2 години AdventurersBGНавършиха се две години от официалното създаване на сайта ни. Всеки от нас чувства Adventurers Community като живо същество, тъй като вложихме частица от себе си докато го научим да проговори и проходи. Поддържахме немощните му и неукрепнали рамене над водата в необятния океан на мрежата, за да го научим да плува и да чуете гласа му.

А всичко започна от голата идея на амбициозния 3pacalypse Now, който вдъхна живот на мечтата си, правейки първите помагала. Постепенно в орбита около него започна да кръжи блуждаещия в пространството обект с ника ***, домъквайки със себе си няколко помагала и преводи. Появи се и Fr33style, който неуморно кликайки по разни банерчета заби колчетата в домейна .info с думите "Ето тук ще бъде къщичката ни". Привлечен от суетящите се около новороденото пристигна HeBuguM. Със своите знания той построи масивната сграда на сайта, обзаведе и подреди стаите на рубриките. Всичко това привлече неуморната пчеличка didka222 и тя започна да пълни кутийките на каталога със сладкия мед на преведените от нея помагала. Незнайно от къде долетя още една трудолюбива пчеличка на име sisito_uf и за кратко време кошничката й натежа. С усет към красивото тя влагаше огромно количество картини и разкрасяваше сивотата в текста на помагалата си. Purpleisdead, водейки се от желанието си да докаже, че не всичко е "dead", вдъхна живот на мистичната AURA и накара героите й да научат български.
С мениджърски усет Sisoko комбинира удоволствието от преведената игра с реклама на дейността ни. Времето минаваше, пчеличките трупаха помагала в каталога, когато се появи лимончето aXe. С помощта на киселината си или с брадвата той смело разсичаше ресурсите на игрите и изваждаше отвътре полезното.
Към екипа ни през тази година се присъединиха и други хора. Имаше такива, които дойдоха за малко в подредената ни къща, в която подобно на дядовата ръкавичка, има място за всеки, но предпочетоха да търсят предизвикателства някъде другаде и поеха по своя път. Други като Svera, krumdelib и kasabo си казаха: това местенце е топло и уютно, защо не взема да поостана?