Кликни на картинката за да се прехвърлиш директно в нивото

Или кликни на връзката в долната част на страницата за да се прехвърлиш в следващото ниво/под-ниво.
Кликни на някой от линковете долу за да преминеш директно на някое от под-нивата:

5.1 Остров Ян-Майен - Вратата към мъртвите

 5.2.1 Остров Ян-Майен - Валхала: Лабиринтът

 5.2.2 Остров Ян-Майен - Валхала: За кратко отварящите се врати 

5.2.3. Остров Ян-Майен - Валхала: Преминаване над бездната

5.2.4. Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 1

Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 2

Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 3

Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 4

Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 5 & 6

Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 7

Остров Ян-Майен - Валхала: Залата с чуковете - Стая 8


Ниво 5

ОСТРОВ ЯН-МАЙЕН

Подниво 2
ВАЛХАЛА

Част 4
ЗАЛАТА С ЧУКОВЕТЕ

 

Стая 7

Влез в стаята, където на пода лежи някакво огромно същество. Ще последва сцена. Лара ще извади диктофона и ще се приближи да огледа съществото.


Лара разглежда огромното същество

Може би историите за Йети за дошли от  историите на викингите за горските великани.
Докато успее да си завърши мисълта горския великан става.

На филмчето Лара е насочила пистолетите срещу него, но когато получиш контрол тя ще е с второто оръжие. Стреляй и се опитай да избягаш. Гледай да стоиш зад гърба на великана. Не спирай да стреляш, ако можеш да го избуташ към големите колела, те ще го смажат. Когато падне на земята, скочи върху него и разпилей костите му.

Обърни се към входа и виж от дясно кръгло гърне, счупи го и вземи съкровище #29. Между двете тежести ще видиш още едно кръгло гърне, счупи го и вземи съкровище #30: последното за това ниво.


Вътре е твоето 29то съкровище


Лара е пред твоето 30то и последно съкровище

Тежестта отново има ръб само отгоре. Застани до една от двете страни – лява или дясна (по-добре от дясно, камерата се управлява по-лесно от тук), когато тежестта е почти долу се отблъсни от стената към нея и Лара ще се хване за ръба. Издърпай се фронтално на тежестта и с скочи с гръб към лостовете. Този път веригите се движат в обратна посока и връщат Лара назад, камерата постоянно сменя фокуса си и прави управлението много трудно.
Лара трябва да е стъпала на лоста, да е точно под веригата и обърната към терасата, на която иска да се качи. Когато лоста наближи най-високата точка премести камерата (преди това е излишно, защото си променя изгледа постоянно) зад гърба на Лара и скочи напред. Придърпвай се напред и натискай непрекъснато бутона за действие (В1, за клавиатурата Е). Не спирай да натискаш докато Лара не се издърпа над козирката, там се пусни (В3).

В единия край има лекарство, вземи го. Тук ще чуеш спасителния звук на автоматичен запис.

Застани пред въртящите се цилиндри: пред теб има двойка на пода, Следващите са 4 на пода и един на тавана. Преди цилиндъра на тавана има лост. Прескочи първите два цилиндъра и застани пред другите.

Скочи на лоста, но не се засилвай на него, защото ако се надигнеш горния цилиндър ще те събори върху долните, които ще те смажат. Просто натисни напред и почти едновременно скочи (LAS напред + В4). Скочи на следващия лост, залюлей се и скочи на предния, стъпи върху този лост и скочи върху чука, когато дойде пред теб.

Не можеш да се придърпаш на дясно, така че се придърпай на ляво. Изчакай момента, когато висиш по средата на частта от моста, над която минава чука и скочи. Моста започва да се руши, затова бягай бързо (напред + В7) напред към стената и завий на дясно, където е безопасно. Ще чуеш звук от автоматичен запис на играта.

Следва: Стая  8