху стойка отдясно на модела. Вижте списъка на обитателите (име и фамилия в първите две колонки) на гробището, дата на погребението (третата колонка) и местата, където са погребани (четвъртата колонка). Списъкът може да се прелиства.

Портрети: Отидете в левия ъгъл на стаята (вляво от гробището) и ще видите фамилни портрети. Единият от тях липсва. Всеки един от изобразените хора, държи по нещо в ръцете си.

Вземете от пода под портретите листа. Това е копирано изображение на гарван в рамка.

Камина: Обърнете се наляво и погледнете отблизо вътре в камината. Вземете изгорената квитанция от магазина Zeke's и един въглен.

Пъзел с мраморни топчета: Отидете при холната масичка и ще видите под стъклото въпросния пъзел. Целта е да докарате буталото (долното най-ляво квадратче) до изкуственото око в долния десен ъгъл. Топчетата и квадратчето могат да бъдат местени, така че да блокират лазерната преграда в средата на игралната кутия.

Използвайте стрелките, за да движите металното бутало, чрез което ще избутвате квадратчето и топчето и накрая изкуственото око. За да рестартирате пъзела, натиснете квадратчето със звезда вдясно от стрелките.

Junior Detective:

Квадрат (S1): Избутайте квадратчето 4 пъти нагоре и после два пъти надясно, за да застане над топчето.
Топче (M1): Избутайте топчето нагоре към квадрата.
Квадрат (S2): Избутайте квадрата 2 пъти надясно, надолу и пак 2 пъти надясно. Сега квадратът е блокирал втория лазер.
Топче (M2): Избутайте топчето надясно и после нагоре, за да блокирате първия лазер.
Топчето в дясната половина (X): Избутайте топчето от дясната половина на ляво, за да блокира втория лазер.
Квадрат (S3): Избутайте квадрата надясно, нагоре, надясно, нагоре и надясно до кафявото блокче. После го избутайте до долу, после наляво до кафявото блокче, след това веднъж надолу, надясно, надолу и пак надясно до последния лазер. Избутайте третото изкуствено око и го вземете.


Senior Detective:

Квадрат: Избутайте квадратчето под най-горното топче и после два пъти надясно, за да блокирате първия лазер.
Първо топче (M1): Избутайте долното дясно топче наляво, после нагоре и надясно. Първия лазер е блокиран.
Квадрат: Избутайте квадрата надясно, за да блокирате третия лазер.
Второ топче (M2): Избутайте най-долното топче нагоре, за да се допре топчето над него, а след това надясно, за да допре квадратчето и накрая нагоре. И втория лазер е блокиран.
Квадрат: Избутайте квадрата веднъж нагоре и веднъж надясно, за да блокира четвъртия лазер.
Трето топче (M3): Избутайте третото топче надясно и нагоре, за да блокира третия лазер.
Топчето от дясната половина (M4): Избутайте топчето наляво, за да допре третото топче. Избутайте квадратчето веднъж надясно и четвъртото топче нагоре.
Квадрат: Избутайте квадрата веднъж нагоре и надясно до най-дясното горно кафяво блокче. След това го избутайте до долу, след това два пъти наляво до лявото кафяво блокче, веднъж надолу, веднъж надясно, още веднъж надолу и надясно, за да блокира последния лазер. Избутайте третото изкуствено око и го вземете.


Библиотека: Говорете с Хенри докрай. Попитайте го за празната рамка (empty frame) в гостната и той ще ви каже, че там е бил портрета на родителите му. Също така ще разберете, че макета на гробището (miniature cemetery) в гостната, съответства на истинското, което е в съседство на къщата и че чичо му Бруно го е надзиравал.

Градинарски навес: Излезте навън през вратата в дясно от Хенри. Обърнете се наляво и говорете с Рене, която сади цветя. Ще научите как Бруно е разпределил наследството си. Също така ще разберете, че в нощта, когато Бруно умира, Рене също е видяла човека-скелет. Разгледайте лопатата с ръка на скелет, закачена на дясната стена (вдясно от първия светилник).

Градина: Огледайте градината.

Когато сте с гръб към вратата от която излязохте и с лице към фонтана, ще видите път надясно, който води до дърво с гнездо на оси.

Във фонтана, който е в центъра на градината, няма вода. Погледнете го отблизо и ще видите отвора на канала. Той е ограден със струни,а вътре има ключ и паяк, който хапе!

Пътя вдясно от фонтана води до криптата на Бруно. Тя е пазена от четири статуи на дракони, а на покрива на криптата се намира главния дракон.

Пътя вляво от фонтана завива покрай стената на оградата, където има гъба на полянката и билки от страната на фонтана. Ще видите и светулки около едно от дърветата.

Пътя направо, отива до вратата на метална ограда, която води към гробището, което Бруно е надзиравал.

Гробище: Минете през вратата. Продължете напред, по пътя от другата страна на фонтана. Продължете напред, като подминете дървото с извити клони.

Мавзолея на Боле: От дясната страна на пътя ще видите мавзолея на Боле. Погледнете гравираните рамки в стената и в основата на колоните от двете страни на вратата: 2 отдясно и 2 отляво. Рамките са същите, като тези които видяхте върху покрива на мавзолея в макета на гробището. Ще се наложи да ги копирате.

Върнете се при Рене и говорете с нея. След като я помолите за хартия, тя ще ви даде ключ от стаята си и ще поиска да и донесете малко шоколад. Влезте в библиотеката на къщата и след това през двойните врати отидете в коридора. Качете се по стълбите.

Празна стая: След като се качите по стълбите, пред вас ще видите врата. Влезте в полупразната и мрачна стая и отворете нощното шкафче до леглото. Вземете четвъртото изкуствено око и излезте от стаята.

Стаята на Рене: Качете се още по-нагоре по стълбите и отключете вратата с ключа, който Рене ви даде.

Отворете горното чекмедже на нощното шкафче до леглото и вземете хартията.

Отворете долното шкафче и вземете един шоколад "Koko Kringle" за Рене и един за вас. Можете да ядете от него колкото искате.

Огледайте стаята. В левия ъгъл ще видите бюро, приближете го и вижте шишето с прах, предизвикващ хълцане "hiccup powder". Кликнете още веднъж върху него. Отдръпнете се от бюрото и погледнете отблизо червените символи на стената.

Огледайте сандъка със син кръг и символи на капака от другата страна на стаята. С него ще се заемете по-късно.

Слезте при Рене и и дайте шоколада. Говорете с нея докрай и ще научите, че червените надписи на стената в стаята и са Hoodoo символи и са написани от нея. Според Рене в стената живее дух, който понякога и говори със странни и непознати думи.

Мавзолея на Боле: Върнете се при мавзолея. Уверете се, че вече сте взели въглен от камината в гостната. Минете през вратата на металната ограда в градината и продължете само напред до мавзолея.

Копиране: Поставете хартията върху четирите рамки, гравирани в стената и основата на колоните и автоматично ще бъдат копирани с въглена. Вземете получените копия. Върнете се в гостната на къщата.

Гостна: Отидете при макета на гробището. Преместете визията горе в ляво и погледнете отблизо покрива на мавзолея.

Пъзел с рамки: Целта е да подредите правилните изображения в съответните рамки.

Можете да превъртате картинките с помощта на стрелките.

За да подредите правилните картинки, огледайте копираните изображения от мавзолея на Боле. Ще видите, че всяка рамка е различна от другата.

Решение: Горе ляво - гарван, горе дясно - кръстосани кости, долу ляво - червей и долу дясно - ковчег.

Вземете златния ключ.

Мавзолея на Боле: Върнете се при мавзолея в гробището.

Ще видите Хенри да плаче пред мавзолея.

Отворете вратата с ключа.

Влезте и погледнете двата надгробни камъка на родителите на Хенри отляво: Marianne Bolet и Claude Bolet.

Вземете навития на руло портрет на родителите на Хенри от основата на дясната колона.

Гостна: Върнете се в къщата и влезте в гостната.

Портрети: Поставете портрета на родителите на Хенри в празната рамка.

Телефонни обаждания: Обадете се на Cab Company и след това на Нед. След като му разкажете всичко, можете да го помолите за подсказка, като кликнете върху изречението: "I could use a hint". Обадете се на Бес в хотела. Ненси ще и каже за намерената разписка от магазина "ZeKe's". И тъй като магазина ще се окаже точно срещу хотела на Бес, Ненси ще я помоли да провери, за какво е била дадена въпросната разписка с номер 21-3872.

Като Бес: От балкота на хотела ще видите фургона за бърза закуска Gumbo, мъж от другата страна на улицата и магазина Zeke's.

Zeke's: Кликнете върху магазина от балкона и ще се озовете пред вратата с табела Zeke's. Влезте и огледайте антикварните стоки. Отидете напред и после надясно при Ламонт (Lamont), собственика на магазина. Говорете с него докрай. Ще научите, че разписката е от голяма кутия с неизвестни предмети оставена от Хенри Боле. Кутията е в служебната стаичка зад гърба на Ламонт.

Отидете при дървеното шкафче вдясно от вратата. Разгледайте петте шишенца. Веднъж кликнете, за да вземете някое от тях и още веднъж, за да усетите действието на съдържимото : crying powder (прах, предизвикващ плач), giggling powder (прах, предизвикващ смях), itching powder (прах, предизвикващ сърбеж), stinking powder (зловонен прах) и sneezing powder (прах, предизвикващ кихавица). Бес автоматично ще прибере sneezing powder, СЛЕД като вече е говорила с Ламонт. Можете да използвате праха върху него, за да успеете някак си да проникнете в служебната стаичка.

Пъзел с пиано, везна и предмети: Обърнете се наляво и застанете с лице към старото пиано. Отдясно ще видите голяма везна, кликнете върху нея и наблюдавайте ефекта. Целта на пъзела е да подредите така предметите върху рафтовете (включително и праха за кихане), че когато задействате везната и балонът се надуе, да предизвика верижна реакция от падащи предмети, а праха за кихане, уж случайно да засегне Ламонт.

Започнете да поставяте по един предмет в най-дясната част на пианото (след като вземете някой предмет, ще се появят квадратчета, в които ще можете да разполагате предмета). След това натиснете везната, за да видите дали има ефект (предметът трябва да се задвижи). Ако няма, изберете друг и пробвайте пак и така, докато откриете предмета, който ще се задвижи, след надуването на балона. След това поставете втория предмет и пак надуйте балона, за да видите дали първия ще задейства втория. На този принцип подредете и останалите предмети.

Както казах, започнете с пианото (отдясно наляво): Грамофон , танцуваща хавайска кукла, шест изправени книги, дебела книга.

Върху бъчвата вляво от пианото под табелата Zeke's: Изсушена човешка глава.

Рафта над пианото: В квадратчето с контакта поставете вентилатора, а след него платноходката.

Горен рафт: Поставете топката за боулинг върху допълнителното рафтче отляво, след него акордеона, след това шишето с прах за кихане и накрая над балона, поставете тракащото чене. Тествайте така подредените предмети, като кликнете върху везната. Бес ще каже - 'that will do it'. После ще повика Ламонт, за да и помогне и той така ще се разкиха, че ще я помоли да му донесете спрей за нос от служебната стая.


Кутия: Отидете в служебната стая зад бюрото на Ламонт, докато той киха като луд и кликнете върху кашона. Ще видите снимка на момче с куче. В долната част на снимката има надпис: "Bruno and...". Ще видите още една снимка на игуана с пиратски костюм и шапка. Също така ще видите костюм на скелет и шапка.

Отвори кутията: Кликнете върху писмото, закрепено на капака на кутията. Прочетете го, а на втората страница ще видите надпис Hamlet и числа.

В дневника долу на екрана, кликнете върху "observations" и прочетете последните бележки на Бес. В тях пише, че ако използвате числата на Hamlet, ще можете чрез тях да отброите и определите буквите от писмото на Amelinda (на първата страница), така ще получите кода за кутията. Бройте и записвайте получените букви.

"La Vergne was just wondrous this summer. We both stayed in the south of France for only a few days to visit some old friends..."

Hamlet: 1 - L, 3 - E, 32 - B. Hamlet: 8 - E, 3 - N, 6 - U. Hamlet: 8 - N, 14 - D, 4 - T. Hamlet: 1 - O, 12 - D, X.

Въведете кода в ключалката: LEBENUNDTOD.

В кутията ще намерите писмо, в него ще прочетете за череп, наречен Тhe Whisperer.

Бес ще се обади на Ненси, за да и съобщи за откритията.

Като Ненси: Спомнете си, къде видяхте игуаната. Отидете в библиотеката и погледнете отблизо рафтовете с игуана върху книгите.

Игуаната Iggy: Погледнете отблизо игуаната. Кликнете върху книгите и тя ще избяга. Хенри ще каже, че Iggy обича да краде хартия (листове, писма и др).

Книги - трябва да подредите книгите, които Iggy събори. Кликнете върху съборените книги и после ги наредете плътно в квадратното пространство на рафтчето.

Следете книгите да са поставени плътно по ръбовете на рафта. Не трябва да има никакви пространства между тях.


Книга "The Crystal Skulls: Fact or Fable": След като подредите книгите, прочетете книгата с жълти надписи от Beatrice Hotchkiss. Ще видите телефонния номер на Беатрис на първата страница. Вземете листчето с букви и точки от средата на книгата. Научете историята за черепа Тhe Whisperer.

Излезте в коридора и позвънете на професор Hotchkiss (авторката на книгата). Говорете с нея докрай и ще разберете какво е казал Бруно за това, къде в момента се намира The Whisperer- 'The ayes have it.' Освен това, легендата твърди, че кристалния череп дава безсмъртие на притежателя си. По тази причина, всеки притажател на The Whisperer е бил убиван, а не е умирал от естествена смърт. Ненси ще попита професорката, как тогава Бруно Боле е починал от инфаркт и тя ще отговори, че най-вероятно не е било инфаркт, а убийство.

Хенри: Говорете с Хенри и ще научите, че Бруно е починал от инфаркт на миокарда. Той ще ви покаже смъртния акт. Подписалия се лекар е най-добрия приятел на Бруно - д-р Gilbert Buford. Ще видите и ключодържателя с изкуствено око, което Бруно е използвал преди смъртта си.

Рене: Излезте навън и говорете с Рене. Ще се окаже, че тя не знае нищо за кристалния череп. Попитайте за смъртта на Бруно Боле и ще чуете при какви обстоятелства е починал.

Телефонни обаждания:

Dr. Gilbert Buford - Обадете се на д-р Бюфърд. Ще отговори оператор, който ще ви каже, че можете да намерите д-р Бюфърд при любимата му каравана за бързо хранене на ъгъла на Rampart и Dumaine.

Bess - Обадете се на Бес.

Като Бес: Човека, който виждате от балкона си на отсрещния тротоар е д-р Бюфърд. Кликнете върху него и започнете разговор. Ще научите за обстоятелствата, при които докторът е намерил приятеля си и за писмото, което Бруно е чел преди смъртта си. Вероятно Iggy го е отмъкнал. Бруно е дресирал Iggy да връща нещата, които е откраднал. Гилбърт ще каже какво мисли и за hoodoo. Обадете се на Ненси.

Като Ненси: Време е да проучите някои от предметите, които вече намерихте.

Портрети: Отидете и разгледайте отново портретите в гостната.

Както вече забелязахте, хората от портретите държат различни предмети. Извадете от инвентара листчето с букви и точки, което намерихте в книгата на професор Hotchkiss.

Като се ръководите от буквите в бележката, подредете портретите :

Горен ред (отляво надясно): T(oothbrush)-четка за зъби, B(anana)-банан, F(an)-ветрило, M(onkey)-маймуна.

Bottom row (left to right): L(ollipop)-бонбон на клечка, H(at)-шапка, A(xe)-брадва, P(oodle)-пудел, U(mbrella)-чадър.

Ще се отвори тайна врата.


Таен проход: Влезте и ще чуете как Хенри говори по телефона с гаджето си Самър.

Погледнете през шпионката към библиотеката. Шпионката гледа към шкафа с книги в ъгъла на библиотеката. Натиснете ключето отстрани, за да зумнете образа. Ще видите книга със заглавие : 'The Eye of the Beholder'.

Отдръпнете се и се обърнете надясно. Качете се по стълбите и ще видите ключалка с изобразена паяжина. Изглежда доста позната.

Ключалка с паяжина - Обърнете внимание, че около паяжината има линии, към които водят други пунктирни линии.

Отбележете си броя на чертичките.

Фонтана в градината - Отидете в градината и погледнете отблизо дупката на канала.

Кликайте върху струните в реда, който е показан на ключалката.


Ще видите да се издига малка платформа. Вземете ключа.

Върнете се в тайния проход, вляво от камината в гостната.

Отворете заключената врата в края на стълбите с ключа.

"The ayes have it":

Тайна стая: Това е тайната стая на Бруно. Огледайте се.

Шкаф с изкуствени очи: Обърнете се наляво и отворете вратичките с кораб и октопод на вграденото в стената шкафче. Ще видите 25 слота за очи. Това са местата, където по-късно трябва да сложите всички намерени очи. Вземете петото изкуствено око. Трябва да съберете останалите 20.

Машина за боулинг: Погледнете отблизо машината за боулинг. Целта на пъзела е чрез топките да превъртите картинките с усти в картинки с очи. Вземете топка и я поставете в кръгчето отдясно.

Кликнете върху топката и задръжте левия бутон на мишката. Ще видите червена стрелка, която можете да движите на всички посоки, както и да я удължавате или скъсявате. Чрез нея ще избирате траекторията на топчето. Използвайки дължината и посоката на стрелката, топчето ще може да удари картинката, която искате да промени. Поупражнявайте се, за да видите коя посока, дължина и ъгъл на стрелката ще ви помогнат да подредите картинките. На мен лично, много ми помогнаха като ориентир малките ромбчета около кръгчето на топчето (запомнях в кой ъгъл на ромба насочвам стрелката и колко дълга е тя). Успех! Когато подредите всички картинки на очи, вземете шестото изкуствено око.

Великденско яйце - Подредете всички картинки с петел и вземете великденското яйце.

Марионетка-пират: обърнете се надясно и отидете при пирата. Погледнете синята кутия с бели копчета. Срещу всяко копче има написана сричка. Натиснете някое копче и после натиснете левия бутон "talk". Ще чуете марионетката да повтаря избраната от вас сричка и ще видите красивото му синьо око.

Игуаната Iggy: Погледнете над марионетката и ще видите отворен отдушник. Там някъде вероятно се крие Iggy.

Отворете малкото шкафче вдясно от марионетката. Ще видите различни малки костюмчета. Това трябва да е гардероба на Iggy.

Зъбна таблица: Погледнете над бюрото и ще видите таблица със зъбните редици на малко дете (baby teeth) и на възрастен човек (adult teeth). Обърнете внимание на латинското наименование на всеки зъб и неговото положение в устата (на лист можете да си запишете и нарисувате схемата).

Бюрото на Бруно: Огледайте предметите на бюрото на Бруно.

Тефтер с календар - Отворете тефтера отляво. Ще видите, че върху един от дните на всеки месец е нарисуван череп и кости. Върху страниците "notes" има написано някакво име и местоположение.

31 май (May 31st), "that's today" (това е днес), ще каже Ненси. Написано е : "Scuttled Bones Rampart and Dumaine" (това е пресечката на двете улици срещу хотела на Бес).

Дневника "Short Stories for Tired Eyes" - Дневникът е на Бруно Боле. Той съдържа множество указания за решаване на загадки.

Покана - Прочетете поканата отдясно на бюрото. На 8 ноември 1952, Бруно е поканен да се присъедини към тайното мистично общество Jolly Roger. Поканата е подписана от д-р Гилбърт Бюфърд.

Снимка - Вижте снимката на обществото Jolly Roger. Членовете му носят костюми на скелети. Прочетете текста в долната част на рамката.

Махало с топчета - Погледнете махалото в горната лява част на бюрото. От двете му страни има стъкло. Най-дясното топче е око.

Натиснете ръчката и незабавно пробвайте да вземете окото, щом се подаде извън стъклените стени. Иска се ужасно много търпение, за да хванете окото, но не се отчайвайте ако не се получи веднага. Самата аз се рових по форумите, за да открия някакъв по-специален трик за това. Накрая последвах съвета на един геймър и хванах окото в абсолютна близост до рамката. Опитайте и вие, но гледайте да не кликнете с курсора върху самата рамка, защото това няма да ви даде резултат.

Ще имате само две възможности да грабнете окото при натискане на ръчката, след това трябва да натиснете кръглото копче, за да стопирате топчетата и отново да натиснете ръчката, за да ги задействате. Вземете седмото изкуствено око.

Жълта кутия с паяк: Обърнете се надясно и ще видите жълта кутия върху масата.

Въртете ръчката на кутията, докато отвътре изкочи паяк.

Запишете си подред нотите, които ще се изписват на екрана след всяко завъртане на ръчката.

Машина за дъвки: Отляво на кутията с паяк има и машина за дъвки. Натиснете копчето и подъвчете малко дъвка.

Лампа: Погледнете отблизо и кликнете върху лампата, приличаща на свещник над кутията с паяк. Тя ще отвори врата към полупразната и мрачна стая - спалнята на Бруно.

Спалнята на Бруно: Ако все още не сте взели изкуственото око от шкафчето до леглото, направете го. Излезте през вратата на спалнята на Бруно.

Стаята на Рене: Изкачете няколкото стълби по-нагоре. Отворете вратата с ключа.

Влезте и отидете при сандъка в ъгъла.

Пъзела от сандъка: На капака на сандъка има 18 кръгли копченца около синия кръг. От четирите страни има окръжности със символи.

След натискането на някое от копчетата, в синия кръг ще се показва елемент от някой от символите в четирите кръга.

За да отворите сандъка, възпроизведете всеки от четирите символа в синята окръжност.

Номерирайте малките копчета от 1 до 18, като започнете от най-горното копче и вървите по часовниковата стрелка:

Горен ляв символ: Натиснете копчета 1, 4, 7, 15. Символът ще се обърне.

Горен десен символ: Натиснете копчета 5, 8, 10, 12. Символът ще се обърне.

Горен ляв символ: Натиснете копчета 2, 9, 16, 17. Символът ще се обърне.

Горен десен символ: Натиснете копчета 11, 13, 14, 18. Символът ще се обърне.

Сандъкът ще се отвори. Вземете и прочетете книгата с hoodoo символи.

Hoodoo символи на стената:

Използвайки книгата hoodoo, намерете сричките, които отговарят на символите на стената.

Отляво надясно: Bah, zah, loo, pah, dee, moo, kah.


Тайната стая: Слезте по стълбите и влезте през тайната врата отляво на камината в гостната.

Отворете тайната стая на Бруно с ключа.

Марионетка пират: Погледнете отблизо марионетката.

Натиснете бутоните: Bah, zah, loo, pah, dee, moo, kah.

След това натиснете страничния бутон "talk". Окото на марионетката ще падне.

Вземете осмото изкуствено око. Погледнете празната очна яма и вземете жетона с око и писмото 'The last denizen buried on my guard'. По-късно ще се заемете с него.

Машина за дъвки: Поставете жетона с око в слота на машината. Вземете деветото изкуствено око.

Дръпнете лампата на стената над жълтата кутия. Излезте през спалнята на Бруно.

Часовникът на дядото: Отидете при часовника на дядото в края на коридора.

Прочетете историите 'Time Will Tell' и 'Short Stories for Tired Eyes' от дневника на Бруно в инвентара.

Запишете си часовете, които ще откриете в историята. След това въведете часа в часовника в правилния ред, посочен в книгата.

Историята Time Will Tell, част 1. Думите в историята, които се асоциират с часове са:

Midday "по обяд" (12), three hours have past "три часа по-късно" (3), move ahead two hours more "още два часа напред" (5) и nine hours before "девет часа преди това" (8).

Six hours before "шест часа преди това"(2) и moved ahead nine "девет часа след това"(11).

Завъртете стрелката на 12, 3, 5, 8, 2, 11 , като след всеки час, натискайте кухината в горната част на часовника. Вземете десетото изкуствено око.

Time Will Tell, част 2. Часовете са:

High noon "пладне"(12), Five hours ago "преди пет часа"(7), gone in three "три часа по-късно"(10).

Would be 5 hours "пет часа по-късно"(3), two hours from now "два часа след 12" (2), an hour later "час по-късно (1).

Завъртете стрелката на 12, 7, 10, 3, 2, 1, като след всеки час, натискайте кухината в горната част на часовника. Вземете единайстото изкуствено око.

Time Will Tell, част 3. Часовете са:

Midnight "полунощ" (12), four hours before "четири часа преди това"(8), mere two hours "два часа по-късно"(10), six hours after "шест часа преди това"(4), usual five hours "пет часа по-късно"(9), two hours later "два часа по-късно"(11).

Завъртете стрелката на 12, 8, 10, 4, 9, 11, като след всеки час, натискайте кухината в горната част на часовника. Вземете дванайстото изкуствено око.

Окото от книгата: Влезте в библиотеката.

Отидете при шкафа с книги в ъгъла до прозореца, който видяхте през шпионката в тайния проход.

Вземете книгата 'Eye of the Beholder'. Отворете я и вземете тринайстото око.

"А Librarian's Tale":

Прочетете историята 'A Librarian's Tale' в дневника на Бруно в инвентара.

Изречението 'at the cards that keep track of every book' ще ви насочи към картотеката. Отидете при шкафа с книги вляво от Хенри.

Отворете книжната картотека. Следващото упътващо изречение е: '...get such an eye'.

Разгледайте всички заглавия на книги в картотеката. Отбелязвайте си само заглавията, в които фигурира думата "око" (eye) и си запишете номера след заглавието. Накрая сумирайте всички числа.

"My Eye and Other Tall Tales" (401), "The Camel in the Needle's Eye" (608), "Cat's Eye" (010), "Eye Candy" (004), "Grinding Fake Eyes" (511), "Turn a Blind Eye" (006). Сборът е 1540.

Погледнете нагоре и вземете най-дясната книга от горния рафт - "A Librarian's Tale".

На корицата има ключалка. Въведете 1540 в ключалката. Вземете четиринайстото изкуствено око.

Ключодържателя на Бруно: Говорете с Хенри и го помолете да ви даде ключодържателя с око. Ненси ще намекне за кутията при Zeke's и за Самър. Към края на разговора, вземете петнайстото изкуствено око и след това довършете диалога с Хенри.

"The History of Quincy T. Booker's Teeth":

Прочетете в дневника на Бруно 'The History of Quincy T. Booker's Teeth',това са кратки бележки за лечението на зъбите на някои пациенти. Припомнете си латинските наименования на зъбите в таблото от тайната стая. След това, докато четете бележките в дневника, си запишете подред наименованията на зъбите и тяхното положение (горе и долу, дясно и ляво)

Отидете при шкафа с книги в левия ъгъл от камината и вижте книгите със зъби на видимата част от корицата. Долните книги са по 5 от всяка страна, а горните са по 8 от всяка страна. Долните книги съответстват по брой на детските зъби, а горните на възрадтен човек. Целта на пъзела е да кликате върху книгите в реда споменат в записките "The History of Quincy T. Booker's Teeth". Подредбата на зъбите от зъбното табло в тайната стая беше:

Детски зъби (от центъра назад) - central incisor(централен резец), lateral incisor(страничен резец), canine(кучешки зъб), first molar(първи кътник) и second molar(втори кътник).

Зъби на възрастен (от центъра назад) - central incisor(централен резец), lateral incisor(страничен резец), canine(кучешки зъб), first bicuspid(първи дъвкателен зъб), second bicuspid(втори дъвкателен зъб), first molar(първи кътник), second molar(втори кътник) и third molar(мъдрец).

Детските зъби (Primary teeth-млечни зъби) от дневника на Бруно са записани като: upper right second molar(горен, десен, втори кътник), upper right central incisor(горен, десен, централен резец), upper left central incisor(горен, ляв, централен резец) и lower left lateral incisor(долен, ляв, страничен резец).

Зъбите на възрастен (Permanent teeth-постоянни зъби) са записани като: lower right canine(долен, десен, кучешки зъб), upper left first bicuspid(горен, ляв, пръв дъвкателен зъб), lower left canine(долен, ляв, кучешки зъб) и lower left 3rd molar(долен, ляв мъдрец).

Когато сте с лице към книгите, не забравяйте че все едно гледате устата на пациента. Тоест, образът е огледален, ляво разположените книги, са всъщност десните зъби на пациента, а дясно разположените книги са левите зъби на пациента.

Детски зъби: Погледнете отблизо долните книги с книжни подпорки с формата на зъби.

Кликнете върху петата книга от горния ляв ред, първата от горния ляв ред, първата от горния десен ред и втората книга от долния десен ред. Ако направите всичко вярно, автоматично ще се отдръпнете от шкафа.


Зъби на възрастен: Погледнете отблизо горния шкаф.

Кликнете върху третата книга от долния ляв ред, четвъртата от горния десен ред, третата от долния десен ред и осмата от долния десен ред.

Вземете шеснайстото изкуствено око.


Търсене на гъби:

Излезте и говорете с Рене. Поискайте и назаем лопатата с дръжка на скелетова ръка(закачена до първия светилник отдясно). Първо обаче, ще трябва да съберете 5 гъби с шапки на точки. Вземете торбичката от масата.

Тръгнете по пътя отляво на фонтана. Вземете първата гъба на полянката.

Тръгнете напред към вратата на гробището. Когато сте пред вратата, се обърнете и вземете втората гъба от лявата тревна площ.

Минете през вратата на гробището, тръгнете по десния път от фонтана, продължете само напред, докато стигнете края на пътя и после завийте надясно към вратата в оградата. Ще се озовете пред блатото. Вземете третата гъба в края на дънера. Ще се срещнете с алигатора Bernie.

Върнете се на гробището при фонтана и тръгнете по левия път. Вземете четвъртата гъба до стената.

Отново се върнете при фонтана. Тръгнете по горния път, след като подминете дървото, продължете нагоре и след това завийте наляво от мавзолея на Боле. Минете през арката и вземете петата гъба.

Обърнете се, тръгнете напред, надясно и после само напред до къщата.

Дайте гъбите на Рене. Говорете с нея за алигатора Bernie и ще научите, че е дресиран да скача и хваща marshmallows (специален вид бонбони) след като докоснете дънера. Вземете лопатата от дясната стена.

Фонтанът и нотите от паяжината: Отидете при фонтана и погледнете отново дупката на канала.

Спомнете си жълтата кутия с паяк в тайната стая. Докато въртяхте ръчката на кутията, отдолу се изписваха ноти (преди да изкочи паяка).

Дръпнете струните около канала в реда на нотите, които си записахте от жълтата кутия.

Кликнете върху middle C, middle C, middle C, D, E, E, E, D, middle C, D, E, middle C.

Вземете седемнайстото изкуствено око.


Издирване на обитателите в гробището: Отидете в гостната.

Прочетете бележката с череп и кости, която взехте от очната яма на марионетката пират в тайната стая. Съдържанието и е горе долу следното: "С последния погребан обитател, ще започне вашето издирване по територията на гробището. Това което е написано върху надгробния камък, ще ви отведе до следващия погребан обитател, така ще продължите, докато откриете мъничко съкровище".

Отидете при книгата върху стойка в ъгъла на стаята, която съдържа списък на погребаните в гробището хора.

Целта на пъзела е първо в книгата да откриете името на последния погребан и мястото където е погребан. После трябва да отидете до мястото в гробището и да прочетете думите върху надгробната плоча, които са описание на името на следващия погребан. С помощта на това име и книгата ще откриете следващото гробно място и т.н.

В книгата ще откриете четири графи с първото и фамилното име на погребания, датата и мястото на погребение.

Ползвайте макета на гробището за да определите мястото в истинското гробище, където трябва да отидете.Отворете книгата на страница 91 и ще видите, че последния погребан е Tammy Tassleman, а гроба и е в Terra Siesta.

Извадете от инвентара листа с череп и кости, и с помощта на вашата клавиатура, напишете Tammy Tassleman. Натиснете "enter", което ще активира Terra Siesta(тоест, ще можете да прочетете думите на надграбния камък. Ако не сте изписали в листа правилното име, това няма да е възможно).

Погледнете в макета, къде се намира мястото. Отидете в Terra Siesta и кликнете върху надгробната плоча, за да прочетете надписа.

"Couldn't sleep without a peep, so when she died we buried her deep".

Върнете се при книгата в гостната и потърсете името на някой от погребаните (чрез асоциация), което да отговаря на описанието (честно казано, в този случай изобщо не открих логика).

Отворете книгата на страница 79 и ще откриете името Constance Norring, погребана в Crowing Crypts. Напишете в листа с череп и кости името Constance Norring и натиснете "enter".

Открийте на макета, къде се намира Crowing Crypts, отидете на гробището и прочетете надписа върху надгробната плоча.

"Never early, never late" (нещо като: "никога не подранява, никога не закъснява").

Върнете се при книгата в гостната и потърсете името, съответстващо на описанието.

Отворете книгата на стр. 84 и ще видите името Justin Thymе (произнася се като: Джъст/ин Тайм-"точно навреме") погребан в Sorrow Park. Напишете Justin Thyme в хартията с череп и кости и натиснете "enter".

Открийте къде се намира Sorrow Park на макета. Отидете там и прочетете написаното на надгробната плоча.

"All dressed up with no place to go" ("Облечен отгоре додолу, без да има къде да отиде").

Върнете се при книгата в гостната и потърсете името, съответстващо на описанието.

Отворете на стр. 85 и вижте името Manny Kinn (произнася се като: Мени/Кин-"манекен") погребан в Writhing Roots. Напишете Manny Kinn в хартията с череп и кости и натиснете "enter".

Открийте къде се намира Writhing Roots на макета. Отидете там и прочетете написаното на надгробната плоча.

"Died in debt" ("Умря в дългове").

Върнете се при книгата в гостната и потърсете името, съответстващо на описанието.

Отворете книгата на стр. 77 и ще видите името Owen Moore (нещо като "още дължи") погребан в Sorrow Park. Напишете Owen Moore в хартията с череп и кости и натиснете "enter".

Открийте къде се намира Sorrow Park на макета. Отидете там и прочетете написаното на надгробната плоча.

"A standup person" ("Стабилен човек").

Върнете се при книгата в гостната и потърсете името, съответстващо на описанието.

Отворете книгата на стр. 84 и ще видите името Neil Down (произнася се като: Нейл Даун-"закован") погребан в Crowing Crypts. Напишете Neil Down в хартията с череп и кости и натиснете "enter".

Открийте къде се намира Crowing Crypts на макета. Отидете там и прочетете написаното на надгробната плоча.

"All that's left of me are these old bones" ("Всичко, което остана от мен, са тези стари кокали").

Върнете се при книгата в гостната и потърсете името, съответстващо на описанието.

Отворете книгата на стр. 86 и ще видите името Myra Maines (отново не видях логика) погребана в Terra Siesta. Напишете Myra Maines в хартията с череп и кости и натиснете "enter".

Открийте къде се намира Terra Siesta на макета. Отидете там и прочетете написаното на надгробната плоча.

"Bloomed too late, pruned too early" ("Твърде късно разцъфнала, твърде рано подрязана") .

Върнете се при книгата в гостната и потърсете името, съответстващо на описанието.

Отворете книгата на стр. 85 и ще видите името Rose Winterspring ("зимно-прлетна роза") погребана в Slumber Gardens. Напишете Rose Winterspring в хартията с череп и кости и натиснете "enter".

Открийте къде се намира Slumber Gardens на макета. Отидете там и прочетете написаното на надгробната плоча.

"She would have given you the shirt off her back".

Върнете се при книгата в гостната и потърсете името, съответстващо на описанието.

Отворете книгата на стр. 78 и ще видите името Polly Ester Givens погребана в Forty Winks Mausoleum. Напишете Polly Ester Givens в хартията с череп и кости и натиснете "enter".

Открийте къде се намира Forty Winks Mausoleum на макета. Отидете в Forty Winks Mausoleum и кликнете върху надписа Givens. Вземете рулото хартия.

В бележката пише: "Same name as my dog at ten, Moved from his grave and buried again"(Открийте същото име, като на кучето ми, отидете при гроба и го погребете отново).

Открий името на кучето на Бруно: Обадете се на Бес и я накарайте да погледне снимката на Бруно в кутията при Zeke's.

Като Бес: Говорете с Ламонт. Попитайте го дали предлагат нещо вкусно в караваната и той ще ви препоръча gumbo, но ще ви предупреди да не слагате лют сос, защото предизвиква спешна нужда от тоалетна. Точно това ви трябва, за да прогоните за пореден път Ламонт!

Излезте от магазина и кликнете върху караваната и поръчайте gumbo.

Добавете от лютия сос, след това сложете капака на купичката и я вземете.

Влезте в Zeke's и дайте gumbo на Ламонт.

Отидете в стаичката и отворете кутията. Извадете снимката с момче и куче от рамката и ще видите името Grant.

Като Ненси: Върнете се отново при книгата в гостната и потърсете името Grant.

Отворете на стр. 82 и ще видите името Derek Grant погребан в Writhing Roots Mausoleum.

Открийте къде се намира Writhing Roots Mausoleum на макета. Отидете на гробището и кликнете върху правоъгълника под надписите. Вземете осемнайстото изкуствено око и малката пиратска шапка.

Charlie Wicker: Прочетете бележките в дневника на Бруно със заглавие: 'Steps in the Right Direction'.

Върнете се отново при книгата в гостната и потърсете името Charlie Wicker.

Отворете на стр. 82 и ще видите името Charlie Wicker погребан в Sleeping Meadows.

Открийте къде се намира Sleeping Meadows на макета и отидете на гробището.

Вижте буквите под името Charlie Wicker в горната част на криптата. Това са първите букви на четирите посоки (W-запад, E-изток, N-север, S-юг) Запишете си буквите в реда, който са написани.

Влезте отдясно към гората. Ще видите мястото отгоре. Отдясно ще имате компас.

Кликайте върху едно от четирите направления на компаса, за да изберете посоката и после кликайте върху централното копче, за да се предвижвате до мястото.

След като вече сте избрали и кликнали върху посоката на компаса, пребройте изпънатите пръсти на скелетовата ръка, за да разберете колко движения трябва да направите в тази посока. Взимайте предвид само броя на пръстите, показани след избора на посока. След всяко ваше движение, ръката ще свива по един пръст, но накрая ще разгъне един или повече пръсти, което може тотално да ви обърка.

Пример: Кликнете на компаса върху W, ръката ще изпъне 4 пръста. Натиснете копчето "Move" само 4 пъти, изберете на компаса N, и ръката ще изпъне 2 пръста, предвижете се в тази посока само 2 пъти и т.н.

W-4, N-2, E-1, S-3, W-2, N-2, W-3, S-3, E-1, N-2, E-1, N-3, E-4, S-5, W-2.

Кликнете с лопатата върху земята. Отново с лопатата, отворете металната кутия. Вземете деветнайстото изкуствено око и счупената дръжка на лопатата.

Драконите около криптата на Бруно: Отидете при криптата на Бруно, встрани от фонтана.

Погледнете надолу и ще видите окръжност на земята върху надгробната плоча.

Погледнете нагоре и ще видите господаря на драконите върху покрива на мавзолея. Той има пера на главата.

В дневника на Бруно прочетете бележките, озаглавени 'The Key to the Statues, the Statues are Key'.

Разгледайте рисунката на господаря на драконите и запомнете как са разположени перата на главата му.


Задачата на пъзела е да подредите перата на статуята така, както са изобразени на рисунката.

Обърнете се и ще видите 4-те дракона. Кликането върху тях, ще сменя позицията на перата на господаря.

Проверявайте промените в позицията на перата, след всяко кликане върху някой от драконите. За да рестартирате пъзела, тръгнете към фонтана.

Решение: Кликайте отляво надясно (1-4): 3 3 1 1 4 2 1 4 или 3 3 2 1 1 4.

Вземете падналия ключ с форма на перо от земята. Обърнете се и използвайте ключа-перо върху ключалките в основата на всички дракони, за да вземете изкуствени очи 20, 21, 22, 23. Дървото с гнездо на оси: Тръгнете по пътеката вдясно от външната врата на библиотеката.

Ще видите дърво и пръскачка срещу насекоми. Вземете пръскачката и кликнете върху дървото. Целта на пъзела е да убиете всички оси и да вземете плода. Пръскайте осите с бързи кликания, докато изтребите всички. Ако някоя ви ужили се възползвайте от second chance. След second chance изпълнението на задачата ще е по-лесно. Вземете плода.

Iggy като пират: Отидете в гостната и през тайната врата вляво от камината влезте в тайната стая на Бруно.

Погледнете към вентилационната шахта над марионетката, където се крие Iggy. Поставете плода до решетката.

Ще видите Iggy до малкото гардеробче. Отворете го.

Облечете Iggy с пиратски костюм: пиратската шапка на главата, бялата яка с папагалче - на врата и колана с меч - на кръста.


Отдръпнете се и Iggy ще ви донесе малко ковчеже.

Прочетете табелката на капака: "The name that opens every Jolly Roger meeting opens me" ("Името на човека, който открива събранието на Jolly Roger, може да ме отвори").

Името на човека, който открива събранието на Jolly Roger: Отидете при бюрото и отворете календара отляво. Отворете страницата на May 31, ако преди това Ненси не го е казала, сега ще каже "that it is today". Срещата на членовете на Jolly Roger е на "Rampart and Dumaine" а паролата е "Scuttle Bones".

Обадете се на Бес с молба да се вмъкне на срещата и да разбере името на човека, който ще открие събранието. Тя трябва да носи костюм, така че ще се наложи да влезе в магазина Zeke's, за да вземе костюма на скелет. За парола трябва да използва изречението "Scuttled bones".

Като Бес: Отидете в тясната уличка отдясно на сградата. Обърнете се наляво към задния вход на магазина Zeke's след кофата за боклук.

Ключалка: Погледнете отблизо ключалката на вратата.

Ще видите клавиатура с числа. Копчето "x" рестартира пъзела. От инвентара извадете пудриерата с огледалце, за да напудрите клавишите. Ще видите отпечатъци върху 5 от числата. Яркостта на отпечатъците, ще определи реда на копчетата. Най-яркия е пръв. Натиснете 2 8 9 0 5. Влезте и отворете кашона. Вземете костюма на скелет. Излезте през задната врата "Emergency exit".

Тайната среща на Jolly Rogers: Обърнете се наляво и тръгнете напред до двойните железни врати. Почукайте на вратата. От всички варианти, изберете "Scuttled bones" като парола. Ще чуете членовете на обществото да скандират името Jean Lafitte. Ще звънне мобилния телефон на Бес! Вижте какво ще се случи с нея. Слушайте разказа на Бес, докато връзката прекъсне.

Като Ненси в тайната стая:

Малкото ковчеже: Погледнете отблизо ковчежето и въведете Jean Lafitte върху клавишите с букви. Вземете двайсет и четвъртото око.

Iggy като очен лекар:

Вземете още един плод от дървото с осите.

Върнете се в тайната стая и поставете плода във вентилационния отвор, за да повикате Iggy.

Облечете Iggy като очен лекар: На главата поставете очилата, якичката с бадж на врата и колана с офталмоскоп на кръста.

Отдръпнете се назад и Iggy ще ви донесе последното, 25-то изкуствено око.


Iggy като пощальон:

Вземете още един плод от дървото с оси.

Върнете се в тайната стая и поставете плода във вентилационния отвор.

Облечете Iggy като пощальон: Шапка на главата, вратовръзка на врата и чанта на кръста.

Отдръпнете се и Iggy ще ви донесе писмо. Вземете го.

Прочетете писмото, което Бруно е чел преди да получи сърдечен удар. Кристалния череп, който той притежава е фалшив!


"Plentiful Pirates and Nautical Nonsense":

Отидете при вграденото в стената шкафче с нарисуван октопод и кораб на вратите. Отворете го.

Всичките 25 изкуствени очи са поставени в слотовете. Кликнете върху някое от тях и ще видите, че то може да се върти нагоре, надолу, надясно и наляво.

За да разберете повече за посоките, в които трябва да завъртите очите, прочетете в дневника на Бруно бележките "Plentiful Pirates and Nautical Nonsense".

Търсете в изреченията думи и букви, които да формират имената на посоките. Цифрите в долната част на страниците показват броя на думите (посоките), които трябва да откриете на съответната страница. След като откриете всички посоки, подредете очите така, че да гледат в съответната посока.

Пример: Страница 1-5. Stealthily stalking them, famished and anxious, out hunting west waters, he was cantankerous.

Out here were the sea-stricken pirates aplenty. A week's worth of looting left their Large stomachs empty.

1 - 5: south(юг), west(запад), south(юг), east(изток), left(ляво).

6 - 7: down(долу), down(долу).

8 - 12: up(горе), down(долу), east(изток), east(изток), left(ляво).

13 -16: east(изток), down(долу), down(долу), down(долу).

17 -20: down(долу), left(ляво), north(север), west(запад).

21 - 22: right(дясно), left(ляво).

23 - 25: down(долу), right(дясно), left(ляво). Вземете рисунката и украсеното око.

Говорете с Рене за писмото удостоверяващо, че кристалния череп е фалшив, което игуаната ви донесе.

Наберете телефона на човека (authenticator), който е установил, че кристалния череп е фалшив. Оказва се, че той е установил точно обратното и е пратил писмо на Бруно с подтвърждение, че черепа е напълно автентичен и за изработването му не са ползвани съвременни инструменти.

Жезъла:

Тръгнете по пътя отляво на фонтана и отидете към стената отляво на светулките. Отместете бръшляна от стената. Натиснете двата камъка. Минете през вратата на гробището. Обърнете се обратно и тръгнете надясно към начупената стена. Избутаните навън камъни можете да ползвате като стълба, качете се горе и вземете островърхия жезъл.

Криптата на Бруно Боле: Отидете при криптата с драконите. Разгледайте рисунката, която взехте от шкафа с изкуствените очи. Погледнете надолу към окръжността с името на Бруно. Поставете островърхия жезъл в дупката. След това поставете ръката на скелет на върха на жезъла. Поставете украсеното око върху ръката на скелета.

Окръжността на земята, всъщност е подвижна платформа, която ще ви спусне надолу към криптата. Ще видите кристалния череп Тhe Whisperer! Вземете черепа. Ще се появи Рене, която обещава на Ненси, че ще я измъкне.

Ненси ще и хвърли кристалния череп, а Рене ще я остави затворена в криптата. Веднага се обърнете и кликнете върху стената.

Ще видите последния пъзел. Кликайте върху дублиращите се картинки. Светлината от светкавиците ще ви дава възможност за кратко да виждате картинките. След като обърнете всички картинки, платформата ще ви изкачи нагоре.

Вижте накъде отвеждат стъпките на земята. Отидете на гробището, при фонтана завийте надясно и после само напред до оградата на блатото. Влезте през вратата на оградата (отдясно) и отидете при блатото. Докато Рене се обяснява, ще видите алигатора да се появява, кликнете върху дънера и гледайте какво ще стане.

Чуйте обясненията на Ненси по случая.

Следващото приключение е Nancy Drew - The Phantom of Venice