фев 07

Петиция за четвърта част на Gabriel Knight

 Новини  didka222  Коментари: 1


Организирана е Петиция под заглавие Gabriel Knight 4: Resurrect the Shadowhunter с обръщение към Activision Blizzard, собственици на правата за трилогията.

Поредицата не е нужно да представяме, всички играещи жанра са добре запознати с нея и още от 1999 г, когато излиза Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned поредицата си стои с отворен край.

Много пъти са подписвани петиции, правени са невероятни сайтове и кампании, изпращани имейли и дори писма по пощата до Activision, от хилядите фенове на играта, за да молят за четвърта част. Гейм списания и игрови студия страстно подкрепят подобни начинания, но безуспешно засега.

Първоначално играта е дело на легендарното студио Sierra On-Line, обаче поредицата за Gabriel Knight спря внезапно, когато студиото бе закрито и правата за Gabriel Knight бяха продадени на Vivendi (в последствие придобити от Activision).

Jane Jensen, дизайнер на трите части Gabriel Knight, също направи опит да откупи правата на любимия си герой Gabriel. През 2014, в чест на 20-та годишнина беше издаден от Phoenix Online ремастър на първа част - Gabriel Knight: Sins of the Fathers - 20th Anniversary Edition, с надеждата да бъде възродена играта. Нещата не се развиха според предвижданията и поредицата да получи полагащият и се завършек отново не сполучи.

През 2015, Jane Jensen създаде графична новела под заглавие Temptation, която беше свързана със събитията в Gabriel Knight 3, и подаде няколко улики, които да ни подскажат какво трябва да се очаква, ако бъде издадена четвърта част.

Като фенове на мистериите Gabriel Knigh, ние молим Activision Blizzard да издаде четвърта част на Gabriel Knight, със сюжет на Jane Jensen или да прехвърлят правата на самата Jane Jensen. Като фенове, които обожават работата на Jensen още от самото начало, смятаме, че няма по-подходящ момент от този. Нека тази Петиция се възприеме като сърдечен призив да бъде приключена сагата Gabriel Knight, както и борбата ни за това, в което вярваме.

Activision, молим ви, дайте ни край на историята на Gabriel, така, както го е планирала Jane Jensen още от самото начало.

Всеки, който иска да подкрепи начинанието, нека се включи към Петицията.


Категории новини