май 29

Colibri Games за тяхната The Tiny Bang Story

 Интервюта  didka222  Коментари: 0


Струва ми се напълно подходящо Colibri Games да заимстват името си от тази малка изящна птичка. Инди студиото на тази руска компания се състои от точно от двама души, толкова са и създателите на The Tiny Bang Story, изтънчено и вдъхновяващо поинт енд клик приключение, което заслужава да му бъде отделено специално внимание. Erin Bell от Gamezebo се свърза със студио Colibri Games, за да научим повече как протича работния процес там.

Разкажете нещо повече за вашето студио, Colibri Games.
Colibri Games е независимо руско студио за разработка на видео игри. Основахме го в началото на 2010 година. Ние сме наистина съвсем малка компания – просто двама души с опит в разработването на казуални игри. Димитрий Саников е по техническата част и Едуард Ерутинян - художник.


The Tiny Bang Story е първата разработена от нас пойнт енд клик адвенчър игра, в момента платформите са само за PC и Mac, но съвсем скоро ще се появи и за iPad.

Как се спряхте на името Colibri Games?
Когато решихме да създадем компанията, трябваше да изберем име. Не успявахме да се спрем на никой от вариантите. Трябваше ни име, което да дава представа за нашата компания. Накрая се концентрирахме върху факта, че сме едно много малко студио. Един ден, докато си стояхме в кръчмата и си подхвърляхме шеги относно името на компанията, Едуард каза, че имаме само два избора: Elephant Games или Colibri Games (бележка на преводача: в първото име става дума за слон и се предлага като саркастичен вариант, а второто отговаря буквално на представата). Предпочетохме втория вариант.

Кое ви вдъхнови да създадете The Tiny Bang Story?
Винаги сме се впечатлявали от шедьоврите на холандските класически художници, но първия импулс подтикнал ни да създадем The Tiny Bang Story беше Machinarium – изключително красива игра. Дадохме си сметка, че да бъде красива една игра не е толкова лошо. И тъй като нашия художник трябваше да рисува всичко на ръка, решихме да наречем играта The Tiny Bang Story.


Две от вдъхновенията за появата на The Tiny Bang Story са класика в холандското изобразително изкуство Jacob van Ruisdael с неговата картина The Windmill at Wijk (отгоре), и Amanita Design с техния ненадминат Machinarium (отдолу)


Спомняте ли си някакви забавни случки по време на създаването на играта, които да споделите с нас?
Най-смешното и същевременно трагично нещо се случи когато искахме да направим филм, за това как е създадена играта. Искаше ни се да се получи забавно филмче за това как е протичал процеса по създаването на локации от самото начало до самия край. Започвахме го три пъти. Първия път правихме няколко дни записи. Всичко беше почти готово, когато при една от довършителните стъпки без да искаме го изтрихме (това беше по наша вина и плакахме, и се смяхме едновременно). Няколко дни записи отидоха на вятъра. Втория път художника беше оцветил повечето локации, когато се сети, че не е включил видеото да записва. Само при създаването на третата локация видеото беше включено да записва от началото до края. Останахме много доволни от това!Кое беше най-голямото предизвикателство, с което се сблъскахте при разработването на играта?
Определено това беше голямото количество съдържание, което трябва да подготвим, за да представим нашата история. Беше истинско предизвикателство да се направи само от двама души. Трябваше да запълним цели 60 екрана с изображения и в добавка да направим много ефекти и анимации. Но, когато ти харесва нещо което правиш, го правиш с лекота. Затова се справихме.


Ще ни подхвърлите ли нещо за следващия си проект?
В момента работим по прехвърлянето на The Tiny Bang Story за iPad, но сме нахвърляли идеи за следващия си проект. Всичко, което мога да кажа за момента е, че това ще бъде рисувана игра с разнообразно съдържание, забавна история, великолепна музика и силна атмосфера. Иска ни се да създадем семейна игра и новия ни проект ще бъде ориентиран в тази насока, всеки от семейството да играе играта. Не знаем колко време ще ни отнеме разработката, но наистина искаме да го направим.


Категории новини