апр 29

Нова среща с Lara Croft

 Новини  4140140  Коментари: 0


В испанското списание Magazin Hobby Consolas бе публикувана статия за новата част от поредицата Tomb Raider.
В играта Lara Croft е още младо момиче и чувствата като страх и болка ще оказват непосредствено влияние върху нея. Например, ако Lara бъде ранена, тя ще чувства прилошаване и световъртеж. С помощта на "motion capturing" всички емоции ще дават отражение на лицето и. Технологията представлява закрепване на множество датчици върху лицето на реален човек предаващи емоциите му. Създателите са се опитали да отидат колкото е възможно по далече от предишните образи на героинята. Сега те ще ни я представят като младо момиче току-що завършило института със страст към приключенията и археологията. Механиката на игра ще се опира на познати елементи като Quicktime Events, решаването на различни пъзели и т.н.
В една от сцените Lara попада в пещера, от която трябва да излезе. Единственият изход е нагоре, a за да се доберем до изхода ще се налага навреме да натискаме правилните бутони. С предвижването ни нагоре, задачата се усложнява от това, че екрана ще се покрива с мръсотия до такава степен, че абсолютно нищо няма да се вижда, а музиката в играта ще пречи на съсредоточаването на играча, като променя тембъра и силата си.
Играчите ще могат свободно да изследват острова, а новите нива ще се отключват постепенно като на разположение ще имат цял арсенал от пистолети, пушки, лъкове и стрели.Първата мисия е описана така:

"Няколко дни след корабокрушението Лара, заедно с нейния наставник Конрад Рот са нападнати от вълци. Отбранявайки се Конрад бива сериозно ранен като загубва единствената аптечка за първа помощ и предавателя. Това ще бъде първата ситуация, в която младата героиня ще трябва да се докаже. Лара ще има и нови способности - чрез натискане на определен бутон ще се активират специални видения. Целият околен свят ще бъде оцветен в сиво, а важните обекти ще бъдат потъмнени. Благодарение на тази опция ще може лесно да се проследяват опасностите и да се открива верния път. Музиката в играта ще бъде динамична и ще се променя в зависимост от ситуацията в която се намирате."


Играта се разработва за PC, Х360 и PS3 от фирмата Crystal Dynamics като все още не е съобщена датата на издаването и.В списанието Official PlayStation 3 през юни ще бъде публикувана голяма статия за предстоящата игра Tomb Raider.Категории новини