юли 06


На 11 август 2011 година започва ежегодната церемония по връчване наградите на игровата индустрия «European Game Awards 2011». До тогава геймърите от целия свят имат възможност да гласуват за любимата си игра, която ще трябва да открият в повече от 20 раздела за номинации, като единственото условие е играта да е създадена от европейски разработчик. Както обикновено, сред предложенията има и раздел за «Най-добра приключенска игра» (Best Adventure). Предложени за награда в тази категория са шест добре познати игри.

« A New Beginning»
«Broken Sword: Shadow of the Templars (The Director's Cut)»
«Lost Horizon»
«The Next Big Thing»
«Black Mirror III»
«Gray Matter».

Дори с невъоръжено око се забелязва силното присъствие на немските компании, които вече няколко години отдават дължимото на любимият ни жанр и го поддържат на нужното ниво. С тези думи, разбира се, не искам да омаловажа първокласната работа на испанците от «Pendulo Studios» и тяхната The Next Big Thing.
Интересна подробност е, че хорър-адвенчъра с елементи на екшън «Amnesia: The Dark Descent», на който скоро в сайта ни ще се появи и български превод, ще се състезава в цели три раздела : «Най-добра европейска инди-игра» (Best Indie Game), «Най-добра художествена постановка» (Best Art Direction) и «Най-добър игрови дизайн (Best Game Design).

Не пропускайте възможността да гласувате за любимият си куест! За да гласувате е необходимо първо да се регистрирате на сайта.


Миналата година победителите в жанра бяха:

Best European Art Direction
Machinarium

Best European Soundtrack
Silent Hill: Shattered Memories

Best European Adventure
Heavy Rain

Категории новини