апр 01

AdventurersBG говори със Senscape Interactive

 Интервюта  3pacalypse Now  Коментари: 2

Преди няколко дни проведох едно кратко интервю с Аугустин Кордез относно миналото и бъдещето му.


>От колко време се занимавате с произвеждането на видео игри?

Ами работата по Scratches започна в средата на 2003 и от тогава не съм спрял да се занимавам с игри, та нека кажем около 8 години. Няма смисъл да ви казвам, че отлетяха бързо.


> Защо избрахте точно този жанр?

Обичам безкрайните му възможности. Вярвам, че адвенчърите дават много повече свобода при дизайна отколкото другите жанрове. Винаги съм си падал по игрите, които имат силно описание, а добрите истории са основата на този жанр.


> Какво стана с Nucleosys (Предишната им компания)?

Най-нормалните, креативни различия. Nucleosys беше съвместна организация и накрая не се получи. Компанията завърши цикъла си и беше време да продължим напред.


> Как измислихте сценария на Scratches и на бъдещата Asylum?

Винаги е трудно да се отговори на този въпрос... Помня, че идеята за Scratches дойде от един странен сън, който сънувах веднъж, след като бях чел доста Х.Ф. Лъвкрафт. Историята беше бавно развивана през следващите години. Подходът към Asylum беше някак различен. Знаех, че искам да направя игра развиваща се в лудница, а това беше началото.


> Доволен ли сте от постигнатото?

Да, честно казано много. Макар все още да не я намирам за перфектна, много се радвам как беше възприета Scratches, а в Asylum вложихме доста усилия, та сега сме и много развълнувани.


> Кои игри ви вдъхновяват?

Винаги съм обичал игрите на Sierra. Повечето от любимите ми куестове са техни, особено поредицата Space Quest, а що се отнася до хорър игрите, аз съм огромен фен на Dark Fall поредицата, The Dark Eye и оригиналната трилогия Alone In The Dark.


> Какви са бъдещите ви планове?

Живот и здраве да направим още много, много адвенчъри. Иначе мисля временно да приключа с хоръра и да се настроя на вълна научна фантастика.


> Зная, че премиерните дати са променливи, но кога да очакваме Asylum?

Да, все още нямаме солидна, но работим стремглаво да я извадим на пазара докрая на тази година, точно за празниците. Надяваме се скоро да имаме още новини по въпроса!


Категории новини