Кликни на картинката за да се прехвърлиш директно в нивото

Или кликни на връзката в долната част на страницата за да се прехвърлиш в следващото ниво/под-ниво.
Кликни на някой от линковете долу за да преминеш директно на някое от под-нивата:

5.1 Остров Ян-Майен - Вратата към мъртвите

 5.2.1 Остров Ян-Майен - Валхала: Лабиринтът

 5.2.2 Остров Ян-Майен - Валхала: За кратко отварящите се врати 

5.2.3. Остров Ян-Майен - Валхала: Преминаване над бездната

5.2.4. Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 1

Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 2

Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 3

Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 4

Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 5 & 6

Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 7

Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 8


Ниво 5

ОСТРОВ ЯН-МАЙЕН

Подниво 2

ВАЛХАЛА

Част 3
ПРЕМИНАВАНЕ НАД БЕЗДНАТА

 

Върни се обратно в помещението, през което влезе и ще видиш в ляво лекарство.  Влез отново през вратата към моста и се обърни на ляво. В ъгъла има две гърнета, в кръглото е  съкровище #22.


Двете гърнета


В кръглото е съкровище #22

Тръгни напред по моста, не се притеснявай от зомбито. Когато стигнеш на издадения камък ще започне сцена, в която виждаш как се задействат огромни чукове от двете стени. Чуковете ще отнесат зомбито, а с него и моста. Когато камъка на който е Лара започне да пада имай готовност да действаш. След пуснатия като на бавни обороти звук трябва да скочиш веднага напред. Лара се пада някъде по средата на камъка, не изчаквай да отскочиш от ръба на камъка, защото ще се озовеш в бездната.


Лара трябва да се хване за ръба на отсрещната колона, но от тук вече е късно  

Вече знаеш какво се случва с моста... Ще започнеш отново от началото на моста и веднага ще те атакува зомби. Сега изтичай напред (LAS нагоре + В7).
Веднага, когато можеш скочи напред.  Тук не се задържай, ръба се руши. Веднага се придърпай на ляво до другата стена на колоната и от левия край на този ръб скочи на ляво към ръба на съседната колона. Малко почивка, тук е безопасно.


От тук е момента да скочиш


Веднага трябва да продължиш на ляво по ръба


Бързо трябва да продължиш на ляво


Този ръб е здрав

Придвижи се в средата на ръба и ще видиш под теб лост. Този лост е също неустойчив, затова когато се хванеш за него, бързо се придърпай към външния му край, където ще паднеш върху наклон надолу. Малко преди края на наклона скочи и ще стъпиш на една греда. Малко отдих, гредата е стабилна.


Трябва да застанеш над лоста


Бързо трябва да се придърпаш в другия край на лоста


От лоста ще паднеш тук


Трябва да скочиш от тази позиция


Ще стъпиш на тази греда

Отиди по гредата до колоната. Скочи към ръба на колоната и бързо се придърпай на дясно от другата страна на колоната (виждаш, че този ръб е неустойчив). Тук се спусни на гредата отдолу.


Сега Лара трябва да скочи на ръба


Трябва да се придърпваш на дясно


Трябва да се пуснеш на гредата отдолу

Обърни се обратно и отиди в другия край на тази греда. От края на гредата скочи към ръба на колоната отсреща. Придърпай се на дясно до края на ръба и се издърпай да стъпиш на него.

От тук скочи на дясно и Лара ще увисне на ръба от другата страна на колоната. Придърпай се на дясно, докато видиш малка греда отдолу. Не се пускай на гредата, тя е поставена от разработчиците, защото са ни съжалили. Стъпи върху ръба, на който висиш и ще видиш, че точно срещу теб има друга колона. Ясно, скачаш нагоре от стена на стена.


От тук нагоре

Застани точно над гредата, за да паднеш на нея, ако не успееш. Паднеш ли в бездната се връщаш в началото на моста. Ако паднеш на гредата, скочи отново на ръба и скачай пак от стена на стена, докато се хванеш за част от моста. Издърпай се да стъпиш и ще чуеш звук за автоматичен запис, който ще прозвучи като музика за ушите ти!


Най-после

Обърни се обратно и погледни към колона – има ръб, който се спуска леко надолу. Скочи към него и се придърпай на ляво. От другата страна на колоната се придърпай до края на ръба (Лара сама ще се протегне през счупената част от ръба).  


Трябва да скочиш на този ръб


На ляво до тук

Пусни се надолу и ще се хванеш за ръб на ъгъла на колоната. Придърпай се на  и се пусни на долния ръб.


От ъгъла на дясно

Придърпай се на ляво и ще видиш ръб и под него греда на отсрещната колона. Стъпи върху този ръб и скочи на ляво (камерата трябва да гледа фронтално към Лара) към другата колона. Лара ще увисне на ръба. Придърпай се до средата на ръба и се пусни да стъпиш на гредата.

Отиди до другия край на гредата и скочи към ръба на колоната отсреща. Придърпай се на ляво от другата страна на колоната (не обръщай внимание на малката греда между двете колони). Пусни се върху гредата от следващата страна на колоната.


Трябва да се пуснеш на тази греда

Отиди в другия край на гредата и ще видиш на отсрещната колона, подпорния камък на гредата. Скочи на камъка (камерата трябва да е зад гърба на Лара, а главата и над камъка) и от него скочи напред към ръба на колоната.

Придърпай се на ляво и ще видиш, че двете колони са свързани с къса греда отдолу. Вече знаеш за какво служи, нещо като предпазно въже в цирка. Стъпи върху ръб и застани над гредата.
Скачай отново нагоре като се отблъскваш от стена в стена, ако паднеш на гредата, качи се отново на ръба и опитай пак.


Ще стигнеш до тук

Чуваш звук за автоматичен запис на играта и си отдъхваш (за момента). Обърни се към здравата част от моста, която се вижда наблизо и от ръба на колоната скочи напред, после се издърпай нагоре.

Тази част от моста е Г-образна. Напред ще видиш лекарство, в ляво ще видиш врата. Отиди напред да вземеш лекарството и ще усетиш нов трус. Вземи лекарството, обърни се и ще видиш, че пътя е прекъснат. Обърни се веднага пак обратно, защото през другата врата (в дясно) ще се появи огромен паяк.

Вече се озова в  Залата на чука.

Част 4
ЗАЛАТА С ЧУКОВЕТЕ
Стая 1