апр 04

Disney затвори вратите на LucasArts

 Новини  4140140  Коментари: 0
Ghost of a Tale - приключенска игра от бивш сътрудник на Dreamworks
Lionel «Seith» Gallat е работил повече от 15 години в Dreamworks и Universal. Бил е аниматор на такива холивудски продукции като The Prince Of Egypt, The Road to Eldorado, Spirit, Sinbad, SharkTale, Despicable Me и The Lorax. Преди известно време е започнал осъществяването на идеята си за създаване на приключенска игра наречена Ghost of a Tale, алфа версията на която е запечатана в следващия клип.Ghost of a Tale разказва за приключенията на мишка от свят населен с разумни животни, попаднала на изоставен остров и опитваща се да разкрие тайната какво точно е се е случило. Някога тук е живяла армия от гризачи, но при загадъчни обстоятелства всички до един са се превърнали в уродливи и бездушни чудовища. Създателят споделя, че са го вдъхновили ранните части на The Legend of Zelda, а също и такива игри като Ico, Gothic и Dark Souls. Всичко, което виждате в клипа е създадено от него самия без ничия помощ, но сега, за да превърне проекта си в готов продукт се нуждае от помощта на играчите и 45000 евро, които планира да събере в малко известния crowdfunding ресурс IndieGoGo в течение на следващите 40 дни. Излизането на играта се очаква през следващата година, а бета теста е планиран в края на годината.
Disney закри LucasArts
Преди половин година, корпорацията Disney купи известното студио за компютърни игри LucasArts, а от вчера компанията е почти напълно разформирана, съкратени са 150 сътрудника и е поставен дебел кръст на разработваните проекти. LucasFilm няма да се занимава повече с разработката на игри, а ще се заеме с лицензирането на проекти на странични организации. Като официален коментар, LucasFilm съобщи само това, че се гордее със своите талантливи сътрудници и им благодари за многогодишната работа. Самото студио е основано през 1982 година и за 30-те (!) години на съществуването си ни е подарило множество прекрасни игри, много от които станаха класика в жанра: Monkey Island, Maniac Mansion, Full Throttle, Grim Fandango, Indiana Jones, Sam & Max Hit the Road.
Пусната беше също така петиция с последна надежда да бъде спасено студиото. Всеки, който иска да се включи може да направи символично дарение.
Категории новини