Кликни на картинката за да се прехвърлиш директно в нивото

Или кликни на връзката в долната част на страницата за да се прехвърлиш в следващото ниво/под-ниво.
Кликни на някой от линковете долу за да преминеш директно на някое от под-нивата:

7.1.1 Арктически океан - Хелхейм: Шестте статуи

7.1.2. Арктически океан - Хелхейм: Лявата кула

 7.1.3 Арктически океан - Хелхейм: Дясната кула

7.1.4 Арктически океан - Хелхейм: Централната кула

7.2 Арктически океан - Игдрасил

7.3.1 Арктически океан - Извън времето: Първи бутон

7.3.2 Арктически океан - Извън времето: Трети бутон

7.3.3 Арктически океан - Извън времето: Трети бутон и Гранд Финала


Ниво 7
АРКТИЧЕСКИ ОКЕАН

Подниво3
ИЗВЪН ВРЕМЕТО
 

Част 2
ТРЕТИ БУТОН

Обърни се на дясно и отиди от лявата страна на основата колона. Спусни се да висиш от ръба надолу и скочи на земята (важното е да слезеш обратно на площадката, няма значение от коя страна). Внимавай, защото Натла хвърля наблизо огнени топки.

Приближи се към  ръба обърнат към кулата в средата и скочи върху преминаващата пред теб пирамида. Обърни се обратно, за да огледаш външния пръстен.

Скочи на платформата, на която виждаш водещи към вход стъпала. Това е същия вход, през който влезе тук.


Трябва да скочиш на тази площадка

Обърни се на ляво и ще видиш основата на подпорната греда. Върви напред докато стигнеш до ръба на платформата, погледни на дясно и ще видиш в ниша между двете стени лекарство. Застани по диагонал, скочи към нишата и вземи лекарството.  


Лекарството в нишата

За да излезеш от тук трябва да скачаш от стена в стена. На третия скок Лара ще се хване за ръб на дясната стена.


Започни от тук


Първи скок на дясно


Втори скок на ляво


Трети скок на дясно

Придърпай се на дясно до край, Лара сама ще се протегне и ще се хване на прекъснатата част, не е нужно да се скача. Продължавай на дясно, докато стигнеш до изпъкнали камъни в стената.

 


Трябва да продължиш на дясно


Трябва да се хванеш за тези камъни

Започни да се качваш нагоре по камъните и ще последва сцена. Ще видиш на забавен кадър как Натла хвърля огнена топка към Лара. Трябва да успееш да избегнеш топката, като скочиш нагоре. Трябва да усетиш момента, когато ти е върнат контрола над Лара и да скочиш. Когато избегнеш удара на огнената топка скоростта на движение ще се нормализира.


Натла хвърля огнена топка към Лара


Сега е момента за скок!

Изкачи се догоре по издадените камъни и скочи на ляво към ръба на стената.

Придърпай се на ляво по ръба и когато стигнеш до платформата се издърпай да стъпиш горе.

Скочи към ръба на отсрещната платформа (чува се звук за автоматичен запис). Издърпай се нагоре. Сега трябва да вървиш напред по платформата, ще те пресрещат великани и Натла ще хвърля по теб огнени топки. Убивай с чука великаните и се старай да избягваш огъня на топките. Не се задържай на едно място, опитай да се придвижиш бързо напред.

В края на пътеката ще видиш халка на стената с червените символи. Хвърли куката и скочи към стената, залюлей се на ляво и дясно по стената и скочи на ляво от другата страна на платформата.


Лара се прехвърля от другата страна

Тук отново трябва да прекосиш гол участък, по който Натла мята кълбовидни мълнии и от водопада се появяват великани. Тичай до другия край като се пазиш от Натла и убиваш великаните. В дясно ще видиш стена със светещ в синьо символ.


Тук играта прави автоматичен запис

Избутай стената на вътре и камерата ще ти покаже как се активира третия бутон.

Върни се обратно към стената с халката. По пътя вече няма великани и Натла е отишла някъде другаде да хвърля огнени топки. Хвърли куката към халката и скочи да висиш на въжето. Издърпай се нагоре по въжето и ще видиш по-нагоре на един ръб в дясно лекарство. Залюлей се с въжето на ляво и дясно и скочи на дясно към този ръб. 


От тук - нагоре


Лекарството се вижда в дясно


Когато видиш, че Лара се протяга – скочи на дясно

Издърпай се и вземи лекарството. Обърни се на ляво, скочи на по-високия ръб (автоматичен запис) и се издърпай на него.

Скочи на горната платформа и се издърпай. Обърни се на ляво и ще видиш две стени. От ляво Натла започва да хвърля огнени топки. Скрий се от дясната страна на стената в дясно, там тя не те вижда.

Обърни се към кулата в средата и се приближи до ръба. Виждаш как пред теб периодично преминават обърнати пирамиди, скочи на една от тях.  Обърни се обратно към външния пръстен и скочи на следващата платформа, на която е част от основата на подпорната греда.

Отиди малко напред, обърни се на ляво и ще видиш  третия бутон. Застани пред него, натисни В1 и го разруши.


Третия бутон

Кратка сцена ти показва как подпорната греда се разделя на сегменти, които започват да се въртят в кръг около централната кула.

Чува се звук от автоматичен запис и следва друга сцена.
Аманда влиза през входа преследвана от великани. Тя се опитва да отблъсне великаните с червения пламък на ръцете си, но Натла я вижда и хвърля по нея огнена топка. Аманда успява да избегне огнената топка, но ударната вълна я хвърля в безсъзнание на земята. В помещението нахълтват великани. 

Следва: Втори бутон
и Гранд Финала