май 28

Интервю с Exosyphen

 Интервюта  xYorYx  Коментари: 0
Интервю с Robert Muresan, един от основателите на Exosyphen, проведено от Йордан Сираков – xYorYx за AdventurersBG- Кога основахте Exosyphen, колко души работят в нея и с каква идея?

Студиото е основано през 2002 и е първото (и независимо) изцяло румънско в историята на държавата ни с идеята да правим игри, защото тук никой не го правеше.

- От къде ви хрумна идеята да направите DailyIndieGame.com и защо сега, а не през 2012-2013 например?

Като инди разработчик с над 12- годишен опит исках да опитам нещо ново извън разработката на игри и да използвам този опит, за да помогна на други инди разработчици. Всъщност идеята дойде през 2012, но не я реализирахме, докато не обмислим всичко. Дори сега все още работим по нови възможности.

- Повечето сайтове за всекидневно разпространение на игри страдат от липсата на контрол на качеството. Bзехте ли мерки, за да избегнете това и какви?

Правим каквото можем, за да изберем добри игри, но и предлагаме равен шанс за всеки разработчик.

- Този уебсайт няма ли да забави някой от текущите ви проекти?

Не, осигурили сме екип, който да го поддържа.

- Има ли начин вашите потребители да спестяват пари при пазаруването от DailyIndieGames.com, като всекидневни намаления, купони и т.н.?

Да, повече от един. При плащане над средната цена клиента получава 2 копия от играта. Петимата платили най-висока цена за текущата игра получават копие от следващата безплатно. Освен това потребителите получават и 5 DIG точки за всеки похарчен долар. Скоро 99 DIG Точки ще могат да бъдат разменяни за игра и много други.

- Благодаря за интервюто и усилието да запазите инди сцената. Искате ли да кажете нещо на феновете си от България?

Продължавайте да играете! България извървя дълъг път и вече има силна гейминг сцена и напредва в разработките на игри. Миналата година имах страхотна ваканция в България, красива страна с красиви хора.


Категории новини