Adventurers Community
https://adventurersbg.info/forum/

Какво мислите за жанра Interactive Fiction?
https://adventurersbg.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=1483
Страница 1 от 1

Автор:  Halleck [ 18 Май 2013, 17:04 ]
Заглавие:  Какво мислите за жанра Interactive Fiction?

Нов съм във форума, затова първо искам да поздравя всички членове на тази прекрасна геймърска общност. Съвсем случайно попаднах на този форум, и тъй като от много години съм почитател на Куестовете, реших да се включа с въпрос за Interactive Fiction(не видях друга тема по въпроса, но ако има се извинявам предварително). От години бях чувал за този жанр, но съвсем наскоро(преди може би половин година) определени обстоятелства ме подтикнаха да пробвам няколко заглавия. Този жанр на запад е доста развит(всяка година излизат нови и нови заглавия), но в България поне според мен хич го няма, дори и под формата на преведен на български(както е в Русия например, но там освен преведени си имат и собствени игри(споменавам Русия, защото руският ми е по-добър от английският и игрите ги играя предимно на руски ;) )). Тези игри ми напомнят за детството ми, когато в началото на 90-те беше бумът на книгите-игри(само че тук игрите са в компютърен вариант). Интересно ми е, има ли други почитатели на този прекрасен жанр в България(освен мен)?

Автор:  didka222 [ 20 Май 2013, 05:42 ]
Заглавие:  Re: Какво мислите за жанра Interactive Fiction?

Сякаш малко хора тук са играли текстови адвенчъри, поне аз не съм. Както беше казал Иво, разглезени геймъри сме :D

Автор:  thedemon1238 [ 20 Май 2013, 19:51 ]
Заглавие:  Re: Какво мислите за жанра Interactive Fiction?

Aз от написано изобщо не разбрах за какво става въпрос. Явно не съм го играл. Препоръчай някое ново заглавие. :)

Автор:  3pacalypse Now [ 21 Май 2013, 23:10 ]
Заглавие:  Re: Какво мислите за жанра Interactive Fiction?

И аз много не разбрах за жалост.

Автор:  banskidedo [ 21 Май 2013, 23:35 ]
Заглавие:  Re: Какво мислите за жанра Interactive Fiction?

Куест само с четене и писане е. Донякъде е като книга игра, само че не избираш какво да правиш на края на прочетеното, ами задаваш команди на героя от клавиатурата. Можете да пробвате с това http://adventurersbg.info/catalog/game/ ... -adventure Малко по-модерен вариант на текстово приключение. На мен лично много ми хареса, но на повечето хора едва ли, като видят, че е само четене ще застрелят играта. :D

Автор:  Halleck [ 25 Май 2013, 14:26 ]
Заглавие:  Re: Какво мислите за жанра Interactive Fiction?

Както беше казано по-горе, това са текстови куестове(за хора които не се страхуват от четене и писане), но за съжаление изглежда не са популярни в България и поне аз не знам да има на български език(засега). Ако някой се интересува все пак от жанра и иска повече информация по темата, аз препоръчвам да се разгледат тези уикита: http://ifwiki.org/ и http://ifdb.tads.org/ . А ако някой иска да пробва какво представлява това чудо, на този сайт http://textadventures.co.uk/ може да се играе направо от браузъра.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/