апр 16

Накратко

 Новини  4140140  Коментари: 0

Мъглата обвила датата за представянето на Amnesia: A Machine For Pigs, бавно се разсейва. Според страницата от сайта moddb запасите от валидол по аптеките ще се изчерпят през май тази година. Междувременно в официалния сайт на играта, разработчиците се забавляват гъделичкайки ни нервите със загадъчно, но сладко изглеждащо стихотворение.
Френската компания Ubisoft анонсира "смартфон" версия на втората част от приключенията на легендарния принц - Prince of Persia: The Shadow and the Flame. С проекта се занимава индийското студио Ubisoft Pune (по-рано известно като Gameloft Pune), което на времето издаде Prince of Persia Classic. Принцът на Персия 2 не е от лесните игри, но тук авторите са направили редица подобрения. Опростена е акробатиката за да не се налага по пикселно да отмерваш разстоянието за скоковете, битките са "повече тактически", а управлението, разбира се, е основано на жестове.
В римейка ще се появят нови локации и врагове, въпреки че някои от 14-те нива ще се сторят на ветераните много познати. Prince of Persia: The Shadow and the Flame ще излезе за iOS и Android.Разработчиците на Silent Hill: Shattered Memories и Smart As работят над два не анонсирани проекта. В сайта на Climax Studios се появиха няколко снимки тези игри. Едната по всяка вероятност принадлежи към жанра "survival horror", а втората на вид много напомня на Prince of Persia.


Неотдавна Ubisoft заявиха пред редакторите на IGN, чe производството на игри от серията Prince of Persia е «спряно», но напълно е възможно на предстоящото през юни изложение Е3 разработката на нова част от играта да получи тласък.


Категории новини