юни 28

Какво изтече от кранчето на Мрежата

 Новини  4140140  Коментари: 0


E3 2012: Наградена приключенска игра от Game Critics Awards

Вчера бяха обявени победителите от Game Critics Awards за най-добри игри на изложението E3 2012, което се проведе в началото на юни тази година в Лос Анджелис.
Екшън приключението The Last of Us получи цели пет награди и стана игра-победител на изложението за оригинална интелектуална собственост Е3 2012. Специални награди за графика получиха още две игри от жанра - Star Wars 1313 и Watсh Dogs, като последната бе отбелязана за иновация.

Ето категориите, в които "Последните от нас" зае заслужено първото място:

•Best of Show - The Last of Us - (Naughty Dog/SCEA for PlayStation 3)
•Best Original Game - The Last of Us - (Naughty Dog/SCEA for PlayStation 3)
•Best Console Game - The Last of Us - (Naughty Dog/SCEA for PlayStation 3)
•Best Action/Adventure Game - The Last of Us - (Naughty Dog/SCEA for PlayStation 3)
•Special Commendation for Sound - The Last of Us - (Naughty Dog/SCEA for PlayStation 3)


40 години AtariНа сайта GoNintendo бе публикувана информация за това, че тази седмица празнува юбилей една много известна компания в игралната индустрия. Днес се навършват точно 40 години от основаването на компанията Atari. Atari по право може да се нарече истински пилигрим в областта на игрите и домашните игрови приставки. Продукти на Atari, като Pong и Atari 2600, завинаги ще са вписани в историята на игровата индустрия, те дадоха направление, в което тръгнаха много други компании.
Източникът добавя, че в предстоящата събота, на 30 юни, ще отпразнува своя 30 годишен юбилей играта Donkey Kong Jr., втората част от серията за Donkey Kong, където за първи път се появи "скачача" на име Марио, който по-късно стана герой на собствена серия, талисман на Nintendo и най-известен герой от видеоигрите.
Camilla Luddington ще бъде новата Lara Croft
В VG247 се появи новината, че британската актриса Камила Ладингтън (Camilla Luddington), станала известна след сериалите «Секс до дупка» (Californication), «C.S.I. От местопрестъплението» (CSI: Crime Scene Investigation) и «Истинска кръв» (True Blood) е избрана за ролята на Лара Крофт (Lara Croft) в новата Tomb Raider. Външността и не бе копирана, но се разбра, че точно тя ще озвучава главната героиня и ще бъде актриса на "performance capture", тоест ще играе своя персонаж в "кът" сцените.
«Това бе едно от най-важните решения, и трябваше да направим правилния избор - каза шефа на Crystal Dynamics Дарел Галахър (Darrell Gallagher). Новата игра Tomb Raider изобщо не прилича на предишните части и ние предявяваме много по-големи изисквания към актьорската игра, тъй като решихме да се движим в нова посока».
По думите на Карл Стюърт (Karl Stewart) от същата фирма, тази част от Tomb Raider ще "заложи фундамента" за бъдещите игри от поредицата.
«Трябва да бъда крайно внимателен, защото зная в какво направление започва да се движи играта - заявява той в интервю за Videogamer. Нужно е да мислим за бъдещето, тъй като става дума за повече от една игра. Желанието ни е, в края на тази игра, Лара да се превърне в силен персонаж, който ще гори от желание да се занимава с разгадаването на тайни и изследването на гробници. На нея и предстои да се сблъска с доста подобни места в тази игра, и нашето желание е на всички почитатели да им се прииска да се отправят в още едно приключение, да станат такива, каквато става и тя. Това е целта ни.».

Представянето на новия Tomb Raider се очаква на 5 март 2013 г.

Ron Gilbert: идеята за The Cave се роди преди повече от 25 годиниВ интервю за The Guardian геймдизайнера Рон Гилбърт (Ron Gilbert) заяви, че идеята за създаването на неотдавна анонсираната приключенска игра The Cave се е родила в главата му преди повече от 25 години.
«Идеята за играта ме хрумна още преди създаването на Maniac Mansion през 1987 година. Точно по това време започнах да играя адвенчъри и страшно ми харесваше оригиналната Colossal Cave Adventure, която играех на компютъра в колежа. Дълги години идеята отлежаваше в главата ми, аз често си спомнях за нея, след това превключих на нещо друго. Преди няколко години съдбата ме събра с Тим Шафер (Tim Schafer) и говорейки си за игровия дизайн, аз му разказах за своята идея. Той веднага заяви, че това е отличен сюжет, и ми предложи да се присъединя към DoubleFine за да създадем тази игра. Ето така моята идея получи шанса да се превърне в истинска игра».

Излизането на The Cave се очаква в началото на следващата година.

Клип от The Walking Dead: Episode 2

На сайта VG247 бе публикуван десетминутен видеоклип с демонстрация на игровия процес от втория епизод на приключенската игра The Walking Dead, която се появи вече в продажба в XBLM на цена $4,99.The Walking Dead: Episode 2 получи името Starved for Help, а известния ресурс IGN я оцени 85/100.


Категории новини