Регистрация НачалоСайт МедалиТърсене Влез

Начало форум » Adventurers Community » Потребителска зона
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Помощник
 Мнение Публикувано на: 20 Окт 2010, 21:33 
Offline
Hercule Poirot
Hercule Poirot
Аватар

Регистриран на: 20 Окт 2009, 06:53
Мнения: 146
Местоположение: Някъде в гората при мечките, a може и в голямото глобално село
Изразил благодарност: 27
Получил благодарност: 90
Медали: 8
Игра за сайта (1) Активен потребител (1) Полезен потребител (3) Интересна статия / информация (1) Активност в логическите игри (2)
Този помощник е за тези, които желаят да се научат как се прави това или онова, а не за онези дето вечно реват "не ставаааааа……….!", "не ми тръгваааааа………!, "не мога да го инсталирам оправете го бееееееееее………..!".

Всеки от нас е започнал първата си среща с компютъра като леймър/лузър. В началото някой напреднал му е помагал, но в последствие сам е започнал да се интересува и да чете, самообразовал се е и вече знае какво и как да направи, ако има проблем с нещо по компютъра. Но някои си остават вечно търтеи и все чакат някой друг да им свърши работата. Мразя, ама страшно много мразя постовете на такива пораснали леймъри. Абе, презирам ги, те са боклука на обществото ни и във всяко едно отношение са безполезна измет.

FAQ: Въпроси и Отговори
Първо се научете да търсите информация в интернет,
после се научете да четете,
докато четете – вниквайте в написаното,
вниквайки в написаното – замислете се,
като се замислите – ще разберете,
щом разберете – чак тогава го направете.


Последна промяна ndrazorx на 21 Окт 2010, 08:16, променена общо 5 пъти


За този коментар потребителя ndrazorx е получил 11 благодарности от следните потребители: 3pacalypse Now, baby54888, blondy, byfer4etyyy, Hanibal_Lektar, krasisp, Predator, snegi, tara31, tinka, vera
Върнете се в началото 
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Помощник
 Мнение Публикувано на: 20 Окт 2010, 21:35 
Offline
Hercule Poirot
Hercule Poirot
Аватар

Регистриран на: 20 Окт 2009, 06:53
Мнения: 146
Местоположение: Някъде в гората при мечките, a може и в голямото глобално село
Изразил благодарност: 27
Получил благодарност: 90
Медали: 8
Игра за сайта (1) Активен потребител (1) Полезен потребител (3) Интересна статия / информация (1) Активност в логическите игри (2)
Общи въпроси:

Въпрос:
Как да изтегля / сваля превод на игра от тук?

Отговор:
Внимателно прочетете информацията в тази тема - Как да сваляме преводи от сайта?.

Въпрос:
Изтеглих от “еди къде си” играта, но не мога да отворя файла/овете/ и за да я инсталирам?

Отговор:
Ако разширението на файла/овете/ не Ви е известно то първо проверете тук http://www.fileinfo.com/ за какъв тип файл става въпрос и с коя/и програма/и се отваря.

Ако файловете са с разширение ZIP, RAR, 7z, CAB, ARJ, LZH, TAR, GZ, ACE или друго подобно разширение за архивен файл, то имате проблем с архиватора си, или просто не сте инсталирали такъв. Препоръчително е да инсталирате последната версия на някой от тези архиватори – IZArc на Иван Захариев или WinRAR.

Ако изтеглените файлове са във формат ISO, BIN/CUE, MDF/MDS, NRG, CCD, BWT, B5T, B6T или друго подобно разширение възможно е да не сте настроили правилно опциите за емулация на дискови защити или просто да не сте инсталирали на компютъра си програма за емулиране на CD/DVD образи. Препоръчително е да инсталирате последната версия на Daemon Tools Lite.

Ако образа на диска/овете е/са във компресирания формат Universal Image Format (UIF) използвайте MagicISO, за да монтирате дисковия образ във виртуалното му CD/DVD или пък го конвертирайте до обикновено ISO и го монтирайте във виртуалното устройство на Daemon Tools.

Ако образа на диска/овете / е/са във компресирания Direct Access Archive (DAA) формат използвайте PowerISO за да монтирате дисковия образ във виртуалното му CD/DVD или пък го конвертирайте до обикновено ISO и го монтирайте във виртуалното устройство на Daemon Tools.

Ако образа на диска/овете / е/са във компресирания Zipped ISO (ISZ) формат използвайте UltraISO за да конвертирате дисковия образ до обикновено ISO. Забележка: ISZ файловете се разпознават и монтират директно само от Daemon Tools Pro, не и от Lite версията му.

Въпрос:
Файловете на играта са разбити на няколко части, какво да правя с тях?

Отговор:
Необходимо е да изтеглите и то успешно всички части на архива, после се убедете, че всички изтеглени части се намират в една и съща папка. След това е необходимо да отворите първата част от архива с определената за това програма и да разархивирате файловете на играта в нова папка. Чак тогава трябва да пристъпите към инсталиране на играта или монтиране на дисковите образи във виртуалното устройство.

Въпрос:
Не се справям с инсталирането! Помогнетеееееееееееееееееее?

Отговор:
Прочетете информацията в тази тема - Съвети за инсталиране на игри.

Ако е необходимо върнете се в началото и отново внимателно прочетете всичко написано до тук.

Въпрос:
При разархивиране, инсталиране на играта или българския и пач антивирусната ми програма открива вируси/троянци...

Отговор:
Всички пачове тук са проверени на няколко компютъра с различни антивирусни програми преди да бъдат качени за сваляне. Вашата антивирусна реве защото:
- Заразяването на играта/архива/пача е станало на Вашия компютър след изтеглянето им.
- Антивирусните програми на някои производители лъжливо реват при поставяне на No CD/DVD крак, тъй като имат скрити споразумения с издателите на игри. Изключете антивирусната си докато инсталирате или играете. Ако е възможно и има опция задайте конкретния файл във белия списък на антивирусната програма, за да може да го стартирате.
- Ако все още се съмнявате в някой изпълним файл то качете го във Virus Total за проверка онлайн от над 40 антивирусни. Съобразявайте се с ограничението за максимален размер на файла. За сканиране на компютъра си може да използвате и интернет скенера на Panda Security - Active Scan . Пуска се през Internet Explorer от шеста версия нагоре.
- На въпроса каква антивирусна да ползвам? Ами меко казано по вкус и по цвят универсална антивирусна няма. Различно е във всеки един момент. Най важното е да е съобразена с хардуера на компютъра, да не е ресурсоемка и да се ъпдейтва редовно. На второ място да има удобен интерфейс за начинаещи и напреднали, да не издава често фалшиви съобщения за зараза и да не прави глупости при подозрение за вирус, а да пита какво да прави с дадения файл. Май остана малък избор. Ха-ха-ха. Абе, видите ли, че зачестят фалшивите тревоги, особено за кракове, пачове, фиксове и т.н. значи разработчиците са се изкалпазанили и или продали на тоя или оня издател. Време е да си смените антивирусната. Платена или безплатна? – в повечето случаи безплатните за домашна употреба не отстъпват на платените. Типичен в това отношение е случая от 2009 с корпоративната лицензирана версия на Norton, инсталирана в едно наше министерство дето проспа вирус заразил мрежата му. Каспереца също си мълчеше, а Trend Micro и Panda вече имаха безплатни решения за чистене с отделни програми.

Въпрос:
Защо като започна да тегля игра или пач от даден сайт за обмен на файлове ми изписва, че в този момент от моя IP адрес вече протича теглене, а в действителност нищо не тегля?

Отговор:
Вашият интернет доставчик е закачил към момента на един статичен IP-адрес прекалено много потребители с плаващи IP-та и някой потребител вече тегли от същия файлобменник. Теглете му една или го сменете ако имате избор.
Възможно е също така в дадения момент сайта, от който теглите да е претоварен или ако е чуждестранен да няма свободни слотове за теглене от България. Просто пробвайте да теглите малко по късно или от друг файлобменник.


Последна промяна ndrazorx на 21 Окт 2010, 00:42, променена общо 5 пъти


За този коментар потребителя ndrazorx е получил 12 благодарности от следните потребители: 3pacalypse Now, bella_marchi, blondy, brigadira, dugi, Fr33style, Hanibal_Lektar, krasisp, Predator, snegi, vera, 4140140
Върнете се в началото 
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Помощник
 Мнение Публикувано на: 20 Окт 2010, 21:37 
Offline
Hercule Poirot
Hercule Poirot
Аватар

Регистриран на: 20 Окт 2009, 06:53
Мнения: 146
Местоположение: Някъде в гората при мечките, a може и в голямото глобално село
Изразил благодарност: 27
Получил благодарност: 90
Медали: 8
Игра за сайта (1) Активен потребител (1) Полезен потребител (3) Интересна статия / информация (1) Активност в логическите игри (2)
Въпроси след успешното инсталиране на играта/БГ пача

Въпрос:
Играта не ми стартира?

Отговор:
Преди да преминете надолу внимателно прочетете информацията в тази тема - Проблеми при стартиране на игрите от сайта.

Въпрос:
При стартиране на играта чувам звука, но нямам видеоизображение?

Отговор:
- Вашата видеокарта не отговаря на минималните системни изисквания на играта.
- Необходимо е да деинсталирате K-Lite Mega Codec Pack, ако сте с този пакет кодеци и да го инсталирате наново като при инсталирането махнете “човката” в чек бокса за ffdshow. Този проблем възниква при последните версии на K-Lite Mega Codec Pack, които принудително инсталират плъгина на ffdshow.

Въпрос:
При стартиране на играта ми изписва: "не е намерен/липсва d3dx9_29.dll, d3dx9_30.dll, d3dx9_3**.dll..., x_input.dll...".

Отговор:
Изтеглете и обновете DirectX 9 /10 /11 според наличната версия на Windows-а на компютъра Ви.

Въпрос:
При стартиране на играта ми изписва: "не е намерен binkw32.dll...".

Отговор:
Изтеглете и обновете RAD Tools.

Въпрос:
При стартиране на играта ми изписва: "не е намерен xlive.dll...".

Отговор:
Изтеглете и обновете X-Live.

Въпрос:
При стартиране на играта ми изписва: "не е намерен OpenAl32.dll...".

Отговор:
Изтеглете и обновете OpenAL.

Въпрос:
При стартиране на играта ми изписва: "грешка при инициализацията на приложението (0хс0000142)" .

Отговор:
Причините може да бъдат много. Обикновено помага инсталирането на OpenAL, DirectX 9. Също така не забравяйте да обновите драйвера на видеокартата Ви.

Въпрос:
При стартиране на играта ми изписва нещо от типа на: "Инструкцията на адрес "0x00..." се обърна към паметта на адрес "0x00.... Паметта не може да се прочете".

Отговор:
Или Windows-а Ви е повреден или компютъра Ви е заразен с троянец/вирус/руткит и т.н. Проверете всички дискове на компютъра си с антивирусна програма и изчистете заразата. Ако не даде зараза и отговорите на по-горните въпроси не са помогнали за решаване на проблема пробвайте да възстановите състоянието на компютъра си към запазена предишна работеща точка от System Restore /по подразбиране е включено/. За целта ако не знаете откъде да го стартирате напишете msconfig в опцията Run на Start менюто и дайте ОК. Като се стартира изберете опцията/бутона за System Restore, после изберете контролната точка, към която да бъде възстановена системата Ви. Като крайно решение, ако нищо не помага, запазете ценните си файлове от My Documents и други папки на отделен диск или дисков дял. После форматирайте системния дял и инсталирайте наново чиста операционна система. Ъпгрейда на съществуващата операционна система няма да помогне, по скоро вероятно ще задълбочи проблемите. Не забравяйте накрая да инсталирате последните версии на необходимите драйвери и програми за отделните устройства.

Въпрос:
При стартиране на играта ми изписва "ERROR! Failed to create JVM...".

Отговор:
Изтеглете и обновете версията на Java до последната.

Въпрос:
Не мога да въведа име в профила на играча...?

Отговор:
Превключете на английска подредба на клавиатурата и въведете името на играча с английски букви.

Въпрос:
Играта не се запазва...?

Отговор:
- Получава се при по стари игри ако сте инсталирали Windows на български език. Отидете в “Контролен панел -Control Panel” на Windows и отворете “Потребителски акаунти - User Accounts”. Създайте нов потребител с име съставено само от английски букви. Простото преименуване на съществуващ вече потребител на английски няма да свърши работа. Влезте в Windows от името на този потребител. Отворете “Моя компютър - My Computer” - после диск С или диска, на който е инсталиран Windows-а Ви. Създайте папка “My Documents” на английски език, след това идете в менюто “Старт-Start” и кликнете с десен бутон на мишката върху “Моите Документи - My Documents”, след това изберете “Свойства - Properties" и оттам “Премести - Move", намерете създадената от Вас папка “My Documents” и преместете там папката “Моите Документи” като натиснете “Приложи - Apply”. Сега инсталирайте наново играта в папка, името на която е само от английски букви без цифри или шпации /празен символ/ между тях. В някои случаи е желателно да ограничите името на папката до 8 символа.
- Стартирайте играта като администратор.


Последна промяна ndrazorx на 21 Окт 2010, 00:48, променена общо 1 път


За този коментар потребителя ndrazorx е получил 7 благодарности от следните потребители: 3pacalypse Now, blondy, denger, Hanibal_Lektar, krasisp, Predator, vera
Върнете се в началото 
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Помощник
 Мнение Публикувано на: 20 Окт 2010, 23:03 
Offline
Hercule Poirot
Hercule Poirot
Аватар

Регистриран на: 20 Окт 2009, 06:53
Мнения: 146
Местоположение: Някъде в гората при мечките, a може и в голямото глобално село
Изразил благодарност: 27
Получил благодарност: 90
Медали: 8
Игра за сайта (1) Активен потребител (1) Полезен потребител (3) Интересна статия / информация (1) Активност в логическите игри (2)
Линкове към често необходими за игрите библиотеки и програми

DirectX - Необходим е за правилната работа на много от съвременните игри, изобразяването на пълноцветна графика, възпроизвеждането на аудио/видео и 3D-анимации. Препоръчително е да сте с последната му версия.

K-Lite Mega Codec Pack или C.C.C.P - Combined Community Codec Pack - Набор от практически всички основни аудио и видео кодеци за възпроизвеждане на различните типове аудио и видео съдържание.

Adobe Flash Player - Флаш плейър ползван от интернет браузърите и игрите. Използва елементи от ActiveX контролите, затова последните трябва да са разрешени в браузъра Ви. (Алтернативен линк)

Microsoft NET Framework - Платформа за създаване, внедряване и поддръжка на уеб базирани услуги и приложения за РС компютри. В последно време широко се използва в игровата индустрия. Windows 7 идва с вградена версия 3.5.

Microsoft XNA Framework - Платформа за създаване, внедряване и поддръжка на уеб базирани услуги и приложения, независимо от компютърната конфигурация.


Microsoft Visual C++ 2005 x86(x64) и Microsoft Visual C++ 2008 x86(x64) Визуална игрова среда за 32 и 64 битови системи, използваща елементи от компютърния език С++.

Microsoft XML Parser - Обектна библиотека на Microsoft, предназначена за управление на xml-файлове.

За изтегляне на последната или дадена версия на горните библиотеки на Microsoft потърсете в Центъра за изтегляне на Microsoft или в Google.


PhysX Software 9.10.0513 - Библиотека на nVidia използваща максимално пикселно-шейдърната технология в игрите.

OpenAL - Библиотека на Creative Labs за съвместимост на игри, портвани от игрови конзоли на персонален компютър.

QuickTime - Библиотека и плеър за игри, използващи технологията Macromedia Projector. Ако имате проблем с Macromedia Projector - в настройките на QuickTime изключете DirectX и изберете Безопасен режим (GDI only).

Java - Платформа за програмиране и компютърен език, прилагани в игри, независещи от OC /операцион- ната система/ и конфигурацията на компютъра.

DAMN NFO Viewer – малка програмка за преглед на онези често неотварящи се правилно NFO/DIZ файлове, съдържащи ASCII Art и необходимите ни указания за инсталиране на даден релийз.Вместо заключение:

Обновявайте редовно игровите библиотеки, инсталирайте по старите игри в папки с имена, състоящи се само от английски букви или цифри без шпации /интервали/, а още по-старите игри пускайте в режим на съвместимост с Windows 95 /98. Прочетете пак Помощника, помислете, потърсете инфо за проблема в интернет и чак тогава питайте и искайте помощ.

Физически не е възможно една игра да бъде тествана на всички компютърни конфигурации, съществуващи в света. В тази връзка не съществува и разработчик/издател на игри, който да може да гарантира, че направената от него игра ще тръгне идеално при всички потребители. Факта че играта се стартира и работи безпроблемно при мнозина, но не и точно при Вас, означава, че вероятността да е бъгава и да създава проблеми е сведена до минимум. Какво точно се случва на Вашият компютър с дадена игра не винаги може да Ви отговори дори и техническата поддръжка на производителя на играта, а тук на сайта случайно да виждате производители. Аз не.

Коректно зададен въпрос вече е половината от отговора. Ако искате някой да си направи труда да Ви обърне внимание и да Ви отговори при задаване на въпрос винаги, ама винаги, описвайте на каква компютърна конфигурация /процесор, памет, видеокарта, звукова карта, инсталирана операционна система, версия на дадена проблемна библиотека или драйвър и т.н. всичко което Ви е известно/ сте пуснали играта за да може да се придобие поне елементарна представа за какво иде реч и къде може да е проблема. Поставете някъде и снимка на десктопа със съобщението за грешка и дайте линк към нея.

Ще завърша с два свободно интерпретирани от мен цитата от Илф и Петров и Слави Трифонов:

"Людей, которые не читают в нете…….., надо морально убивать на месте."

"За крадец не ставаш сине, ти си будала, щом след толкова обяснения не можа да инсталираш някаква си хакната игра."

И това ако не помогне, не знам! За какво тогава се пених да Ви обяснявам, та чак устата ми пресъхна? Май е по добре да Ви дам на доктор Лектър да Ви панира малките мозъчета за мезе. Мисля, че добре ще вървят с чаша чисто Гленливет. Наздраве Докторе! Ха-ха-ха.

_________________
Изображение


Последна промяна ndrazorx на 21 Окт 2010, 08:32, променена общо 8 пъти


За този коментар потребителя ndrazorx е получил 16 благодарности от следните потребители: 3pacalypse Now, blondy, dakata7408, denger, didka222, franklloyd, Hanibal_Lektar, krasisp, mpoli, pinc, plamen4119, Predator, reksi71, todorina, vera, милана
Върнете се в началото 
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 

Начало форум » Adventurers Community » Потребителска зона


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

 
 

 
Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron