фев 15

Новини за седмицата

 Новини  4140140  Коментари: 0
"The Book of Unwritten Tales 2" събира средстваNordic Games обяви за намеренията си да издаде "The Book of Unwritten Tales 2", над която от края на 2012 година работят KING Art. Действието ще се развива година след описаните в "The Book of Unwritten Tales" събития. Пътищата на гнома-магьосник Вилбур, елфийската принцеса Иво, търсача на приключения Нейт и неговия розов спътник са се разделили, но ето че на хоризонта се появява нова опасност и четворката бързо се събира отново за да спаси Адвентазия.
Създателите на играта обещават не само отделна сюжетна линия за всеки един персонаж, но и пъзели, в които героите ще се наложи да работят в екип. Както стана модерно напоследък, играта ще излиза на епизоди, като първия от тях се очаква през есента, а останалите, те ще са общо пет, всеки с продължителност 3-4 часа и ще излязат до края на първото тримесечие на 2015 година. Въпреки това, създателите със съгласието на издателя са решили да съберат допълнителни средства. Ще попитате за какво са им, след като играта така или иначе ще излезе. Ами, за допълнителните "лакомства", които ще изброим:
$65 000 - подобрен външен вид на локациите и по-подвижна камера;
$95 000 - допълнителни, не задължителни задачи, за които ще получиш като награда екипировка, която може да комбинираш по желание;
$145 000 - дневниците на разработчика в текстов вариант (веднъж седмично) и като видео (веднъж месечно), плюс запис на няколко теми от саундтрака от жив оркестър;
$235 000 - запис на целия саундтрак от жив оркестър, допълнителна анимация, допълнителна мимика и близък план на героите.
Сега за вложените суми и награди: За $25 ще получите обикновено издание (или през есента по програмата за ранен достъп STEAM, или в януари 2015-та без защита в GOG), за $35 в допълнение ще получите саундтрака на играта, албум, разказващ за работата над играта плюс детайлно ръководство. Лишите ли се от $55, допълнително ще ви подарят двете предишни игри от серията. За $90 цифровата версия на новата игра ще ви бъде подменена с дискова и ще бъде поставена в кутия, а нататък с нарастване на пожертваната сума се предвижда възможност да посетите разработчиците, да видите процеса на озвучаване или записа на оркестъра. Изборът си е ваш. Препоръчваме ви да надникнете в каталога и разгледате великолепните скрийншоти и смешното видео от Kickstarter кампанията.
Тридесет часа след публикуването на новината в Kickstarter, "The Book of Unwritten Tales 2" успя да събере средства, с които да подобри външния вид на локациите и раздвижи камерата. Днес е едва петия ден от кампанията, но средствата вече прехвърлиха и втората бариера за незадължителните странични куестове, като награда от които ще се получава допълнителна екипировка. Разработчиците благодарят на всички отзовали се, а освен това добра дума ще чуете и от Нейт и Вилбур.
The Last of Us: Left Behind е в продажбаКомпания Naughty Dog публикува предрелизен трейлър от сюжетното допълнение за приключенския екшън The Last of Us, което получи названието Left Behind.Допълнението Left Behind ще разказва за времето, когато Ели (Ellie) е живяла в зоната под карантина на Бостън и още не се е познавала с Джоел (Joel). Ще може да се играе само с Ели, като партньор на момичето в новото приключение ще бъде приятелката й Райли (Riley), с която ще преживеят събития променящи живота им. Райли се появяваше преди в комикса The Last of Us: American Dreams.


The Evil Within излиза на 29 августКомпанията Bethesda официално съобщи, че появата на бъдещата хорър игра The Evil Within, която се създава под ръководството на бащата на серията Resident Evil Шинджи Миками (Shinji Mikami) е запланувано в САЩ и Европа, съответно на 26 и 29 август тази година.В The Evil Within ще поемем управлението на детектив по име Себастиан, който случайно се сблъсква с паранормално явление. Един прекрасен ден детективът пристига на местопрестъпление и открива телата на свои колеги полицаи, разкъсани от някаква свръхестествена твар. От този момент нататък Себастиан попада в алтернативна реалност, в която започват да го преследват зловещи чудовища.Светът на The Evil Within ще се променя и изкривява през очите на играча както в серията за Silent Hill или DmC: Devil May Cry. Голямо внимание в механиката на играта ще се отдели на капаните, които главния герой трябва да избегне или използва против чудовищата."Mega Bad Code" - нова анимационна анти утопияWax Lyrical Games, студиото пуснало преди няколко години "Baron Wittard: Nemesis of Ragnarok", работи над нова игра – "Mega Bad Code". Този път това е анимационно постапокалиптично приключение от трето лице. Навън е 2095 година. Вие сте наскоро загубилия работата си програмист Лукас МакКриби и живеете в мегаполиса Блюбан, където се е появил сериен убиец. Тридесет и една жертви за три седмици, а полицията все още не е успяла да го открие. Сред жертвите на маниака се оказва ваш познат и тъй като без това няма какво да прави, решава да открие злодея. Улика, открита на местопрестъплението, ще накара вас, а също така детектив Пендрагон и неговия помощник-киборг Вега да предприемете доста опасно пътешествие. Играта ще се появи както за компютри, так и за планшети, а в каталога ни са налични няколко от първите скрийншоти.


Терористът Андерс Брейвик настоява за PlayStation 3 и подходящи игриНорвежския терорист Андеш Брейвик, излежаващ присъда за организация и изпълнение на атентат в центъра на Осло и нападение на младежки лагер, в резултат на което загинаха 77 човека и още 151 бяха ранени, заплашва властите, че ще започне гладна стачка в случай на неизпълнение на новите му изисквания.В писмото си с тринадесет условия, което е постъпило в новинарската агенция AFP, има искане да му се предостави конзола PlayStation 3. 35-годишния убиец настоява също така да му се даде възможност лично да избере игрите, като в частност го интересуват "игрите за възрастни". Преди Брейвик е играел на друга конзола от компанията Sony. В килията му е имало PlayStation 2, която сега, в случай на удовлетворяване на поставените условия ще бъде заменена. Освен въпроса с игрите, той настоява да се подобрят условията за ежедневна разходка, да му се предостави достъп до персонален компютър, да му се позволи "по-свободно общуване с външния свят" и да се удвои сумата му за седмична издръжка, която в момента е около 72 лева.
"Гладната ми стачка няма да спре, докато министъра на правосъдието Андерс Амундсен и шефа на центъра за изправителни учреждения не престанат да се отнасят с мен като с животно", - завършва Брейвик в своето послание. През 2012 година терористът бе осъден на 21 година затвор.Базата данни на Kickstarter е била разбита.Администрацията на Kickstarter съобщава, че порталът е бил хакнат в сряда. След пробива сайта е бил затворен за ден, а през това време са били откраднати почти всички данни са потребителите на услугата. Сред тях са имената на сметки, електронни и пощенски адреси и криптирани пароли. Администрация съветва да се променят паролите, тъй като те са прости комбинации, които лесно ще се разшифроват от всеки компетентен специалист. Съобщава се също така, че информацията за плащане не е засегната, тъй като Kickstarter извършва операциите чрез Amazon Payments .
Ако за влизане в Kickstarter използвате " връзка " от Facebook профила си, не трябва да се притеснявате за нищо - данните ви не са засегнати.

Категории новини