ЗА ИГРАТА :  Това е руската версия на играта. В менюто имате обичайното continue game /продолжить игру/, new game /новая игра/, save game /сохранить игру/, load /загрузит игру/, настройки, credits /автори/ и quit /выход/, в случая на руската версия е така:

 

По време на играта в горната част на монитора, имате достъп до инвентара си и картата.  Картата май е за украса, не че ще ти бъде нужна, не можеш с нея да се предвижваш от едно място на друго.

 

 

С два клика, каубоя Джак се забързва. С два клика и диалозите текат по-бързо.

Комбинирането в инвентара става, като вземеш единия предмет с ляв бутон на мишката и го сложиш върху другия. С клик на десен бутон се прибира инвентара.

 

 

Менюто се извиква по време на игра с  ESC или кликване в средата на инвентара горе на екрана.

При запазване на игра, извикваш менюто и кликваш долу в малките прозорчета-слотове и даваш сохранить игру да и се връщаш в менюто. Като искаш са играеш отделен момент- даваш загрузит игру и кликваш в слота където си я съхранил.

Курсора ти е една ръка, като трябва да вземеш нещо се свива и отваря. Като трябва да сложиш нещо от инвентара някъде, става по жълта. По време на играта, ако ти трябва нещо от инвентара самия той пресветва. Значи имаш някакво действие.

Не можеш да ходиш тук таме, ако не си направил нещо преди това. Просто, не е активно. Но, можеш да разгледаш града, преди да започнеш играта, за да имаш понятие кое къде е.

 

Тази игра ще бъде много приятна за геймърите, които обичат "западните" филми.

 

Основният герой е фермер, нарича се Джак, бивш точен стрелец. Един ден ранен индианец, който е преследван от разбойниците на Черния Бил, идва в ранчото му. Джак успява да спаси живота му, но последиците са - изгоряла ферма. Лошото е, че няма пари и трябва да намери за да построи нова фермата.  Джак разбира, че има турнир за точна стрелба в град Westtown-Уесттаун, с голяма награда и решава да участва.

Този турнир се организира в памет на прочутия разбойник Джеймс Стар и специалната награда за най-добрия е - чанта пълна с долари и един стар портрет на Джеймс Стар. За да спечели пари за фермата си  Джак се впуска в редица неприятности и авантюри. По-важно от наградата - чанта с долари е, че в стария портрет има карта на скритите съкровища на Джеймс Стар и Джак трябва да се справи с голям брой конкуренти по стрелба, включително и с безстрашните разбойници на Черния Бил, които също искат съкровището.

В самата игра има включени доста мини-игри, които вероятно са ви доста познати.

 

http://www.youtube.com/watch?v=OBsbfcXfIFU

 

         Разбрахте за какво става дума. Сега да започваме играта!!!

        

        

 

         Играта е много приятна, лека и забавна. Играйте я без напрежение, не ви убиват никъде....!!!!

 

След като изгледате встъпителния клип и се съвземете, говорете с фермера Бен пред изгорялата си ферма-ранчо.

 

 

Без това не можете още на никъде да се движите.

 

Прегледайте пощенската си кутия. Кликнете на нея 3-4 пъти, докато ви се отвори плакат за турнир по стрелба в  Westtown. Говори отново с Бен. Кажи му за състезанието по стрелба и той ще ти даде карта.

 

  Вече имаш посока на движение, тръгни в дясно на екрана. Ще се ориентираш, понеже ти излиза червена стрелка, указваща посоката.

         По пътя виждаш скелет на човек и лешояд в ляво. Пред теб е чантата на оглозгания скелет. Пребъркай я, без това скелета не може да те види. Вземи от чантата сгъваем нож-бръснач и визитка. Отиди до изсъхналия клон, на който стои лешояда, издърпай го, за да отлети птицата. Хвърли го и под него вземи ботуша. Тръгни на дясно по пътя, след като извършиш всичко това.

         Джилижанса пристига.

 

                           

 

         Говори с мексиканеца Мигел, той също отива на турнира по стрелба, но не иска да те вземе, защото нямаш билет. Говори с него за турнира. Той ти обяснява, че там отиват голям брой разбойници. Огледай се. В дясно на земята има кръгъл камък. Прилича на точило за ножове. Вземи от инвентара бръснача и го наточи на камъка. Ножа вече е остър, вземи ботуша и го разпори и изкарай билета от него. Дай го на Мигел и той ще те качи на джилижанса.

         По пътя виждаш завързан човек на едно дърво. Това е свещенник.

         Говори с него. Това е padre Sanchez отец Санчес. Разрежи въжето с бръснача. Той ти разказва за бандити които искат да оберат влака, в който ще е наградата за най-добрия стрелец от турнира и те моли да помогнеш с каквото можеш. Обяснява ти , че бандитите на Черния Бил са опасни. Тръгвате заедно.

 

                           

 

         Отивате до железопътната гара.

 

         Отиди в ъгъла на ж.п.гарата и от кошчето за боклук вземи бутилка уиски и монета. Говори с падре Санчес.

 

         Погледни през прозореца вътре в гарата и виж, че шерифа пази един бандит. Отиди до центъра на железопътната платформа. Ще се появи червената стрелка, показваща пътя ти.

         Отиди в края на платформата до маскирания бандит. Хвърли монетата до върха на обувката му.

Дръпни го като се наведе и вземи кърпата му или . Всъщност това става автоматично.

 

 

         Отиди до стълбите на платформата. Сложи си кърпата на лицето и се изкачи на горе по стълбите. Виж отвореното купе. Говори с Чък-бандита. Той ти казва да отидеш да провериш шерифа в гарата.

         Отиди вътре в стаята ж.п.гарата, където са шерифа, с бандита. Виждаш, че шерифа е завързан, насочен е пистолет към него, завързан за телефона и ако мръдне, пистолета ще възпроизведе изстрел в него. Трябва да се биеш с бандита.

 

Споко, ако умреш, пак почваш, не свършва играта. Имаш безкрайно много животи....

 

         

 

         АЙ, сега ти си..!!!! Бий се!!!

 

         С ляв бутон на мишката нанасяш удари, с десен се предпазваш.

 

         Като победиш бандита, отрежи въжето, с  което е завързан пистолета за телефона.

Шерифа ти е благодарен и ти обяснява, че наградата за турнира по стрелба е 10 000 долара и портрета на Джеймс Стар, и че бандитите искат да откраднат наградата, която ще се донесе с влака, но шерифа е предприел мерки това да не се случи.

Ти му казваш, че отиваш също на турнира и двамата напускате сградата.

         Заминавате за Westtown /Уесттаун/.

 

                           

 

         Говори с мексиканеца Мигел. Той ти пожелава успех. Говори с Слепия Майк. Разпитай го за всичко.

Как е ослепял? Той ти обяснява за града. Преди време е имало златна жила, имало много златотърсачи в града, но като пресъхнала, останали само бандити и главорези.

В града има само кръчма, където да се напият, хотел, където да спят и банка, която да ограбят.

 

 

            Разбери, че продава скъпо тютюна.  Той също ще участва в турнира. Хе-хе-хе

         Отиди в напред по посоката на червената стрелка, до хотела. Шерифа е там и ще ти обясни, че не може да те пусне, понеже съдържателя на хотела-Бенджамин Пек ще се самоубива. Това му се случва често да изпада в такива състояния.

         Отиди в ляво на екрана по червената стрелка. Стигаш до кръчмата или бар-салона.

                                    

 

Отвън е красива девойка. Говори с нея. Разбери, че това е Смъртоносната Мейдън, занимавала се с обири и прочие мръсни сделки и не обича да я наричаш красавица, като някоя лека жена. Тя също ще участва в турнира. Иска да отмъсти на разбойниците на Черния Бил, понеже преди време са я прецакали като обирала една банка и й взели златото. Говори, докато изчерпиш диалога, разбери какво ще направи с наградата, ако я спечели. Мммммм, искала да ходи в Париж, Франция... но ти казва, че едва ли знаеш къде е това...хмм

 

 

         Влез вътре в салона. Говори с бармана Силвио....ако можеш да вземеш думата, понеже той всичко вижда и знае. Той ти казва, че за да участваш в турнира ти трябват 3 неща пистолет, гроб в гробището и да докажеш, че си престъпник.

         Действай по задачите.

         Излез от бар-салона.

         Отиди до банката. Говори с пияния мъж от вън на стълбите. Разбери, че се кани да обира банката и че като млад е обрал не една банка. Не го ядосвай, нещо е много агресивен, доста му е дошла водката.

 

                                     

 

         Почерпи го с уискито от инвентара си. Той ще те изпрати да купиш още.

         Остави го за сега. Отиди в дясно. Виж дървена естакада-регистратура и черна дъска там, на която нещо пише...но нищо не разбираш.

         Тръгни пак в дясно на екрана и отиди до отец Санчес. Говори с него. Разбери, че предшественика му е бил убит от бандити и той е тук за да разбере какво се е случило. От скоро е в града, не знае много за него. Разпитай го за всичко.

         Обясни му, че ти трябва гроб. Той ти казва да бъдеш внимателен на турнира и ще ти даде парцел, но трябва да намериш книгата, в която са отбелязани свободните парцели. Тя е била в предшественика му Джон, който са го убили и не знае къде може да я намериш.

Иска да я намериш и тогава ще уреди нещата.

         Влез в гробището. Прочети надписите на всички надгробни плочи. WOW...

На Били Б. Пише: Ей, ти, задник, дай ми тютюна!.

На плочата на Хари Худини пише: Може би съм тук, може би не!.

На Грозния Хари пише: Исках да се измия преди смъртта си...Има и гарван. Гробище без гарван ....... не може!!!

 

                           

 

         Върни се до граба на Били Б. Чукни на дървената надгробна плоча. Показва се ръка на скелет. Като чели е държала нещо ...Хмммм...

         Излез от гробището.

         Отиди в сградата на съда. Съдията спи, но на табелата пише, че работи денонощно, даже и в неделя. Влез вътре. В ляво, между редовете има чадър. Кликни два пъти на него докато вземеш малък ключ. Излез на пръсти....хахаха, за да не го събудиш, не че е лесно това ...

         Върви на ляво, до банката и пияния мъж. Изкачи се по стълбите, вляво от банката и влез в аптеката. Вътре е жената на химика- Джейн. Говори с нея.

 

Попитай я какви лекарства има в аптеката. Тя ти отговаря, че в момента има само разхлабващи лекарства и приспивателни. Попитай я за машината на която работи, какво е това, машина за бързо чистене ли или ...Тя ти отговаря, че това е машина за направа на уиски, но нещо е развалена. Вместо от захар да прави уиски, от уиски прави захар. Трябва й гаечен ключ за да я поправи. Обяснява ти, че преди да почине мъжа й, е заключил всички чекмеджета и тя не може да продава медикаментите, защото някъде е скрил ключа. На плота в ляво има череп. Вътре нещо дрънка, Джейн не ти дава да пипаш нищо.

         Обещаваш й, че ще се погрижиш за гаечния ключ и излизаш от аптеката.

         Отиди в магазина, преди бар-салона. Вече можеш да влезеш вътре. Говори с продавача - Антонио. Доста бързо говори, налииии...

                                    

 

         Попитай го дали продава пистолети. Прави ти реклама на пистолета на Бил. Разказва ти случка с него и че трябва мерника да е изпилен, за да е по-точен.

         Сега нямаш пари. Обещаваш скоро да се върнеш и да го купиш.

         Излез от магазина за оръжие.

         Отиди в бар-салона. Говори със Силвио-бармана за неговите клиенти.

Той ти разказва за единия клиент че е собственика на местния вестник, Паркър се казва и че той е останал без репортер, понеже предишния са го убили и търси такъв, който може да го замести, понеже има родео. Паркър стои до прозореца и разсаждава.

Другия клиент е индианец. Стои там по цял ден,  пие  огнена вода-уиски и мълчи.

Отиди до масата до прозореца и говори с Х.Паркър. Той ти обяснява, че се нуждае от репортер и те пита какво можеш да правиш и дали можеш да се справяш със сложна техника / хахаха, каква ли е била сложна техниката тогава?/. Обясняваш, че можеш да четеш и пишеш от малък, пък за техниката ...Той харесва отговора ти и казва, че си нает.

Дава ти камера и репортерска карта. Питаш за заплащането. Паркър ти казва, че е 25 долара. Не си съгласен. Тогава той ти  предлага да направиш материал за собственика на хотела-Бенджамин Пек, който иска да се самоубие и ако успееш, ще си помисли...

Хммммм...Отиваме в хотела.

 

 

Шерифа е пред хотела и не те пуска. Покажи му репортерската карта. Казва ти, че можеш да влезеш в хотела.

Влез вътре. Говори с Бенджамин Пек.

Говори с него за всичко. Той знае, че си репортер на Паркър, защото е имал привидение. Говори с него за републиканците, за расизма, за модата. Кажи му, да се приготви да се застреля и че ще го снимаш. Той те моли да почакаш, защото има едно недовършено дело. Трябва да направи завещание, което ти трябва да отидеш да завериш нотариално при съдията, за да бъде актуално.

Обещаваш, че ще изпълниш последната му воля. Преди да излезеш от стаята вземи ножиците от масата.

Излез от хотела.

Докато си още тук отиди в бар-салона. Приближи се до индианеца и с ножицата отрежи едно перо от украсата на главата му, за да не се връщаш после пак там.

Отиди при съдията. Той добре си поспива, милият!!! Около седем пъти кликни на него. Като се събуди и обясниш защо си там, ще ти каже, че му е счупено перото и не може да се подпише. За това автоматично му даваш това перо, което взе от индианеца.

Завещанието е подписано и съдията се умори и заспа.....хахаха

                                                

Върни се в хотела. Кажи на Бенджамин, че завещанието е подписано и сложи камерата, за да го заснемеш, как се самоубива. Той не се бави много, благодари ти и стреля. Снимката е вече в инвентара ти, заедно с камерата.

 

 

Върни се в бар-салона и докладвай на редактора на вестника. Той ти плаща 25 долара. Сега вече можеш да се върнеш там, от където влезе в града и да си купиш от Слепия Майк кутия с тютюн.

         След като го купиш се върни до гробището. Отиди на гроба на Били Б. Кликни два пъти на дървената надгробна плоча, за да се появи ръката на скелета. Сложи в ръката на скелета кутията с тютюна и кликни пак да се прибере. След малко пак кликни на надгробната дървена плоча на Били и ръката ще се покаже пак, но тоя път с книгата - регистър, който ти е необходим за отец Санчес, за да ти определи парцел в гробището.

         Вземи я. Излез от гробището и отиди при отец Санчес. Говори с него и му дай книгата за парцелите на гробището.

         Той ти казва, че има добра и лоша новина за теб. Първата е добра - има парцели, втората - лошата е, че са на банкера Лестър Орано. Хмммм...за какво ли са му толкова много....ха-ха-ха

         Отиваш направо при спящия съдия.

 

 В ляво в края на масата има кутия. Вземи я. Никой нищо не видя. Излез бързо от тук, за да не го събудиш...рррр.

         Отвън комбинирай в инвентара кутията-каса и ключето, което взе от чадъра в съда.

Вече имаш пари.....

         Отиди в магазина на Антонио и вземи пистолета.

         Ред е да се върнеш в аптеката. Отиваш при вдовицата Джейн.

         Стреляй с пистолета в черепа. Ето го ключа....Джейн ти казва да отвориш чекмеджето в ляво, долу под плота с ключа и да си вземеш лекарства. Взимаш две - едното неидентифицирано, другото приспивателно.

         Добавяш в инвентара приспивателното към бутилката уиски и излизаш от аптеката.

         Отиваш до пияния старец на стълбите пред банката.

         Дай му от уискито с приспивателно и той пада зад борда.....Вземи му пистолета/малко е стар и неупотребяван, ама.....карай/.

Влез в банката. Говори с Лестър Орано собственика на банката. Искаш кредит, но той не ти дава, понеже сред участниците в турнира има висока смъртност, пък и той ще участва там, така , че... Бил добър стрелец, хвали се...Говори пак с него за местата в гробището.

         Той иска пари. Казваш, че сега нямаш. Лестър Орано те пита дали знаеш за родеото с Бика-убиец или както го наричат Малкото копитце, и искаш ли да участваш в него.

Казва ти, че, ако не успееш да се задържиш на Бика, Орано лично ще те погребе в най-централното място в гробищата, да не се притесняваш..., а ако успееш ще ти отпусне заем.

         Съгласяваш се да участваш в родеото утре.

         Отиваш направо в хотела да се наспиш за родеото.

         Като се събудиш сутринта, отиди до местото, от където дойде или по точно до Слепия Майк и напусни града за да отидеш на родеото.

 

         

 

         До Бика-убиец- Малкото копитце, стои пиян старец. Говори с него. Дай му медикамента, който ти остана и той ще те пусне да се пробваш с Бика.

 

         УФФФФ, те сега стана.....дръж се яко!!!

 

         Като видиш червена стрелка на ляво на екрана мигновенно, кликаш с ляв бутон на мишката и задържаш, като видиш стрелка на дясно кликваш мигновенно, докато е на екрана и задържаш. Посоките се сменят и трябва да имаш бързина и готовност да сменяш пръстчетата...

Успехххх !!!!!!

        

         Като се задържиш достатъчно дълго и успееш, говори с пияния старец. Кажи му, че в твоето ранчо такива бикове по десет на ден укротяваш.

         После се върни в града и отиди при шефа на банката Орано. Искай си обещания парцел в гробищата.

Той ти казва, че документа е някъде из чекмеджетата. Започни да го търсиш.

Нотариалния акт за гробищата е в чекмеджето зад стълбата. Вземи го.

 

 

Качи се по стълбата. От горното чекмедже вземи запалката и бележката. Опитай се да се качиш по стълбите в ляво. Орано не те пуска.

Излез от банката.

Отиди в дясно от хотела и влез в офиса на шерифа. Говори с него. Той ти казва, че за да участваш в турнира, освен парцел в гробището и пистолет, трябва да имаш доказателство, че си криминално проявен. Все пак живота си е твой, ти сам си решаваш. Ти се хвалиш, че с голи ръце можеш 20 човека да убиеш, но той ти казва, че ти трябва доказателство за това. В ляво от шерифа има шкаф. Отвори чекмеджето, което е в дясно.

Вземи от него дървена пръчка и гаечен ключ.
         Излез от офиса на шерифа. Отиди в аптеката на Джейн. Дай й гаечния ключ да си оправи машината за уиски. Тя те пуска зад щанда. В ляво на плота върху книгата има една лупа. Вземи я. Зад теб има шкаф, кликни на него и вземи колба с киселина.

Излез от аптеката.

Отиди в бар-салона. Говори с полковник Андерсън от пети кавалерийски полк. Той е виновен за смъртта на твои приятели и би искал да го убиеш, но той ти казва, че по време на турнира не можеш да го пипнеш.

Говори с Паркър. Кажи му, че искаш да направиш репортаж за участниците в турнира, как се чувстват в тази авантюра. Той ти казва, че ще ти плати 200 долара накрая на турнира и се съгласява да направиш репортажа.

Обясни му, че ти трябва доказателство, че си криминално проявен и той ти дава плаката на Черния Бил, че го издирват. Ти имаш само твоя скъсан в инвентара. Казва ти да действаш внимателно.

Излез от бар-салона. Комбинирай плаката на Черния бил и киселината. Става една дупка на постера. Съчетай постера с дупка, с твоя накъсан портрет и получаваш постер, че те издирват. Готов си вече за турнира.

Отиди в офиса на шерифа и му дай последното доказателство постера, че те издирват. Той те регистрира за участие в турнира. Казва ти за следващото изпитание.

Отиди до дървената платформа-регистратура. Виждаш Черния Бил и шерифа, че се карат. Обаждаш се, но Бил ти казва, че глупостта е заразна. Бил си заминава след заканите, а ти говориш с шерифа два пъти и той ти казва, че следващия противник ти е Джеймс Орано.

 

           

 

Директно започва стрелбата с Орано.

 

Стреляй бързо и точно, но не убивай Джейн!!!

 

Като го убиеш, отново си на дървената платформа и говориш с шерифа. Той те поздравява, но ти казваш, че не искаш да говориш, ами да спиш. Отиваш в хотела и си лягаш в леглото. Нужна ти е малко почивка до следващия рунд.

Като се събудиш, излез от хотела и отиди до дървената платформа. Говори с шерифа.

Той ти казва, че следващия ти опонент ще е бандита Чък и сега е в бар-салона.

Отиди там и говори с Чък. Той ти казва, че ще ти скъса задника, но ти казваш да отидете да се стреляте, пък ще видим кой на кого...

    

 

Ти си !!! Стреляй сега бързо и точно!!!

 

Курсора на мишката трябва да ти е на кобура с пистолета, като кликнеш на него,  веднага ти излиза мерника и веднага трябва да завъртиш мерника към Бил и да стреляш.

Необходима е светкавична бързина.

 

Като убиеш бандита Чък, му казваш, като кликнеш на него -  ИЛИ БЪРЗ ИЛИ МЪРТАВ!!!  Отиди до дървената площадка на регистрацията като следваш стрелката долу на екрана в ляво и говори с шерифа.

Той те поздравява като най-добър стрелец и ти казва, че утре противници ще са Черния бил , Смъртоносната Мейдън  срещу Брадатия Джо.

Отиваш в бар-салона. Говори с Паркър. Той те поздравява и пита как върви материала, който се съгласи да направиш. Казваш, че става бавно, но сигурно.

Паркър ти казва, че е научил, че в града се подвизава събирача на скалпове Бясното куче и иска да го намериш. Съгласяваш се и преди да излезеш от бар - салона говори с индианеца-Летящата стрела.  Попитай го дали има да ти даде един скалп. Той ти дава. Ти го питаш дали той е Летящата стрела или е Бясното куче. Индианеца се обижда и ти казва да отидеш да изпушиш една лула тютюн за да те напусне демона на глупостта.

Излизаш от бар-салона.

Отиди до мястото от където влезе в града. Дай на Слепия Майк спалпа. Той ти казва, че е на бял човек, с черна коса, на около 30 години. Ти го питаш дали не трябва да го наричаш Майк - Бясното куче. Той ти казва да говориш по-тихо, за да не те чуе някой.

Обяснява ти, че е бил в бандата на Джеймс Стар и че убивал ненужните хора. Убили половината от индианското племе за да вземат съкровището им, но Стар някъде го е скрил. Индианците са го хванали и са го оспепили в прерията, но хората на шерифа са го намерили и докарали в града. В Бандата е бил още и отец Санчес, сега са тук за да си вземат своята част от съкровището. Ти му казваш, че няма да го издадеш, ако напусне града. Той ти обещава, че повече няма да го видиш.

Отиди в офиса на шерифа. Кажи му, че ти трябва ключа за банката, където са ти парите, но той ти обяснява, че е потрошена и не знае къде е, сигурно някой го е отмъкнал.

Излез от офиса. Говори отвън с малкото дете Снупи.

Той ти обяснява, че отдавна живее на улицата. Няма родители, майка му е умряла, а баща му продавал разни вещи и изчезнал, може би индианците са го убили. Но отвън не е толкова лошо. Шерифа и аптекарката Джейн се грижат за него, даже храна му дават понякога.

Питай го каква игра играе. Той ти обяснява, че с голям ключ отключва банка и вътре намира по 20, 30,  даже 50 доларови банкноти.  Питаш го какъв е този ключ, той ти обяснява, че е голям златен ключ, какъвто имат банкерите. Ти искаш да ти го даде. Предлагаш му сладкиши, бонбони, но той иска пистолета ти.

Даваш му стария пистолет, който взе от пияния мъж пред банката.

Снупи ти дава ключа за банката.

Отиди в банката на Орано.

Изкачи се по стълбите в ляво на екрана, където преди това Орано не те пускаше.

 

Кликни на шкафа в дясно на екрана и вземи бележка. Погледни към килима в ляво, той е подгънат. Правиш забележка, че стаята е хубава, а няма кой да оправи килима. Отиди и кликни на подгънатия ъгъл. Отдолу виждаш разместена дъска, кликни на нея и на стената препарираната глава от мечка се отмества и вътре виждаш, че има сейф.

Как да го отвориш...!!!???

На масата има свещ. Запали я със запалката. Вземи бележката и кликни с нея на свещта. Виждаш указания за отваряне на сейфа.

Кликни на стрелките в следната последователност: на ляво 5 пъти, на дясно 6 пъти, на ляво 1 път, на дясно 3 пъти, на ляво 2 пъти, кликни в средата на кръглия бутон и сейфа е отворен. Вземи от него досието на Орано.

Излез от банката.

Отиди в бар-салона. Приближи се до Паркър. Автоматично даваш на Паркър досието на Орано. Той е във възторг от теб. Хвали те. Дава ти нова задача. Да намериш леговището на Черния Бил и да го снимаш. Автоматично имаш фотоапарата в инвентара. Съгласяваш се, но не и безплатно. Паркър ти обещава 100 долара, ако го направиш до другия ден.

Излез от бар-салона.

Отиди до шерифския офис и отвън говори със Снупи.

Може би той има информация. Той те пита дали се боиш от духове. Ти казваш, че няма такива неща. Но той ти обяснява, че в изоставената къща има, защото видял светлина и сенки, докато гонел котката си. Казва ти да ги убиеш, за да не се страхува.

Излез от екрана долу в ляво и си пред изоставената къща.

    

Огледай я. В ляво долу в храстите до стъблите намираш въже. Качи се по стълбата и метни въжето на дъската на втория етаж. Изкачи се. Отиди до светещия прозорец. Погледни вътре. Аха, това е Черния Бил. Какво ти показва той с пръста си? Ха-ха-ха-ха

Слез долу.

АХ-ох-ох!!!!! Получаваш голяма порция бой от хората на Черния Бил.

 

   

Свестяваш се в едно мазе, завързан за една бъчва. В инвентара имаш една пура.

Вземи я и я изплюй върху червения буркан на етажерката в дясно горе, до червеното перде. Той пада и се счупва. Вземи едно малко стъкалце от счупения буркан до теб и разрежи въжето, с което си вързан. Отиди до вратата и се обърни на дясно. Вземи от счупената бъчва една дъга /дъска/.

Отиди до бъчвите в ляво на екрана ти. Използвай дъската да търкулнеш бъчвите. Те счупват вратата и си в другото помещение. Там също има една бъчва, като чели има някой в нея? Погледни към прозореца горе, някой ти хвърля динамит. Вземи го.

Кликни на сламата под прозореца и вземи един железен лост. Отвори бъчвата. Уоу, Смъртоносната Мейдън. Спасявяш я, а тя ти играе една плесница. Искай й запалка, като се успокои. Качи се по стълбите и сложи на вратата динамита. Щракни със запалката и слез долу. Вратата е избита.

Отвън на бъчвата стои индианеца. Говори с него. Той ти разказва за съкровището на индианското  племе, за Джеймс Стар.

След разговора отиди до дървената платформа за регистриране в турнира и говори с шерифа.

Трябва да проследиш Черния Бил. Той изгаря моста след себе си. Трябва да преминеш от другата страна.

На моста си.

 

 

Вземи въжето до десния стълб, от изоставената каруца вземи кръглият диск от колелото. В ляво на екрана от стълба вземи лъка, от следващия, вземи забитата стрела.

Качи се по стълбите. Джак казва, че баща му му е казвал , че в живота има три неща от които трябва да се страхуваш красивите жени, да останеш без кон и от височини. Джак с последното е много съгласен.

Съчетай в инвентара стрелата и въжето. Хвърли го на отсрещния стълб. Погледни въжето, което се опъна между двата стълба. Джек споменава, че на ръце по това въже е абсурдално да се спусне. Комбинирай в инвентара дървената пръчка и диска от колелото на каруцата. Получаваш нещо като лебедка. Кликни с нея на въжето и . . . си отдругата страна.

Отиваш до кораба в пустинята.

 

     

Отпред до котвата има маркуч, вземи го. Качи се направо горе. Капитана спи, даже пистолетен изстрел не би го разбудил. Има сушена риба...Хммм, от къде ли пък тая риба на толкова километри от морето??? Огледай чайника и огъня в печката.

Със запалката запали огъня, на чайника сложи маркуча, ще се чуе сирената на кораба и капитана ще се събуди.

Ще те помисли за Смит. Казваш, че си Джак. Той ти казва, че бандитите са му откраднали бинокъла и какъв капитан е той, без бинокъл. Моли те да намериш любимия му бинокъл. Обяснява ти, че бандитите са заминали към стария индиански лагер.

Искаш да го попиташ, защо кораба му е по средата на прерията, но...капитана пак захърква и тази загадка на века, ще остане неразгадана за теб.

Слез от кораба и излез от екрана в ляво.

Отзоваваш се в стария индиански лагер. Отиди до стария пресушен кладенец. Установяваш, че там има някой. Вземи прострените на въжетата индиански дрехи. Панталон в средата на екрана и блуза в дясно на екрана. Съчетай ги в инвентара и ще получиш въже. Кликни с него на кладенеца. Излиза  индианеца.

Говори с него. Той ти казва, че е знаел, че ще го спасиш и че ще му помогнеш да намери съкровището на племето и Желязната ръка-Черния Бил.

Питаш го къде да намериш Черния Бил. Той ти казва, че ще ти каже къде е, но в замяна иска съкровището на племето си. Ти се съгласяваш, че ако ти каже къде да откриеш Черния Бил,  съкровището ще го дадеш на племето му, а ти ще вземеш само наградата от турнира.

Той ти казва за Слънчевия амулет, Стълбата на вожда, Желязната ръка...

Дава ти слънчевия амулет, което се оказва, че е бинокъла на капитана. Питаш за координатите на пещерата. Индианеца е стресиран от това понятие. Казваш му да забрави въпроса.

Обяснява ти, че след като Безжалостното сърце-Джеймс Стар е взел съкровището на племето, индианците са изчезнали и са казали, че докато не видят скалпа на Безжалостното сърце или съкровището, няма да се върнат в селото.

Разбираш, че Джеймс Стар е осквернил Стълбата на Вожда, като се е качил там и е гледал нещо в планината. Хммм, ясно, трябва да разбереш.

Трябва през бинокъла да видиш къде е местоположението на пещерата, в която е скрито съкровището на индианското племе.

Качи се на стълбите, вземи от инвентара бинокъла на капитана и ...търси пещерата.

 

Окуляра трябва съвсем леко да го местиш с мишката.

Пещерата е от дясно на ляво, най-горе по планината, един клик и два на долу. Виждаш черна дупка с като тухлички наоколо. Кликваш и си в селото пак.

 

Говори с индианеца. Питай го дали знае да има пещера наблизо. Той ти казва, че има една Пещерата на Змея. Казва, че ще те заведе там, но ти да не забравяш уговорката за съкровището...

Там е Черния Бил. Приготвил е съкровището, за да го вземе със себе си. Ще трябва да се биете.

       

 

БИЙ СЕ!!! Ти си пак !!!

 

С ляв клик нанасяш удар, с десен се навеждаш.

Бий се, трябва да го избуташ до края на скалата, в дясно, за да падне и да се пребие.

Като го убиеш идват индианеца и шерифа. Говори с тях.

 

Спазваш си уговорката с индианеца. На теб не ти е нужно съкровището на индианското племе, искаш само наградата от турнира.

 

Шерифа те пита дали наистина си престъпник. Казваш, че не си, но той те отвежда при съдията за да прецени той. Въпреки всичко, печелиш наградата, която е дадена за убийството на Черния Бил.

 

Изгледай клипа!!!

 

   

 

Съдията ти дава наградата от 10 000 долара, ти запалваш цигара и той  те глобява за пушене на обществено място с 1.35 долара.

 

 

 

Идва Смъртоностната Мейдън...иска парите...изчезвате и двамата!!! Май те взе за заложник, аааа???

 

Това е края на играта. Надявам се да ви е било забавно и весело.