Кликни на картинката за да се прехвърлиш директно в нивото

Или кликни на връзката в долната част на страницата за да се прехвърлиш в следващото ниво/под-ниво.
Кликни на някой от линковете долу за да преминеш директно на някое от под-нивата:

7.1.1 Арктически океан - Хелхейм: Шестте статуи

7.1.2. Арктически океан - Хелхейм: Лявата кула

 7.1.3 Арктически океан - Хелхейм: Дясната кула

7.1.4 Арктически океан - Хелхейм: Централната кула

7.2 Арктически океан - Игдрасил

7.3.1 Арктически океан - Извън времето: Първи бутон

7.3.2 Арктически океан - Извън времето: Трети бутон

7.3.3 Арктически океан - Извън времето: Трети бутон и Гранд Финала


Ниво 7
АРКТИЧЕСКИ ОКЕАН

Подниво3
ИЗВЪН ВРЕМЕТО
 

Част 1
ПЪРВИ БУТОН

 

Отваря се нова страница в дневника.


Извън времето започва тук

Лара разрушава с Мьолнир една от подпорните колони на кулата – змията на Мидгард. Колоната се разделя на обърнати наопаки пирамиди, които започват да се въртят обратно на часовниковата стрелка около централната колона. Виж лекарството до ръба на платформата и го вземи.


Лекарството

Отиди до издадената част (в дясно) от платформата, скочи на обикалящата в кръг пирамида и се издърпай. Огледай вътрешната кула, после се обърни и огледай външния пръстен.

Ще минеш покрай пиедестал с халка отгоре. Зад него има вход със стъпала, които са недостъпни заради токсичния водопад. Трябва да скочиш на тази площадка. Приготви се и при следващото завъртане, когато видиш синьо Q имай готовност да скочиш.  


Трябва да скочиш тук

Застани до ръба на площадката, хвани куката за халката и се спусни на долу. На долната площадка ще видиш лекарство. Скочи там, вземи лекарството, тук ще чуеш звук за автоматичен запис.

 

Тук ще се появяват периодично великани и Натла ще започне да изпраща огнени топки. Вземи лекарството, обърни се към кулата в средата, засили се и скочи на долната платформа. Обърни се на дясно и отиди до края на платформата.

 


Трябва да скочиш тук

Скочи на плоския камък и от него се прехвърли на платформата в дясно, там се издърпай. Отиди в другия край на пътеката и ще видиш светещ в синьо символ на стената. Когато убиеш двата атакуващи един след друг великани сложи ръце на стената и я бутни навътре. След малко ще те атакуват нови два великана.

Камерата ще ти покаже какво се получи, когато премести стената навътре. Някакъв бутон със светещ символ се появи в края на  подпиращите кулата колони. Ще го нарека първия бутон.


Тази стена трябва да влезе навътре


Това е бутона, който показа камерата

Великаните ще излизат постоянно, така че използвай Мьолнир, когато ги видиш. Обърни се обратно и отиди в другия край на пътеката. Обърни се на дясно и скочи на ниската платформа между двете пътеки, от нея скочи към пътеката в дясно и се издърпай горе. Убий великаните, които ти пречат.

В дясно ще видиш символ на стената, но пътят е прекъснат и няма как да стигнеш до там. Скочи на следващата ниска платформа, от нея скочи към пътеката и се издърпай нагоре.


Тук пътя е прекъснат


Трябва да скочиш на ниската платформа


Трябва да скочиш насреща

Приближи се към стената в другия край на пътеката, не се бави, защото Натла не спира да хвърля огнени топки. Избутай отново навътре стената. Камерата ще ти покаже как няколко етажа по-нагоре се включва втория бутон.


Вторият бутон е активиран

Обърни се обратно и отиди в другия край на пътеката. Обърни се на дясно и скочи на ниската платформа между двете пътеки, от нея скочи към пътеката в дясно и се издърпай горе.

Отиди в другия край на пътеката и ще видиш камък с лекарство върху него. Вземи лекарството и слез между двете стени от другата страна на камъка. Сега ще трябва да скачаш от стена на стена. Застани до стената в дясно и скочи към стената в ляво, на 5 скок ще се хванеш за ръб на стената.


Лекарството върху камъка

Придърпай се на дясно и скочи надясно към съседния ръб.

Придърпай се на дясно върху съседната страна на колоната, скочи към горния ръб и още веднъж скочи нагоре, за да се хванеш за следващия ръб.

Придърпай се на ляво и скочи към платформата, ще се хванеш за ръба, издърпай се нагоре.  Отиди напред и скочи към по високата част и се издърпай нагоре.

 

Застани на десния диагонално към Г-образно извитата платформа и скочи към нея. Ще увиснеш за ръба, издърпай се нагоре.

Обърни се на дясно и скочи към голямата платформа. Подмини пиедестала с халката и отиди в другия край на платформата и скочи към следващата.


Трябва да скочиш на долната платформа


Трябва да прескочиш отсреща

Сега си пред основата на носещата колона. Обърни се с лице към основата на колоната. Отиди от дясната страна и ще видиш в края нисък камък – качи се на него. Обърни се на ляво и скочи на горния камък, издърпай се да стъпиш на площадката.


Лара гледа към ниския камък в дясно

В ляво има лекарство, вземи го.


Лекарството

Върни се назад и когато стъпиш в улея се обърни на ляво, където ще видиш  първия бутон, който активира. Когато се появи знака за действие (жълта ръка) натисни В1 и Лара ще разруши колоната като удари с Мьолнир бутона. Виждаш как колоната се разпада  и частите (обърнатите пирамиди) започват да се въртят около кулата.


Лара е пред бутонаСлед кратката сцена играта прави автоматичен запис.

Следва: Част 2
Трети бутон