Adventurers Community
https://adventurersbg.info/forum/

Rise of The Tomb Raider български език
https://adventurersbg.info/forum/viewtopic.php?f=26&t=1840
Страница 1 от 1

Автор:  Fairytale [ 11 Ное 2020, 21:02 ]
Заглавие:  Rise of The Tomb Raider български език

Това е fan traslate https://en.wikipedia.org/wiki/Fan_translation на играта:

Rise of The Tomb Raider - версия на играта за PC: 20 Year Celebration edition v1.0 build 820.0_64
Няма да работи с по-стара версия
.

Developer(s): Crystal Dynamics https://crystald.com/
Publisher(s): Square Enix https://www.square-enix.com/

Превод, редакция, внедряване на български език: Fairytale™

18/11/2020 - UPDATE 1 Временен линк : https://transfer.midrive.io/en/download.html?id=fpgrHg45p . В архива има readme.txt с интрукции. С няколко думи - няма инсталатор. В архива има 3 файла, в които са импортнатите текстове на български, с които заменяте оригиналните и от менюто на играта избирате български.


За да използвате превода, трябва да притежавате копие на играта. Това не е играта, нито българска версия на играта. Всички права върху играта принадлежат на гореспоменатите компании. Преводът е направен с цел - достигане до по-широка аудитория в България,
от което може само да се увеличи популярността и приходите за гореспоменатите компании. Преводът се предоставя безплатно!
Ако нямате играта, може да бъде закупена от Square Enix или Steam https://store.steampowered.com/app/3912 ... mb_Raider/ . Всеки месец
има разпродажби и цената е 7,50 евро. От други платформи като Humble store, Fanatical и др. може да се намери ключ за Steam и за по-малко. Към днешна дата има разпродажба до 16.11.2020 в Humble store https://www.humblebundle.com/store/rise ... elebration .
Кой от къде ще си набави играта е негов избор и отговорност. Авторът на превода не участва в продажби на превода, нито на играта, нито я разпостранява под каквато и да било форма.
Преводът е направен за актуалната версия на Steam, която е Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration edition v1.0 build 820.0_64 . 20 Year Celebration включва season pass, който съдържа всички DLCта. Няма да работи с различна и по-стара версия.

Преводът се предоставя за тестване. За момента не всичко към играта е преведено.
Преведено е:
* Историята с всички DLCта към нея - "Храмът на вещицата" и тн.

Видео - "Храмът на вещицата"


При игра за 100% и обикаляне по картата е възможно да се появи някой непреведен текст, като разговор между войници на Троицата.


Не са преведени:
* DLCто Blood Ties, което се играе самостоятелно и не е включено към историята.
* Експедициите, които се играят online и само с оригинална версия на играта. Има експедиции, които са "преиграване на глава от историята",
те ще са на български, но трябва да се направят и менютата.

Всичко ще бъде направено допълнително, така че следете за ъпдейти.
Ако има неточности ще бъдат редактирани.

* Играта си има бъгове. Понякога субтитрите се показват малко по-високи от нормалното местоположение. Това не е от българсия език. Тествано е с оригиналния английски и руски, и е същото. Може да се види след хижата, където се продават оръжията, когато Лара попада в затвора. Ако някой го дразни, че са по-високо, проблемът се оправя с рестарт на играта. Просто след синематика, когато се запознава с Джейкъб, излизате от играта и я пускате пак. Прави ми впечатление, че се получава същото, когато сте вътре в хижата и отворите картата с TAB, но не е много и не пречи.Имам желанието да направя български език на много игри. Част от тях са:
Shadow of The Tomb Raider, Серията Assassin's Creed - от IV:Black Flag до Valhalla, Серията Watch Dogs, The Witcher III, Mafia definitive edition и Mafia III, L.A. Noire, Quantum Break, Metro Exodus, A Plague Tale: Innocence и др.

Някои от игрите са с по между 500 и 1000 страници текст, което са няколко книги.
Работата е зверска. Физически ми е невъзможно да го направя сам, предвид че трябва и да се живее. Който хареса превода и смята, че трябва да играем игрите на български и иска да има fen translate, може да подкрепи българските преводи и да изпрати дарение чрез paypal на sony@abv.bg . Може да се ползва и готова форма, но е само в евро
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?c ... y_code=EUR Една бира, билетче за метрото е около 1$. Високо се ценят всякакви дарения без значение дали са 1$, 10$ или милион., но не са задължителни. Ако се съберат някакви средства за преводачи, дори за част от превода, ще е от огромна помощ и ще има възможност да се работи активно.

Приятна игра.

Автор:  saviorr [ 11 Ное 2020, 21:52 ]
Заглавие:  Re: Rise of The Tomb Raider български език

Жив и здрав, много благодаря!!!

Автор:  startx [ 12 Ное 2020, 22:43 ]
Заглавие:  Re: Rise of The Tomb Raider български език

Браво! Ще се тества тези дни да видим как ще се държи и ако има някъде проблеми ще ти пишем. :)

Автор:  Fairytale [ 13 Ное 2020, 05:53 ]
Заглавие:  Re: Rise of The Tomb Raider български език

И аз го тествам. Излиза по някоя реплика на английски, когато има разговори между войниците на Троицата и като се ползват инстиктите за оцеляване в гробниците, То зависи и как се играе. Някой разговори са с минути, ако се играе на стелт, можеш да си стоиш в храстите и да ги слушаш, ако те видят или ако влезеш в битка въобще няма да ги има. Който не бърза, може да изчака. Оправям ги и тях. То проблемът е, че са заедно с текстовете за експедциите, а тях ги избягвам за последно.

Автор:  startx [ 13 Ное 2020, 20:42 ]
Заглавие:  Re: Rise of The Tomb Raider български език

Аз я бях почнал преди време, когато пробвах да видя коя версия е играта и вчера замених файловете, за да пробвам как е превода. Стигнах до същото място, което и преди т.е. веднага след мисията в Сирия и кратката сцена от Лондон, където нападнаха Лара и вземаха книгата.

Държи се добре превода, въпреки че на 1-2 пъти надписите изчезнаха много бързо, а героят още говореше, но не е болка за умиране това.

Беше написал, че е хубаво да се запази оригиналният файл, но се питам има ли значение това след като може да го върнеш чрез една проверка на файловете от Steam? Смисъл това не би трябвало да е проблем за легалните версии, а ако някой играе пиратските то е ясно, че ако иска после да върне нещата по старо му ще трябва да си запази файловете, въпреки че и сега може да се играе на английски понеже както и ти каза превода е правен над руският език, а не над английският както са повечето преведени игри тук на сайта и няма опция да върнеш оригиналният език без въпросните врътки.

Автор:  Fairytale [ 14 Ное 2020, 00:14 ]
Заглавие:  Re: Rise of The Tomb Raider български език

Да, можеш да не пазиш файловете. След проверка от Steam ще ти върне оригиналните.

Това с бързото изчезване на субтитрите на тези 1-2 места си е от играта. Не са преценили добре времето или написаното с букви на английски е било кратко и са преценили, че трябва да е прочетено, а след превода българските думи да са по-дълги. Изключително рядко е. В един от текстовете в лагерите, дори субтитрите се разминават леко с аудиото.

Субтитри на друг език освен български няма да работят. Причината - за да импортна редактираните файлове, те трябва да са еднакви до байт. След редактирането стават много по-големи и затова текстовете на другите езици са премахнати и заменени с опреден брой чарове, които да компенсират разликата до байт, за да се получат файлове 1 към 1. Работата с играта е толкова трудна, че не истина. Направо е ад. Истинско чудо е, че въобще има превод. Субтитрите са с точно определна дължина. След превода стават по-дълги и част от текста не се показва. За това по-дълги думи са заменени с по-къси или казаното е преведено по кратък начин. Ако пък са по-дълги в интерфейса, не само се губи част от текста, а и се бъгват субтитрите и отиват в средата на екрана. В менюто "Сведения за района" вместо "Информация за района" не е случайно. Дължината на второто е фатална.

Изиграх почти цялата игра и крашна 3 пъти. Мисля, че ми от компютъра, но ще е хубаво някой да потвърди.

Автор:  startx [ 15 Ное 2020, 21:01 ]
Заглавие:  Re: Rise of The Tomb Raider български език

Аз като я стартирах със зор го направих и не знам по каква причина. Направо си заби на черен екран и така стоеше поне 1-2 минути без никаква реакция. В момента, в който реших да я затворя чрез Task Manager-a играта се отпуши и зареди и след като стигна до главното меню реших да я затворя и да пробвам пак понеже си помислих, че превода прави някакъв проблем. Веднага я стартирах отново и този проблем го нямаше и играта си зареди бързо. Вероятно все пак е обработвало превода в началото и затова играта е забила, но за малкото време, което играх нямаше проблеми.

Изиграл съм 7% само, но се мотнах повече в първата мисия в Сирия понеже исках да завърша всичките задачи, а особено ми беше трудно в началото на Предизвикателствата понеже не ги знаеш къде са всичките 7 висящи джунджурии. :D Казано простичко съм играл с превода около 1 час и нещо, защото и четях всичките документи, които се намираха.

Ще видим как ще е след това като седна да я играя цялата, но може би ще изчакам да преведеш останалите неща.

Автор:  Fairytale [ 18 Ное 2020, 10:47 ]
Заглавие:  Re: Rise of The Tomb Raider български език

Има малък ъпдейт. Редактирани и добавени са непреведени текстове и грешки. Линкът в първият пост е заменен с новия. Също има инфо за бъговете в играта, текстът е син, за да го намерите лесно.
Добавени са и видеа. "Храмът на вещицата" е цялото DLC.

Автор:  startx [ 18 Ное 2020, 22:39 ]
Заглавие:  Re: Rise of The Tomb Raider български език

Браво!
Ще се тества всичко съвсем скоро и ще си кажа моето лично мнение. :)

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/